Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

Marrakech de culturele hoofdstad van Afrika

Lamps in the soukh of MarrakechEen bezoek aan Marrakech is één van de vele hoogtepunten van een reis door Marokko. En in het jaar 2020 wordt een bezoek nóg feestelijker: dat jaar is Marrakech namelijk de Culturele Hoofdstad van Afrika. De stad heeft deze titel volgens UNESCO verdiend dankzij het grote aanbod aan cultuur, kunst en architectuur.

Wil je Marrakech graag ontdekken voordat het wereldberoemd wordt als hoofdstad van Afrika? Wees er dan snel bij: er zijn nog een aantal plekken beschikbaar op onze reizen in de zomer. Klik hier voor een overzicht.

Marrakech wordt ook wel ‘de rode stad’ genoemd vanwege de typische kleur van de huizen en moskeeën in de binnenstad. De stad staat bovendien bekend om zijn levendige soeks: overdekte markten waar ambachtslui al honderden jaren hun producten maken. Bijvoorbeeld de kleurrijke wolververs, koperslagers en leerbewerkers. Je kunt er eindeloos shoppen. In de rest van de stad is het net zo’n vrolijke chaos, met name op het centrale Djemaa el Fna plein. ’s Avonds verandert dit plein in één groot circus en openlucht restaurant. Je vindt er slangenbezweerders, tandartsen, sapverkopers en kebabrestaurantsDjemaa el-Fna-plein straatartiesten Marrakech Marokko .

Het is trouwens niet de eerste keer dat UNESCO de schoonheid van Marrakech prijst: het heeft namelijk ook twee notities op de Werelderfgoedlijst. Het levendige Djemaa el Fna plein staat sinds 2001 op de prestigieuze lijst, net als de eeuwenoude medina (sinds 1985). Kortom, meer dan genoeg redenen om een bezoek te maken aan deze betoverende stad, waar je je waant in een andere wereld. Je ontdekt Marrakech dan ook met al onze reizen naar Marokko.

Go to top