• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Israël15 dagen

  Deze gevarieerde rondreis door Israël laat je het moderne Israël zien, maar voert je ook terug in de tijd: de bijbelse tijd, maar ook die van de Romeinen en de kruisvaarders. Het landschap toont eveneens grote tegenstellingen: we reizen van het groene noorden, naar de onherbergzame en droge Negev-woestijn. Israël is een fantastische bestemming voor jong en oud.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Tel Aviv
  2. Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko
  3. Akko - Nazareth - Safed - Tiberias
  4. Tiberias, excursie Tabgah, Capernaum, Berg van de Zaligsprekingen en Golan Hoogvlakte (Banias)
  5. Tiberias - Yardenit - Meer van Galilea - Tiberias (overnachting kibbutz)
  6. Tiberias - Gan Hashlosha NP - Jericho - Dode Zee
  7. Dode Zee, optionele excursie Ein Gedi
  8. Dode Zee - Massada - Kfar Hanokdim, overnachting onder de sterren
  9. Kfar Hanokdim - Jeruzalem
  10. Jeruzalem, stadswandeling Oude Stad
  11. Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem
  12. Jeruzalem
  13. Jeruzalem - Tel Aviv
  14. Tel Aviv
  15. Tel Aviv - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Israël, een land waar oud en nieuw elkaar raken; een land waarbij je de ene dag eeuwen teruggaat in de tijd en de volgende dag geniet van hippe shopping malls en moderne architectuur. We overnachten bij de Bedoeïenen, ervaren het leven in een kibbutz en genieten van een bijzondere ervaring aan de Dode Zee. Leer dit land van tegenstellingen kennen tijdens deze afwisselende rondreis!

  Romeinse oudheid en de kruisvaarders

  Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
  Dag 2 Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko
  Dag 3 Akko - Nazareth - Safed - Tiberias

  Wie dacht dat Israël oudheid ademt, komt er gelijk achter dat dit niet geheel juist is. We beginnen onze reis in het hippe Tel Aviv, waar we overigens aan het einde van de reis nog wat meer tijd kunnen doorbrengen. Op dag twee begint namelijk ons avontuur door dit prachtige land met een roerige geschiedenis.

  caesarea family djoser israelOnderweg naar Akko bezoeken we de Romeinse opgravingen van Caesarea en komen veel te weten over de heftige geschiedenis. Hou je vast: deze stad is ooit veroverd door Alexander de Grote, uitgebouwd door Koning Herodes, belegerd door Richard Leeuwenhart, vernietigd door de Mamelukken, weer opgebouwd door de Ottomaanse sultan en verdedigd tegen Napoleon. In Caesarea bevind je je op een kruispunt van grote beschavingen.

  bahai haifa family djoser israelEen stukje noordwaarts ligt de stad Haifa en het Karmelgebergte. Je kunt hier een prachtige wandeling maken met mooie uitzichten op de Middellandse Zee. Neem zeker ook een kijkje in de grot waar volgens de overleveringen de profeet Elia zich eeuwen geleden verstopte voor de kwade koningin Izebel. We rijden vervolgens door naar Akko, een fascinerende oude stad die bekend staat om de vele kruisvaarderskastelen en forten. Niet zo gek dus dat UNESCO deze middeleeuwse vestingstad heeft uitgeroepen tot werelderfgoed.

  De volgende dag gaan we op weg naar Tiberias en komen we langs Megiddo, dat het decor was van talloze veldslagen. Ben je op de hoogte van de bijbelse geschiedenis of wil je er meer van weten? Tijdens deze reis bezoeken we veel plaatsen die terug komen in de verhalen uit de bijbel. Bij Megiddo bijvoorbeeld, zal de laatste grote veldslag de ‘Armageddon’, een ander woord voor het Einde der Tijden, gestreden worden. We stoppen in Nazareth, de grootste Arabische stad van het land, en een bedevaartsoord voor christenen omdat Jezus hier zijn kinderjaren zou hebben doorgebracht. In Nazareth staat de kerk van de Aankondiging op de plaats waar Maria van aartsengel Gabriël te horen zou hebben gekregen dat ze in blije verwachting was van de zoon van god. Dwaal lekker door de oude straatjes vol geschiedenis en geniet van de lekkere hapjes en de verse vruchtensappen.

  We rijden verder naar de Joods-orthodoxe stad Safed waar veel kunstnaars wonen. Heb je wel eens gehoord van de Kabbala? Safed is de bakermat van deze de mystieke Joodse stroming.

  Het groene Noorden

  Dag 4 Tiberias, excursie Tabgah, Capernaum, Berg van de Zaligsprekingen en Golan Hoogvlakte (Banias)
  Dag 5 Tiberias - Yardenit - Meer van Galilea - Tiberias (overnachting kibboets)

  meer van galilea family djoserGalilea is de plek waar Jezus volgens de verhalen veel wonderen deed. We bezoeken vandaag enkele plaatsen waar hij zou hebben geleefd en gewerkt en we beginnen in Tabgah; hier gaf Jezus een grote groep mensen te eten, met slechts vijf broden en twee vissen. In Capernaum vinden we de overblijfselen van een eeuwenoude synagoge; dit dorp was tevens een tijdlang de woonplaats van Jezus. En natuurlijk rijden we omhoog, naar de Berg van de Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus zijn bergrede zou hebben gehouden.

  golan family djoser israelDe bus brengt ons verder naar de Golan Hoogvlakte. De hoogste berg is de Hermon, waar je op een hoogte van 2814 meter een schitterend uitzicht hebt over de laagvlakte. Dit gebergte ligt op een drielandenpunt met Syrië, Libanon en Israël .Je kunt het je haast niet voorstellen, maar in de winter ligt hier gewoon sneeuw en kan hier zelfs worden geskied!
  We stoppen bij de waterval van Banias; wist je dat hier de rivier de Jordaan begint? Al dat smeltwater van de Hermon vindt hier zijn weg naar beneden.

  De volgende ochtend stappen we in de bus en rijden we naar Yardenit. Dit is volgens de bijbelse vertellingen de doopplaats van Jezus bij de Jordaan. Nog elke dag komen vele pelgrims naar deze plek om zich te laten dopen. De middag is vrij te besteden bij het meer van Galilea. Je kunt hier zwemmen, of een boottocht maken. De nacht verblijven we in een kibboets. Een kibboets is typerend voor Israël; het is een leefgemeenschap waarin groepen mensen samen leven en samen werken. Iedereen is gelijk en al het werk en alle bezittingen wordt eerlijk samen verdeeld. Bijzonder om hier eens een kijkje te kunnen nemen.

  Dode Zee en Negev-woestijn

  Dag 6 Tiberias - Gan Hashlosha NP - Jericho - Dode Zee
  Dag 7 Dode Zee, optionele excursie Ein Gedi
  Dag 8 Dode Zee - Massada - Kfar Hanokdim, overnachting onder de sterren
  Dag 9 Kfar Hanokdim - Jeruzalem

  jericho family djoser israelWe verlaten het groene noorden en zullen vandaag een totaal andere kant van het landschap zien.
  Eerst stoppen we bij Gan Hashlosha NP. Zwemspullen mee, want hier kun je heerlijk zwemmen in de warmwaterbronnen. Schrik niet van de visjes die aan je voeten kriebelen. We rijden verder zuidwaarts naar Jericho, de oudste stad ter wereld! Vanaf de Berg der Verzoeking heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is ook de plek waar het verhaal van de barmhartige Samaritaan zich afspeelt.

  dode zee family djoser israelNa een stop rijden we naar ons hotel aan de Dode Zee. Hier heeft het groen plaats gemaakt voor droge woestijn, met daarin het laagste punt op aarde: de Dode Zee. Het zoutgehalte is zo hoog dat je een boek kunt lezen terwijl je in het water drijft! We hebben een vrije dag, zodat we alle tijd hebben om hier te genieten. Smeer je in met de helende modder, ga drijven in de Dode Zee en spring vervolgens in het zwembad om echt te zwemmen!

  Ook kun je er op uit vandaag. Een aanrader is Ein Gedi, een groene oase midden in de woestijn. Je loopt langs kabbelende beekjes en watervallen, klautert over rotspartijen en misschien kom je onderweg zelfs steenbokken tegen.

  negev israel family djoserNa een ontspannen dagje aan de Dode Zee verkennen we de Negev verder en bezoeken we Massada. We vertrekken extra vroeg, zodat we de hitte van de woestijn zoveel mogelijk vermijden. Deze berg vertelt een zware geschiedenis. De citadel boven op de berg van Massada is een belangrijk symbool voor het Joodse volk. toen de Romeinen de citadel belegerden, kozen 1000 Zeloten ervoor om een eind aan hun leven te maken in plaats van onder het juk van de Romeinen te leven. Sindsdien staat de citadel symbool voor de onverzettelijkheid van de Joden. De berg van Massada ligt vlak langs een hoge klif die boven de Dode Zee. De omgeving is adembenemend en het uitzicht is prachtig.

  kfar hanokdim family djoser israelWe overnachten in Kfar Hanokdim. Dit is een oase midden in de Negev en het kamp geeft je een klein inkijkje hoe de Bedoeïenen woonden en leefden. We overnachten in groepstenten, onder een indrukwekkende sterrenhemel. Uiteraard kun je een ritje op een kameel maken. Na een bijzondere overnachting rijden we naar een nieuw hoogtepunt van de reis: Jeruzalem.

  De heilige stad Jeruzalem

  Dag 10 Jeruzalem, stadswandeling Oude Stad
  Dag 11 Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem
  Dag 12 Jeruzalem
  Dag 13 Jeruzalem - Tel Aviv

  jeruzalem family djoser israelHet eeuwenoude Jeruzalem is een stad waar je meerdere dagen nodig hebt om alles te kunnen zien. Met je reisbegeleider maak je een eerste oriënterende stadswandeling door de Oude Stad. De oude binnenstad kun je vervolgens verder op eigen houtje ontdekken. Waar je ook loopt, van de levendige marktjes tot de stille stegen, overal kun je de geschiedenis voelen en aanraken. Natuurlijk breng je een bezoek aan de Westmuur, beter bekend als Klaagmuur. Je hebt vast wel eens op tv gezien hoe de religieuze bezoekers bidden bij de oeroude muur. Loop vooral ook door de Via Dolorosa, de straat waar Jezus, volgens de Bijbelse overleveringen zijn kruis droeg.

  Als straten konden praten, zou deze eeuwenoude straat een hele geschiedenis kunnen vertellen. Ditzelfde geldt voor de Gouden Poort die naar de tempelberg voert. Rust lekker uit op één van de gezellige terrasjes en geniet vooral van de heerlijke kleine gerechtjes die in het Midden-Oosten ‘mezze’ worden genoemd. De Arabische wijk is een levendige wijk, waar je heerlijk kunt shoppen in de souk. Waar je ook gaat of staat, de vrolijke bevolking zorgt voor een fantastische ervaring.
  Even buiten de stadsmuren vind je de Olijfberg. Vanhier heb je uitzicht op de oude stad, de Rotskoepel en de Joodse begraafplaats.

  yad vashem family djoser israelHet is eveneens een aanrader om een ochtend uit te trekken voor Yad Vashem. Wellicht voor de kleinsten te indrukwekkend, maar het geeft een indringende inkijk in de vreselijke Holocaust. Met name het Childrens Memorial maakt enorme indruk. In het Israel Museum vind je de ‘Shrine of the Book’ met een deel van de Dode Zeerollen.
  Het model van de Oude Stad uit de tijd van de tweede Tempel geeft daarnaast een beeld van het oude Jeruzalem.

  Nog een leuke tip: bezoek de City of David, ga ondergronds en kruip door de Hizkia-tunnels (ook wel: Siloam-tunnels), een ingenieus watersysteem uit de tijd van koning Hizkia. Let op: sommige delen zijn echt smal en staan onder water.

  Mocht je het leuk vinden, dan kun je een excursie maken naar Bethlehem. Het is de plek waar Maria haar kind kreeg en de Geboortekerk is volgens de verhalen de plaats waar dat gebeurde.

  Hip Tel Aviv

  Dag 14 Tel Aviv
  Dag 15 Tel Aviv - Amsterdam

  tel aviv family djoser israelWe sluiten een indrukwekkende rondreis af met een ontspannen dag aan het strand in Tel Aviv.
  Tijd om te shoppen en te genieten van de superhippe hotspots. Ook kun je vanhier nog een bezoek brengen aan het oude Jaffa, de oude havenstad bij Tel Aviv.

  Geniet nog één keer van de smaakvolle Israëlische keuken, voordat we de volgende dag terug vliegen naar Amsterdam.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  24 jul - 07 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.995,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  31 jul - 14 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.045,-
  € 1.945,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer in een comfortabele bus met airco
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Hotelovernachtingen, inclusief ontbijt
  • Overnachting in een kibboets
  • Twee overnachtingen in luxe hotel aan de Dode Zee
  • Verblijf onder de sterren in tenten in een Bedoeïenenkamp
  • Bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea
  • Stop bij Haifa (berg Karmel)
  • Bezoek aan Nazareth en Safed
  • Excursie door Galilea met bezoek aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen
  • Tocht over de Golan hoogvlakte met een bezoek aan Banias NP
  • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
  • Zwemmen in een natuurbad in het Gan Hashlosha National Park
  • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
  • Drijven in de Dode Zee
  • Stadswandeling door Jeruzalem

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 40,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in sfeervolle middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Je kunt meestal lopend naar het centrum, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Het hotel in Akko ligt vlakbij het strand en heeft bovendien een zwembad. We overnachten een aantal nachten in accommodaties die typerend zijn voor Israël of het Midden-Oosten. Zo verblijven we een nacht in een kibboets bij Tiberias en overnachten we onder de sterren in groepstenten in een Bedoeïenenkamp wat in een modern jasje is gestoken.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In Arad verblijven we in groepstenten en zijn aparte kamers dus niet mogelijk.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Tel Aviv Golden Beach Hotel
  Akko Acco Beach Hotel
  Tiberias Dona Gracia
  Tiberias Kibbutz Ohalo
  Dode Zee Leonardo Inn Hotel
  Arad Kfar Hanokdim
  Jeruzalem Holy Land Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  We verblijven in comfortabele kamers, van alle gemakken voorzien.

  Onze kibboets heeft een prachtige ligging aan het meer van Galilea.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Een aantal hotels heeft een heerlijk zwembad voor een verfrissende duik.

  In het Bedoeïenenkamp overnachten we in groepstenten.

  In Tel Aviv verblijven we in een hotel op loopafstand van het strand.

  We verblijven in comfortabele kamers, van alle gemakken voorzien.

  Onze kibboets heeft een prachtige ligging aan het meer van Galilea.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Een aantal hotels heeft een heerlijk zwembad voor een verfrissende duik.

  In het Bedoeïenenkamp overnachten we in groepstenten.

  In Tel Aviv verblijven we in een hotel op loopafstand van het strand.

  We verblijven in comfortabele kamers, van alle gemakken voorzien.

  Onze kibboets heeft een prachtige ligging aan het meer van Galilea.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Een aantal hotels heeft een heerlijk zwembad voor een verfrissende duik.

  In het Bedoeïenenkamp overnachten we in groepstenten.

  In Tel Aviv verblijven we in een hotel op loopafstand van het strand.

  We verblijven in comfortabele kamers, van alle gemakken voorzien.

  Onze kibboets heeft een prachtige ligging aan het meer van Galilea.

  Elke ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar.

  Een aantal hotels heeft een heerlijk zwembad voor een verfrissende duik.

  In het Bedoeïenenkamp overnachten we in groepstenten.

  In Tel Aviv verblijven we in een hotel op loopafstand van het strand.

  Vliegreis

  Swiss

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Amsterdam - Zurich

   Vertrek

   07:00

   Aankomst

   08:25

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Zurich - Tel Aviv

   Vertrek

   09:45

   Aankomst

   14:35

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Tel Aviv - Zurich

   Vertrek

   16:05

   Aankomst

   19:15

  • Vlucht met

   Swiss

   Traject

   Zurich - Amsterdam

   Vertrek

   20:55

   Aankomst

   22:20


  Tijdverschil: in Israël is het één uur later.

  Swiss is de grootste luchtvaartmaatschappij van Zwitserland. De luchtvaartmaatschappij behoort tot de Lufthansa Groep en werkt intensief samen met Lufthansa en Austrian. Swiss beschikt over een breed netwerk en een zeer moderne vloot. Aan boord tref je echte Zwitserse luxe: de stoelen in de economy class zijn goed afgewerkt en bieden voor zowel korte als lange afstandsvluchten voldoende beenruimte. Op de lange afstandsvluchten wordt een inflight entertainment systeem geboden aan elke passagier hier vind je meer dan 140 films, tv programma’s, muziek en games. Tijdens de reis wordt je voorzien van een heerlijke maaltijd en/of snack hierbij heb je keuze uit twee opties. Bij de maaltijden ontvang je een drankje naar keuze, wijn is tevens inbegrepen. Kortom geniet je van de Zwitserse gastvrijheid aan boord van Swiss.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.645,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.745,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

  De reisafstanden in Israël zijn relatief kort en de infrastructuur is goed. Wel kunnen de reisdagen in totaal af en toe lang zijn gezien er onderweg diverse bezienswaardigheden kunnen worden bezocht.

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  De comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer in een comfortabele bus met airco
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Hotelovernachtingen, inclusief ontbijt
  • Overnachting in een kibboets
  • Twee overnachtingen in luxe hotel aan de Dode Zee
  • Verblijf onder de sterren in tenten in een Bedoeïenenkamp
  • Bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea
  • Stop bij Haifa (berg Karmel)
  • Bezoek aan Nazareth en Safed
  • Excursie door Galilea met bezoek aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen
  • Tocht over de Golan hoogvlakte met een bezoek aan Banias NP
  • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
  • Zwemmen in een natuurbad in het Gan Hashlosha National Park
  • Bezoek aan de oudste stad ter wereld: Jericho
  • Drijven in de Dode Zee
  • Stadswandeling door Jeruzalem

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil een visje eten in de haven van Akko, weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de wijk Neve Tsedek in Tel Aviv, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Israël zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
  • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
  • Een bezoek de kunstenaarsstad Safed. Dwaal door de gezellige straatjes en breng een bezoek aan de verschillende galerieën.
  • Excursie door Galilea waar we een bezoek brengen aan Capernaum, Tabgha en de Berg van de Zaligsprekingen. 
  • We rijden naar de Golan-hoogte en stoppen in Banias waar de waterval bezocht kan worden.
  • Yardenit, waar volgens de overlevering Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt.
  • Zwemmen in het natuurbad van Gan Haslosha en daarna brengen we een bezoek aan de oudste stad ter wereld, Jericho.
  • Tijdens ons verblijf aan de Dode Zee heb je de mogelijkheid om hier te drijven in het zoute water, of een modderbad te nemen.
  • We bezoeken Massada, het fort van de moedige Zeloten.
  • In Jeruzalem maken we een stadswandeling in de Oude Stad.


  Verder zijn er allerlei optionele activiteiten te ondernemen. Zo kun je in Tiberias een boottocht maken over het meer van Galilea. Tip: ga eens eten in één van de vele restaurantjes aan het water en proef de beroemde Petrusvis. Bij de Dode Zee is een uitstapje naar de oase van Ein Gedi een absolute aanrader; een waterrijk gebied in een droge woestijn. Ervaar de Negev-woestijn vanaf de rug van een kameel; in Kfar Hanokdim kan het! In Jeruzalem kun je een bezoek brengen aan Yad Vashem en aan het Israel Museum. Of zoek het ondergronds, in de Siloam-tunnels. Eveneens is het mogelijk om naar de geboortekerk te gaan in Bethlehem.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Israël nog minimaal een half jaar geldig is.


  Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlische autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

  Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

  Geldzaken

  In Israël wordt er betaald met de Israëlische Shekel. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. 

  Contant geld (euro’s) hoef je eigenlijk alleen voor noodgevallen bij je te hebben. 
  Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

  Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Ook kan het lonen om vooraf een Israel Pass aan te schaffen, die toegang geeft tot 3, 6 of 9 parken.

  Het is in Israël gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit gezamenlijke tips voor hotelpersoneel, chauffeurs e.a. worden betaald.

  Denk er tevens aan dat je ook extra dient te betalen voor je fototoestel of videocamera wanneer je een museum, opgraving of burcht bezoekt. Kinderkorting geldt vaak voor kinderen onder de 10.

  Maaltijden

  De lunches en diners tijdens deze reis zijn niet inbegrepen. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Israëlische keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten. Het land is een smeltkroes van culturen met Mediterrane invloeden en dat zie je terug in de Israëlische keuken.

  israel eten family djoserIedereen kent uiteraard de pita met falafel. Andere heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn zijn shoarma, gefilte fisj (gestoofde vis) en verse salades met olijven en olijfolie. Maar Israël heeft nog veel meer te bieden op culinair gebied. Zeker in Tel Aviv, het centrum van de creatieve cuisine, vind je tal van toprestaurants. In Israël wordt voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd. 

  Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitus

  In deze landen komt geen gele koorts voor. Echter, als men vanuit een gele koorts gebied komt is vaccinatie tegen gele koorts verplicht.


  Reizen en Covid-19

  Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

  Klimaat en geografie

  Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Een lokale gids kan uitgebreid vertellen over een bepaalde bezienswaardigheid en over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Israël?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die af en toe over een zwembad beschikken en daarnaast kiezen we voor accommodaties die typerend zijn voor de bestemming, zoals een kibboets of Bedoeïenenkamp. De reis naar Israël is voor kinderen een prachtige ervaring, waarbij de overnachting in de woestijn als een van de hoogtepunten wordt gezien. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De reisafstanden in Israël zijn niet erg groot en de infrastructuur is goed. Er is onderweg veel te zien zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. Tijdens de rondreis beschikken we over een bus, die voorzien is van airconditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk ook.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. In de woestijn is het in de zomer erg warm, maar daar passen we ons reistempo op aan. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlisch autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

  Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

  Reizigers met een andere dan de Nederlandse nationaliteit dienen contact op te nemen met de consulaten van de betreffende landen om na te gaan of afwijkende voorschriften gelden. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig voor Israël.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.
  Tijdens de overnachting in het Bedoeïenenkamp overnachten we in groepstenten, waardoor aparte kamers niet mogelijk zijn.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  In Akko en aan de Dode Zee verblijven we in een hotel met een zwembad. In Tel Aviv verblijven we op loopafstand van het strand, waar in de zee gezwommen kan worden. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken onder 'praktische informatie'. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar TripAdvisor.

  Is er Wifi aanwezig tijdens deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is. 

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Israël is een zeer religieus land. Zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. Voor kinderen geldt dit in mindere mate. Op plaatsen waar je kerken of andere heilige plaatsen bezoekt is gepaste kleding een eis.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat de zon erg fel kan zijn. Het is daarom van belang om voldoende bescherming mee te nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnebrand en bedekkende kleding. En zorg voor goed schoeisel tijdens de excursies, zoals bij Massada, Caesarea en Jeruzalem.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top