• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Verenigde Staten Westkust, 21 dagen

  Verenigde Staten Westkust21 dagen

  De Golden Gate-brug in San Francisco, zwarte beren in Yosemite, de woestijn van Death Valley en Monument Valley, een gokje in Las Vegas, de bijzondere kleuren van Bryce Canyon en Zion zijn zo maar een paar ingrediënten van deze avontuurlijke vakantie. Spannend zijn de kampeerovernachtingen. In de steden slaap je in comfortabele hotels.

  Reisschema

  1. Amsterdam - San Francisco
  2. San Francisco, inclusief stadswandeling
  3. San Francisco
  4. San Francisco - Yosemite NP
  5. Yosemite NP, inclusief bezoek aan het Nationaal Park
  6. Yosemite NP - Bishop (Mono Lake)
  7. Bishop - Death Valley - Las Vegas
  8. Las Vegas
  9. Las Vegas - Zion NP
  10. Zion NP - Bryce Canyon NP
  11. Bryce Canyon NP - Moab, Arces NP
  12. Moab
  13. Moab - Monument Valley, facultatieve excursie Navajoreservaat
  14. Monument Valley - Grand Canyon
  15. Grand Canyon, wandeling door de Grand Canyon
  16. Grand Canyon - Seligman (route 66) - Laughlin
  17. Laughlin - Los Angeles - Santa Monica
  18. Santa Monica, optioneel bezoek Disneyland
  19. Santa Monica
  20. Santa Monica - Los Angeles - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  San Francisco Tram Het zuidwesten van de Verenigde Staten is een gebied van uitersten. We doorkruisen vier staten met eigen 'minivans' zodat we onderweg kunnen stoppen waar we willen. Je overnacht in San Francisco, Las Vegas en bij Venice Beach in hotels. In de overige plaatsen kamperen we of overnachten we in een lodge. Vlakbij de uitgestrekte natuurgebieden slaan we natuurlijk (zelf) onze tenten op. Het is hier mooi wandelen en op verschillende plaatsen kun je ook paardrijden, fietsen of het water op.

  San Francisco
  Dag 1 Amsterdam - San Francisco
  Dag 2 San Francisco, inclusief stadswandeling
  Dag 3 San Francisco

  San Francisco housesSan Francisco, is een stad die de gezelligheid uitstraalt van een groot dorp. De stad heeft veel meer sfeer dan de gemiddelde Amerikaanse metropool. De ouderwetse kabeltrammetjes brengen je moeiteloos door de steile straten daar waar je zijn wilt. De gezellige oude haven, Fisherman’s Wharf, was vroeger de aanlegplek voor grote schepen. Na een grote brand is het herbouwd in authentieke staat en is er een winkelcentrum gekomen. Er zitten veel speciaalzaakjes, zoals winkels voor chocolade, ijskastmagneten, speeldozen, kunst, noem maar op. Verder vind je er ook een museum waar je muziekinstrumenten kunt bezichtigen van over de hele wereld. Het leuke is dat je alle instrumenten mag uitproberen.

  In Chinatown, waar Chinezen het straatbeeld bepalen, waan je je in een ander werelddeel. De ingang van deze wijk wordt duidelijk gemarkeerd door een Chinese toegangspoort met aan beide kanten een Chinese leeuw die je verwelkomt. China Town is ook zeker een deel van de stad wat je niet mag missen. Overal zie je drukke reclameborden met Chinese karakters en rode lampions in de straten. Je kunt hier uitgebreid shoppen in de vele kleine winkeltjes of een keer goed uit eten gaan in de honderden restaurants. Andere bezienswaardigheden zijn de Boeddhistische tempel en de "Bank of Canton", die in Chinese stijl is gebouwd.

  San francisco Golden Gate Djoser FamilyKarakteristiek voor het aan een baai gelegen San Francisco is de Golden Gate Bridge. Er zijn verschillende uitzichtpunten, waar vandaan je dit icoon het beste kunt bekijken. Ook al loopt er een voetpad over de brug, het blijft een heel karwei om de brug over te steken. Niet alleen is de brug 2,7km lang, maar het wandelpad ligt op maar liefst 67 meter boven de zee. Bij sterke wind kan de brug 7 meter heen en weer zwaaien, waardoor de brug minder last heeft van bijvoorbeeld aardbevingen.

  Alcatraz, het nabijgelegen eiland waar in vroegere tijden beruchte misdadigers als Al Capone gevangen zaten, is per boot te bereiken. Wanneer je Alcatraz wilt bezoeken, dan is het verstandig om voor vertrek van de reis al je kaartje te reserveren.

  Yosemite
  Dag 4 San Francisco - Yosemite National Park
  Dag 5 Yosemite NP, wandeling door het Nationaal Park
  Dag 6 Yosemite NP - Bishop (Mono Lake)
  Dag 7 Bishop - Death Valley - Las Vegas
  Dag 8 Las Vegas

  yosemite Djoser FamilyVanuit San Francisco rijden we naar het oudste nationale park: Yosemite. Voordat we hier aankomen brengen we eerst een bezoek aan een goudmijn. Hier zie je hoe vroeger goud werd gevonden en mag je zelf ook nog een poging wagen! In de buurt van Yosemite slaan we voor het eerst onze tenten op. In Amerika hebben unieke natuurgebieden de status van het nationaal park gekregen; Yosemite werd in 1864 als eerste aangewezen als natuurreservaat. Alleen in Yosemite groeit de reuzensequoia, een reusachtige boom met een omtrek van soms wel dertig meter, die tot 3000 jaar oud kan worden. Uiteraard bezoeken we deze bomen ook en heb je een uurtje om hier rond te wandelen tussen de woudreuzen. Yosemite is ook bekend om de Yosemite Valley, een dal daterend uit de ijstijd met indrukwekkende granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn. Tunnel View is de naam van een uitkijkpunt over de Yosemite Valley, waarvandaan je een indrukwekkend uitzicht hebt over de groene vallei, omkaderd door de granieten rotsen van onder andere El Capitan. In de verte is ook Half Dome zichtbaar en op de rechterflank van de vallei zie je de Bridalveilwaterval zich naar beneden storten.

  Grote kans dat je verschillende dieren tegenkomt in Yosemite. De zwarte beer houdt zich meestal schuil, maar als je goed kijkt, ontdek je vast wel andere dieren. In het park zijn veel wandelmogelijkheden, ze staan duidelijk aangegeven met bordjes. Voor iedere wandelaar is er genoeg keuze, van een korte wandeling van 1 uur tot een dagvullende trip. Bij het uitgebreide informatiecentrum kun je wandelkaarten kopen en navragen welke wandeling voor jou mogelijk is.

  We verlaten het park en rijden richting Lee Vining, gelegen aan het Mono Lake. Dit schitterende meer is een paradijs voor vogelaars. Het is een maanachtig landschap met metershoge zoutpilaren langs de oever van het meer. Via het diepste punt van de Verenigde Staten, Bad Water in Death Valley, rijden we naar de spectaculaire gokstad Las Vegas.

  las vegas sign Djoser Family Deze bruisende stad is sinds de jaren '30 van de vorige eeuw het centrum van het gokspel. De hotels die je ziet zijn gigantisch groot en hebben allemaal gokhallen.  Nergens vind je meer casino's, flikkerende neonreclames en kopieën van monumenten uit de 'oude wereld', van een Egyptische piramide tot de Eiffeltoren. Las Vegas is ook de plaats van de snelle bruiloft en kent daardoor veel trouwkapelletjes. Ook als je niet van gokken houdt (of nog niet oud genoeg bent) kun je je hier ’s avonds goed vermaken. Bezoek een van de vele shows, maar je kunt er ook voor kiezen in het hotel te blijven.

  Bryce Canyon en Moab
  Dag 9 Las Vegas - Zion nationaal park
  Dag 10 Zion NP - Bryce Canyon nationaal park
  Dag 11 Bryce Canyon NP - Moab, Arches nationaal park
  Dag 12 Moab
  Dag 13 Moab - Monument Valley, facultatieve excursie Navajoreservaat

  zion national park usaVanuit Las Vegas rijden we naar het tweede natuurpark van deze reis. Zion nationaal park ligt in de staat Utah. De Zion Canyon is een diep ravijn, uitgesleten door de Virginrivier. In de omgeving zijn veel verschillende wandelingen mogelijk, maar je kunt ook 'tuben' op een grote binnenband - bijnaam donut - over de rivier als het water hoog genoeg staat.

  In Bryce Canyon zijn in een hoefijzervormige kom grillige rotspieken uitgesleten. De indianen noemen ze ‘hoodoo's’ en ze zouden versteende mensen voorstellen. De wanden bestaan uit minstens 60 lagen zand-, kalk, en leisteen. Van bovenaf lijkt het alsof je een immens amfitheater inkijkt. Het dieprode zonlicht bij zonsondergang kan een onvergetelijke kleurenpracht op de rotsen werpen. We overnachten geheel in stijl, namelijk in een indianentent oftewel ‘tipi’.

  tent monument valley usaWe rijden vervolgens naar het land van de cowboys en indianen. Moab is een typisch dorp waar je een grote stap terug in de tijd maakt. Er is voor iedereen iets te doen: wandelen en een jeeptocht naar de Canyonlands bijvoorbeeld. Monument Valley herken je vast uit een van de vele western films die er zijn opgenomen. De uitgestrekte vlakte wordt onderbroken door bergen met platte toppen. Wie een nachtje wil logeren en eten bij de Navajo’s, kan een excursie maken met een jeep naar hun reservaat.

  Grand Canyon

  Dag 14 Monument Valley - Grand Canyon
  Dag 15 Grand Canyon, wandeling door de Grand Canyon
  Dag 16 Grand Canyon - Seligman - Laughlin
  Dag 17 Laughlin - Los Angeles - Santa Monica/Venice beach

  Je bent tijdens deze reis al een paar flinke kloven tegengekomen, maar de Grand Canyon slaat alles! Met een lengte van 466 kilometer en een gemiddelde breedte van 16 kilometer, is dit de grootste en meest imposante kloof ter wereld. Het wordt dan ook terecht tot een van de wereldwonderen der natuur gerekend. Er zijn veel uitzichtpunten en wandelmogelijkheden. Wil je deze spectaculaire, door de Coloradorivier uitgesleten kloof, op een bijzondere manier ontdekken, dan moet je zeker een helikoptervlucht maken door het ravijn!

  seligman route 66 usaWe rijden naar het plaatsje Kingman, aan de bekendste weg van Amerika: Route 66. Deze oude snelweg loopt helemaal van Chicago naar Los Angeles, door acht staten en is 3940 km lang. Onderweg doen we Seligman aan, dat sinds de aanleg van de legendarische Route 66 in de jaren '20 van de vorige eeuw een toeristische trekpleister is. Seligman ademt een nostalgische sfeer uit die je vast wel herkent van films.

  Venice Beach
  Dag 18 Santa Monica/Venice Beach, optioneel bezoek aan Disneyland
  Dag 19 Santa Monica/Venice Beach
  Dag 20 Santa Monica/Venice Beach - Los Angeles - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Een stadstour door Los Angeles is de laatste excursie die samen met de chauffeurs wordt gemaakt, waarbij je de meeste hoogtepunten van de stad ziet. Hierna nemen zij afscheid en heb je nog twee dagen om te genieten van het heerlijke strand van Venice Beach, gelegen nabij Los Angeles. We slapen dichtbij dit beroemde strand, met zijn druk bezochte boulevard is dit een van de populairste stranden van Los Angeles. Aan de boulevard  zie je de veel gefilmde en bezongen, typisch Californische taferelen. Sportievelingen kunnen ‘roller blades’ huren en over de boulevard manoeuvreren tussen de dansende straatartiesten en rolschaatsende strandbezoekers. Vanuit hier is de beroemde pier van Santa Monica ook te bezoeken!

  star hollywood boulervard los angeles usaJe kunt de omgeving en Los Angeles nog verder ontdekken. Bezoek de beroemde Santa Monica pier, of stap op de Hollywood-boulevard letterlijk in de voetsporen van de grote beroemdheden van deze planeet op de 'Walk of fame' . In de Universal Studio's waan je jezelf midden in de film, en kun je zien wat er bij de opnamen achter de schermen gebeurt. Of misschien zoek je liever Mickey Mouse op in zijn eerste Disneyland, buiten de stad. Kortom, vol van alle indrukken vlieg je vanuit Los Angeles weer naar Nederland.
    
  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de lokale reisbegeleiding ingevuld. De lokale gids/chauffeur biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 20 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  10 jul - 30 jul
  Beschikbaarheid
  7 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 05 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  19 jul - 08 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 3.595,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
   
  Start - einde
  21 jul - 10 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  23 jul - 12 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 3.595,-
  Start - einde
  26 jul - 15 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 17 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  3 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  30 jul - 19 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  Start - einde
  02 aug - 22 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  04 aug - 24 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  7 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.395,-
  Start - einde
  05 aug - 25 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  06 aug - 26 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  09 aug - 29 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
  • Vervoer per minivans
  • Overnachtingen in sfeervolle hotels/cabins en op campings met prachtig uitzicht
  • Entreegelden nationale parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon en Grand Canyon
  • Inclusief maaltijden, 10x ontbijt, 12x lunch en 9x diner
  • Bezoek aan Monument Valley en de Grand Canyon

  Exclusief

  Reisverzekering, ESTA visum, overige maaltijden, facultatieve excursies, overige entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We slapen totaal 9 nachten (San Fransisco, Las Vegas, Kingman en Los Angeles) in sfeervolle centraal gelegen hotels. De kamers hebben een eigen douche en toilet. In Las Vegas is er een zwembad aanwezig en bij Los Angeles verblijven we dicht bij Venice Beach. Daarnaast overnachten we 2 nachten in cabins. Hou er wel rekening mee dat onze triple kamers in de VS standaard 2 queensize bedden bevatten.

  De overige nachten verblijf je op mooi gelegen kampeerterreinen. Het leuke van deze reis is dat je in je tent in slaap valt onder de sterrenhemel en de volgende ochtend wakker wordt door het fluiten van de vogels. Midden in de natuur dus! De campings hebben beperkte faciliteiten, maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals douche en toilet. Wij hebben juist bewust gekozen voor deze manier van overnachten, omdat je dan in de natuur overnacht. Tijdens de kampeernachten slaap je in tenten die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de gids graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Tijdens het kamperen verwachten we van iedereen een actieve houding. We koken samen, doen samen de afwas en helpen mee het de dagelijkse gang van zaken. Mocht je zeker willen zijn van een éénpersoonstent dan is dit (op basis van beschikbaarheid) mogelijk tegen een toeslag van €200,-. Dit kan na boeking per mail worden doorgegeven.

  De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Matrasjes zijn aanwezig zodat je zelf slechts je slaapzak en een kussen(sloop) of klein kussentje hoeft mee te nemen.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan proberen we kamers te reserveren met aan elkaar grenzende kamers.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  San Francisco Adante Hotel
  San Francisco La Luna Inn
  Yosemite nationaal park Yosemite Pines
  Las Vegas Golden Nugget Hotel
  Zion nationaal park Zion Canyon Campground
  Bryce Canyon Rubys Inn Rv Park & Campground
  Monument Valley Gouldings Campground
  Grand Canyon Koa Williams
  Laughlin Tropicana Hotel
  Venice Beach Marina del Rey Marriott


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels en campings waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - San Francisco

   Vertrek

   09:50

   Aankomst

   11:45

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Los Angeles - Amsterdam

   Vertrek

   16:55

   Aankomst

   12:20*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in het westen van de VS is het acht uur vroeger dan in Nederland en België.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen met onze eigen ‘minivans’. Er kunnen 13 personen in één minivan. De gids/chauffeur kent de route goed en weet de leuke plaatsen om te stoppen. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet al te groot. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
  • Vervoer per minivans
  • Overnachtingen in sfeervolle hotels/cabins en op campings met prachtig uitzicht
  • Entreegelden nationale parken Yosemite, Zion, Bryce Canyon en Grand Canyon
  • Inclusief maaltijden, 10x ontbijt, 12x lunch en 9x diner
  • Bezoek aan Monument Valley en de Grand Canyon

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door het westen van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:

  San Francisco
  Dé bezienswaardigheid die je gezien moet hebben in San Francisco, is het wereldberoemde gevangeniseiland Alcatraz. Bekende criminelen als Al Capone hebben op dit eiland gevangen gezeten. Boek de tickets voor de boot ruim van te voren (we informeren je hierover vooraf), want ze zijn al snel uitverkocht. Onderweg naar Yosemite nationaal park wordt er een stop gemaakt waar je op zoek kunt gaan naar goud.

  Yosemite nationaal park
  In Yosemite hebben we een dag vrij in het programma voor een bezoek aan de reusachtige sequoia’s die er groeien. Ook is er een bezoek aan een bekend uitzichtpunt inbegrepen. De Yosemite Valley is  een glaciaal dal met indrukwekkende granieten rotswanden, waarvan Half Dome en El Capitan de meest herkenbare zijn.

  Zion nationaal park
  Ook een bezoek aan Zion is bij de reis inbegrepen. Dit park staat vooral bekend om het prachtige landschap dat bestaat uit rode rotsen, diepe valleien en groene bossen.

  Bryce Canyon nationaal park
  We brengen ook een bezoek aan Bryce Canyon nationaal park. Hier bezichtigen we de kleurrijke rotsformaties, de zogenaamde hoodoo’s. Deze puntige rotsen zijn er van roze tot oranje en geven het landschap een ruig uiterlijk.

  Arches nationaal park
  Op dag 12 is er een vrije dag in Moab. Je kunt er dan voor kiezen om een excursie te boeken naar Arches nationaal park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele natuurlijke bruggen en bogen die er te vinden zijn.

  Monument Valley
  Op dag 13 bezoek je Monument Valley. Dit park kenmerkt zich door de afgeplatte bergtoppen in een verder leeg landschap. Als je hier rijdt, zul je het landschap vast  herkennen uit de vele Western films die hier opgenomen zijn. Je kunt helemaal goed genieten van dit landschap wanneer je een optionele jeepsafari boekt.

  Grand Canyon
  Ook een bezoek aan dit park is in de reis inbegrepen. De Grand Canyon kent iedereen wel! Dit is het grootste ravijn ter wereld. Vanaf de verschillende uitzichtpunten die bezocht worden, heb je een prachtig uitzicht over de roodgekleurde rotswand van de kloof. We hebben een ruime dag in het park, dus er is ook voldoende tijd voor een mooie wandeling. Een spectaculaire excursie die te boeken is, is een vlucht per helikopter door de Grand Canyon.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen geldig paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) met een geldigheid van ten minste 6 maanden na terugkomst.
  • Voor een reis naar de Verenigde Staten heb je een ESTA-verklaring nodig. Dit geeft toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen en dien je uiterlijk een week voor vertrek aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met: MasterCard, VISA, American Express, Paypal and Discover. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


   Houd er rekening mee dat vanaf januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor één ouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

  Geldzaken

  In de Verenigde Staten wordt er betaald met de Amerikaanse Dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: is overal mogelijk.
  Contant: euro’s of dollars
  Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om in de Verenigde Staten voor een verleende dienst en na afloop van een reis een fooi te geven.

  Maaltijden

  Tijdens de kampeerovernachtingen zorgt de chauffeur/reisbegeleider voor de inkopen, vaak we doen dit samen. We zorgen samen voor de maaltijden. de reisbegeleider geeft aanwijzingen voor de bereiding, maar van iedere deelnemer wordt een actieve bijdrage verwacht aan het koken, de afwas en andere huishoudelijke activiteiten. De kosten voor de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen bedragen € 195 ,- per persoon en is bij de reissom inbegrepen. Het ontbijt en de lunch bestaan meestal uit een broodmaaltijd met vleeswaren, eventueel salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd, zoals pasta of rijst met groente en vlees. Met dieetwensen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden, maar geef dit wel door aan de chauffeur/reisbegeleider.

  Tijdens de kampeerovernachtingen is het niet overal toegestaan 's nachts eten in je tent te houden: dit in verband met het gevaar voor beren. Etenswaren voor de groep worden opgeborgen in speciale containers in de bus. Houd je goed aan de adviezen van de reisleiding om ongenode gasten te vermijden.

  In San Francisco is het ontbijt inbegrepen in de reissom, maar in Las Vegas en Venice Beach niet. Daar is overigens wel een ontbijt mogelijk in de hotels. Nu heb je de keuze om ook eens buiten de deur te gaan ontbijten, aangezien dat goed kan in de Verenigde Staten. Voor lunch en diner vind je in de Verenigde Staten bijna op iedere hoek van de straat een McDonald’s of een andere fastfoodketen, maar het is natuurlijk ook wel eens leuk om iets anders te eten. In de steden zijn ontelbaar veel restaurants in allerlei prijsklasses en verschillende mogelijkheden. Genoeg keuze om verschillende gerechten te proberen. Uiteraard kan de gids/chauffeur je ook tips geven. In San Francisco kun je erg lekker vis eten.

  Gezondheid

  Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

  We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

  Klimaat en geografie

  Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft grotendeels een landklimaat. Hoewel het op grote hoogtes ook in de zomer fris kan zijn, vind je hier ook de droge hitte van Death Valley. Aan de kust zorgt een frisse wind van zee 's avonds voor verkoeling. De temperatuur kan in de zomermaanden aardig oplopen, met name in de grote steden als Los Angeles en San Francisco kan het tropisch warm zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

  De reisbegeleider reist mee tot Santa Monica, waar je de laatste dagen heerlijk kunt ontspannen aan het strand.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar de Verenigde Staten?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. We doorkruizen vier staten en verblijven op mooi gelegen kampeerterreinen. De reis langs de westkust is erg geschikt voor kinderen door de diversiteit van cultuur en natuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleid die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  We reizen met onze eigen 'minivans'. De ervaren chauffeur/gids kent de route goed en weet de leuke plaatsen om te stoppen. Natuurlijk houden we onderweg rekening met de jongere deelnemers. Tijdens de reis wordt van iedereen een actieve bijdrage verwacht voor het opzetten en afbreken van de tenten.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In Californië is een mediterraan klimaat en landinwaarts in Nevada, Utah en Arizona is een woestijn- en steppeklimaat. In de zomermaanden kan het erg warm worden, tot boven de 30 graden, aan zee is het koeler. In het noorden van Californië regent het regelmatig, maar wanneer je landinwaarts gaat is het vrijwel altijd droog. 's Avonds kan het wel afkoelen. g

  Hebben we een visum nodig?

  Voor een reis naar de Verenigde Staten heb je een ESTA-verklaring nodig. Dit geeft toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen en dit dien je uiterlijk een week voor vertrek aan te vragen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met: MasterCard, VISA, American Express, Paypal and Discover.

  Houd er rekening mee dat vanag januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor éénoudergezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  We slapen totaal 9 nachten (San Fransisco, Las Vegas, Kingman en Los Angeles) in sfeervolle centraal gelegen hotels. De kamer hebben een eigen douche en toilet. In Las Vegas is er een zwembad aanwezig en in Los Angeles verblijven we dicht bij Venice Beach.

  Waar overnachten we tijdens deze reis?

  We slapen totaal 9 nachten (San Fransisco, Las Vegas, Kingman en Los Angeles) in sfeervolle centraal gelegen hotels. De kamers hebben een eigen douche en toilet. In Las Vegas is er een zwembad aanwezig en bij Los Angeles verblijven we dicht bij Venice Beach. Daarnaast overnachten we 2 nachten in cabins..

  Tijdens de kampeernachten slaap je in tweepersoonstenten die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de gids graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en afgewassen. Meehelpen is gewenst, maar is niet verplicht.

  Omdat we het grootste deel van de reis kamperen, kun je echt genieten van de overweldigende natuur. In de door Djoser georganiseerde tenten overnacht je op officiële kampeerterreinen in de buurt van de prachtige nationale parken. Sanitaire voorzieningen op deze kampeerterreinen zijn eenvoudig. Dit wordt door het ruige natuurschoon echter ruimschoots gecompenseerd! Voor het kamperen dien je een warme slaapzak en een hoofdkussen mee te nemen. Slaapmatjes (zelf opblazende matjes van ongeveer 4 centimeter dik) zijn aanwezig. Het meenemen van een eigen tent is niet toegestaan, een klein extra slaapmatje mag wel!

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels beschikken over Wifi (soms tegen betaling) . Meestal op je kamer, soms in de lobby. In de grotere plaatsen zijn ook intercafés aanwezig.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  In verband met het wisselvallige klimaat raden wij aan om verschillende soorten kleding mee te nemen. Neem dus naast luchtige kleding ook zeker een windjack, regenponcho en warme trui mee.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Op deze reis heb je voor de kampeerovernachtingen een warme slaapzak nodig. Voor slaapmatjes (zelf opblazende matjes van ongeveer 4 centimeter dik) en tenten wordt door Djoser gezorgd. Badslippers en een zaklantaarn zijn handig voor op de kampeerterreinen.

  Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.

   

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,2
  • Voor ons en onze 6 kids echt een geweldige reis geweest! Wat een onvoorstelbaar mooi land en wat een prachtige ervaring mede dankzij onze zeer kundige maar ook gezellige gidsen Rachel en Jane. En bij twijfel over een helikoptervlucht over de Grand Canyon....gewoon doen! Onvergetelijk!

   De grote contrasten maken deze reis zo bijzonder: indrukwekkende steden als Los Angeles en San Francisco en dan weer genieten van de prachtige natuur in de parken. Maar misschien nog wel het leukst dat de kinderen zoveel lol hadden samen.

   We hadden een geweldige vakantie. Onze Amerikaanse guide (Rachel) was fantastisch. Zij liet ons geweldige plekken zien die niet eens in de gewone programma zaten. Zij heeft altijd voor ons extra mile gedaan. We gaan deze vakantie niet snel vergeten. Bedankt Djoser en Rachel!

  • Om met de Amerikanen te spreken, de reis was amazing! Supergoede afwisseling van steden, woeste parken en waanzinnige vergezichten. Zou zo weer gaan!

   Bekijk alle reviews
   Go to top