• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 6
  Canada, 21 dagen hotelreis

  Canada 21 dagen hotelreis

  In het land van de goudzoekers en indianen is ongelooflijk veel natuurschoon te vinden. Tijdens je ontdekkingstochten te voet, per mountainbike of met de kano zul je hier zeker van genieten. Je gaat ook op reis naar het Wells Gray Nationaal Park. Een verblijf in de beroemde plaats Whistler en de natuurparken Banff en Jasper ontbreekt zeker niet in het programma. We overnachten in leuke hotels en lodges. Tijdens je overnachtingen op een ranch ervaar hoe het leven van een pionier er moet hebben uitgezien.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Vancouver
  2. Vancouver - Shannon/Brandywine watervallen - Whistler
  3. Wistler
  4. Whistler - Hat Creek Ranch - Cache Creek
  5. Cache Creek - Sun Peaks
  6. Sun Peaks
  7. Sun Peaks - Hellmcken Falls - Clearwater/Wells Gray Park
  8. Clearwater/Wells Gray Park
  9. Clearwater/Wells Gray Park - Mt Robson - Jasper nationaal Park
  10. Jasper NP, bezoek Maligne Canyon
  11. Jasper NP - Canmore (Banff NP)
  12. Canmore (Banff NP)
  13. Canmore (Banff NP) - Lake Louise
  14. Lake Louise
  15. Lake Louise - Vernon
  16. Vernon
  17. Vernon - Princeton - Manning park - Harrison Hot Springs - Vancouver
  18. Vancouver
  19. Vancouver
  20. Vancouver - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  De uitgestrekte natuur is één van de redenen om naar Canada te gaan. Canada heeft een verscheidenheid aan natuur; besneeuwde bergtoppen, gletsjers, fjorden, kristalheldere meren, regenwouden en zelfs woestijnen. Er is ook een grote kans dat je allerlei grote en kleine dieren in het wild tegen zult komen zoals beren, herten en wolven.

  Vancouver en Wistler
  Dag 1 Amsterdam - Vancouver
  Dag 2 Vancouver - Shannon/Brandywine watervallen - Whistler
  Dag 3 Wistler

  Vancouver SighSeeing Canada Djoser We beginnen in Vancouver waar we aan het einde van de reis voldoende tijd hebben om deze stad te ontdekken. De volgende dag gaan we richting Whistler. Onderweg maken we een stop bij de spectaculaire Shannon en Brandywine watervallen.

  Cache Creek en Sun Peaks
  Dag 4 Whistler – Hat Creek Ranch - Cache Creek
  Dag 5 Cache Creek – Sun Peak
  Dag 6 Sun Peaks

  In Cache Creek leer je hoe de vroegere kolonisten in dit deel van Canada leefden. We overnachten op een ranch en ontdekken hoe het leven er hier uitzag. We vervolgen onze reis richting het noorden waar we overnachten in een lodge in Sun Peaks. Kom tot rust en geniet in dit verkeersvrije plaatsje. Proef de Canadese keuken en ga op zoek naar leuke souvenirs. Hier vinden ’s zomers festivals plaats, zoals openlucht concerten en het samenkomen van klassieke auto’s.

  Wells Gray nationaal Park
  Dag 7 Sun Peaks – Hellmcken Falls - Clearwater/Wells Gray Park
  Dag 8 Clearwater/Wells Gray Park
  Dag 9 Clearwater/Wells Gray Park - Mt Robson – Jasper nationaal Park

  Park Canada Uitzicht Djoser Voordat we naar het  Wells Gray Nationaal Park gaan, bekijken we de Hellmcken Falls. Deze waterval valt op een hoogte van 141 meter. Aan het einde van de middag bereiken we het prachtige Wells Gray Park. Het is een park met ruime diversiteit: diepe riviervalleien, hoge bergen met gletsjers, bergweiden en uitgestrekte oerbossen. Er komen nog zwarte beren en zeldzame kleine muildierherten in het wild voor. Houd je ogen en oren goed open, misschien zie je er zelf wel één! Bekijk de spectaculaire natuur ook eens vanaf de rug van een paard. Ook als je geen ervaring hebt is dit een mooie gelegenheid om het te leren!

  Via de “Blue River” vervolgen we onze reis  naar het plaatsje Valemount, in augustus het eindpunt van de 1300 kilometer lange migratiestroom van de zalmen die de Fraserrivier opzwemmen. Ook maken we een stop bij het Mt Robson visitor centrum. Met een beetje geluk zie je de top van Mount Robson, de hoogste berg in de Canadese Rocky Mountains op de grens van British Columbia en Alberta.

  Jasper en Banff Nationaal Park
  Dag 10 Jasper NP, bezoek Maligne Canyon
  Dag 11 Jasper NP - Canmore (Banff Nationaal Park)
  Dag 12 Canmore (Banff Nationaal Park)
  Dag 13 Canmore (Banff NP) - Lake Louise

  Ten oosten van Jasper vind je Maligne Canyon, een 50 meter diepe kloof met interessante rotsformaties en watervallen. Iets verder tref je het bijzondere Medicine Lake aan. Het waterniveau van dit meer stijgt in het voorjaar, daalt in de zomer en is bijna verdwenen in de herfst en de winter. Aan het eind van de weg ligt het schitterende Maligne Lake, waarop je een boottocht kunt maken naar het beboste Spirit Island.

  National Park Banff Beer Canada Djoser Via de Icefield Parkway rijden we naar het Nationale Park Banff, het oudste en bekendste natuurpark van Canada. Je vindt hier meren, bossen, wildwaterrivieren en besneeuwde bergen. In het parkmuseum krijg je informatie over de verschillende beren die in Canada leven. Met het handige instructieblaadje ‘hoe te handelen als ik een beer tegenkom’ kun je goed voorbereid op pad.  Fotogeniek is zeker Lake Louise, een mooi geheel van meer en berglandschap. Even ten westen van dit meer ligt het mooie Moraine Lake.  Lake Louis en Vernon

  Dag 14 Lake Louis
  Dag 15 Lake Louis - Glacier nationaal park /Mount Revelstoke nationaal park - Vernon
  Dag 16 Vernon
  Dag 17 Vernon - Princeton - Manning park - Harrison Hot Springs - Vancouver

  Rogers Pass is een hooggelegen pas in de Rocky Mountains. We brengen ook een bezoek aan Mount Revelstoke National Park, waar je mooie wandelingen kunt maken. Maar Golden heeft nog veel meer te bieden. Op een half uurtje rijden van Golden kun je wolven van heel dichtbij zien in het wolvencentrum. Wil je liever een echte grizzly beer zien? Neem dan de gondel naar Kicking Horse Mountain Resort om een bezoek te brengen aan Boo de Beer. Wandelliefhebbers kunnen via een prachtige route de Thompson Falls bezoeken of wandel door naar Mount Seven.

  Vernon, ligt aan Okanaganmeer wat erg populair is bij de watersporters. Het heeft zich aan het eind van de vorige eeuw kunnen ontwikkelen door zijn strategische ligging in de Okanaganvallei. Hier trokken de pelshandelaren en later de goudzoekers langs op weg naar het Cariboodistrict. Je kunt in een van de meren heerlijk zwemmen of een van de vele wijngaarden in de omgeving bezoeken.

  Vancouver

  Dag 18 Vancouver
  Dag 19 Vancouver
  Dag 20 Vancouver - Amsterdam
  Dag 21 Aankomst in Amsterdam

  Gastown Vancouver Canada Djoser Vancouver is een prachtige stad die tussen baaien en bergen ligt. Er is van alles te beleven. Bezoek beslist het beroemde Stanleypark, één van de mooiste parken die je ooit hebt gezien met een totempalenpark, dat door de indianen is gebouwd. Je kunt een kijkje nemen in de oudste wijk van Vancouver, Gastown, waar je de beroemde stoomklok vindt. De wijk dankt zijn naam aan Gassy Deighton, die hier de eerste bar van de stad begon. Op slechts 5 minuten afstand ligt het kleurrijke Chinatown. Loop hier eens langs de vele winkeltjes en stalletjes en snuif de oosterse geuren op.

  Bij Canada Place vind je het World Trade Center en maakt de drukke haven met zijn vele vracht- en passagiersschepen indruk. In het speciaal voor de Expo ’86 gebouwde Science World kan de jongere generatie proefondervindelijk natuur en scheikundige processen ervaren en in het aangrenzende Omnimax theater draaien mooie films. Als je liever buiten bent kun je in het enorme Stanley park een fiets of skates huren.

  Het beroemde zeeaquarium van Vancouver is zeker een bezoek waard. In het aquarium vind je meer dan 8000 diersoorten. Dolfijnen en stormvissen voeren hun kunstjes uit in het zoogdier-paviljoen, we mogen zeesterren en krabben beetpakken en betasten die zich schuil houden onder de stenen van de ‘aanraak’-bassins en we bewonderen vissen in hun natuurlijke omgeving, zoals diverse zalmsoorten en forellen. Achter de schermen kun je zien hoe de Belugawalvissen slapen en kun je kijken bij het voeren van de vissen.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  14 jul - 03 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  21 jul - 10 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  28 jul - 17 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   
  Start - einde
  04 aug - 24 aug
  Beschikbaarheid
  Binnenkort boekbaar
  Prijs
   

  Inclusief

  • Vliegreis met Air Transat
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale reisbegeleiding/chauffeur
  • Overnachtingen in leuke hotels- en lodges
  • Entreegelden Banff, Lake Louis en Jasper NP inbegrepen
  • Unieke overnachting op een ranch
  • Bezoek aan de beroemde parken: Banff & Jasper NP
  • Wandeling naar de Shannon/Brandywine watervallen
  • Bezoek aan  Spahats, Hellmcken en Dawson watervallen

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Een van de aantrekkelijke elementen van deze reis door Canada is de verscheidenheid in soorten accommodatie, van vrij eenvoudig tot wat luxer. We overnachten in het algemeen in middenklasse accommodaties, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet. In een enkele plaats (oa Cache Creek en Lake Louise ) deel je zowel de kamer als het sanitair met een andere familie.

  De eerste nacht overnacht je in Richmond, een stad aan de rand van Vancouver. We verblijven juist in deze buitenwijk, omdat het hotel dicht bij de luchthaven ligt. Makkelijk en snel bij aankomst dus! Daarnaast ligt Richmond aan de uitvalsweg richting Victoria en zijn we de volgende ochtend snel de stad uit. Als je wilt, kun je bij aankomst met het openbaar vervoer Vancouver ontdekken, maar aan het einde van reis is hier meer tijd ingepland.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Vancouver(Richmond) Coast Vancouver Airport
  Wistler Aava Wistler Hotel
  Cache Creek Historic Hat Creek Ranch
  Sun Peaks Sun Peaks Lodge
  Clearwater Jasper Way Inn
  Jasper NP Pine Bungalows
  Canmore (Banff NP) Rocky Mountain Ski Lodge
  Vernon Village Green Hotel
  Vancouver Ramada Downtown

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met Air Transat. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Vancouver   10:30 - 11:25
               
  Vancouver - Amsterdam   16:25 - 11:00*

  *aankomst volgende dag

  Tijdsverschil: in het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. 

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Canada reizen we met onze eigen mini vans. Deze wordt bestuurd door de chauffeur/begeleider van de reis die de weg goed kent en ons de mooiste plekjes kan laten zien. Doordat we eigen vans hebben, kunnen we stoppen waar we willen voor een mooie foto, een wandelingetje of om iets te eten en drinken. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt zodat je niet al te lang in de van hoeft te zitten en de wegen zijn goed in Canada. 

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Air Transat
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale reisbegeleiding/chauffeur
  • Overnachtingen in leuke hotels- en lodges
  • Entreegelden Banff, Lake Louis en Jasper NP inbegrepen
  • Unieke overnachting op een ranch
  • Bezoek aan de beroemde parken: Banff & Jasper NP
  • Wandeling naar de Shannon/Brandywine watervallen
  • Bezoek aan  Spahats, Hellmcken en Dawson watervallen

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Je kunt tijdens deze reis genieten van verschillende activiteiten in de natuur. De een gaat paardrijden of mountain biken de ander zoekt de rust op en gaat vissen. Ook kun je een walvissen excursie maken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Canada zijn de volgende excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Onderweg van Vancouver naar Wistler bezoeken we de Shannon/Brandywine watervallen.
  • Wells Gray park: Onderweg naar Jasper is er een stop in het Wells Gray park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele watervallen.
  • Excursie naar Mount Robson
  • Golden is vooral bekend vanwege Glacier national park en Rogers Pass, een hooggelegen pas in de Rocky Mountains. We brengen ook een bezoek aan Mount Revelstoke national park, waar je mooie wandelingen kunt maken.


  Ook zijn er diverse andere excursies mogelijk zoals:
   

  • Walvissenexcursies in Victoria
  • Paardrijden en mountainbiken in Whistler
  • Natuurwandeling in Maligne Canyon, Japser
  • Vissen in Golden
  • Wijnproeverij in Vernon

  Reisdocumenten

  • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Paspoort dat bij vertrek uit Canada nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Een eTA-formulier. Dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar Canada te reizen. De kosten voor de aanvraag bedragen CAD $ 7,- per persoon en kunnen alleen met een creditcard betaald worden. Het document vraag je aan via deze website.


  Na het maken van je boeking zul je meer informatie ontvangen over de aanvraag van de eTA.

  Geldzaken

  In Canada wordt er betaald met de Canadese Dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: is in bijna alle grote plaatsen mogelijk.
  Contant: euro’s of Canadese dollars.
  Creditcards: zijn op veel plaatsen, onder meer in restaurants en winkels te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 300, - per persoon per week.
   

  Maaltijden

  Er zijn geen maaltijden inbegrepen, maar er zijn altijd verschillende restaurants in de buurt van onze accommodatie. In Canada is een uitgebreid 'continental' ontbijt verkrijgbaar, maar het ontbijt van de ware Canadees bestaat uit pannenkoeken met ahornsiroop en gebakken aardappelen. Als lunch heb je vaak de keus uit een uitgebreid assortiment aan heerlijk belegde verse sandwiches. Fastfoodketens zijn erg in trek en op veel plaatsen kun je uitgebreid en goedkoop sushi eten. Probeer als tussendoortje eens de wereldberoemde ‘Tim Horton Donuts’.

  Gezondheid

  Inentingen zijn voor deze reizen niet nodig. De hygiënische omstandigheden in Canada zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter met klem aan een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten ter plaatse vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Canadees ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn.

  We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een diarreeremmer (imodium/diacure), een glucose-zoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten, lippenbalsem en een middel tegen zonnebrand.

  Klimaat en geografie

  Onze reis voert door de staten British Columbia. British Columbia heeft een gevarieerd klimaat door de invloeden van Stille Oceaan en door de hoge bergen. De zomers aan de zuidkust zijn warm en zonnig, tot maximaal ca. 25°C. De temperatuur wordt dus beïnvloed door zeewind.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze reis wordt begeleid door een enthousiaste Engelssprekende gids/chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Canada. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Vancouver op en gaat mee met de groep tot Vancouver (Dag 17). Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen.

  FAQ

  Waar wordt er overnacht tijdens de Junior reis door Canada?

  Een van de aantrekkelijke elementen van deze reis door Canada is de verscheidenheid in soorten accommodatie, van vrij eenvoudig tot wat luxer. We overnachten in het algemeen in middenklasse accommodaties, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet. In een enkele plaats (Cache Creek en Golden) deel je zowel de kamer als het sanitair met je reisgenoten.

  De eerste nacht overnacht je in Richmond, een stad aan de rand van Vancouver. We verblijven juist in deze buitenwijk, omdat het hotel dicht bij de luchthaven ligt. Makkelijk en snel bij aankomst dus! Daarnaast ligt Richmond aan de uitvalsweg richting Victoria en zijn we de volgende ochtend snel de stad uit. Als je wilt, kun je bij aankomst met het openbaar vervoer Vancouver ontdekken, maar aan het einde van reis is hier meer tijd ingepland. Je slaapt dan in een hotel in het centrum van de stad.

  In Golden krijgen we vanzelf een 'western' gevoel doordat we overnachten in een hostel in Western sfeer. Dit hostel heeft een grote gezamenlijke ruimte met openhaard 

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

  In Canada reizen we met onze eigen mini vans. Deze wordt bestuurd door de chauffeur/begeleider van de reis die de weg goed kent en ons de mooiste plekjes kan laten zien. Doordat we eigen vans hebben, kunnen we stoppen waar we willen voor een mooie foto, een wandelingetje of om iets te eten en drinken. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt zodat je niet al te lang in de van hoeft te zitten en de wegen zijn goed in Canada

  Wat moet ik meenemen op deze reis?

  Het is handig om een klein dagrugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen. Het is raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) onontbeerlijk. Natuurlijk mogen goed zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage.

  Welke reisdocumenten moet ik meenemen op reis?

  Voor Canada heeft u, als u de Nederlandse nationaliteit hebt een eigen paspoort nodig (ook de kinderen) dat nog tenminste zes maanden bij vertrek uit Canada geldig moet zijn.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind 21 dagen door Canada reist en de plaatsen die tijdens de reis worden bezocht.

  Reizigers met een andere nationaliteit moeten zelf bij de ambassade (070-3111600) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

  Kan ik mobiel belleN vanuit Canada?

  In de grote steden is de dekking redelijk tot goed. Houd er wel rekening mee dat in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Soms ben je zelfs helemaal niet bereikbaar! Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn.

  Heb je vaccinaties nodig voor Canada?

  Voordeel van het reizen naar Canada met kinderen is dat er geen vaccinaties nodig zijn. Een goede zonnebrandcrème en muggenolie zijn echter onontbeerlijk. Daarnaast willen we je er wel op attenderen dat de kosten voor medische voorzieningen in Canada aanmerkelijk hoger zijn dan in Nederland. Het is sterk aan te raden een reisverzekering af te sluiten waarbij de medische kosten tegen kostprijs gedekt zijn.

  Kun je beren tegenkomen in Canada?

  Je komt in Canada vrijwel zeker beren tegen. Een geweldige ervaring die, mits je de regels naleeft, geen risico met zich meebrengt.

  Kan ik gebruik maken van WiFi?

  De meeste hotels hebben (gratis) WiFi. Meestal op je kamer, soms in de lobby. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig.

  Wat voor weer kan ik verwachten?

  British Columbia heeft een gevarieerd klimaat door de invloeden van Stille Oceaan en door de hoge bergen. De zomers aan de zuidkust zijn warm en zonnig, tot maximaal ca. 25°C. De temperatuur wordt dus beïnvloed door zeewind. In Alberta heerst een extreem landklimaat. Het noorden heeft koele zomers en in het zuiden warme zomers. De zomers zijn kort maar warm en in het zuidoosten valt dan weinig regen. Tijdens de zomer ligt de temperatuur in Alberta tussen de 22°C en 25°C.
   

  Hoe wordt de groep tijdens de reis begeleid?

  Deze reis wordt begeleid door een enthousiaste Engelssprekende gids/chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Canada. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Vancouver op en gaat mee met de groep tot Vancouver (Dag 17). Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die meereizen.

  Kun je beren tegenkomen in Canada?

  Je komt in Canada vrijwel zeker beren tegen. Een geweldige ervaring die, mits je de regels naleeft, geen risico met zich meebrengt. Om te voorkomen dat beren de kampeerterreinen opzoeken of een kijkje cabin komen nemen, dien je altijd alle etensresten goed op te ruimen. Wachters houden een oogje in het zeil.

  Wat is het voltage in Canada?
  De netspanning is 110 Volt, men gebruikt stopcontacten voor stekkers met twee platte poten. Houd er rekening mee dat op de kampeerterreinen niet altijd elektriciteit aanwezig is.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top