• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Verenigde Staten Oost 22 dagen

  Welkom in het land van de onbegrensde mogelijkheden! In het verleden zijn veel mensen naar de Verenigde Staten getrokken in de hoop hier een beter bestaan op te bouwen. Tijdens onze reis komen we dan ook door koloniale plaatsen en zien we hoe sommige zijn uitgegroeid tot bruisende wereldsteden steden, zoals Chicago en New York. Verder bezoeken we de indrukwekkende Niagara Falls, Lake Erie en Cape Cod, dat vooral bekend is om zijn kilometerslange zandstranden.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Chicago
  2. Chicago
  3. Chicago - Lake Erie
  4. Lake Erie
  5. Lake Erie - Niagara watervallen
  6. Niagara watervallen - Herkimer
  7. Herkimer - Adirondack Mountains
  8. Adirondack Mountains
  9. Adirondack Mountains - Franconia Notch State Park
  10. Franconia Notch SP
  11. Franconia Notch SP - Boston
  12. Boston
  13. Boston - Cape Cod
  14. Cape Cod
  15. Cape Cod - Mystic
  16. Mystic - New York
  17. New York
  18. New York
  19. New York - Philadelphia - Washington
  20. Washington
  21. Washington - Amsterdam
  22. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Welkom in het land van de onbegrensde mogelijkheden! In het verleden zijn veel mensen naar de Verenigde Staten getrokken in de hoop een beter bestaan op te bouwen. Tijdens onze reis komen dan ook door koloniale plaatsen en zien we hoe sommigen zijn uitgegroeid tot bruisende wereldsteden zoals Chicago en New York. Verder bezoeken we de indrukwekkende Niagara Falls, Lake Erie en Cape Cod, dat vooral bekend is om zijn kilometers lange zandstranden. We ontdekken dit gebied met 'minivans', zodat we kunnen stoppen waar we willen. In de steden en bij de Niagara Falls overnachten we in hotels, in de overige plaatsen kamperen we op mooie plekken.

  Group van Verenigde staten oost Djoser FamilyBij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen, de woestijntocht en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief, zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het oosten van de Verenigde Staten immers het beste kennen. De Family groepen bestaan gemiddeld uit 20 personen; de maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.

  Chicago
  Dag 1 Amsterdam - Chicago
  Dag 2 Chicago
  Dag 3 Chicago - Lake Erie (Sandusky)
  Dag 4 Lake Erie

  chicago river amerika Djoser FamilyDe reis start in Chicago, beroemd vanwege de torenhoge wolkenkrabbers gelegen aan het grote Lake Michigan. Vanaf de Sears Tower, één van de hoogste gebouwen ter wereld, heb je een prachtig uitzicht over de stad. We blijven er twee nachten, zodat je voldoende tijd hebt om de stad te ontdekken. Vergaap je aan de architectuur of maak een leuke boottocht over de Chicago River. Ook kun je in Chicago Sue vinden; de grootste ooit opgegraven Tyrannosaurus Rex. Je vindt haar in het Field Museum. 

  Vanaf Chicago reizen we richting Niagara Falls, maar eerst verblijven we nog twee nachten in Sandusky, aan de zuidelijke oever van Lake Erie. Vanaf hier kun je naar het Cedar Point Amusement Park, de 'roller coaster' hoofdstad van de wereld, zoals het park zichzelf noemt. Dit park heeft maar liefst 17 achtbanen en is een walhalla voor de echte thrill seekers. Ook kun je er voor kiezen om een bezoek te brengen aan de Lake Erie eilanden. Je kunt dit recreatiegebied, met prachtige natuur en vol bezienswaardigheden, met de fiets doorkruisen of te voet.

  Niagara Falls en Adirondack Mountains
  Dag 5 Lake Erie - Niagarawatervallenniagara falls usa
  Dag 6 Niagarawatervallen - Taughanock Falls State Park - Herkimer
  Dag 7 Herkimer - Adirondack nationaal park (Ausable Chasm)
  Dag 8 Adirondack NP

  We bezoeken de bekendste watervallen van Noord-Amerika, de Niagara Falls. Vanaf 55 meter hoogte dendert maar liefst 1,5 miljoen liter water per seconde naar beneden! Vanaf het observatiepunt heb je een prachtig uitzicht over de watervallen. Ook maken we een boottocht met de beroemde ‘Maid of the Mist’. We varen op enkele tientallen meters onder de waterval door, dus een nat pak is gegarandeerd!

  Maid of the Mist 3 Verenigde StatenNa ons verblijf bij de Niagara Falls reizen we naar het prachtige Taughannock Falls State Park, een natuurpark met een waterval die zelfs nog 10 meter hoger is dan de Niagara watervallen. We overnachten in Herkimer. Via een prachtige route bereiken we het mooie Adirondack-gebergte. Dit gebied heeft prachtige beboste berglandschappen en is omringt door schatige dorpjes. Kijk ‘s middags lekker rond in het dorpje Saranac Lake, één van de leukste dorpjes van de Verenigde Staten. ’s Avonds kamperen we in Ausable Chasm. In de buurt van dit dorpje vind je de gelijknamige kloof, die we de volgende dag bezoeken. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, de prachtige Regenboogwatervallen bezoeken, mountainbiken of tuben.

  Franconia Notch State Park en Boston

  Dag 9 Adirondack Mountains - Franconia Notch State Park
  Dag 10 Franconia Notch State Park
  Dag 11 Franconia Notch State Park - Boston
  Dag 12 Boston

  We nemen de veerboot over Lake Champlain naar Burlington en maken een stop in Waterbury voor een excursie bij de ijsfabriek van Ben & Jerry’s. Hier krijg je een rondleiding (en een ijsje) en zie je hoe dit wereldberoemde ijs gemaakt wordt. Aan het einde van de middag bereiken we het kampeerterrein in Franconia Notch State Park. Hier heb je een hele dag de tijd dit park te ontdekken.


  Boston Amerika Verenigde Staten Djoser FamilyDe volgende ochtend rijden we naar Boston. Deze stad is een belangrijk centrum voor de geschiedenis, de cultuur en het onderwijs in de Verenigde Staten. Meerdere plaatsen in de stad zijn direct verbonden met de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Engelsen. Je kunt een wandeling maken langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Een uitstapje naar Cambridge mag tijdens je bezoek aan Boston eigenlijk niet ontbreken. Hier kun je namelijk één van de beroemdste onderwijsinstellingen ter wereld bezoeken: Harvard University, de oudste universiteit van de Verenigde Staten. Veel belangrijke en bekende Amerikanen hebben hier gestudeerd, denk bijvoorbeeld aan Barak Obama, Bill Gates en Mark Zuckerberg.

  Cape Cod
  Dag 13 Boston - Cape Cod
  Dag 14 Cape Cod
  Dag 15 Cape Cod - Mystic

  cape cod whale watching usaOp Cape Cod vind je eindeloze prachtige stranden, mooie natuur en koloniale dorpen. Uiteraard kun je lekker ontspannen aan het strand, maar het is ook leuk om een walvistocht te maken. Tussen april en half oktober zijn er namelijk walvissen in dit gebied en natuurlijk wil jij er ook een spotten!

  Helemaal uitgerust gaan we op weg naar de 'city that never sleeps': New York, maar voordat we hier aankomen overnachten we nog een nachtje in de buurt van Mystic. Hier waan je je in vroeger tijden. De haven is een 'levend museum' met een historisch dorp en schepen die je een goed beeld geven van het vroegere leven op zee. Wil je een echt museum bezoeken, dan mag je het Mystic Seaport Museum niet overslaan.

  New York
  Dag 16 Mystic - New York
  Dag 17 New York
  Dag 18 New York

  new york statue of liberty usaJe hebt twee volle dagen de tijd om de 'Big Apple'  te ontdekken. Maak een boottocht naar het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Wandel over de Brooklynbridge, bezoek Wallstreet, 'shop till your drop' op 5th Avenue en ga lekker op een bankje zitten in Central Park om het stadsleven gade te slaan. Ook een bezoek aan het uitzichtpunt vanaf het Empire State Building mag absoluut niet ontbreken. Het mooiste moment van de dag hiervoor is bij zonsondergang als alle lichten van de stad aangaan, Of ga naar het uitzichtpunt op 'Top of the Rock', in Rockefeller Center om een prachtig uitzicht op het Empire State Building te hebben. Een leuke wandeling kun je maken over de High Line, een verlaten, verhoogde metrospoorbaan die nu omgebouwd is tot wandelpark van 1,6 km lang. Het wandelpad slingert zich op 9 meter boven  grond tussen de gebouwen door.


  Washington
  Dag 19 New York - Philadelphia - Washington
  Dag 20 Washington
  Dag 21 Washington - Amsterdam
  Dag 22 Aankomst Amsterdam

  white house washington dc usaVanuit New York maken we een tussenstop in Philadelphia en rijden we door naar Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten en de stad waar de regering zetelt. Breng een bezoek aan het Capitool, voor Amerikanen het symbool van de democratie en aan het Witte Huis, de officiële residentie van de Amerikaanse president. Vanaf het Capitool kun je via de 'Mall' met beroemde musea naar het Washington Monument lopen. Dit eerbetoon aan de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, waar de stad ook naar genoemd is, is vrijwel overal in de stad zichtbaar.

  Vol indrukken vliegen we aan het begin van de avond terug naar Amsterdam, waar we de volgende ochtend aankomen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

  Inclusief

  • Vluchten
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag,
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Vervoer per mini-van
  • Engelssprekende chauffeur/gids
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet (9 nachten)
  • Overnachtngen in cabins (2 nachten)
  • Kampeerovernachtingen (9 nachten)
  • 11x ontbijt, 8 x lunch, 11x diner
  • Entreegelden nationale parken
  • Boottocht op de Maid of the Mist bij de Niagara watervallen

  Exclusief

  Reisverzekering, Esta visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,00 per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.
   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In de steden Chicago, Boston, New York en Washington verblijven we in comfortabele hotels/cabins.

  De overige nachten verblijf je op mooi gelegen kampeerterreinen. Het leuke van deze reis is dat je in je tent in slaap valt onder de sterrenhemel en de volgende ochtend wakker wordt door het fluiten van de vogels. Midden in de natuur dus! De campings hebben beperkte veel faciliteiten, maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals douche en toilet. Wij hebben juist bewust gekozen voor deze manier van overnachten, omdat je dan dichtbij de natuurparken overnacht. Dat scheelt reistijd en zo kun je nog beter genieten van de natuur. Tijdens de kampeernachten slaap je in tenten die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de gids graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en afgewassen.

  Voor het kamperen hoef je, behalve je warme slaapzak en kussen, verder niets mee te nemen; Djoser zorgt voor de verdere kampeeruitrusting. Het is niet toegestaan je eigen tent mee te nemen. Een extra slaapmatje kan eventueel wel.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan proberen we kamers te reserveren met aan elkaar grenzende kamers.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Chicago Cambria Hotel
  Niagara Falls Campground Niagara Falls
  Herkimer

  Campground Herkimer

  Adirondack nationaal park Ausable Chasm Campground
  Boston Comfort Inn
  Cape Cod Adventure Bound Camping Resort
  New York Amsterdam Court Hotel


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Tijdverschil: In het oosten van de VS is het 6 of 7 uur vroeger dan in Nederland en België.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen met comfortabele ‘minivans’. De chauffeur kent de route goed en weet de leuke plaatsen om te stoppen. Natuurlijk houden we onderweg rekening met de jongere deelnemers. Het programma is erop gericht om lange reisdagen zoveel mogelijk te voorkomen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag,
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Vervoer per mini-van
  • Engelssprekende chauffeur/gids
  • Overnachtingen in hotels met eigen douche en toilet (9 nachten)
  • Overnachtngen in cabins (2 nachten)
  • Kampeerovernachtingen (9 nachten)
  • 11x ontbijt, 8 x lunch, 11x diner
  • Entreegelden nationale parken
  • Boottocht op de Maid of the Mist bij de Niagara watervallen

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door het oosten van de Verenigde Staten zijn de volgende excursies (exclusief entree) in het reisprogramma mogelijk:

  Chicago
  Iets wat je in Chicago absoluut niet mag missen, is het beklimmen van de 442 meter hoge Willis Tower (voorheen Sears Tower). De wolkenkrabber tot en met 1997 het hoogste gebouw ter wereld en was tot 2012 het hoogste gebouw in Noord-Amerika, maar de One World Trade Center in New York heeft de Willis Tower inmiddels ingehaald. Vanaf het observatiedek heb je een spectaculair uitzicht over de stad.

  Het Field Museum is de thuishaven van Sue de T-rex. Sue is het grootste en meest complete skelet van een Tyrannosaurus Rex dat ooit gevonden is. Ze staat majestueus opgesteld in het museum en is ruim 12 meter lang en 4,5 meter hoog!

  Lake Erie

  Op de vrije dag aan de oevers van Lake Erie kun je een bezoek brengen aan het Cedar Point Amusement Park. Dit pretpark staat bekend om de vele verschillende achtbanen, dus liefhebbers van snelheid kunnen hun hart hier ophalen!

  Niagara watervallen
  De Maid of the Mist is een boot die je van heel dicht bij kennis laat maken met het natuurgeweld van de Niagara watervallen. Een boottocht is namelijk inbegrepen in de reissom. Hopelijk wordt je niet nat!

  Taughannock Falls State Park
  Ook het Taughannock Falls State Park is bekend om haar gelijknamige waterval.

  Adirondack nationaal pak
  Een bezoek aan de Ausable Chasm kloof is zeer spectaculair, vandaar dat een wandeltocht inbegrepen is in de reissom. Naast wandelen, kun je in dit natuurpark ook raften en abseilen.

  Franconia Notch State Park
  Dit natuurpark is ideaal voor mensen die van de natuur houden en eens een flinke wandeling willen maken. Onderweg naar Franconia Notch brengen we een bezoek aan de Ben & Jerry’s ijsfabriek. Hier krijg je een rondleiding en leer je hoe die overheerlijke ijs gemaakt wordt.

  Cape Cod walvisexcursie
  Van april en half oktober zwemmen er verschillende soorten walvissen voor de kust bij Cape Cod. Vandaar ook dat dit stadje de ideale uitvalsbasis is voor een geweldige excursie. Je kunt hier namelijk heel goed walvis spotten. Er zijn diverse rederijen in de haven te vinden die een halve of hele dagtocht aanbieden.

  New York
  Tijdens de twee volle dagen die je vrij hebt in New York, heb je eigenlijk nog te weinig tijd om deze stad helemaal gezien te hebben. Er is ook zoveel te doen: maak een boottocht naar het Vrijheidsbeeld, wandel over de Brooklynbridge, bezoek Wallstreet, 'shop till your drop' op 5th Avenue of ga lekker op een bankje zitten in Central Park om het stadsleven gade te slaan. Ook een bezoek aan het uitzichtpunt vanaf het Empire State Building mag absoluut niet ontbreken. Het mooiste moment van de dag hiervoor is bij zonsondergang als alle lichten van de stad aangaan. Een leuke wandeling kun je maken over de High Line, een verlaten, verhoogde metrospoorbaan die nu omgebouwd is tot wandelpark van 1,6 km lang. Het wandelpad slingert zich op 9 meter boven  grond tussen de gebouwen door. Zoals je ziet is er meer dan genoeg te doen. De gids helpt je graag bij het boeken van excursies.

  Reisdocumenten

  • E-ticket (meer informatie over de vlucht ontvang je 2 weken voor vertrek)
  • Eigen geldig paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat gedurende het gehele verblijf in Amerika geldig is.
  • Voor een reis naar de Verenigde Staten heb je een ESTA-verklaring nodig. Dit geeft toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen en dien je uiterlijk een week voor vertrek aan te vragen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met : MasterCard, VISA, American Express, Paypal and Discover. Meer informatie is ook te vinden op deze website.

   Houd er rekening mee dat vanaf januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor één ouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

  Geldzaken

  In de Verenigde Staten wordt er betaald met de Amerikaanse Dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: is overal mogelijk.
  Contant: euro’s of dollars
  Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om in de Verenigde Staten voor een verleende dienst en na afloop van een reis een fooi te geven.

  Maaltijden

  Tijdens de kampeerovernachtingen zorgt de chauffeur/reisbegeleider voor de inkopen en het bereiden van de maaltijden. Hij/zij geeft ook aanwijzingen voor de bereiding, want van iedere deelnemer wordt een actieve bijdrage verwacht aan het koken, de afwas en andere huishoudelijke activiteiten. De kosten voor de maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen is bij de reissom inbegrepen. Het ontbijt en de lunch bestaan meestal uit een broodmaaltijd met vleeswaren, eventueel salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd, zoals pasta of rijst met groente en vlees. Met dieetwensen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden, maar geef dit wel door aan de chauffeur/reisbegeleider.

  Als je in een hotel overnacht, kun je zelf kiezen wat je wilt eten. Vandaar ook dat alle maaltijden in Chicago, Boston, New York en Washington niet zijn inbegrepen in de reissom. Uiteraard hebben de hotels een restaurant waar een ontbijt geserveerd wordt, maar in de Verenigde Staten kun je ook goed uit eten voor ontbijt. Voor lunch en diner vind je in de Verenigde Staten bijna op iedere hoek van de straat een McDonald’s of een andere fastfoodketen, maar het is natuurlijk ook wel eens leuk om iets anders te eten. In de steden zijn ontelbaar veel restaurants in allerlei prijsklasses en verschillende mogelijkheden. Genoeg keuze om verschillende gerechten te proberen. Uiteraard kan de gids/chauffeur je ook tips geven.

  Gezondheid

  Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoed tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziektekostenverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

  We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddelen, middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.
   

  Klimaat en geografie

  Het gebied in het oosten van de Verenigde Staten waar wij reizen heeft een vochtig gematigd klimaat. Tijdens de zomer moet je rekenen op hoge temperaturen van eind twintig, begin dertig graden. Het hele jaar door kan er neerslag vallen. Zeker in de wat hoger gelegen gebieden kan het 's nachts afkoelen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar de Verenigde Staten?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in de steden Chicago, Boston, New York en Washington in comfortabele hotels. De overige nachten verblijf je op een mooi gelegen kampeerterreinen. De reis naar het oosten van Verenigde Staten is voor kinderen prachtig, met als hoogtepunten een bezoek aan New York en een boottocht bij de Niagara Falls. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  In de Verenigde Staten reizen we met onze eigen mini vans. Deze wordt bestuurd door de chauffeur/begeleider die de weg goed kent en ons de mooiste plekjes kan laten zien. We hebben het programma zo gemaakt om lange reisdagen te voorkomen.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Het oosten van de Verenigde Staten heeft een erg wisselend klimaat. In de zomermaanden kan het erg warm worden, maar ook een plotselinge weersomslag naar regenachtig weer is goed mogelijk. In de hoger gelegen gebieden kan het ook koud worden.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor een reis naar de Verenigde Staten heb je een ESTA-verklaring nodig. Dit geeft toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen en dien je uiterlijk een week voor vertrek aan te vragen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met: MasterCard, VISA, American Express, Paypal en Discover.

  Houd er rekening mee dat vanaf januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor éénoudergezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grezend. In de meeste gevallen is het mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  In de steden Chicago, Boston, New York en Washington verblijven we in comfortabele hotels/cabins, een aantal van deze hotels zijn voorzien van een zwembad. De overige nachten verblijf je op mooi gelegen kampeerterreinen. De campings hebben beperkte faciliteiten, maar beschikken wel over de basisbenodigdheden zoals douche en toilet.

  Waar overnachten we tijdens deze reis?

  In de steden Chicago, Boston, New York en Washington verblijven we in comfortabele hotels/cabins.

  Tijdens de kampeernachten slaap je in tweepersoonstenten die je zelf op moet zetten. Natuurlijk helpt de gids graag mee met het opzetten van de koepeltentjes. Ook wordt er gezamenlijk gekookt en afgewassen. Meehelpen is gewenst, maar is niet verplicht.

  Omdat we het grootste deel van de reis kamperen, kun je echt genieten van de overweldigende natuur. In de door Djoser georganiseerde tenten overnacht je op officiële kampeerterreinen in de buurt van de prachtige nationale parken. Sanitaire voorzieningen op deze kampeerterreinen zijn eenvoudig. Dit wordt door het ruige natuurschoon echter ruimschoots gecompenseerd! Voor het kamperen dien je een warme slaapzak en een hoofdkussen mee te nemen. Slaapmatjes (zelf opblazende matjes van ongeveer 4 centi
  meter dik) zijn aanwezig. Het meenemen van een eigen tent is niet toegestaan, een klein extra slaapmatje mag wel!

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels beschikker over Wifi (soms tegen betaling). Meestal op je kamer, soms in de lobby. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  In verband met het wisselvallige klimaat raden wij aan om verschillende soorten kleding mee te nemen. Neem dus naast luchtige kleding ook zeker een windjack, regenponcho en warme trui mee.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Op deze reis heb je voor de kampeerovernachtingen een warme slaapzak nodig. Voor slaapmatjes (zelf opblazende matjes van ongeveer 4 centimeter dik) en tenten wordt door Djoser gezorgd. Badslippers en een zaklantaarn zijn handig voor op de kampeerterreinen.

  Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top