• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou, 20 dagen

  Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou 20 dagen

  Deze afwisselende rondreis door de drie Baltische Staten biedt een grote verscheidenheid aan cultuur en ongerepte natuur. De steden hebben een laatmiddeleeuws stadshart dat redelijk ongeschonden alle oorlogen en woelingen heeft overleefd. Litouwen kent het unieke duinengebied van de Koerische landtong, in Letland bezoeken we het idyllische rivierdal van de Gaujas en op het lieflijke Estse eiland Saaremaa geniet je van de stilte en de dichte bossen. Ook brengen we een bezoek aan St Petersburg en Moskou.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Vilnius
  2. Vilnius
  3. Vilnius - Trakai - Kaunas - Klaipeda - ferry naar Nida
  4. Nida
  5. Nida - Hill of Crosses - Rundale - Riga
  6. Riga
  7. Riga - Gaujas nationaal park
  8. Gaujas NP, kano-excursie
  9. Gaujas NP - Saaremaa
  10. Saaremaa
  11. Saaremaa - ferry naar Tallinn
  12. Tallinn
  13. Tallinn, optioneel bezoek Helsinki
  14. Tallinn - Sint Petersburg
  15. St Petersburg
  16. St. Petersburg
  17. St. Petersburg - nachttrein naar Moskou
  18. Moskou
  19. Moskou
  20. Moskou - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Schilderachtige pleinen met volle terrasjes, middeleeuwse huizen in pasteltinten en uitgestrekte stranden en bossen. Estland, Letland en Litouwen (vroeger Sovjetstaten, nu Europese landen) hebben ieder een eigen gezicht. Je kunt op deze reis boogschieten als een ridder, afdalen in een oude Sovjetbunker of per kano varen door het Gaujas National Park. In deze bijzondere regio valt voor het hele gezin veel te ontdekken.

  Litouwen
  Dag 1 Amsterdam - Vilnius
  Dag 2 Vilnius
  Dag 3 Vilnius - Trakai, Kaunas, Klaipeda, per ferry naar Nida
  Dag 4 Nida
  Dag 5 Nida - Hill of Crosses - Rundale - Riga

  Aan de voet van een burchtheuvel bij de rivier de Neris ligt de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Dit is het beginpunt van deze reis. Langs de kronkelende straten staan indrukwekkende kerken en kloosters. Sfeervolle steegjes nodigen je uit voor een speurtocht door het verleden. Litouwen bestaat voor een kwart uit bos en ook de steden zijn opvallend groen. Huizen hebben een frisse tint van pastelkleuren en de gezellige terrasjes in de binnenstad zijn een goede plek om even een lokaal gerecht te proberen. Wat dacht je van Spangouoliu kisilius, een cranberrypudding met suiker en kaneel?

  Kasteel van Trakaj Litouwen Djoser Op weg richting de kust bezoeken we het kasteel van Trakai dat op een eiland in het meer van Galve ligt. Met zijn felrode daken steekt het strak af tegen de waterrijke omgeving. De burcht is de uitgelezen plek om een wedstrijd boogschieten te houden of om op het meer te waterfietsen. We nemen de veerboot vanaf de zeehaven van Klaipeda en bereiken zo de Koerische landtong. Dit vogelrijke natuurgebied met witte zandduinen is ideaal om met de fiets te verkennen. Het plaatsje Nida is in de loop van de jaren meerdere malen verplaatst door het oprukkende zand, maar door een lokaal initiatief van boomaanplanting is verhuizen niet meer nodig. Nu kun je er de oude houten vissershuisjes bewonderen en een klim maken naar één van de hoge duintoppen, waar vanaf je van het indrukwekkende uitzicht over de Oostzee kunt genieten.

  Letland
  Dag 6 Riga 
  Dag 7 Riga - Jurmala - Gaujas Nationaal Park
  Dag 8 Gaujas Nationaal Park, kano excursie
  Dag 9 Gaujas Nationaal Park - Saaremaa

  De Letse hoofdstad Riga is ontstaan als handelsnederzetting van Duitse ridders. Kerktorens steken uit boven de daken van de oude stad, waar je architectuur uit alle tijden en talrijke monumenten en musea tegenkomt, zoals ‘De Drie Broers’ en de oudste stenen huizen van Riga. In de stad zijn nog ongeveer twintig pakhuizen uit de 17e tot 19e eeuw bewaard gebleven. ‘De Witte Duif’ in de Alksnajastraat is een karakteristiek voorbeeld uit de tijd dat de huizen hier geen nummers hadden, maar namen. Talrijke winkels, theaters en goed bezette terrassen in de stad getuigen ook hier van de hervonden vitaliteit na de Sovjetoverheersing. Aan de kust van Letland wordt in mijnen of soms zelfs op de stranden het barnsteen gevonden wat in veel sieraden wordt gebruikt. Barnsteen, ook amber genoemd, is versteend hars wat uit dennenbomen is gelopen. Omdat er insecten in blijven plakken, levert dat mooie fossielen op.

  Kano Letland Baltische Staten Djoser In de namiddag vertrekken we vanuit Riga naar Sigulda, een klein dorpje in het Gaujas nationaal park. De volgende dag liggen de zwemvesten en de kano’s klaar voor een tocht over de Gauja rivier. Peddelend gaan we langs de zandstenen kliffen die op sommige plekken wel 90 meter hoog zijn. Er zijn een paar uitzonderlijke uitstapjes te maken in deze regio. Wat dacht je van een rit in een bobslee op een Olympische baan? Of een bezoek aan een ondergrondse Sovjetbunker?

  Estland
  Dag 10 Saaremaa
  Dag 11 Saaremaa - ferry naar Tallinn
  Dag 12 Tallinn
  Dag 13 Tallinn, optioneel bezoek Helsinki
  Dag 14 Tallinn - Sint Petersburg

  We steken na de grens met Estland over naar het grootste Estse eiland, Saaremaa, waar de dorpjes met houten huizen in de bossen verscholen liggen. Het is een ideaal eiland om met de fiets te ontdekken. Onder de Sovjetheerschappij lagen op deze strategisch belangrijke plaats verschillende militaire bases. Nog niet zo lang geleden mochten de Esten zelf nauwelijks van of naar het eiland, laat staan buitenlanders. Daardoor krijg je hier nog steeds een goede indruk van hoe het platteland van Estland er decennia geleden moet hebben uitgezien, vóór de grootschalige modernisering in de landbouw. Enkele molens zijn behouden en samen met brood en bier zijn het de symbolen van Saarema.

  Talinn Uitzicht Estland Baltische Staten Djoser In de hoofdstad Tallinn, aan de Finse Golf, proef je nog heel goed de sfeer van de middeleeuwen. De historische kern met zijn gotische kerken, binnen de hoge muren, is vrijwel ongeschonden gebleven. Bij het Raadhuis op het plein is een gezellige markt. De oude stad bestaat uit een boven- en een benedengedeelte. De bovenstad is van oudsher de zetel van de macht. Nu vergadert hier het Estse parlement en er tegenover staat de Russisch-orthodoxe Alexander Nevski kathedraal. De benedenstad, rond het Raadhuisplein, is het levendige deel van de oude stad, met veel winkels en restaurantjes.

  Vanuit Tallinn kun je één van de regelmatig vertrekkende veerboten naar de Finse hoofdstad Helsinki nemen.

  Sint Petersburg
  Dag 15 Sint Petersburg
  Dag 16 Sint Petersburg
  Dag 17 Sint Petersburg, nachttrein naar Moskou

  Hermitage Sint Petersburg Rusland Djoser In Sint Petersburg is het zomers lang licht, omdat het dichter bij de poolcirkel ligt dan Nederland en België. Je kunt  een bezoek brengen aan het Hermitage: het grootste museum van de wereld. Verder kunnen liefhebbers van klassiek ballet één van de theaters bezoeken. Een unieke ervaring is een rondvaart maken op de kanalen van Sint Petersburg die gemaakt zijn naar het model van de Amsterdamse grachten. Breng een bezoek aan de Petrus en Paulus vesting en loop langs de kruiser Aurora: een schip gebouwd aan het begin van de 20e eeuw en een rol heeft gespeeld bij de Russische Revolutie.

  Als je de mooiste kerk van Sint Petersburg wilt bezoeken, dan mag je de kleurrijke Kerk van de Verlosser op het Bloed niet overslaan. Deze bonte kerk zul je vast herkennen van plaatjes en is van binnen helemaal versierd met prachtige muurschilderingen en goud. Voor degene die willen weten hoe kinderen onder het communisme leefden, is een bezoek aan het Kirov museum mogelijk. St.Petersburg beschikt al jaren over een stadsstrand, waar Russen staand zonnen. Het water van de rivier de Neva ziet er aantrekkelijk uit, maar is niet geschikt om in te zwemmen.

  Als je niet wilt uitslapen of niet wil shoppen kun je nog een aantal mooie metro stations, de zgn. paleizen voor het gewone volk bezoeken. Mocht de tijd het toelaten, breng dan ook nog een bezoek aan  het monument voor het beleg van Leningrad in de Tweede Wereldoorlog.

  Moskou
  Dag 18 Moskou
  Dag 19 Moskou
  Dag 20 Moskou - Amsterdam

  Sint-Basiliuskathedraal Moskou Rusland Djoser Na een indrukwekkend bezoek aan Sint Petersburg gaan we met de nachttrein naar Moskou. Tijdens de treinreis overnacht je in vierpersoonscouchettes. Beddengoed is inclusief in de reis, een slaapzak is dus niet nodig. In de ochtend kom je aan in één van de grootste steden van Europa: Moskou. Er is hier zo veel te doen dat je bijna niet weet waar je moet beginnen. Het Rode Plein met het mausoleum van Lenin is waarschijnlijk het meest bekend in Moskou en staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

  Ook de torens met gekleurde ‘uien’ van de Sint-Basiliuskathedraal zal je zeker herkennen. Dit is misschien de meest beroemde kerk van Rusland. Naast het Rode Plein ligt het Kremlin, waar je onder andere de Russische regeringsgebouwen vindt. Daarnaast zijn de prachtig versierde kerken, kathedralen en sierlijke paleizen zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Als je toch op het rode Plein bent, moet je ook eens binnenlopen bij het GUM warenhuis. Het ligt tegenover het Kremlin, aan de andere kant van het plein. GUM doet denken aan een paleis, want het warenhuis is zeer groot: drie straten van drie verdiepingen en een aantal zijstraten, overdekt met glazen overkappingen. Hier worden de meest luxe artikelen verkocht, zoals designer kleding, sieraden en kaviaar. Niet de plek voor goedkoper souvenirs dus, maar wel leuk om rond te lopen.

  Breng ook een bezoek aan de oudste en grootste dierentuin van Rusland. Er leven hier meer dan 6.000 dieren waarvan vele zeldzame en bedreigde diersoorten. De dierentuin bestudeert het dierengedrag, het voeden en voortplanting van dieren en fokt zeldzame bedreigde soorten.

  Een ritje met de metro is een indrukwekkende ervaring. De metrostations (ooit de 'ondergrondse paleizen van Stalin' genoemd) zijn werkelijk schitterend, met chique kroonluchters, veel marmer, fraai stucwerk, fresco’s, glasbeschilderingen en sculpturen. Geen metrostation is gelijk aan het andere en allemaal hebben ze een eigen stijl.

  Matriosjka-poppen Moskou Rusland Djoser Op de Arbat, een voetgangerspromenade met winkels, restaurants en vele souvenirstalletjes, kun je de laatste souvenirs kopen. Naast T-shirts vind je veel typisch Russische souvenirs, zoals Russische iconen en houten matriosjka-poppen. Tegenwoordig zijn hiervan ook moderne versies te koop met alle heersers van Rusland uit de twintigste eeuw, van Nikolaj II (de kleinste binnenin) tot Poetin (de buitenste). Hier zie je zeker het verschil tussen de in moderne kleding gestoken jongeren, waarvan de vrouwen een grote lading make-up torsen, en de oude baboesjka's in hun vale jassen en hoofddoekjes.

  Vergeet niet om de musea te bekijken met onschatbare kunst uit vele vroegere privé verzamelingen. Het Poesjkin-museum heeft vooral 19e-eeuwse West-Europese impressionisten, de Tretjakow-galerij is beroemd om de oude iconen en biedt daarnaast een overzicht van de Russische schilderkunst tot heden. Ook het sierlijke Nowodewitsji-klooster is een bezoek waard. Het is een leuke avondbesteding om naar een concert, balletuitvoering of een opera te gaan. De aankleding van dergelijke voorstellingen alleen al is de moeite waard. Het beroemde Russische circus is natuurlijk ook leuk om bij te wonen.

  Restaurants in de stad hebben van alles op de kaart; de westerse keuken is ruim vertegenwoordigd, maar specialiteiten uit de Russische boerenkeuken zijn ook het proberen waard. Borsch is een geliefde soep gemaakt van rode bietjes en ook Pelmeni, kleine gevulde deegbolletjes die in water of bouillon zijn gekookt, zijn zeer smakelijk en een typisch lokaal gerecht.

  Vanuit Moskou vliegen we weer terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Estland, Letland en Litouwen immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 24 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 jul - 06 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 jul - 10 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 14 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 21 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 1.845,-
  € 1.745,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vlucht meestal met Austrian Airlines en Lufthansa 
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning 
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Nachttrein naar Moskou
  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Overtocht per ferry van Klaipeda - Nida en van Saarema - Talinn
  • Kanotocht over de Gaujasrivier
  • Bezoek aan het kasteel van Trakai
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum voor Rusland, overige maaltijden, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.345,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Vilnius is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Moskou te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 35,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 23.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Deze hotels hebben geen zwembad.

  Het hotel in Nida heeft een hele centrale ligging met prachtig uitzicht over de tuinen. Het hotel op Saaremaa ligt vlak naast een kasteel. Het hotel in Moskou is een modern gebouw dat met de metro dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden ligt.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Vilnius Ecotel Hotel
  Nida Jurate Hotel
  Riga TIA
  Saaremaa Hotel Staadioni
  Tallin  Rixwell Old Town Tallin
  Talinn Ibis Centre Tallinn 
  St. Petersburg Admiralteyskaya hotel
  Moscow Ibis Budget Oktyabrskoye Pole 

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Wenen

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:55

  • Vlucht met

   Traject

   Wenen - Vilnius

   Vertrek

   10:05

   Aankomst

   12:50

  • Vlucht met

   Traject

   Moskou Domodedovo - Frankfurt

   Vertrek

   13:35

   Aankomst

   15:55

  • Vlucht met

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   17:25

   Aankomst

   18:35


  Tijdsverschil: In de Baltische landen is het één uur later, in St.Petersburg en Moskou is het twee uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.345,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. In elk land gebruiken we een lokale bus. De wegen in de Baltische landen zijn de laatste jaren sterk verbeterd waardoor de reisdagen niet al te lang zijn. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. Van Trakai naar Nida maken we gebruik van de ferry. Vanuit Sint Petersburg nemen we de nachttrein naar Moskou.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vlucht meestal met Austrian Airlines en Lufthansa 
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus met airconditioning 
  • Vervoer van en naar de luchthaven
  • Nachttrein naar Moskou
  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Overtocht per ferry van Klaipeda - Nida en van Saarema - Talinn
  • Kanotocht over de Gaujasrivier
  • Bezoek aan het kasteel van Trakai
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door de Baltische Staten, St. Petersburg en Moskou zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Waterkasteel Trakai, één van de meest gefotografeerde burchten in de Balticum.
  • Bezoek aan de Kruisheuvel in Litouwen. Deze heuvel is in niemands bezit, waardoor iedereen kruisen kan plaatsen. Het resultaat is een chaotisch geheel van veel verschillende soorten kruisen. Katholieke pelgrims plaatsen nog steeds kruisen, het precieze aantal is niet bekend.
  • Bezoek aan het Turaida kasteel in het Gaujas Nationaal Park.
  • Kanotocht over de Gaujasrivier
  • Bezoek aan het rode plein, Mausoleum en het Kremlin


  Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies worden aangeboden door de reisbegeleider, b.v. een operabezoek in Riga of in St. Petersburg, of fietsen over het eiland Saaremaa, het grootste eiland van Estland. 

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
  • Visum voor Rusland; moet via Djoser/Visumburo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); Kosten € 125,50 per persoon op factuur. Voor de de treinreis heeft Djoser 6 weken voor verktrek uw paspoortgegevens nodig.  

   Ongeveer 5 weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. Het is belangrijk dat er in je paspoort twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.
    

  Geldzaken

  In Estland, Letland en Litouwen wordt er betaald met de Euro. In Rusland wordt er betaald met  de Russische roebel (RBL) Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen, in alle plaatsen waar overnacht wordt zijn geldautomaten aanwezig.
  Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
  Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 180,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat in de meeste hotels uit een uitgebreid buffet. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner. In de meeste plaatsen waar we verblijven is er een uitgebreide keus aan restaurants, van goedkoop tot luxe. In de grote hotels en restaurants worden o.a. de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels, alsmede lokale favorieten als Litouwse ‘zeppelins’, Ests wrattenzwijn en Russische gevulde pannenkoekjes. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar.

  Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Nida heeft het leidingwater overal een roestkleur en –geur, maar is verder niet gevaarlijk. In Sint-Petersburg is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessenwater gebruiken.

  Gezondheid

  Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Vilnius is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Moskou te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 35,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  In Noord-Oost-Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot oktober. In de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar de Baltische Staten, Sint Petersburg en Moskou?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in goede middenklasse hotels. De Familyreis door de Baltische Staten, Sint Petersburg en Moskou biedt een grote verscheidenheid aan cultuur en ongerepte natuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. In elk land gebruiken we een lokale bus. De wegen in de Baltische Staten zijn de laatste jaren sterk verbeterd waardoor de reisdagen niet al te lang zijn. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. Van Trakai naar Nida maken we gebruik van de ferry. Van Sint Petersburg nemen we de nachttrein naar Moskou.
   

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In Noord-Oost-Europa heerst net als in Nederland en België een gematigd zeeklimaat. De reizen vinden plaats in de periode van april tot en met oktober. In de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C.
   

  Hebben we een visum nodig?

  Je dient in het bezit te zijn van een paspoort dat na dee terugreis nog een half jaar geldig is. Voor Rusland heb je een visum nodig dat door Djoser wordt geregeld via de Visumcentrale, dit vanwege de noodzakelijke groepsuitnodiging. De kosten voor het visum van Rusland zijn €125,50 per persoon en staan automatisch op de factuur. Ongeveer vijf weken voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over de digitale visumaanvraag. HEet is belangrijk dat er in je paspoort 2 lege pagina's naast elkaar vrij zijn voor het visum.

  Tevens hebben wij voor de treinreis 6 weken voor vertrek je paspoortgegevens nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De hotels op deze reis beschikken niet over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Tevens betaal je binnen de Europese Unie tegenwoordig geen extra kosten meer voor bellen en internetten op je telefoon, naast je gewone abonnementskosten. Je betaalt hetzelfde als wanneer je in Nederland zou bellen, sms'en. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je telefoonprovider.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat er in Rusland minder (werkende) pinautomaten zijn in Nederland. Het kan dus handig zijn om wat extra contant geld mee te nemen.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,0
  • Interessante en gevarieerde reis. Fijn dat steden worden afgewisseld met een sportieve activiteit zoals fietsen of kanoën. Reisbegeleider en groepssfeer waren top! Een echte aanrader volgens jong en oud in ons gezin.

   Een mooie reis door de Baltische staten en Rusland. Vooral geschikt voor 12+ , gezien vele steden en cultuur. Tijdens reisdagen werd regelmatig wat ondernomen: een simpele koffiebreak tot het bezoek asn een museum of heksenbos. Aanrader om boek: "Baltische zielen" van Jan Brokken mee te nemen.

   Had hoge verwachtingen van tevoren die allemaal overtroffen werden. De reis was goed georganiseerd, de hotels comfortabel en de reisleiding vriendelijk. In Litouwen heeft de bus mij en mijn gezin speciaal naar het geboorteadres van mijn vader in Kaunas gebracht om daar te gaan kijken. Fantastisch!

   Bekijk alle reviews
   Go to top