• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Kenia 21 dagen

  Deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen brengt je naar het grote wild in Masai Mara nationale park. Oog in oog staan met een olifant tijdens een safari! Op het water van de prachtige meren Naivasha en Baringo bekijken we visarenden en speuren we naar nijlpaarden. Het Nakura NP staat bekend om z'n grote getalen flamingo's. De bergen van Mount Kenya nodigen uit tot een mooie wandeling. Schitterende witte stranden, wuivende palmen en azuurblauw water vinden we in Nyali Beach aan het einde van de reis.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Nairobi
  2. Nairobi - Masai Mara nationaal park
  3. Masai Mara NP (inclusief gamedrive)
  4. Masai Mara NP (inclusief gamedrive)
  5. Masai Mara NP - Naivashameer
  6. Naivashameer
  7. Naivashameer - Baringomeer
  8. Baringomeer
  9. Baringomeer - Nakuru Nationaal Park (inclusief gamedrive)
  10. Nakuru NP - Mount Kenya
  11. Mount Kenya
  12. Mount Kenya - Shaba wildreservaat
  13. Shaba, gamedrive Buffalo Springs
  14. Shaba - Sagana
  15. Sagana
  16. Sagana - Nairobi
  17. Nairobi - trein naar Nyali Beach
  18. Nyali Beach
  19. Nyali Beach
  20. Nyali Beach
  21. Nyali Beach - Mombasa - Nairobi - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens deze safarireis nemen we je mee door het land van Simba. Houd je van echte wilde dieren, bijzondere mensen en mooie natuur, dan is Kenia jouw land. Sta oog in oog met een neushoorn, ontmoet de Masai en geniet aan het eind van deze spannende reis van zee en strand. 

  De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers.

  Nairobi, Masai Mara

  Dag 1 Amsterdam - Nairobi
  Dag 2 Nairobi - Masai Mara wildreservaat
  Dag 3 Masai Mara (inclusief gamedrive)
  Dag 4 Masai Mara (inclusief gamedrive)

  We vliegen met KLM/Kenya Airways naar de hoofdstad van Kenia, Nairobi. De dag na aankomst beginnen we direct aan de rondreis en rijden we met onze eigen safaritruck naar het Masai Mara wildreservaat. Dit park is één van de bekendste parken van Kenia. De eerste nacht in een tent is altijd spannend, je hoort allemaal geluiden die je niet kunt plaatsen en de dieren scharrelen vaak rond je tent. Gedurende ons verblijf van twee dagen heb je alle tijd om de verschillende wild- en vogelsoorten van nabij te bestuderen. Het aantal wildsoorten in dit park is gigantisch en heb je geluk dan kun je er leeuwen zien die aan het jagen zijn. De grote immigratie van de wildebeesten uit het zuiden in juli/augustus.

  De 'Mara' wordt gekarakteriseerd door golvend grasland, waarin acacia's zorgen voor een typisch Afrikaans plaatje. Tevens is dit het woongebied van de Masai. Masai Mara heeft de status van National Reserve, hetgeen wil zeggen dat er, in tegenstelling tot de Nationale Parken, menselijke bewoning mogelijk is. De Masai mogen hun vee in het reservaat laten grazen. Wanneer zij levensgevaarlijk worden bedreigd door het wild, hebben zij het recht dit dier te doden. We kunnen hier de truck laten staan om te voet de omgeving van het park te verkennen en de Masai in hun dorpen te ontmoeten. Helaas is het verboden om in het park zelf te lopen; je zou maar eens een hongerige leeuw ontmoeten.

  Naivashameer en Baringomeer

  Dag 5 Masai Mara NP - Naivashameer
  Dag 6 Naivashameer
  Dag 7 Naivashameer - Baringomeer
  Dag 8 Baringomeer

  Nadat we twee dagen op safari zijn geweest in het Masai Mara nationaal park brengen we een bezoek aan het hoogst gelegen meer in de Riftvallei; Het Naivashameer. ’s Middags kun je deelnemen aan een leuke optionele boottocht op het meer. Hier zie je vooral veel watervogels zoals de visarend en pelikanen. Aan de oevers van het meer ligt villa Elsamere. Dit huis is bekend geworden door het boek en de film van George en Joy Adamson's 'Born Free', over de verweesde leeuwin Elsa die later weer in de natuur is uitgezet. Het huis - dat nu als museum is opengesteld - kunt je bezoeken, in de prachtige tuin kun je genieten van een 'English high tea'. Als je geluk hebt zie je in de tuin zwartwitte colobusapen

  Lake Baringo is het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber. Het is hét centrum voor vogelaars uit alle delen van de wereld om een glimp van de meer dan 450 vogelsoorten op te vangen die rond het meer voorkomen. Je kunt een facultatieve excursie per boot maken om krokodillen en nijlpaarden in het meer te spotten. Nijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. Zij kunnen daar afstanden van ongeveer 40 km voor afleggen. Wellicht kiezen ze de omgeving van jouw tentje uit!

  Tevens is dit het leefgebied van de Njemp stam, de enige herders die eveneens actieve vissers zijn, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Masai - die geen vis eten. De Njemp leven in dorpjes rondom het meer waar we tevens een bezoek aan kunnen brengen. De vroege vogels zouden een "nature walk" kunnen maken. Hierbij leer je alles over de insecten en reptielen zoals de schorpioen, spin en de slang die in Kenia leven.

  Nakuru Nationaal Park en omgeving Mount Kenya

  Dag 9 Baringomeer - Nakuru NP
  Dag 10 Nakuru NP - Omgeving Mount Kenya
  Dag 11 Omgeving Mount Kenya

  We rijden door naar het Lake Nakuru nationaal park. Lake Nakuru ligt in de "Great Rift Valley" (Grote Slenk) en is een ondiep sodameer. Dankzij de aanwezige mineralen in het water, groeien de algen er weelderig. Deze zijn een ideale voedingsbron voor de flamingo's die hier langs de oevers te zien zijn. Beide soorten flamingo's zijn hier aanwezig, zowel de "lesser" en de "greater flamingo", en leveren altijd een mooi decor voor vele foto's.

  Het landschap kenmerkt zich door open vlaktes en acaciabossen, waar veel neushoorns en grote kuddes waterbokken leven. Meer dan zestig neushoorns genieten hier bijzondere bescherming. Vanaf de Baboonkliff heeft u een adembenemend uitzicht over het meer, dat roze ziet van de vele flamingo’s.

  Ten noorden van Nairobi ligt Mount Kenya, één van de hoogste bergen van Afrika. De berg ligt op de evenaar; een vreemd gezicht, sneeuw op de evenaar. Aan de voet van de bergen strekken zich dichte regenwouden uit, het leefmilieu voor vele soorten wild. De omgeving van Mount Kenya bestaat uit grasvlakten en landbouwgronden van de Kikuyu, de grootste agrarische gemeenschap van Kenia. Tijdens ons verblijf kun je verschillende activiteiten doen.

  Shaba wildreservaat

  Dag 12 Mount Kenya - Shaba wild reservaat
  Dag 13 Shaba wildreservaat, gamedrive Buffalo Springs
  Dag 14 Shaba wildreservaat - Sagana
  Dag 15 Sagana

  We verlaten de omgeving van Mount Kenya en vervolgen onze safari richting het Shaba wildreservaat. We overnachten in een leuke sfeervolle, comfortabele lodge met zwembad. Als de tijd het toe laat kunnen we die middag een “gamedrive” maken door Buffalo Springs. Dit wildreservaat wordt gekenmerkt door bergen en heuvels met zandrivieren die bijna altijd droog staan. Het grootste deel van het jaar is de aarde roodbruin gebakken. Hierdoor leven er diersoorten die in andere parken niet voorkomen, waaronder de Grevy-zebra (met grote oren en smalle strepen), netgiraffen, en de gerenoeks (giraffegazellen) waar we uiteraard op zoek naar gaan. Je kunt ook een bezoek brengen aan een Samburu dorp maar wil je liever even tot rust komen van alle indrukken, neem dan een duik in het zwembad. Tijdens ons verblijf in een prachtige omgeving van Sangana kunnen we verschillende activiteiten doen zoals verschillende wandelingen, mountainbiken, kayakken en canopying.

  Mombasa, Nyali Beach

  Dag 16 Mount Kenya - Nairobi
  Dag 17 Nairobi, dag trein naar Mombasa, transfer naar Nyali Beach
  Dag 18 Nyali Beach
  Dag 19 Nyali Beach
  Dag 20 Nyali Beach
  Dag 21 Nyali Beach - Mombasa - vlucht naar Nairobi

  In ongeveer 4 uur rijden we naar Nairobi waar je die middag de tijd hebt om de stad te verkennen zoals de overdekte City Market en de Jamia Moskee. Vanaf het Kenyatta Conference Building heb je een prachtig uitzicht over de stad. In de omgeving van de City Market zijn ontelbare souvenirwinkels waar je je inkopen kunt doen. De volgende ochtend nemen we de dag trein naar Mombasa. 

  Ongeveer 10 km ten noorden van Mombasa ligt Nyali Beach. We overnachten hier in een comfortabel hotel dat aan het strand ligt. Het hotel heeft tevens een zwembad en is gelegen in een mooie tuin. De stranden van fijn, wit zand, liggen beschermd achter de koraalriffen, waar je veel soorten visjes kunt observeren in het heldere en warme zeewater. De bevolking van het kustgebied van Kenia staat bekend om het rustige levensritme.

  Vanuit Nyali Beach kun je een bezoek brengen aan de havenstad Mombasa, interessant door de mengeling van een oosterse sfeer, smalle straatjes en de bedrijvigheid van een grote havenstad. Mombasa kent een rijk koloniaal verleden en een bijzondere mengeling van de Swahili- en Arabische cultuur. De nauwe straatjes van de oude binnenstad vormen een waar labyrint. Het door de Portugezen gebouwde fort Jesus is een bezoek zeker waard. Na deze ontspannen dagen in Nyali vliegen we van Mombasa via Nairobi terug naar Amsterdam.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  27 jul - 16 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  6 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  31 jul - 20 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
   

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM en haar partner Kenya Airways 
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Binnenlandse vlucht Mombasa - Nairobi   
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck
  • Dag trein van Nairobi - Mombassa
  • Alle maaltijden dag 2 t/m ontbijt dag 16 en entreegelden nationale parken en wildreservaten twv € 895,-
  • Overnachting in hotel/lodge (8 nachten) met eigen douche/toilet en soms een zwembad
  • Kampeerovernachting (12 nachten) met soms een zwembad
  • "Gamedrives" (speurtochten naar wild) door de Masai Mara NP
  • Bezoek aan Lake Nakuru NP en Shaba/Buffalo Springs
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 
    

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, visum, facultatieve excursies, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 25.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 12 nachten in comfortabele driepersoons tentjes, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring! 

  Aan de rand van de Masai Mara ligt onze camping omgeven door  Acacia bomen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op de Maguarra bergen.  Sanitaire voorzieningen zijn op de camping aanwezig.  Op loopafstand van de camping ligt een lokaal dorp waar je kennis kunt maken met de bekendste stam van Kenia: de Masai.

  Onze campings in Baringo en Naivasha liggen beide aan een uitgestrekt meer omgeven door schitterende vogels zoals de muisvogel, de brilvogel en de neushoornvogel. Op loopafstand van de camping is een zwembad te vinden waar (tegen betaling) in gezwommen kan worden.

  We slapen totaal 8 nachten in sfeervolle lodges. De kamers zijn voorzien van airconditioning en hebben een eigen douche en toilet. 

  In het Shaba Nationaal park slapen we in een prachtige, sfeervolle lodge met zwembad. De lodge is gelegen aan de zuidelijke oever van de Ewaso Nyiro rivier. Als je geluk hebt zie je krokodillen en apen vanuit je kamer. De kamers zijn sfeervol ingericht.

  Aan het eind van de reis verblijf je aan de kust bij Nyali Beach in een comfortabel hotel direct aan het strand, met uitzicht over de Indische Oceaan. Het hotel is voorzien van meerdere zwembaden met ligstoelen. Vanuit je kamer heb je uitzicht op de mooie tuin. Ook kun je een uitstapje maken naar Mombassa.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Nairobi Boulevard Hotel
  Shaba NP Sarova Shaba Lodge
  Nyali Beach Reef Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met KLM en haar partner Kenya Airways. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Nairobi 12:50 - 21:45
     
  Mombasa - Nairobi 04:20 - 05:20
  Nairobi - Amsterdam 07.55 - 15.40


  Tijdsverschil: 's zomers een uur later, in de winter twee uur later.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.445,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze safari door Kenia maken we gebruik van een truck die de vaak onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt.

  Het traject Nairobi - Mombasa leggen we per dag trein.De terugvlucht van Mombasa naar Nairobi met Kenya Airways duurt ongeveer een uur.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM en haar partner Kenya Airways 
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Binnenlandse vlucht Mombasa - Nairobi   
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck
  • Dag trein van Nairobi - Mombassa
  • Alle maaltijden dag 2 t/m ontbijt dag 16 en entreegelden nationale parken en wildreservaten twv € 895,-
  • Overnachting in hotel/lodge (8 nachten) met eigen douche/toilet en soms een zwembad
  • Kampeerovernachting (12 nachten) met soms een zwembad
  • "Gamedrives" (speurtochten naar wild) door de Masai Mara NP
  • Bezoek aan Lake Nakuru NP en Shaba/Buffalo Springs
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 
    

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Kenia zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

  • Dag 2; vandaag met onze eigen truck op zoek naar allerlei wild tijdens een game-drive op weg naar onze luxe tented lodge in het beroemde Masai Mara.
  • Dag 3 en 4; uitgebreid op zoek naar allerlei wild tijdens de ochtend en middag game-drives in Masai Mara.
  • Dag 8; entreegeld voor Baringomeer is inbegrepen. Hier heb je de gelegenheid om een optionele wandeling of boottocht te maken of een optioneel bezoek te brengen aan de Pokot.
  • Dag 9; we maken met onze truck een mooie ‘gamedrive’ in Lake Nakuru. We kijken uit over het meer bij Babooncliff, spotten naar witte neushoorn en stappen uit de truck aan de oevers om de flamingo’s en pelikanen gade te slaan.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
  • Paspoort dat bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig is.
  • Visum voor Kenia. Dit e-visum kost USD 51,- en vraag je zelf eenvoudig online aan.
   Voor kinderen tot 16 jaar geldt er geen visumplicht. Word je 16 jaar gedurende de reis dan is een visum wel verplicht.
    

  Geldzaken

  In Kenia wordt er betaald met de shilling. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

  Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor met name euro's of dollars in contanten mee te nemen.

  Pinnen: mogelijk op enkele plekken in de grote steden zoals Nairobi, Nanyuki (Mt Kenya), Nakuru en Mombasa.
  Contant: euro’s en Amerikaanse dollars
  Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 16 zijn inbegrepen. De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd.

  De enige maaltijden die je tijdens de reis nog moet betalen, zijn die tijdens je verblijf in Nairobi ( + treinreis) en in Nyali Beach. Hier heb je alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken in Nairobi wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals in de wijk ten zuiden van Moi Avenue. In verschillende hotels in het centrum wordt wekelijks een Afrikaans buffet georganiseerd, waar je tegen een redelijke prijs allerlei gerechten kunt proeven. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse. Even buiten de stad ligt de 'Carnivore', dat bekend staat als restaurant waar veel wild wordt geserveerd.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A.
  • malariatabletten

  De hygiënische omstandigheden in Kenia zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Door de geografische verscheidenheid in Kenia zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen in Kenia tegengesteld aan de Nederlandse. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C. 's Nachts kan het afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te raden om wat warme kleding mee te nemen voor de avonden. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp

  FAQ

  Met welke maatschappij vlieg je?

  De vluchten worden uitgevoerd met KLM en haar partner Kenya Airways.

  Welke reisdocumenten heb ik nodig?

  - Paspoort dat bij aankomst in Kenia nog minimaal een half jaar geldig is.
  - Visum dat online kan worden aangevraagd. De kosten zijn USD.51,- Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.

  Welke entreegelden zijn inbegrepen?

  De entreegelden van de Nationale Parken zijn tijdens de safari inbegrepen. Tevens zijn alle “gamedrives” tijdens de safari inbegrepen

  Hoe worden de Family reizen begeleid?

  Deze Family reis wordt begeleid door een enthousiaste ervaren Nederlandse reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn  verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de kinderen die mee reizen. Hun uitgebreide reiservaring met ouders en kinderen, geeft daarom een belangrijke meerwaarde aan onze juniorreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

  Tevens gaat er een engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  Tijdens deze reis overnacht je 12 nachten in comfortabele tentjes die voorzien zijn van muskietengaasdeurtjes. Je zet zelf je tent op.  In het Shaba Nationaal park slapen we in een sfeervolle lodge met zwembad. Aan het eind van de reis verblijf je aan de kust bij Nyali Beach in een comfortabel hotel direct aan het strand, met uitzicht over de Indische Oceaan. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor. 

   

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

  Met Djoser vlieg je rechtstreeks met KLM/Kenya Airways naar Nairobi. We reizen door Kenia met een speciaal uitgeruste  safaritruck. In onze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Na de safari reizen we per nachttrein naar de kustplaats Nyali Beach. In de trein overnacht je in met vier personen. Van Mombasa vliegen we terug via Nairobi naar Amsterdam.

  Hoe zijn de wegen in Kenia?

  Sommige stukken zijn geasfalteerd, maar rondom en in de wildparken zijn de wegen vaak onverhard. Ook een betrekkelijk korte afstand, kan soms langere tijd in beslag nemen.

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Rechtstreekse vlucht met KLM en haar partner Kenya Airways 
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Binnenlandse vlucht Mombasa - Nairobi   
  • Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Diensten meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck
  • Nachttrein van Nairobi - Mombassa in  vierpersoons couchette
  • Alle maaltijden dag 1 t/m ontbijt dag 17 en entreegelden nationale parken en wildreservaten twv € 675,-
  • Overnachting in hotel/lodge (7 nachten) met eigen douche/toilet en een zwembad
  • Kampeerovernachting (12 nachten) met vaak een zwembad
  • "Gamedrives" (speurtochten naar wild) door de Masai Mara NP en de Mara rivier
  • Bezoek aan Lake Nakuru NP en Shaba/Buffalo Springs
  • aangesloten bij ANVR, SGR & Calamiteitenfonds
  Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

  Voor Kenia dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Kenia nog minimaal zes maanden geldig is. Het paspoort dient bij binnenkomst in Kenia nog minimaal twee blanco visa pagina’s te hebben. Als dit niet het geval is, is er een mogelijkheid dat reizigers bij binnenkomst in het land geweigerd worden.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Kenia reist.

  Wat moet ik voor deze reis meenemen?

  Voor deze kampeerreis heb je een warme slaapzak nodig. Djoser verstrekt, uit overwegingen van hygiëne, geen hoofdkussens. Djoser regelt alle overige kampeerattributen, zoals de tent, een comfortabele matras, een klapstoeltje en eetgerei. Je tent heeft een venstertje met muskietengaas, je hoeft dus geen klamboe mee te nemen. Handdoeken, een dagrugzakje, een goed muggenmiddel,  zwemkleding, warme kleding en een zaklantaarn zijn essentieel. Een verrekijker is handig om verschillende dieren te spotten. Na boeking ontvang je meer informatie over je bagage.

  Kan ik batterijen/accu's van mijn camera opladen?

  Op de meest plaatsen waar we overnachten kan je bij de receptie (tegen betaling) accu’s van video- en digitale camera’s kunnen worden opgeladen. Houd rekening met stroomstoringen en neem voldoende reserve accu’s mee.

  Zijn er mogelijkheden om te snorkelen en/of duiken in Nyali Beach?

  Ja, het is in Nyali Beach mogelijk om te snorkelen en te duiken. De duikschool bij Nyali Beach beschikt over professionele instructeurs en deugdelijk materiaal. Enkele honderden meters uit de kust ligt een rif waar mooie tropische vissen te zien zijn. Ook worden hier regelmatig schildpadden, roggen, haaien en dolfijnen gesignaleerd.

  Wat is het voltage in Kenia?

  De netspanning is 220 Volt en men gebruikt stekkers met drie vierkante pinnen, 13 ampère. Op de kampeerterreinen is niet overal elektriciteit aanwezig.

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top