Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Reisverslag 8-daagse Familyreis Marokko

27 april
zondag

Omdat Maud dit jaar 10 jaar is geworden, is het haar beurt om met opa en oma mee op vakantie te mogen en voor de gezelligheid mag ook dit keer mama weer mee.

We hebben natuurlijk weer gekozen voor een Family-reis van Djoser, omdat de vorige keer de reis met Ruth naar Egypte met kinderen van dezelfde leeftijd ons goed is bevallen. De keus valt al gauw op de 8-daagse woestijnreis naar Marokko.

Ruim van te voren zijn we al naar de open dag van Djoser in Leiden gegaan voor wat informatie. Toen hebben we Tomas meegenomen, omdat hij gezien zijn opleiding ook wel reisleider bij deze reisorganisatie wil worden.

Maud heeft een paar weken geleden al een spreekbeurt over Marokko gehouden, dus weet ze al wát van het land, maar het is natuurlijk veel leuker om het land met je eigen te mogen zien en leren kennen.

Via de website van Mijn Djoser komen we al tot emailcontact met de andere medereizigers.

Het is een mooie dag om met vakantie te gaan, want als je naar buiten kijkt, wordt het vandaag een druilerige dag. Tegen 12 uur nemen we afscheid van oma Joke, Ruth, Isa en Jorg. Jorg moet wel een traantje laten als mama vertrekt en natuurlijk zal Isa ons zoals gewoonlijk wel heel erg missen !!! Op de uitspraak dat we maar 1 week weg zijn, is haar reactie dat voor haar niet 1 week maar 1 dag al héél lang is.

De auto parkeren we op P3 voor lang parkeren, vanwaar de shuttlebus ons wegbrengt naar de vertrekhal. Het inchecken verloopt snel zodat we nog tijd genoeg hebben om op ons gemak een broodje te eten. In deze ruimte vliegen een drietal mussen die proberen een graantje mee te pikken van de etensresten.

Bij de gate proberen we te raden wie onze medereizigers zullen worden. Naast ons horen we de naam Merel vallen, waarvan we al weten dat die voorkomt op ons lijstje met namen die zich bekend hebben gemaakt per email. Merel en haar zusje Love behoren met hun vader en moeder inderdaad tot onze groep. Het eerste contact is gelegd. De vlucht met Transavia is gepland om half 5, maar het vliegtuig vertrekt om een of andere reden ruim een half uur later.

Op de luchthaven van Marrakech staat Saskia, onze reisbegeleidster op de Djoser-groep te wachten, waar we ook de andere kinderen met hun ouders ontmoeten. e kinderen die tijdens de reis vrienden van Maud worden zijn de jongens Daan, Melle, Thijs en Guido van 8 en Rengerd van 12 en de meisjes Maaike en Juliet van 15, de zusjes Merel (13) en Love (9) en Marieke van 10.

Het rustige hotel ligt in het nieuwe gedeelte van de stad vlakbij het centraal station.

Bij het verlaten van het hotel voor een laat hapje eten, lopen we warempel Vincent tegen het lijf, die een dag eerder in Marokko is aangekomen en ook een juniorreis begeleidt, alleen is zijn reisschema een dag eerder begonnen. We kennen Vincent al als reisbegeleider van een paar vorige reizen.

Schuin tegenover het hotel vinden we een chique aandoend eetcafé, waar Maud, opa en mama een gegrilde kippespies nemen en oma de Marokkaanse Harirasoep laat smaken.
Terug in het hotel maken we nog een praatje met Vincent en maken we gebruik van de Wi-Fi voor het versturen van het verslag van de eerste vakantiedag.

Lees het hele verslag (met veel foto's!) hier.
 

Go to top