Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Met de kinderen naar China - 18- of 23- daagse Familyreis

China heeft de meeste inwoners en de oudste geschiedenis ter wereld. Het is een indrukwekkend land waar je kennismaakt met eeuwenoude cultuur en tradities. Het hedendaagse China kent grote contrasten: een modern land met een snelgroeiende economie, waar het dagelijks leven is doordrenkt met eeuwenoude gewoonten en gebruiken. Djoser Family biedt twee rondreizen aan naar China: een 18-daagse en een 23-daagse reis.

Family China 18 dagen
Deze rondreis richt zich op de hoogtepunten van dit overweldigende land. Na een rechtstreekse vlucht met KLM kom je aan in de hoofdstad Beijing, waar je direct de echte Chinese cultuur opsnuift. Beijing is een stad van contrasten. Je vindt er moderne winkelstraten en ‘shopping malls’, en de meest spectaculaire hoge gebouwen. Aan de andere kant vind je er de oeroude hutongs, de oude woonwijken met nauwe straatjes, waar de bewoners nog steeds op traditionele wijze leven. Beijing is een wereldstad met meer dan 15 miljoen inwoners, maar tijdens je bezoek aan de hutongs merk je niets van de drukte van de stad. Als je je met een riksja door deze oude wijken van Beijing laat rondrijden, beleef je écht hoe de mensen hier nog in hun gemeenschappen leven. Vaak zijn het de ouderen die hier nog wonen en genieten van hun oude dag en de rust. Heerlijk ontspannen is het hier in de schaduw van de bomen en her en der zul je de mensen bezig zien met hun dagelijkse gymnastiekoefeningen.

Andere hoogtepunten van Beijing zijn natuurlijk de Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Chinese muur. Deze bezienswaardigheden brengen je terug naar de tijd van het keizerlijke China. Als je hier rondloopt krijg je een idee hoe het eeuwenoude China zich heeft ontwikkeld tot het China van nu. Werelds, spectaculair en indrukwekkend zijn wellicht de juiste woorden om deze drie hoogtepunten te omschrijven.

Ook in Xian, de oude hoofdstad van China, ga je even helemaal terug in de tijd. Het indrukwekkende terracottaleger van duizenden levensgrote, uit klei gebakken krijgers, is absoluut de moeite waard. In Xian nemen we het vliegtuig naar Chengdu, van waaruit we het pandacentrum bezoeken. Dit is een van de laatste gebieden ter wereld waar de reuzenpanda nog in het wild voorkomt.

In Yangshuo maak je kennis met het platteland van China. Wie wil kan heerlijk door de rijstvelden fietsen, op een bamboevlot de rivier over of een cursus kalligrafie of tai chi volgen.

Je reis eindigt in de miljoenenstad Hong Kong. Niets is mooier dan Hong Kong binnen te varen, want alleen zo zie je hoe groot de haven is. We varen tussen de verschillende eilanden door naar het vasteland Kowloon. In Hong Kong is van alles te doen; je kunt er uren winkelen, naar het strand gaan, genieten van het uitzicht vanaf de Victoria Peak of een frisse duik nemen in het zwembad van het hotel.

Family China 23 dagen
De 23-daagse rondreis volgt voor een deel de route van de 18-daagse reis, maar je bezoekt ook de Naxi-minderheden in Lijiang, de Bai-stam in Dali en het bijzondere - en voor Djoser Junior nieuwe - plaatsje Pingyao. In deze plaatsen zie je een hele andere kant van China. Want ook al is China het dichtstbevolkte land ter wereld, er is wel degelijk een plattelandleven en
een dorpscultuur.

Pingyao is een van de best bewaarde stadjes uit de Ming-periode. Binnen de indrukwekkende stadsmuren kun je heerlijk door de gezellige straatjes wandelen. Je komt er nog prachtige, monumentale koopmanshuizen tegen en kunt er heerlijk eten in de vele restaurantjes of echte Chinesethee drinken in de theehuizen. ‘s Avonds worden de straten van Pingyao sfeervol verlicht door de traditionele rode lampionnen die overal hangen.

Ook Lijiang, waar de Naxi-minderheid van China woont, is een sfeervolle bestemming. De bewoners hebben hun eigen tradities en cultuur en dat is overal in het stadje te merken. Overal kom je zingende en dansende mensen tegen op straat, een schouwspel om nooit te vergeten. Het is een heerlijke omgeving om met de fiets te verkennen en te genieten van het echte Chinese dorpsleven. Het plaatsje Dali ligt aan het Erhaimeer. Prachtige natuur, bijzondere dorpjes, leuke markten, schitterende tempels en gezellige restaurantjes maken Dali een bijzonder aantrekkelijke bestemming. Je hoeft je hier geen seconde te vervelen. Vanuit Dali reizen we via Kunming naar Yangshuo en sluiten ook deze reis af met een verblijf van een aantal dagen in Hong Kong. 

Go to top