• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Maleisië, 20 dagen

  Maleisië20 dagen

  Complete rondreis voor ouders met kinderen naar Maleisië, een land vol contrasten. De ene dag loop je tussen de moderne hoogbouw van Kuala Lumpur en de andere dag tussen rijstvelden en verborgen dorpjes. De bijzondere natuur ervaar je in de regenwouden van Taman Negara en de theeplantages van de Cameron Highlands. Nog iets om naar uit te kijken zijn de mooie palmenstranden van de eilanden Penang en Langkawi. Naast heerlijk relaxen op één van de stranden is er ook veel te zien en te beleven. Loop door de kleurrijke wijken met prachtige muurschilderingen, bezoek de tempels of ga met een kabelbaan naar de toppen van de eilanden en geniet van de fantastische uitzichten.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kuala Lumpur
  2. aankomst Kuala Lumpur - Malakka
  3. Malakka, stadstour
  4. Malakka - Kuala Lumpur
  5. Kuala Lumpur, bezoek Batu-grotten, Bukit Melawati, excursie vuurvliegjes Kuala Selangor
  6. Kuala Lumpur
  7. Kuala Lumpur - Lanchang, bezoek olifantenopvangcentrum - Taman Negara nationaal park
  8. Taman Negara NP, jungle walk
  9. Taman Negara NP, canopy walk
  10. Taman Negara NP
  11. Taman Negara NP - Cameron Highlands
  12. Cameron Highlands, bezoek theeplantage
  13. Cameron Highlands - Bukit Merah - Penang
  14. Penang
  15. Penang
  16. Penang - boot naar Langkawi
  17. Langkawi
  18. Langkawi
  19. Langkawi - vlucht naar Kuala Lumpur - nachtvlucht naar Amsterdam
  20. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Deze reis voert je in rustig tempo langs de hoogtepunten van West-Maleisie, zoals het koloniale Malakka, de metropool Kuala Lumpur, het oeroude regenwoud in Taman Negara, de groene heuvels in het hoogland en de mooie stranden op Penang en Langkawi.

  Koloniaal Malakka 
  Dag 1 Amsterdam - Kuala Lumpur
  Dag 2 aankomst Kuala Lumpur - Malakka
  Dag 3 Malakka, stadstour

  Stadhuis Malakka MaleisieBij aankomst in Kuala Lumpur rijden we direct, in een kleine 2 uur, naar Melakka. De volgende dag maken we eerst een leuke stadstour. Malakka is een klein en zeer gemoedelijk plaatsje waar Maleisische sultans, Portugezen, Engelsen en Nederlanders hun sporen hebben achtergelaten. In 1641 veroverden de Nederlanders deze belangrijke handels- en havenstad en lieten er in de 150 jaar dat ze er heersten een onuitwisbare indruk achter. Breng een bezoek aan het ‘Stadhuys’ dat momenteel dient als een museum. Of bezoek een ruïne van een kerk waar je graftombes en grafzuilen zult aantreffen met uitsluitend Nederlandse namen. Een nagebouwd VOC-schip geeft je een goed beeld van de rijkdom in die tijd. De nagemaakte Nederlandse molen geeft een apart gevoel; zo'n typisch Hollands tafereel in een tropisch Aziatisch land. Erg leuk is een tochtje door de stad in een prachtig versierde riksja. Het geeft je een goed beeld van het leven op straat in Malakka. Wil je de stad op een andere manier ontdekken, stap dan in een bootje en vaar door het centrum. Als je een beetje geluk hebt, zie je zelfs grote varanen zwemmen!

  Kuala Lumpur en vuurvliegjes
  Dag 4 Malakka - Kuala Lumpur
  Dag 5 Kuala Lumpur, bezoek Batu-grotten, Bukit Melawati en Kuala Selangor
  Dag 6 Kuala Lumpur

  Petronas Torens Kualu lumpur Maleisie Djoser

  Op dag 4 reizen we naar de hoofdstad van Maleisië: Kuala Lumpur. Deze grote, moderne stad staat bekend om de Petronas Torens, die sinds 1998, met hun 452 meter de skyline van Kuala Lumpur bepalen. Je kunt met een lift naar de 41e verdieping waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Andere imposante gebouwen die deze moderne stad sieren, zijn het koloniale treinstation en het Sultan Abdul Samad gebouw met de 43 meter hoge klokkentoren. Naast het drukke Little India met haar vele kleine restaurantjes kent de stad een grote Chinese minderheid, die zich natuurlijk concentreert in het kleurrijke drukke Chinatown met haar vele marktjes. Kuala Lumpur heeft naast de smalle steegjes van Chinatown ook moderne straten en grote winkelcentra. In de avond zijn de Petronas Torens prachtig verlicht en kun je heerlijk rondlopen in het park. Ga zeker een keer eten op een van de vele 'food courts' die in de stad te vinden zijn. Op deze straatmarkten kun je voor een paar euro per persoon de lekkerste Maleisische, Indiase en Chinese gerechten krijgen. 

  Maleisie Djoser rondreis Kuala Lumpur batuOp dag 5 maken we een excursie naar de vuurvliegjes in Kuala Selangor. Onderweg maken we een stop bij de heilige hindoetempelgrot van Batu. Deze bonte verzameling hindoebeelden en de kleurrijke schilderingen zijn absoluut een ‘must see’. Maar de weg er naar toe is een uitdaging; om de kalkstenen tempel te bezoeken moet je eerst de 272 treden beklimmen. Eenmaal boven zul je ontdekken dat de tempelgrot de klim meer dan waard was.

  We rijden vervolgens verder naar de heuvel Bukit Melawati. Hier woont een kolonie silver leaf aapjes. Ook kun je hier het oude Hollandse fort en de vuurtoren bekijken. Na zonsondergang stappen we in boten en gaan we de vuurvliegjes van Kuala Selangor bekijken. Dit is de grootste kolonie vuurvliegjes ter wereld. Op de achtergrond hoor je af en toe het geluid van een aap of vogel en op de rivier zetten de vuurvliegjes alle begroeiing langs de waterkant in knipperend licht. Een spectaculair gezicht! Het lijkt net of alle bomen kerstverlichting dragen.

  Het regenwoud van Taman Negara nationaal park

  Dag 7 Kuala Lumpur - Lanchang, bezoek olifantenopvangcentrum - Taman Negara nationaal park
  Dag 8 Taman Negara NP, jungle walk
  Dag 9 Taman Negara NP, canopy walk
  Dag 10 Taman Negara NP

  Vanuit Kuala Lumpur rijden we naar Lanchang waar we een olifantenopvangcentrum bezoeken. Hier worden wees geworden olifanten opgevangen.

  Maleisie rondreis Djoser Taman Negara natuurWe vervolgen onze reis naar Taman Negara nationaal park. Het is een van de mooiste primaire regenwouden ter wereld en is al 130 miljoen jaar onaangetast. Het park is met 4343 m² het grootste park in West-Maleisië. Het gebied werd al in 1938 tot nationaal park verklaard. In het park heb je kans om wilde dieren te zien. Er zijn zes observatiehutten, waar je uitzicht hebt op met gras begroeide open plekken. Vanuit hutten midden in het oerwoud kunt u grote dieren zien, zoals seladangs (wilde ossen), sambars, herten, wilde zwijnen en tapirs. Olifanten, luipaarden, tijgers, Maleise beren en Sumatraanse neushoorns leven hier ook, maar ze laten zich zelden zien. Ook zijn hier meer dan 250 vogelsoorten geteld. Hoeveel soorten kun jij ontdekken?

  Maleisie Djoser rondreis dierenEen van de hoogtepunten is de jungle walk. Samen met een gids maak je een prachtige wandeling door het groene regenwoud. Je krijgt uitleg over alle planten en dieren die je tegenkomt. Een aanrader: waag je tijdens een ‘canopy walk’ over de bruggen die 30 meter boven de grond hangen, je loopt dan letterlijk met je hoofd in de bomen. Ook ’s avonds is er veel te beleven in de jungle. Ga mee met een sidderende avondsafari en ontdek het nachtleven in het bos. De gids laat je wilde dieren en insecten zien die vooral ’s nachts tot leven komen. 

  Verder kun je een boottocht maken naar de Gua Telingagrot waar vleermuizen en kikkers leven. Tijdens deze boottocht vaar je door een aantal stroomversnellingen. Nog leuker is het om je reisgenoten nat te spetteren vanuit je eigen bootje! Taman Negara is ook het leefgebied van de Batek, een nomadenstam die van tijd tot tijd zijn nederzetting elders in het park opslaat. Ben je toe aan een verfrissende duik, dan kan dat in de rivier. Zoals je ziet is er meer dan genoeg te doen tijdens de vrije dagen in de jungle!

  De theeplantages van de Cameron Highlands
  Dag 11 Taman Negara NP - Cameron Highlands
  Dag 12 Cameron Highlands, bezoek theeplantage
  Dag 13 Cameron Highlands - Bukit Merah - Penang

  De op 1500 meter hoogte gelegen Cameron Highlands hebben een aangenaam klimaat, dat ook heel gunstig is voor de theeplantages. De bochtige weg naar de Highlands biedt hele mooie vergezichten en is erg de moeite waard. De Cameron Highlands bestaan voornamelijk uit immens grote theeplantages. De theestruiken liggen als een donkergroene deken over het heuvellandschap.

  Rijstplukker Cameron Highlands Maleisie Djoser We brengen een bezoek aan de theeplantages, zodat je de prachtige plantages van dichtbij kunt bekijken. Indien je graag het hele proces van het plukken van de blaadjes tot aan het verpakken en verzenden van dichtbij wilt zien, dan kun je ook een excursie boeken. Na een rondleiding kun je heerlijk op een terrasje zitten met een kopje thee, terwijl je een geweldig uitzicht hebt op de omgeving. Je kunt er ook diverse soorten thee kopen voor thuis. Ook wordt er een stop gemaakt bij de butterfly farm. Je kunt daar niet alleen de mooiste tropische vlinders vinden, maar ook insecten als kevers, wandelende takken, duizendpoten, schorpioenen en spinnen. Ook zijn er verschillende soorten slangen... Verder wordt er die dag een stop gemaakt bij een aardbeienboerderij, waar je de lekkerste aardbeien ter wereld kunt proeven, en bezoek je een marktje waar de lokale bevolking zelfgemaakte souvenirs verkoopt.

  Heb je geen zin in deze optionele dagexcursie, dan zijn er tal van activiteiten die je zelf kunt ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan de vele wandelmogelijkheden in dit gebied, die door de theeplantage en jungle leiden naar bergtoppen en andere mooie plekjes. Onderweg kun je getuige zijn van het plukken van de thee. Ook zijn er in de omgeving van de accommodatie enkele mooie watervallen te bezichtigen.

  Maleisie rondreis Djoser orang-oetanOnderweg van de Cameron Highlands naar Penang stoppen we bij Bukit Merah. Dit is een park met een waterpark, ecopark, stoeltjesliften en een orang-oetaneiland bij elkaar. We stoppen hier voor een lekkere Maleisische lunch en voor degene die willen kan het orang-oetaneiland bezocht worden. Dit is een eiland waar de apen 'vrij' rondlopen en de mensen achter hekken zitten. Orang-oetans komen in het wild niet voor in West-Maleisië, maar wel op Maleisisch Borneo. Hier komen de zieke en gewonde mensapen dan ook vandaan en komen terecht in het opvangcentrum bij Bukit Merah.

  Multicultureel Penang
  Dag 14 Penang
  Dag 15 Penang 
  Dag 16 Penang- boot naar Langkawi

  Maleisie Djoser rondreis PenangHet eiland Penang is de oudste Britse nederzetting in Maleisië. De belangrijkste stad op dit eiland is Georgetown, dat een grote Chinese en Indiase gemeenschap kent. Naast de Britse bezienswaardigheden, als het Fort Cornwallis en enkele koloniale gebouwen, kent de stad ook een markante Chinese wijk en een kleurrijk Indiaas deel. Al deze invloeden maken Georgetown tot een bruisende stad, met een opvallend multicultureel karakter. Ga ook zeker, per fiets of bus, de bekende Kek Lok Si of slangentempel bekijken, de vlindertuin en de ‘slapende Boeddha’. Ook leuk is het kabeltreintje naar de top van de Penangheuvel.

  Tropisch Langkawi
  Dag 17 Langkawi
  Dag 18 Langkawi
  Dag 19 Langkawi - vlucht naar Kuala Lumpur - nachtvlucht naar Amsterdam
  Dag 20 aankomst Amsterdam

  Maleisie rondreis Djoser LangkawiTen noorden van Penang ligt het groene, tropische en nog rustige eiland Langkawi midden in de Andamanse Zee. Langkawi is een archipel van 104 kleine en wat grotere eilanden. Van al deze eilanden zijn er drie bewoond. Pulau Langkawi is het grootste eiland van de archipel en voor een belangrijk deel nog bedekt met dichte jungle en omringd door prachtige stranden. Sinds 1987 is Langkawi een belastingvrij eiland. Een uitgelezen kans om nog je laatste aankopen te doen.

  De jungle kun je het beste ontdekken vanaf de Langkawi Sky Bridge op de bergpiek van Mount Machinchang. Je gaat eerst met een kabelbaan naar de top van deze berg en tijdens dit ritje kun je al genieten van watervallen en het regenwoud. Eenmaal boven stap je uit en kun je een wandeling maken over de 125 meter lange wandelbrug. De Langkawi Sky Bridge slingert zich boven de boomtoppen en langs bergtoppen. Het uitzicht is adembenemend!

  Maleisie Djoser rondreis Langkawi strandGeniet van het mooie zandstrand en rust uit van de indrukken die je tot nu toe hebt opgedaan. Lees een boek onder een palmboom en geniet van een verse kokosnoot. Het warme zeewater nodigt uit voor een ontspannen plons in het water. Ook als je niet op het strand wilt zitten is er voldoende te doen. Leuke uitstapjes zijn een bezoek aan Underwater World Langkawi, het grootste aquarium van Azië, een spectaculaire behuizing voor haaien, pinguïns, zeehonden en andere zeedieren. Maak je liever kennis met zeebewoners zonder glas ertussen, maak dan een snorkeltrip naar een van de mooie tropische eilandjes in de buurt.

  Vanuit Langkawi vliegen we weer terug naar Kuala Lumpur, waar we de reis ook zijn begonnen. 's Avonds vliegen we weer terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het mogelijk zijn dat het programma aangepast dient te worden. Dit zal vanzelfsprekend in overleg met de groep plaatsvinden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

   

  Vertrekdata/prijs

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 jul - 06 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  01 aug - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.595,-
  € 2.395,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele vluchten met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelssprekende gids tot Penang
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Boottocht naar Langkawi
  • Binnenlandse vlucht Langkawi - Kuala Lumpur
  • Bijzondere accommodaties nabij het strand, midden in de natuur óf centraal gelegen
  • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
  • Entreegeld Taman Negara nationaal park
  • Stadstour door Malakka
  • Bezoek aan de Batu-grotten
  • Bezoek aan Bukit Melawati
  • Bewonder de vuurvliegjes in Kuala Selangor
  • Bezoek aan een olifantenopvangcentrum
  • Jungle walk door Taman Negara nationaal park
  • Canopy Walk in Taman Negara nationaal park
  • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Highlands
  • Bezoek aan Bukit Merah

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, persoonlijke uitgaven, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.695,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om je reis op Langkawi te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs is vanaf € 57,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  Het is ook mogelijk om je reis in Kuala Lumpur te verlengen. In Kuala Lumpur is de prijs vanaf € 45,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Maleisie hotel accommodatie zwembad overnachting rondreis Djoser FamilyWe verblijven in comfortabele hotels van waaruit je gemakkelijk te voet de stad kunt verkennen. De kamers zijn voorzien van een eigen douche, toilet en airconditioning. Een aantal hotels hebben een zwembad.

  In Taman Negara nationaal park verblijven we in bungalows midden in de jungle. Het hotel is voorzien van een mooie tuin. 's Morgens word je gewekt door het geluid van apen of het gefluit van vogels. Vanuit het hotel kun je met een bootje oversteken en de jungle inlopen op zoek naar unieke flora en fauna.

  Op Langkawi en Penang verblijven we in een hotel vlakbij het strand.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Malakka Ibis Melaka
  Kuala Lumpur Sunway Putra Hotel
  Taman Negara NP Xcape Resort
  Cameron Highlands Heritage Hotel
  Penang Sentral Seaview Hotel
  Langkawi Aseania Resort & Spa


  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Kuala Lumpur

   Vertrek

   20:50

   Aankomst

   14:50*

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Kuala Lumpur - Amsterdam

   Vertrek

   23:20

   Aankomst

   06:00*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in de zomer is het in Maleisië zes uur later

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.495,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.695,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen in een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo hebben we de vrijheid om onderweg te stoppen voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het maken van een leuke groepsfoto. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. Het eiland Langkawi bereiken we per boot en het traject van Langkawi naar Kuala Lumpur wordt per binnenlandse vlucht afgelegd, uitgevoerd door Malaysia Airlines/MASwings.

  In de plaatsen zelf staat de bus niet tot onze beschikking. Over het algemeen is vervoer goed geregeld. Bussen, taxi´s en riksja's zijn ruim beschikbaar om je naar de verschillende bezienswaardigheden te vervoeren. Als de groep het wenst, kan de reisbegeleiding een grote bus of meerdere busjes huren voor een groepsexcursie.

  We vliegen comfortabel met KLM naar Maleisië

  De bussen beschikken over airconditioning

  Het eiland Langkawi bereiken we per boot

  We vliegen comfortabel met KLM naar Maleisië

  De bussen beschikken over airconditioning

  Het eiland Langkawi bereiken we per boot

  We vliegen comfortabel met KLM naar Maleisië

  De bussen beschikken over airconditioning

  Het eiland Langkawi bereiken we per boot

  We vliegen comfortabel met KLM naar Maleisië

  De bussen beschikken over airconditioning

  Het eiland Langkawi bereiken we per boot

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele vluchten met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelssprekende gids tot Penang
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Boottocht naar Langkawi
  • Binnenlandse vlucht Langkawi - Kuala Lumpur
  • Bijzondere accommodaties nabij het strand, midden in de natuur óf centraal gelegen
  • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
  • Entreegeld Taman Negara nationaal park
  • Stadstour door Malakka
  • Bezoek aan de Batu-grotten
  • Bezoek aan Bukit Melawati
  • Bewonder de vuurvliegjes in Kuala Selangor
  • Bezoek aan een olifantenopvangcentrum
  • Jungle walk door Taman Negara nationaal park
  • Canopy Walk in Taman Negara nationaal park
  • Bezoek aan de theeplantages van de Cameron Highlands
  • Bezoek aan Bukit Merah

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite vindt om te bezoeken. De een gaat graag op verkenning in China Town of Little India, de ander brengt liever een dagje op het strand door. Sommige reizigers vinden het leuk om bijzondere tempels of theeplantages te bezoeken, maar je kunt ook kiezen voor een 'canopy walk' door de jungle, of voor het bezoeken van de wereldberoemde Petronas Towers. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar het entreegeld is exclusief.

  Tijdens deze reis door Maleisië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • In Malakka maken we een stadstour met de lokale gids. Je krijgt uitleg over de mooiste plekjes van de stad. Je zult zien dat er in Malakka veel Nederlandse invloeden zijn.
  • Maleisie rondreis djoser aapVanuit Kuala Lumpur maken we een excursie naar de Batu-grotten, Bukit Melawati en Kuala Selangor. De tempels van Batu liggen in een grot, die zo’n 400 meter lang en 100 meter hoog is. Via een enorme trap van 272 treden kom je bij de ingang van het heiligdom. In 1891 werd de eerste tempel, de Sri Subramaniar, binnen de grot gebouwd. Bij Bukit Melawati bezoek je de heuvel met het fort en de vuurtoren. Hier lopen silver leaf apen, die gevoerd kunnen worden. Na het diner in een lokaal restaurant (niet inbegrepen) stap je in een boot en vaar je de jungle van Kuala Selangor in. Hier waan je je in een droomwereld door de tienduizenden vuurvliegjes die de bomen knipperend belichten.
  • Onderweg van Kuala Lumpur naar Taman Negara nationaal park stoppen we in Lanchang. Hier bezoeken we een olifantenopvangcentrum. Wees geworden olifanten worden hier opgevangen.
  • In Taman Negara nationaal park wandelen we door de jungle en spotten we de kleurrrijkste vogels. Ook wandelen we over aan stalen kabels hangende loopbruggen hoog door de jungle tijdens een canopy walk.
  • In de Cameron Highlands bezoeken we een theeplantage. De uitzichten over de heuvels zijn adembenemend.
  • Tijdens de rit van de Cameron Highlands naar Penang wordt er voor de lunch een stop gemaakt bij Bukit Merah. Als je wilt, kun je na de lunch met een bootje overvaren naar het orang-oetaneiland. Hier worden orang-oetans opgevangen die door de ontbossing hun thuis zijn kwijtgeraakt. Op dit eiland lopen de orang-oetans vrij rond en kun je deze indrukwekkende dieren observeren.


  Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies:

  • De Petronas Twin Towers zijn de bekende aan elkaar geschakelde torens van elk 452 meter hoog in Kuala Lumpur. Het is met 88 verdiepingen één van de hoogste gebouwen ter wereld. Naast het bouwwerk ligt een park, van waaruit je de torens van dichtbij kunt bekijken. Het is ook mogelijk om de Twin Towers in te gaan. Op de 42ste verdieping hangt een loopbrug die de torens met elkaar verbindt. Nog verder omhoog, op de 86ste verdieping, is er een observatieplatform waar vanaf je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Je kunt van tevoren online alvast kaarten bestellen via deze website. Wij adviseren je dit wel pas te doen, zodra de reis het minimum aantal deelnemers behaald heeft.
  • Je kunt in een kano de jungle van Taman Negara nationaal park door of meegaan met een avondsafari en het nachtleven in het bos ontdekken. De gids laat je wilde dieren en insecten zien die vooral ’s nachts tot leven komen.
  • Maleisie Djoser rondreis gezin natuur cameron hooglandenJe kunt bij de Cameron Highlands ook een tour boeken, zodat je meer ziet van het gebied en van het proces van thee maken. Je ziet dan van dichtbij het proces van thee plukken tot het op de juiste manier van thee zetten. Naast de rondleiding wordt er ook een stop gemaakt bij de vlindertuin. Je kunt daar niet alleen de mooiste tropische vlinders vinden, maar ook insecten als kevers, wandelende takken, duizendpoten, schorpioenen en spinnen. Verder wordt er die dag een stop gemaakt bij een aardbeienboerderij, waar je de lekkerste aardbeien kunt proeven.
  • Penang nationaal park is het kleinste nationale park van Maleisië, maar biedt een welkome ontsnapping aan het stedelijke leven. Er liggen een aantal leuke wandelroutes die over touwbruggen en door de jungle naar prachtige strandjes en idyllische plekjes leiden. Je kunt het park met een gids of op eigen houtje bezoeken, maar houd er wel rekening mee dat je voor sommige steile stukken een goede conditie moet hebben.
  • Mount Machinchang ligt op het eiland Langkawi. Om de top van de berg te bereiken kun je met de Panorama Langkawi Cable Car gaan. Dit is een kabelbaan van 2,2 kilometer. Na het vertrek stijg je direct een paar honderd meter (42 graden) langs de Matahari wand, een steile bergklif. In 15 minuten kom je aan op de top van Mount Machinchang. De uitzichten zijn adembenemend, want de top ligt op meer dan 700 meter hoogte.

  Reisdocumenten

  • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
  • Paspoort: elke reiziger (volwassenen en kinderen) heeft een eigen paspoort nodig, dat bij vertrek uit Maleisië nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Visum: je hoeft van tevoren geen visum aan te vragen voor Maleisië, maar je krijgt (gratis) een stempel in je paspoort bij aankomst in het land.
  • Binnenlandse vlucht: voor het reserveren van de binnenlandse vlucht dienen wij uiterlijk 3 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van je geldige paspoortgegevens. De reisbegeleider heeft de e-tickets voor de binnenlandse vlucht.

  Geldzaken

  In Maleisië wordt er betaald met de Maleisische Ringgit. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

  Pinnen: mogelijk in alle steden
  Contant: euro’s en US dollars in kleine coupures kun je ter plaatse op verschillende plekken wisselen naar de lokale valuta
  Creditcard: wordt op veel plaatsen geaccepteerd

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden (uitgezonderd het ontbijt), entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Vergeet niet om je pinpas te activeren voor pinnen buiten Europa.

  Maaltijden

  Maleisie Djoser rondreis etenHet ontbijt is inbegrepen tijdens de reis. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen, zodat je in de meeste verblijfplaatsen zelf kunt bepalen wat en waar je eet. In Taman Negara nationaal park ben je afhankelijk van de eenvoudige menukaart van de 'canteen' van de accommodatie. Je kunt in Maleisië vaak kiezen uit een continentaal of lokaal getint ontbijt.

  De Maleisische keuken is uiterst gevarieerd en smakelijk en dat komt vooral door de invloed van de verschillende bevolkingsgroepen. Zo wonen er naast Maleiers ook veel Indiërs en Chinezen in Maleisië. De bevolkingsgroepen hebben hun wereldberoemde keuken meegenomen naar Maleisië. Voor ieder is er dus een ruime keuken aan overheerlijke gerechten. 

  Behalve een enorme keur aan restaurantjes kom je op straat ook de zeer populaire ‘hawkers’ tegen, de rijdende eetstalletjes. Voor een bescheiden bedrag kun je hier fantastisch eten, met een enorme keuze. Doorgaans is het eten ook betrouwbaar. Wees dus niet te bang om het eens te proberen, want een lekkere maaltijd op straat tussen de lokale bevolking is een hele belevenis. Westerse maaltijden zijn overigens ook op tal van plaatsen te bestellen. Fruitliefhebbers kunnen in Maleisië hun hart ophalen: rambutans, mango's, durians, meloen, lychees, bananen en nangka's zijn slechts een greep uit de vele soorten en overal kun je verse vruchtensappen krijgen.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
  • Malariatabletten


  Deze algemene richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden er ook voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. Informeer dus in elk geval bij je huisarts of een erkend reisadviescentrum, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. 

  De hygiënische omstandigheden in Maleisië zijn over het algemeen goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We raden je aan medicijnen mee te nemen tegen maag- en darmstoornissen, die kunnen ontstaan door het vele reizen en de wisseling van klimaat en voedsel.

  Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandcreme, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, pet en zonnebril.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om je reis op Langkawi te verlengen en eventueel accommodatie bij te boeken via Djoser. De prijs is vanaf € 57,50 per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  Het is ook mogelijk om je reis in Kuala Lumpur te verlengen. In Kuala Lumpur is de prijs vanaf € 45,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Maleisie Djoser klimaat rondreisMaleisië bestaat eigenlijk uit twee delen: het schiereiland West-Maleisië (waar onder meer de hoofdstad Kuala Lumpur ligt) en Oost-Maleisië, op het noordelijk deel van het eiland Borneo (het zuidelijke, grootste deel van Borneo is het Indonesische Kalimantan). West-Maleisië is onderverdeeld in tropische stranden aan de kust, het oerbos in de regenwouden van Taman Negara en het koelere klimaat van de Cameron Highlands met uitgestrekte theeplantages.

  Het stabiele klimaat houdt de immense hoeveelheid plant- en diersoorten in stand, dat maakt een reis naar Maleisië een absolute must voor natuurliefhebbers. Het tropische klimaat is warm en vochtig, met temperaturen tussen 20°C en 32°C. In geen enkel deel van Maleisië komt een echt droog seizoen voor, met als voordeel dat het land eigenlijk het hele jaar door groen is. 
   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Familyreis wordt begeleid door een enthousiaste, Nederlandse reisbegeleider. Onze ervaren reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en houden daarbij rekening met de leeftijd en belevingswereld van de meereizende kinderen. Hun uitgebreide reiservaring en affiniteit met kinderen geeft een belangrijke meerwaarde aan onze Familyreizen. Een uitgebreide interne training legt hiervoor de basis.

  Een lokale gids, die meereist tot Penang, vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Maleisië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Maleisië is een land vol contrasten, waarbij zowel de moderniteit en de authenticiteit worden meegenomen. Het ontdekken van de regenwouden is voor de kinderen een waar avontuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Familyreizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Familyreis?

  In Maleisië reizen we met onze eigen bus. De reisdagen zijn erg verschillend, waarbij het kan gaan om een paar uur of een hele dag. De bus zal echter regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Het traject van Langkawi naar Kuala Lumpur wordt per binnenlandse vlucht afgelegd. 

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Maleisië kent geen echte seizoenen, het is het hele jaar zomer, met in de meeste plaatsen dagtemperaturen van rond de 32°C en nachttemperaturen van 23°C. Alleen in hoger gelegen gebieden als de Cameron Hooglanden is het gemiddeld zo'n tien graden koeler.

  Hebben we een visum nodig?

  Je hoeft van tevoren geen visum aan te vragen voor Maleisië, maar je krijgt (gratis) een stempel in je paspoort bij aankomst in het land.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer.

  Voor extra comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  De meeste hotels beschikken over een zwembad, zoals de hotels in Malakka, Kuala Lumpur, Penang en Langkawi.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Tijdens deze reis zal er redelijk veel gewandeld worden, waardoor het onmisbaar is om (wandel)schoenen of gympen met een goed profiel mee te nemen. En vergeet ook vooral je fototoestel of videocamera niet, zodat je alle mooie momenten tijdens de reis kunt vastleggen. 

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor een eigen Mijn Djoser-pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,2
  • Wij hebben zeer genoten. Hoogst waarschijnlijk willen wij weer boeken met Djoser.

   Onze reis naar Maleisië was geweldig. Mede dankzij onze Nederlandse en lokale gidsen die vol enthousiasme over het land vertelden. Het is een enorm divers land en dat laat Djoser ook zien. De groep waar we mee waren was erg leuk en onze kinderen hadden het ook enorm naar hun zin. Een aanrader dus!

   Mooie, veelzijdige en afwisselende reis: van steden naar de oudste jungle ter wereld, naar de theeplantages in de bergen en naar relaxte eilanden. Maleisië is gastvrij, kindvriendelijk en tolerant, met verschillende culturen en een prachtige natuur. Wij zijn veel dieren tegengekomen.

  • Superleuke reis. Erg gevarieerd. Op juiste momenten rustpunten. Net lang genoeg op elke lokatie. Lange reisdagen worden interessant gehouden door een tussenstop te maken waar iets te doen is. (Olifanten opvangcentrum, orang-oetan opvangcentrum.) Halverwege de reis verkoeling in de Cameron Highlands.

   Bekijk alle reviews
   Go to top