Angkor Wat, de grootste ruïnes ooit

Angkor Wat, de grootste ruïnes ooit

De Angkor Wat-tempel in Cambodja staat in het centrum van de grootste pre-industriële vestiging ooit ontdekt. Volgens onderzoekers was de ontdekte Khmer-stad meer dan zes keer zo groot als de grootste Maya-stad.

Dankzij het eind van het terreurregime in Cambodja rond 1990 werd het voor onderzoekers eindelijk mogelijk de omgeving van de tempel verder te bestuderen. Wat ze er vonden hadden ze niet voor mogelijk gehouden. Angkor Wat blijkt de grootste pre-industriële vestiging te zijn die ooit ontdekt is, met meer dan duizend vierkante kilometer. Dit is bijna even groot als New York City.

Tijdens onze reizen door Cambodja heb je ruim de tijd om Siem Reap en het bijliggende tempelcomplex van Angkor Wat te bezoeken. Er zijn hier meerdaagse entreekaarten te verkrijgen. Kun je er geen genoeg van krijgen dan is er zelfs de mogelijkheid om Angkor Wat ook nog vanuit een helicopter of luchtballon te bekijken. Ben je ‘uitgetempeld’ dan zijn er voldoende andere mogelijkheden. Breng een bezoek aan de oude markt of het mijnenmuseum. Of laat je een dag rondrijden in een moto cyclo.

Reactie versturen

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven