Mozambique – de wederopbouw van Gorongosa nationaal park

Mozambique – de wederopbouw van Gorongosa nationaal park

Na de burgeroorlog was er in Mozambique nog maar weinig wild in de wildparken te vinden. Guerrillastrijders doodden vaak uit verveling of om te eten alles wat voor hun geweren kwam. Met behulp van de Carr Foundation, een organisatie die onder andere helpt met het verwezenlijken van een succesvolle samenwerking tussen de nationale parken en de lokale bevolking, werd een grootschalig project gestart om Gorongosa nationaal park weer een plek in de top 10 van wildparken te bezorgen.

In 2005 is begonnen met het verplaatsen van wild uit nationale parken in Zuid Afrika. Ruim 200 olifanten, 300 impala’s, duizenden waterbokken, bavianen en knobbelzwijnen, enkele tientallen zebra’s, kudu’s en de eerste leeuwenfamilies hebben Gorongosa al tot hun huis gemaakt. Zelfs de zeldzame sabelantilope en de nyala zijn in het park vertegenwoordigd. In augustus 2006 zijn 50 buffels uit het Kruger park geïntroduceerd en in 2007 worden er nog 150 geïntroduceerd. Tevens worden er in 2007 nog 400 gnoe’s en 200 zebra’s naar het park gebracht.
Sinds 2008 is ook de zwarte neushoorn weer te vinden zijn in Gorongosa nationaal park. Het wild vormt samen met de in de rivier aanwezige krokodillen en nijlpaarden, het uitbundige vogelleven van het park een grote attractie voor alle toekomstige reizigers in Mozambique. Raadpleeg voor meer informatie over dit bijzondere park of een voorproefje van de National Geographic film 'The lost Eden' deze website.
 

null

Reactie versturen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven