De mooiste plekken in de USA volgens Djoser

De mooiste plekken in de USA volgens Djoser

Nationale parken, witte stranden, diepe canyons en walvissen. Maar ook bruisende steden, legendarische jazz-en bluesclubs, Art Deco-gebouwen en beroemde musea. De Verenigde Staten hebben zoveel mooie, interessante plekken en bezienswaardigheden dat je, waar je ook bent, ogen en oren tekort komt. Een selectie van de highlights die je tegenkomt op een reis door de Verenigde Staten.

Yosemite nationaal park
We nemen onder meer een kijkje bij de reusachtige sequoia’s, bomen met een omtrek van soms wel dertig meter, die tot drieduizend jaar oud kunnen worden.

Zion nationaal park

Een prachtig landschap van rode rotsen, diepe valleien en groene bossen. Je kunt een rondrit door het park maken en stoppen bij de mooiste uitzichtplekken.

San Francisco

Behalve de wereldberoemde Golden Gate Bridge is het gevangeniseiland Alcatraz, waar Al Capone gevangen heeft gezeten, een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben op je reis door de Verenigde Staten.

Bryce Canyon nationaal park

Hier bezichtigen we de kleurrijke rotsformaties, de zogenoemde hoodoo’s, die volgens de inheemsen versteende mensen voorstellen.

Yellowstone nationaal park
Eén van de mooiste natuurparken ter wereld. Yellowstone park heeft spuitende geisers, pruttelende modderpoelen en warmwaterbronnen. Hier leven beren, bizons en wolven. Deze stop mag je niet missen tijdens een Verenigde Staten reis.


Arches nationaal park

Vergaap je aan de meer dan tweeduizend natuurlijke bruggen en bogen die zijn ontstaan door erosie. De grootste is de Landscape Arch met een overspanning van 93 meter.

Monument Valley

In deze uitgestrekte woestijnvlakte, het land van de Navajo, herken je het landschap uit de vele Westerns die hier zijn opgenomen.


Grand Canyon

Het grootste ravijn ter wereld en dus een unieke ervaring tijdens je Verenigde Staten reis. Vanaf de verschillende uitzichtpunten heb je prachtig zicht op de roodgekleurde rotswand.

New York
Wandel door Central Park, ga lekker eten in Chinatown, neem de boot naar het Vrijheidsbeeld, bezoek een kerkdienst in Harlem en ‘shop till you drop’ op Fifth Avenue. Een van de meest herkenbare plekken tijdens een reis naar de Verenigde Staten.


Washington

Een stad vol beroemde gebouwen en monumenten, zoals het Witte huis, het Capitool en begraafplaats Arlington, waar de Kennedy’s zijn begraven. En veel gratis musea!

Memphis
De bakermat van de blues en rock ’n roll. Neem een kijkje in de Sun Studio’s, waar B.B. King en Johnny Cash hun platen opnamen, of bezoek Graceland, het landgoed van Elvis. Voor muziekliefhebbers een echt hoogtepunt van de rondreis Verenigde Staten.

New Orleans
In ‘The Big Easy’ is van alles te beleven. Laat je toekomst voorspellen, bestel gumbo of jambalaya, bezoek een jazzcafé en geniet van de vele straatartiesten.

Cape Cod
Een uitgelezen plek om walvissen te spotten. Tussen april en oktober zwemmen hier veel bultruggen en
vinvissen voor de kust.

Everglades
Bekijk dit schitterende park in een airboat vanaf het water of tijdens een wandeling over verhoogde wandelpaden. Je komt hier alligators en zilverreigers tegen.

Miami
Ontspan op de lange witte zandstranden, pik een terrasje bij Miami Beach, bekijk de mooie Art Deco-gebouwen uit de jaren ’30 en proef de Cubaanse sfeer in ‘Little Havana’. Een mooi relax moment tijdens je rondreis Verenigde Staten.

Bekijk hier ons aanbod voor een rondreis Verenigde Staten.