• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 4
  Kleine Sunda eilanden, 21 dagen

  Kleine Sunda eilanden21 dagen

  Houd je van ongerepte natuur en een actieve reis? Dan zijn de Kleine Sunda-eilanden een perfecte bestemming. De eilanden bieden gevarieerde natuur, van dichtbeboste vulkanen en bizar gekleurde kratermeren tot tropisch regenwoud, fijne stranden en mooie koraalriffen waar je prachtig kunt snorkelen en duiken. We maken een driedaagse boottocht om ook de afgelegen eilanden te ontdekken en gaan op zoek naar de Komodovaraan. We combineren de minder bekende Kleine Sunda-eilanden met de bekende eilanden Bali en Lombok en eindigen de reis aan het strand.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Denpasar
  2. aankomst Denpasar - Ubud
  3. Ubud
  4. Ubud - vlucht naar Ende - Wologai - Moni
  5. Moni - Kelimutuvulkaan - Riung
  6. Riung, boottocht naar Kalong, Pulau Tiga en Rutong eiland
  7. Riung - Soa - Bajawa
  8. Bajawa, bezoek Luba, Bena en Guru Sina
  9. Bajawa - stop Ranamese meer - Ruteng
  10. Ruteng - Lembor - Labuan Bajo
  11. Labuan Bajo, boot naar Kanawa eiland - Kelor - Kalong-eiland
  12. Kalong-eiland - Rinca - Pink Beach - Komodo
  13. Komodo - Gili Laba - Sape - Bima
  14. Bima - Sumbawa Besar
  15. Sumbawa Besar
  16. Sumbawa Besar - boot naar Labuhan Haji - Tetebatu
  17. Tetebatu - Senggigi
  18. Senggigi
  19. Senggigi
  20. Senggigi - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Bali
  Dag 1 Amsterdam - Denpasar
  Dag 2 aankomst Denpasar - Ubud
  Dag 3 Ubud
  Dag 4 Ubud - vlucht naar Ende - Wologai - Moni

  Riksja Indonesië DjoserWe starten de reis in Ubud, het culturele centrum van Bali. In Ubud wonen veel kunstenaars en ambachtslieden en je kunt je lol op bij de vele leuke winkels en handwerkateliertjes. Bezoek Monkey Forest, een prachtig stukje natuur en het thuis van honderden brutale apen. Wandel of fiets door de omgeving van Ubud, geniet van de groene, terrasvormige rijstvelden en ontdek de kleine verscholen tempels. Je kunt in Ubud heerlijk eten in een van de vele restaurantjes en barretjes. De vriendelijke bewoners zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Zin om te relaxen? Laat je dan masseren in één van de spa's.

  Ubud is een gemakkelijk vertrekpunt om meer van Bali te zien. Pak een mountainbike en fiets door pittoreske dorpjes en rijstvelden van de Batur vulkaan of bezoek de verschillende badplaatsen in het zuiden en oosten van Bali.

  Vanuit Denpasar vliegen we met een binnenlandse vlucht naar Ende op Flores. Dit is één van de mooiste Sunda-eilanden. Over smalle, slingerende bergwegen rijden we naar het vulkanisch hooggebergte en overnachten we in Moni. We passeren onderweg de traditionele dorpen van de Lio en bezoeken Wologai. Als je door de dorpjes struint, krijg je een goed beeld van hoe de mensen hier leven.

  Riung
  Dag 5 Moni - Kelimutuvulkaan - Riung
  Dag 6 Riung, boottocht naar Kalong, Pulau Tiga en Rutong eiland
  Dag 7 Riung - Soa - Bajawa

  Kleine Sunda Eilanden Kelimuntu Vulkaan rondreis Djoser FamilyVanuit Moni maken we een tocht naar de Kelimutu vulkaan. Vanaf de dichtbeboste top heb je een onvergetelijk uitzicht op het mooiste dat de eilandengroep aan natuurschoon te bieden heeft: drie schitterende meren, gelegen in diepe kraters. Opmerkelijk genoeg veranderen de meren regelmatig van kleur, van turkoois naar groen of naar rood en zwart. Een fascinerend fenomeen en niemand weet precies hoe dit gebeurt.

  We gaan verder naar Riung en maken een boottocht naar de tropische eilanden Rutong, Pulau Tiga en Kalong. We nemen de tijd om te relaxen op de witte stranden en verkennen al snorkelend de mooie onderwaterwereld. Als je goed oplet, zie je vleerhonden majestueus zweven door de lucht. Vanuit Bajawa bezoeken we de hotsprings van Soa. 

  Bajawa en Ruteng
  Dag 8 Bajawa, bezoek Luba, Bena en Guru Sina
  Dag 9 Bajawa - stop Ranamese meer - Ruteng
  Dag 10 Ruteng - Lembor - Labuan Bajo

  In het hoog gelegen Bajawa is het lekker koel. Hier ontmoeten we de Ngada, de traditionele bewoners die in harmonie leven met de natuur en hun voorouders. In de omliggende dorpjes Luba, Guru Sina en Bena zie je hun parasolachtige bouwsels en traditionele huisjes.

  Vanuit Bajawa reizen we door naar Ruteng. Deze rit duurt best lang, maar we rijden door spectaculaire en afwisselende landschappen. We stoppen regelmatig om de benen te strekken en om bijvoorbeeld even te relaxen op het strand, een plantage te bekijken, een dorp te bezichtigen of een arak-stokerij te bezoeken.  Ook stoppen we even bij het Ranamese meer, een prachtig bergmeer.

  Kinderen rijstveld Indonesië DjoserHet kleine stadje Ruteng ligt in de bergen en het is hier aangenaam koel. Ruteng is de hoofdstad van de Manggarai. Op de levendige markt verhandelen bewoners uit de omliggende heuvels dagelijks hun waren. De omgeving leent zich uitstekend voor een wandelingetje. Neem vooral de tijd om te genieten van de schitterende uitzichtpunten over de heuvels, valleien en rijstvelden.  De volgende dag kunnen we onder andere stoppen bij unieke rijstvelden in de vorm van een spinnenweb. Alleen in dit deel van Indonesië wordt die manier van rijst verbouwen toegepast. Na een lange afdaling komen we aan in de havenplaats Labuanbajo. Die avond kun je in een prettig hotel genieten van het uitzicht op de haven en de ondergaande zon.


  Komodo Nationaal Park en Pink Beach

  Dag 11 Labuan Bajo, boot naar Kanawa eiland - Kelor - Kalong eiland
  Dag 12 Kalong eiland - Rinca - Pink Beach - Komodo
  Dag 13 Komodo - Gili Laba - Sape - Bima

  Boottocht naar Kalong Eiland Kleine Sunda Eilanden Djoser FamilyZin in avontuur? Dat komt goed uit. De komende dagen gaan we namelijk op zoek naar verschillende exotische dieren. In de havenplaats Labuan Bajo ligt de boot klaar om ons in drie dagen van Flores naar Sumbawa te brengen. Via een aantal kleine eilandjes varen we naar Kalong eiland, ook wel vleerhondeneiland genoemd. Onderweg kun je heerlijk zonnen op het dek en onderweg kunnen we snorkelen. Tussen Sumbawa en Flores liggen tientallen prachtige eilandjes. De volgende dag varen we verder en stoppen we op het onherbergzame Rinca, dat met Komodo bij Komodo nationaal park hoort. We maken hier een mooie wandeling onder leiding van een gids en speuren naar herten, buffels, apen en de befaamde Komodovaranen.

  Eiland Komodo vleesetende hagedissen Kleine Sunda Eilanden Djoser FamilyMet een gids de binnenlanden intrekken op zoek naar deze unieke reptielen. De prehistorisch aandoende, vleesetende hagedissen kunnen een lengte van bijna drie meter bereiken. We overnachten twee nachten op de boot en hebben alle gelegenheid om te snorkelen en te zwemmen. Tijdens de boottocht worden heerlijke Indonesische maaltijden bereid. Via Gili Laba en Sape komen we tenslotte aan op Sumbawa. De bus brengt je vervolgens naar de oude sultanstad Bima.

  Sumbawa Besar
  Dag 14 Bima - Sumbawa Besar
  Dag 15 Sumbawa Besar
  Dag 16 Sumbawa Besar - boot naar Labuhan Haji - Tete Batu

  Twee Moslim jongetjes IndonesiëDe bevolking van Bali is overwegend hindoeïstisch, de bewoners van Flores katholiek en de mensen op Lombok en Sumbawa zijn overwegend islamitisch. Dat zul je in Bima snel merken als je 's morgensvroeg de oproep tot gebed hoort. Op de Jalan Flores avondmarkt, vlakbij het sultanpaleis, kun je bij alle stalletjes en winkeltjes proeven hoe de lokale keuken smaakt.

  We rijden door een heuvelachtig landschap met dichte regenwouden naar onze volgende stop, Sumbawa Besar. Hier kun je het houten paleis Dalam Loka bekijken. Dit is nog de enige herinnering aan het oude sultanaat van West-Sumbawa. Het paleis is overigens alleen van buiten te bezichtigen. Wie wil, kan oversteken naar het Moyo-eiland, waar je tijdens een mooie zwerftocht door het natuurreservaat talrijke vogelsoorten, herten en wilde zwijnen kunt observeren.

  Via de kustweg bereiken we de haven Porto Tano, waar we de ferry nemen naar het laatste eiland van de reis: Lombok. Van ver zie je de reusachtige vulkaan Rinjani al opdoemen. Aan de voet van de vuilkaan ligt het dorpje Tete Batu, midden tussen de felgroene sawahs. De Balinezen en de Sasak vereren de Rinjani als een heilige berg, een zetel van de goden.

  Sengiggi

  Dag 17 Tete Batu - Sengiggi
  Dag 18 Sengiggi
  Dag 19 Sengiggi
  Dag 20 Sengiggi - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Gili Eilandjes snorkelen Indonesie Djoser FamilyDe laatste dagen van de reis strijken we neer in op het strand van Senggigi op Lombok. Het strand is zo mooi dat je er uren kunt doorbrengen. maar je kunt ook iets actiefs gaan doen. Zo is het waterpaleis in Narmada zeker een bezoek waard. Dit prachtige zomerpaleis werd begin 19e eeuw gebouwd door een Balinese koning. Wandelliefhebbers genieten van een wandeltocht in de omgeving van de bergdorpjes Senaru en Sembalun, aan de voet van de vulkaan Gunung Rinjani. Ook een boottocht naar de paradijselijke Gili-eilandjes behoort tot de mogelijkheden. In de azuurblauwe zee, bij de mooie koraalriffen met talloze kleurrijke tropische vissen, kun je heerlijk snorkelen. Grote kans dat je zeeschildpadden tegenkomt!

  's Avonds is het prima toeven met een drankje en een hapje aan het strand van Sengiggi. Hier kun je de reis heerlijk op je in laten werken. Een perfecte afsluiting van dit mooie avontuur. Vanuit Lombok nemen we een binnenlandse vlucht naar Jakarta en van daaruit vliegen we terug naar Amsterdam.
   
  Op weg met Djoser
  Bij onze reizen is er geen sprake van een strak van dag tot dag gepland excursieschema. De reisroute voor de verschillende reizen staat van dag tot dag in de brochure genoemd en staan vast, maar de in de brochure beschreven excursies worden uitgevoerd in overleg met de groep en zijn afhankelijk van de belangstelling. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan, maar je bent nooit verplicht om hieraan deel te nemen. Bovendien is er ruim gelegenheid om je eigen plan te trekken en er zonder de groep op uit te gaan. Juist dan ervaar je de bekende Indonesische gastvrijheid en behulpzaamheid en kom je op plaatsen waar andere toeristen nooit komen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  4 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu

  Inclusief

  • Vliegreis met Garuda Indonesia   
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Bali - Ende (Flores)
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Driedaagse bootexcursie met 3 x lunch en 2 x diner
  • Excursie Soa hotspring en Wologai, Bena en Gurusina
  • Wandeling met gids bij Tetebatu
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Deze reis is te boeken zonder internationale vluchten. De prijs van het landarrangement is vanaf  € 1.995,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Verlenging in Senggigi mét accommodatie is te boeken (vervroeging is niet mogelijk).

  De prijs in Senggigi is v.a. € 38,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.

  Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Lombok.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 19.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten tijdens deze reis in eenvoudige middenklasse hotels, die meestal centraal gelegen zijn en een eigen, sfeervol karakter hebben. De kamers beschikken over eigen douche en toilet, maar zijn niet voorzien van luxe extra's. Enkele hotels op Flores, Sumbawa, Lombok en Bali hebben airconditioning. In andere hotels is waar nodig een fan aanwezig.

  Op Bali verblijven we net even buiten de drukte van Ubud. Tussen de rijstvelden en de bossen ligt ons aangename hotel. In de prachtige tuin van het hotel bevindt zich een zwembad en er is een gratis shuttle naar het centrum van Ubud. Wil je helemaal bijkomen van je indrukwekkende reis, dan kun je hier ook een heerlijke massage krijgen.

  De Kelimutu Crater Lakes Ecolodge ligt in een vallei met een stomende rivier in de buurt en heeft een prachtig uitzicht over de vulkaan Kelimutu. Het is een ecolodge, wat inhoudt dat men zuinig omgaat met de natuur. Zo wordt alle elektriciteit opgewekt door de zon. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis voor de excursie naar de vulkaan.

  Tijdens de boottocht naar Komodo National Park varen we met een lokale boot. Benedendeks zijn verschillende slaapkooien die je met gordijnen af kan sluiten. Je kan er ook voor kiezen met een dekmatras aan dek onder de sterren te slapen! Verder zijn er toiletten aan boord.

  Reis je met een gezin van 3 personen boeken wij standaard een driepersoonskamer voor jullie. Vaak beschikken de hotels waar wij gebruik van maken op deze reis niet standaard over kamers met drie vaste bedden. In dat geval wordt een derde bed of matras bijgeplaatst in een tweepersoonskamer. 

  Zijn je kinderen wat groter, of wil je meer comfort, kun je ervoor kiezen een éénpersoonskamer bij te boeken. De toeslag hiervoor bedraagt € 495,-. 

  Bekijk hotelreviews op

  Ubud Bhanuswari
  Moni Kelimutu Crater Lakes Eco Lodge
  Riung Pondok SVD
  Ruteng Hotel Sindha
  Labuan Bajo The Jayakarta Suites Komodo
  Bima Marina Hotel
  Tetebatu Wisma Soedjono
  Senggigi Jayakarta Lombok Beach Resort & Spa

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven:

  Vliegreis

  Garuda Indonesia

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Amsterdam - Jakarta

   Vertrek

   12:05

   Aankomst

   08:10*

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Jakarta - Denpasar

   Vertrek

   09:50

   Aankomst

   12:40

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Lombok - Jakarta

   Vertrek

   14:50

   Aankomst

   15:50

  • Vlucht met

   Garuda Indonesia

   Traject

   Jakarta - Amsterdam

   Vertrek

   22:25

   Aankomst

   07:50*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: In de zomer is het op de Kleine Sunda-eilanden 6 uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Deze reis is te boeken zonder internationale vluchten. De prijs van het landarrangement is vanaf  € 1.995,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen over land in comfortabele moderne bussen. Houd er rekening mee dat Indonesië een uitgestrekt land is en dat de af te leggen afstanden soms groot zijn. Een bepaald traject kan inclusief de stops een hele dag in beslag nemen. In de plaatsen zelf maken we geen gebruik van de bus, tenzij anders vermeld. Wil je ergens op eigen gelegenheid heen, dan is het heel makkelijk om vervoer te regelen. Voor een klein bedrag kun je snel met een becak, taxi, bemo of bus op de plaats van bestemming komen. Op verschillende plaatsen kun je een fiets of motor huren. Op het traject van Sumbawa naar Lombok maken we gebruik van een lokale ferry. Op het traject van Bali naar Flores maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Garuda Indonesia   
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Bali - Ende (Flores)
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Hotelovernachtingen met ontbijt
  • Driedaagse bootexcursie met 3 x lunch en 2 x diner
  • Excursie Soa hotspring en Wologai, Bena en Gurusina
  • Wandeling met gids bij Tetebatu
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Ubud op zoek naar koopjes, de ander wil op graag het onderwaterleven bekijken met een snorkeltocht of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een Indonesische maaltijd, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Denk hierbij aan een bezoek aan de Komodovaranen. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is het toegangsgeld inbegrepen (m.u.v. Rinca). In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door de Kleine Sunda Eilanden zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Excursie Soa hot spring en Wologai (traditioneel dorp)
  • Excursie Bena en Gurusina. Ontdek zo de Ngadacultuur.
  • Wandeling met gids op het eiland Rinca. Wandeling in de binnenlanden van Komodo op zoek naar de unieke reptielen. 
  • Bootexcursie met 1x lunch inbegrepen
  • 3-Daagse bootexcursie met 3x lunch en 2x diner inbegrepen. 
    

  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen:

  • Breng een bezoek aan het waterpaleis in Narmada op het eiland Lombok.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort, dat bij vertrek uit Indonesië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Een gratis visum is verkrijgbaar op de luchthavens van Denpasar. Met dit gratis visum kun je maximaal 30 dagen in Indonesië verblijven. Indien je langer dan 30 dagen verblijft, dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.
  • Binnenlandse vlucht: Voor het reserveren van de tickets voor de binnenlandse vlucht dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de paspoortgegevens waarmee wordt gereisd.

  Geldzaken

  In Indonesië wordt er betaald met de Indonesische Rupiah (IDR). Kijk voor een actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: in de grote plaatsen op Bali, Sumbawa en Lombok zijn geldautomaten.
  Contant: we adviseren een bedrag van € 50,- ~ € 100,- mee te nemen voor noodgevallen.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld.

  Maaltijden

  De Indonesische keuken is een van de bekendste van Azië en is buitengewoon gevarieerd. Voor de liefhebbers kan de reis een ware culinaire ontdekkingstocht worden. Indonesië bestaat uit duizenden eilanden, waarvan velen hun eigen recepten en specifieke kruiden hebben. Zo zijn de gerechten op Sumatra in het algemeen veel pittiger dan op Java. De gerechten van Oost-Java zijn doorgaans wat zoeter van smaak. Daar wordt onder andere ook meer gebruikgemaakt van palmsuiker. De Indonesische keuken heeft onder invloed gestaan van de Chinese, Indiase, Arabische en ook de Nederlandse keuken. Elk heeft zijn bijdrage geleverd aan de grote verscheidenheid aan gerechten.

  In Indonesië gebruikt men veel kruiden, zoals laos, djintan (komijn), djahé (gemberwortel), koenjit (kurkuma, geelwortel) en ketoembar (korianderzaad). In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook en sambal en vaak wordt er kokosmelk toegevoegd voor de speciale, zachte smaak. Ook het gebruik van ketjap (sojasaus) is algemeen. Als bijgerecht is er vaak kroepoek, atjar en sambal.

  Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd, maar wie dit prefereert kan veelal ook een Indonesisch ontbijt krijgen. Lunch en diner zijn niet bij de reissom inbegrepen, waardoor je alle vrijheid hebt te bepalen waar, wat en met wie je gaat eten. Dit geldt trouwens niet voor de boottochten. Op dag 6, 11, 12 en 13 is de lunch inbegrepen en op dag 11 en 12 is eveneens het diner inbegrepen in de reissom. De reisbegeleiding kan je adviseren over het Indonesische eten en geschikte eetgelegenheden. Er is een scala aan mogelijkheden, variërend van restaurants tot kleine warungs langs de weg. Overigens bieden verschillende restaurants ook een keuze aan westerse gerechten.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • Malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk tot goed. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Verlenging in Senggigi mét accommodatie is te boeken (vervroeging is niet mogelijk).

  De prijs in Senggigi is v.a. € 38,50 op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.

  Deze prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Lombok.

  Klimaat en geografie

  Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Op alle eilanden van deze reis is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 32°C. Op zowel Bali als Flores is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. In de hoger gelegen plaatsen op Flores kunnen de temperaturen ’s avonds het hele jaar door afkoelen. De droge periode begint rond april en eindigt rond november. De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Indonesië ?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De actieve reis naar de Kleine Sunda- eilanden is erg geschikt om met de kinderen te ontdekken. We bezoeken zowel de bekende eilanden als de wat minder bekende en eindigen de reis aan het strand. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Over land wordt er gereisd in comfortabele bussen. Sommige afstanden kunnen erg groot zijn, in dit geval proberen we meerdere stops onderweg te houden. Bijvoorbeeld om foto’s te maken, te lunchen of voor een excursie. Ter plaatse kan je heel makkelijk een fiets of motor huren en hier zal minder gebruik gemaakt worden van de bus. Het traject van Sumbawa naar Lombok maken we gebruik van een lokale ferry. Het traject van Bali naar Flores maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.

   

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Indonesië heeft een erg tropisch klimaat, waarbij de temperaturen het gehele jaar rond de 30°C liggen. In de hoger gelegen gebieden kan het wat frisser zijn. Over het algemeen is de droge periode van begin april tot ongeveer november. Dit kan per jaar wat variëren.

  Hebben we een visum nodig?

  In Denpasar, Jakarta en Medan is een gratis visum te verkrijgen die geldig is voor maximaal 30 dagen. Als je langer blijft dan 30 dagen dan dien je het visum voor vertrek bij de ambassade in Nederland aan te vragen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Het kan handig zijn om bijvoorbeeld een sarong of omslagdoek mee te nemen, zodat je deze makkelijk om kan doen bij een bezoek aan een tempel.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Vind je het leuk om te gaan snorkelen? Dan is het aan te raden om een snorkel, duikbril en eventueel flippers mee te nemen op reis. Helaas zijn er voor kinderen op de bestemming vaak niet voldoende producten in kleine maten aanwezig.

  Djoser reviews

  8,7
  • Een prachtige reis met veel afwisseling van natuur en cultuur. De bootreis geeft de reis iets heel speciaals. De hotels hebben een leuke en prettige afwisseling. Tijdens de busreis zijn er leuke stops die de soms lange busreis leuk maken. Prachtige reis door een prachtige Land.

   Voor het eerst met Djoser een Family reis gemaakt. Het reizen en de activiteiten waren soms pittig, maar zeker de moeite waard. Ontzettend veel gezien en gedaan met een gezellige groep mensen. De laatste paar dagen in Sengigi waren heerlijk om alles nog eens de revue te laten passeren. Genoten.

   Een fantastische reis met veel nog originele Indonesische plekjes. Sommige hotels moeten nog leren wat wij in het westen verwachten qua hygiëne, maar dat geeft de reis ook iets unieks. Dankzij onze reisleider Sjoerd zagen we dit in. De verschillen tussen de eilanden maakten de reis uniek.

   Bekijk alle reviews
   Go to top