Walvissafari in IJsland

Walvissafari in IJsland

Het spotten van walvissen staat hoog in de ranking op de wel bekende bucketlist. Een kwart van alle walvisachtige zijn rond IJsland te vinden. Dit maakt IJsland een pracht gebied om walvissen te spotten. Tijdens een optionele excursie ga je in een vissersboot de open zee op om op zoek te gaan naar de reuzen van de oceaan.

Zien hoe dat eraan toegaat? Bekijk de video.

Deze excursie wordt uitgevoerd met een nieuwe boot, ‘de Amma Sigga’. Hier hebben de passagiers meer ruimte om de walvissen te spotten. Deze Rhib is zo snel als de wind en daardoor is het makkelijker om de grotere walvissen te vinden, zoals bultruggen en blauwe vinvissen. Normaal gesproken hoef je de baai niet eens te verlaten om al een aantal walvissen te ontwaren. Het spotten van de grotere walvissen is echter heel zeldzaam! Niks is gegarandeerd, maar met deze boot wordt de kans om grote walvissen te spotten wel heel groot. 

Tijdens al onze 13-daagse rondreizen door IJsland is het mogelijk om een optionele walvissafari te maken en de reuzen van de zee te zien in hun natuurlijke habitat.

IJSLAND WALVIS

Terug naar boven