• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Colombia 22 dagen

  Op de rondreis door Colombia ontdekken we de prachtige natuur en ontmoeten we de meest gastvrije mensen van Latijns-Amerika. We trekken door de prachtige Andes, bezoeken mysterieuze San Agustín en schitterende koloniale steden. Proef de Colombiaanse koffie en geniet van de Caribische stranden. In de koffieregio Armenia slapen we in een hacienda op een koffieboerderij. Het nationaal park Taryona ligt op een steenworp afstand van Santa Marta waar we overnachten. Cartagena de Indias is een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust met een roerig verleden. Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met haar witte stranden en verbazingwekkende koraalriffen. Trek er een dag op uit en geniet van een boottocht.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Bogotá
  2. Bogotá
  3. Bogotá - Tatacoa
  4. Tatacoa - San Agustín
  5. San Agustín, excursie Archelogisch park AGU
  6. San Agustín - Popayan
  7. Popayan - Armenia
  8. Armenia
  9. Armenia - Salamina
  10. Salamina, excursie San Felix en Wax Palm Forest
  11. Salamina - Medellín
  12. Medellín
  13. Medellín - optionele excursie naar El Peñón de Guatapé
  14. Medellín - Santa Marta
  15. Santa Marta
  16. Santa Marta, excursie Tayrona NP
  17. Santa Marta
  18. Santa Marta - Cartagena
  19. Cartagena
  20. Cartagena, optionele dag excursie Rosario eiland
  21. Cartagena - Amsterdam
  22. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Dag 1 Amsterdam - Bogotá
  Dag 2 Bogotá
  Dag 3 Bogotá - Tatacoa
  Bogota is het kloppend hart van Colombia. Hier versmelt het koloniale verleden met de moderne wereld van musea, café's en straatkunstenaars. Iedere wijk heeft wat anders te bieden. In het historische Candelaria stuit je op monumentale overheidsgebouwen, kathedralen, plaza’s en rijkelijk versierde herenhuizen. Latijns-Amerika op zijn best! Niet veel verderop vechten glazen wolkenkrabbers om het recht de langste te zijn, terwijl in het gemoedelijke Macarena-district hippe cappuccino’s en broodjes worden uitgeserveerd. We nemen een dag de tijd om vrij rond te zwerven door deze aangename stad. Houd daarbij je ogen open voor de graffiti: die is wereldberoemd. Er worden zelfs speciale graffiti-tours georganiseerd!

  We rijden naar het zuiden, waarbij we afdalen naar de centrale laagvlakte van Colombia. En dan wordt het langzaam droger en droger, totdat we stranden in de woestijn van Tatacoa. Deze rode zandvlakte is een speelbal voor wind en water, waardoor er allerlei bizarre rotsformaties zijn gevormd. Het is een betoverend gezicht, zeker wanneer de zon lager zakt en het landschap in een diepere rode gloed komt te staan.

  Dag 4 Tatacoa - San Agustin
  Dag 5 San Agustin
  Dag 6 San Agustin - Popayan
  Via de prachtige vloedgebieden van de Magdalena-rivier, die vaak de ruggengraat van Colombia wordt genoemd, maken we onze weg naar het kleine San Agustin. Een typisch koloniaal bergdorp, helemaal opgebouwd in de traditionele Spaanse stijl met witgekalkte muren en zwarte dakpannetjes. Het platteland rondom het dorp ligt bezaaid met meer dan 600 mysterieuze standbeelden van glimlachende mannen. Ze hebben wat weg van totempalen. Waarschijnlijk zijn afbeeldingen geweest van belangrijke mensen, zoals sjamanen en koningen. De grootste zijn meer dan vier meter hoog! Het is een hele bijzondere ervaring om oog-in-oog te staan met deze fantasierijke figuren.

  De Magdalena stroomt vanuit het diepe zuiden van Colombia helemaal naar de Caribische kust in het noorden. Dwars door het land. In het noorden vormt het een gigantisch wetland vol trage, brede rivieren – kilometers breed. Maar hier in het zuiden is de rivier soms maar twee meter breed en stroomt het vol levenslust en wit water door een steile kloof. Daardoor zijn er bizarre rotsformaties gevormd, die we bezoeken voordat we terug gaan naar onze thuisbasis in San Agustin.

  We steken de Andes over naar Popayan. Daarbij rijden we door een bizar landschap vol planten die speciaal zijn aangepast om op deze hoge hoogte te kunnen overleven. Popayan is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. Zoals de traditie het voorschrijft, zijn alle huizen hier smetteloos wit. Achter de dikke muren en monumentale houten deuren van het centrum huizen gezellige winkeltjes en restaurants. Steek zeker af en toe je hoofd door de deuropening! ’s Avonds, als de lampjes aan de gevels oplichten, krijgt de stad een fabelachtige sfeer. We lopen nog een laatste rondje, voordat we de volgende dag vertrekken naar Armenia.

  Dag 7 Popayan - Armenia
  Dag 8 Armenia
  Dag 9 Armenia - Salamina
  Dag 10  Salamina
  Colombia is één van de grootste koffie-exporteurs ter wereld, en het merendeel van die koffie komt uit de omgeving van Armenia. Dit is ´coffee country’. Overal waar je loopt in het stadje komt de zoete lucht van vers gebrande koffie je tegemoet. Buiten de stad, waar altijd een aangename temperatuur heerst, rijken de koffieplantages tot zover het oog rijkt. Tussendoor staan houten huisjes versierd met kleurrijk geverfde balkons.


  De afstanden in Colombia zijn vrij groot en omdat de wegen niet altijd even goed zijn, kan een reisdag wat langer duren. We komen aan in de vallei van Salamina, een buitenaards landschap vol torenhoge palmbomen in een zee van groen gras. De perfecte plek om een foto te schieten! Of om weg te dromen bij het bizarre landschap. Liefhebbers van natuur zullen ook in hun nopjes zijn: als je goed kijkt zie overal bijzondere bloemen en kleurrijke insecten en kolibries rondvliegen. We verkennen de vallei op de leukste manier: achterin een Jeep Willy!

  Dag 11 Salamina – Medellín
  Dag 12 Medellín
  Dag 13 Medellín
  Als een feniks verrezen uit zijn as: Medellín is op het moment de hipste stad van Colombia! Hoe anders was dat in de jaren 90, toen de naam Medellín synoniem stond met Pablo Escobar, nietsontziende corruptie en internationale drugshandel. Maar die tijden liggen in het verleden. Tegenwoordig staat Medellín vooral bekend als een bloeiende stad vol musea, winkelstraten en pleintjes waar het elke dag tot in de latere uurtjes gezellig blijft. We nemen twee dagen de tijd om de stad te ontdekken. Een aanrader is om met een gids de kabelbaan naar Santa Domingo te nemen, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad. Deze wijk staat bekend om zijn levendige arbeiderscultuur en gigantische graffiti-kunstwerken. Beneden in het centrum is het absoluut de moeite waard Botanische tuinen, het museum van Botero en het Plaza Cisneros te bezoeken.

  Dag 14 Medellín - Santa Marta
  Dag 15 Santa Marta
  Dag 16 Santa Marta & Tayrona nationaal park
  Dag 17 Santa Marta
  Een korte vlucht brengt ons naar de Caribische kust. Naar Santa Marta om precies te zijn! Deze stad aan het strand is immens populair. Van heinde en verre komen Colombianen hier hun vakantie vieren. Alhoewel de pieken van de Andes nog altijd niet ver weg zijn, waan je je hier in een heel ander Colombia. Er hangt een onvervalst Caribisch sfeertje. Strijk neer op het stadstrand en geniet van een tropisch drankje uit een kokosnoot. Ook in het centrum van de stad valt genoeg te beleven. Santa Marta is de oudste stad van Colombia en wordt versierd met talloze koloniale panden, de ene nog imposanter dan de ander.

  Ingesloten tussen de uitlopers van de Andes en de oceaan ligt de dichte jungle van het Tayrona nationaal park. Het ligt bezaaid met paradijselijk witte stranden, vaak versierd met gigantische zwerfkeien, die het geheel nog fantasierijker maken. De koraalriffen die net voor de kust liggen nodigen uit voor een snorkeltocht. We worden opgewacht door een boot die ons naar de beste stukken koraal brengt, en ook een paar van de prachtige afgelegen stranden.

  Dag 18 Santa Marta - Cartagena
  Dag 19 Cartagena
  Dag 20 Cartagena
  De mooiste stad van Colombia is voor het laatst bewaard: Cartagena de Indias. Een feest voor het oog! Deze oude koloniale stad was vroeger de belangrijkste Spaanse haven van Zuid-Amerika. Alle rijkdom die het continent verliet, deed dat via Cartagena. Met als gevolg een verzameling koloniale gebouwen waar je u tegen zegt. Bovendien heeft de stad de tand des tijds perfect doorstaan: alle panden en kerken verkeren in een perfecte staat en staan nog strak in de verf. Je kunt hier eindeloos ronddwalen door oude steegjes en straten en je telkens verbazen over de kleurrijke balkonnetjes en sfeervolle terrassen en bistro’s.

  Wanneer de oude binnenstad begint te vervelen, kun je net buiten de imposante stadsmuren op bezoek in de koude volkswijk Gestemani. Het leven speelt zich hier af op straat en de lokale bevolking maakt graag een praatje met je vanuit de schaduwrijke portieken.

  Het rijke Cartagena was vroeger een aantrekkelijke prooi voor de piraten. De Spaanse kroon bouwde daarom een gigantisch fort net buiten de stad, die de rijke zilvervloten moesten beschermen. Tot de dag van vandaag staan de fortificaties fier overeind. Je kunt een mooie wandeling maken over de muren, waarbij je geniet van een fraai uitzicht op de oude stad, maar ook op de hoge wolkenkrabbers en hotels van de Bocagrande, in de volksmond vaak ‘little Miami’ genoemd.

  Liefhebbers van paradijselijke stranden kunnen met de boot een overtocht maken naar het palmstrand van ‘playa blanca’, dat zoals de naam doet vermoeden spierwit is. De vele restaurantjes langs het strand maken de lekkerste visgerechten, zoals ‘ceviche’ of gebakken vis en maken heerlijk zoete fruitdrankjes. Een feestelijk afscheid van een reis door het feestelijke Colombia!

  Dag 21 Cartagena - Amsterdam
  Dag 22 Amsterdam

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 jul - 09 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 16 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 23 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.695,-
  € 2.595,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
  • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties
  • Bezoek wax palm forest
  • Excursie aan Tatacoa woestijn
  • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,-, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt € 1.895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels, waar nodig zijn de kamers voorzien van airconditioning. De ligging is centraal zodat je makkelijk naar de bezienswaardigheden kunt wandelen. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter. In Armenia logeren we in een comfortabele hacienda op een voormalige koffieboerderij. De plek is werkelijk fantastisch en dit is een heerlijke plek om even bij te komen van alle indrukken van de reis. We bezoeken het nationale park Tayrona vanuit uitvalsbasis Santa Marta waar we in een comfortabel hotel overnachten. Op een aantal plekken beschikken de hotels over een zwembad.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Bogotá Metrotel 74
  San Agustín Yalconia Hotel
  Popayan La Herreria de Popayan
  Armenia Finca Hotel La Tata
  Salamina Hotel Casa Real Salamina
  Medellín Hotel Acqua Medellín
  Mompox Casa Amarilla
  Cartagena Hotel San Felipe Plaza Cartagena

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Bogotá

   Vertrek

   09:50

   Aankomst

   13:40

  • Vlucht met

   Traject

   Cartagena - Amsterdam

   Vertrek

   16:40

   Aankomst

   10:35*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt € 1.895,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We verplaatsen ons in Colombia met een comfortabele bus met airconditioning en overbruggen het traject Medellín - Santa Marta met een binnenlandse vlucht.

  We reizen in onze eigen bus. Onderweg is veel te zien en omdat we een eigen bus tot onze beschikking hebben, kunnen we zelf bepalen waar en wanneer we stoppen om onze benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt te bezoeken.  Onderweg weg doen we verschillende, interessante plaatsen aan waar we natuurlijk een stop zullen maken.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
  • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties
  • Bezoek wax palm forest
  • Excursie aan Tatacoa woestijn
  • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
  • Vervoer per airconditioned bus
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag winkelen in een van de moderne shops in Bogotá of gaat juist liever in de Candelaria op zoek naar traditionele cadeautjes. De ander wil op zijn gemak rondkijken bij het goudmuseum in Bogotá of vertoeft op het centrale plein van Medellín omringd door de voluptueuze en karakteristieke Botero beelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer er op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Colombia zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie naar San Felix & wax palm forest
  • Excursie Tatacoa woestijn
  • Bezoek San Agustín archeologisch park
  • Bezoek aan Tayrona NP


  Daarnaast zijn er diverse optionele excursies zoals:

  • Stadstour in Bogotá
  • Excursie zoutmijn Zipaquirá
  • Bezoek aan de granietrots El Peñon de Guatapé vanuit Medellin
  • Bezoek aan een koffieplantage met proeverij in Armenia
  • Dagtocht Isla Rosario vanuit Cartagena


  De reisbegeleider is aanwezig om tips te geven over verschillende bezienswaardigheden onderweg.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is.

  Geldzaken

  In Colombia wordt er betaald met de Colombiaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: In de meeste plaatsen kan met de Nederlandse pinpas gepind worden
  Contant: dollars in kleine coupures.
  Creditcard: worden vrijwel altijd geaccepteerd in de betere hotels, restaurants en winkels.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- persoon per week. Naast uw pinpas raden wij u ook aan om dollars aan contanten mee te nemen.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel en anderen worden betaald.

  Maaltijden

  Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Het is ook leuk om op de markt een lekkere 'arepa' of 'tamales' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

  Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'ejecutivo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit een warme lunch met een salade, desert en een flesje frisdrank. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

  Per streek kan het eten variëren. Zo treft men aan de kust voornamelijk verse vis op het lunch- en avondmenu. De frisse ceviche is een absolute aanrader. In Medellín is het gerecht ‘bandeja paisa’ typisch voor de omgeving: een complete maaltijdschotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en spek. Zo heeft iedere regio zijn eigen specialiteit.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  Vaccinaties tegen Gelekoorts, Hepatitis A en DTP (voor het Tayrona NP is een Gele Koorts inenting verplicht, neem je vaccinatieboekje mee).

  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Colombia redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken.

  Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het hele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In de Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden.

  Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het hele jaar door neerslag vallen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De reis wordt begeleid door een enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze Djoser reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top