• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Sri Lanka15 dagen

  Tijdens het rondreizen op Sri Lanka krijg je een goede indruk van het dagelijks leven. Tuktuks volgeladen met koopwaar, kinderen die in schooluniform naar school lopen en ons vriendelijk toezwaaien en natuurlijk de prachtig versierde vrachtauto’s. Omdat we met onze eigen bus rijden kunnen we regelmatig stoppen om een foto te maken, vers fruit te kopen of een praatje te maken met de lokale bevolking. Er is voldoende tijd om er zelf op uit te trekken of deel te nemen aan een jeepsafari of te snorkelen. Een kookles en informatie over de inheemse planten mogen natuurlijk niet ontbreken op onze reis. We wisselen de kustlijn af met de frissere hooglanden, kleine dorpjes met grotere steden en natuurparken met antieke steden.
   

  Reisschema

  • 19-12-2020Amsterdam - Colombo
  • 20-12-2020aankomst Colombo - Negombo
  • 21-12-2020Negombo - Sigiriya - Polonnaruwa
  • 22-12-2020Polonnaruwa, fietstocht en optionele excursie Minneriya nationaal park
  • 23-12-2020Polonnaruwa, excursie Dambulla - Matale - Kandy
  • 24-12-2020Kandy
  • 25-12-2020Kandy, bezoek theefabriek - Nuwara Eliya
  • 26-12-2020Nuwara Eliya, optioneel bezoek Horton Plains
  • 27-12-2020Nuwara Eliya - trein naar Ella - Udawalawe nationaal park
  • 28-12-2020Udawalawe NP, optionele jeepsafari
  • 29-12-2020Udawalawe NP - Ahangama
  • 30-12-2020Ahangama
  • 31-12-2020Ahangama
  • 01-01-2021Ahangama - excursie Galle - Colombo
  • 02-01-2021Colombo - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  In het tropische Sri Lanka vinden zowel jong als oud alles dat hun hart begeert. Tropische stranden, avontuurlijke safari’s en een eeuwenoude cultuur met bijzondere gebruiken, tempels en heel lekker eten: Sri Lanka heeft het allemaal!

  Vissersdorpjes en verlaten ruïnes

  Dag 1 Amsterdam - Colombo
  Dag 2 aankomst Colombo - Negombo
  Dag 3 Negombo, excursie Sigiriya - Polonnaruwa
  Dag 4 Pollonaruwa, fietstocht en optionele excursie Minneriya NP

  Vismarkt Negombo Sri Lanka We beginnen onze reis in het relaxte vissersstadje Negombo, een kleine twee uur rijden ten noorden van Colombo. Op de levendige vismarkt en de fraaie stranden maken we gelijk kennis met de ontspannen Sri Lankaanse cultuur. Hier lopen vriendelijke vissers af en aan met hun vangst en maken de vrouwen de lekkerste curries klaar. We ontdekken in Negombo ook de Nederlandse geschiedenis in Sri Lanka: op deze plek had de VOC namelijk een hele belangrijke handelspost. Het is mogelijk een boottocht te maken over de Hollandse grachten die dwars door het stadje lopen. Zo ver weg in Azië wanen we ons even in Nederland.

  We verlaten de kust en beginnen onze reis door de binnenlanden van Sri Lanka. Daarbij rijden we langs de imposante ruïnes van Sigiriya. Dit voormalige fort is gebouwd boven op een tafelberg die ver uitsteekt boven het vlakke land. Het is dan ook een flinke klim naar boven, maar het uitzicht waar je mee wordt beloond maakt alles meer dan goed. Onderweg naar boven kom je bovendien langs allerlei kostbare rotsschilderingen. Deze ouderwetse graffiti komt uit de 5e eeuw, en het is een wonder dat het nog goed bewaard is gebleven.

  Pollonaruwa Sri LankaEr liggen meer indrukwekkende ruïnes in de buurt van ons hotel, namelijk die van Polonnaruwa: een verlaten koningsstad. Op de fiets verken je de overblijfselen het best, je slalomt langs stoepa’s, oude boeddha’s en majestueuze paleizen. Op de fiets krijg je een goed gevoel van hoe groot deze stad is geweest. In de middag verkennen we de natuur van deze streek: we gaan op safari door het Minneriya Nationaal Park. Kriskras over kleine wildpaden maken we onze weg door de weidse ‘wetlands’. De kans is groot dat je onderweg een olifant ziet! Of misschien één van de 160 verschillende vogelsoorten die hier voorkomen.

  Magische hooglanden

  Dag 5 Polonnaruwa, excursie Dambulla - Matale - Kandy
  Dag 6 Kandy
  Dag 7 Kandy - bezoek theefabriek - Nuwara Eliya
  Dag 8 Nuwara Eliya, optioneel bezoek Horton Plains
  Dag 9 Nuwara Eliya - trein naar Ella - Udawalawe

  Family groep Dambulla Sri LankaWe komen langs de mysterieuze tempels van Dambulla. Dit grottencomplex is ongeveer tweeduizend vierkante meter groot en overal vind je beschilderde rotsmuren, kleurrijke liggende boeddha’s en andere kleine religieuze kunstwerken. Net als in Sigiriya moet je wel even klimmen om de tempels te bereiken, maar de klim is een attractie op zich. Je loopt langs klierende apen en als je omkijkt geniet je van een fantastisch uitzicht.
  Onderweg naar Kandy passeren we Matale waar diverse specerijentuinen te vinden zijn en waar we een stop maken.

  Richting Kandy wordt het landschap heuvelachtiger. Het is dan ook niet gek dat Kandy de hoofdstad van de heuvels wordt genoemd. Daarnaast is het ook het culturele en religieuze centrum van Sri Lanka. Zo vind je hier de belangrijke tempel van Dalada Maligawa, beter bekend als Tempel van de Tand. Hier wordt volgens overlevering een hoektand van de heilige Boeddha bewaard. Elke dag komen honderden pelgrims bijeen om een glimp te vangen op dit diep spirituele relikwie. In de stad kun je genieten van de gezellige chaos waar Kandy om bekend staat. Je kunt op de markt de mooiste stoffen en kostuums kopen, een boottocht maken over het meer of wandelen door de fraaie botanische tuinen net buiten de stad.

  De heuvels van Sri Lanka zijn beroemd om hun theeplantages. Grote namen als ‘Lipton’ en ‘Ceylon’ komen allemaal van dit eiland. Onderweg naar Nuwara Eliya passeren we de enorme plantages: hier kun je mee doen met de ijverige dames die iedere dag hun best doen om de mooiste blaadjes thee te plukken. Is het oogsten van je eigen thee teveel werk? Dan kun je de thee ook gewoon kopen in de lokale winkeltjes: een heerlijk souvenir!

  Nuwara Eliya Family Sri LankaAangekomen in Nuwara Eliya genieten we van een typisch Engelse sfeer: je vindt hier statige huizen met keurige plantsoentjes waar het gras nog altijd netjes gemaaid wordt. In de tijd dat Sri Lanka een Engelse kolonie was, hadden veel rijke Engelsen hier een buitenhuis. In tegenstelling tot de laaglanden, is het in Nuwara Eliya altijd lekker koel. Vergeet niet je jas mee te nemen, zeker niet in de avond! We kunnen een mooie wandeling maken over de Horton Plains: rollende, kale heuvels die abrupt ophouden bij een 700 meter hoge klif, met de onheilspellende naam ‘World’s End’. Je kijkt hier kilometers ver uit over de uitgestrekte laaglanden van de kust.

  Behalve de typische ‘cottages’ bouwden de Engelsen hier ook een treinroute. Deze slingert dwars door de groene heuvels, langs flarden mist en verstilde bossen. We kunnen deze rit natuurlijk niet overslaan. Op het station wanen we ons tussen de oude gebouwen en treinstellen terug in de tijd, terwijl we in de gezellige coupés gemakkelijk een gesprek aanknopen met de lokale bevolking. Vergeet niet af en toe naar buiten te kijken: de trein sjokt door een adembenemend landschap!

  Olifanten en walvisssen

  Dag 10 Udawalawe, optioneel bezoek nationaal park
  Dag 11 Udawalawe - Ahangama
  Dag 12 Ahangama
  Dag 13 Ahangama
  Dag 14 Ahangama - excursie Galle - Colombo
  Dag 15 Colombo - Amsterdam

  Olifant Udawalawe Sri LankaIn het nationale park van Udawalawe gaan we op zoek naar olifanten. Deze komen hier in grote getale voor en de kans is dan ook aanzienlijk dat we een hele kudde tegen komen bij één van de drinkplaatsen, waar jonge olifanten met elkaar spelen en de oudere olifanten heerlijk genieten van een modderbad. Met onze open jeeps hebben we écht het gevoel op safari te zijn. Alhoewel je voor het spotten van olifanten geen geluk nodig hebt, kun je met veel geluk hier ook luipaarden en krokodillen zien. Later in de middag bezoeken we het nabijgelegen ‘Transit Home’ dat onderdak biedt aan kleine weesolifanten.

  We rijden verder naar de kust, richting Ahangama. Een ideale plek om te relaxen. In de warme zee en op het brede strand kunnen kinderen zich eindeloos vermaken. Dit strand staat bekend om de paalvissers, die zich hier iedere dag vastklampen aan de palen in de branding. Verder van de kust, in het diepe water, zwemmen blauwe vinvissen: de grootste en langst levende dieren ter aarde. Met een walvisexcursie krijg je de kans om deze sierlijke reuzen van dichtbij te zien. Je kunt de beesten al van veraf zien aankomen, als ze boven komen om adem te halen spuiten ze tot twaalf meter hoge fonteinen uit het water.

  Galle Sri LankaOp weg naar Colombo maken we nog een laatste stop bij het fort van Galle. Deze is hier in 1588 gebouwd door de Portugezen, maar heeft zijn faam verworven als Hollands fort dat de nabijgelegen wateren lang domineerde. Je kunt je hier niet alleen verbazen over de eeuwenoude vestingmuren, die nog altijd indrukwekkend zijn, maar ook over de bijzondere straatnamen: je loopt over de Leynbaanstraat naar de Grote Kerk, of maak een bezoek aan het Utrecht-Bastion. Bezoek in ieder geval de vuurtoren: vanaf hier heb je een uitzicht over de kust én het fort. Die avond genieten we van een fijn hotel in Colombo, de volgende dag vliegen we terug naar Nederland.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  19 dec - 02 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Comfortabele vlucht met Emirates in A380
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Treinrit naar Ella
  • Hotelovernachtingen
  • Ontbijt gedurende de hele reis
  • Overnachting in een luxe safarikamp inclusief diner
  • Bezoek aan de Leeuwenrots Sigiriya
  • Excursie met fietstocht naar de koningsstad Polonnaruwa
  • Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
  • Bezoek aan een theefabriek
  • Excursie naar Galle

  Exclusief

  Reisverzekering, facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in mooie resorts, gemoedelijke resthouses en koloniale hotels die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun geschiktheid voor gezinnen met (jonge) kinderen. De hotelkamers hebben altijd eigen douche en toilet en (waar nodig) airconditioning. Alle hotels, met uitzondering van het hotel in Nuwara Eliya, beschikken over een zwembad.

  Aangekomen in Sri Lanka rijden we in een half uurtje naar ons hotel in Negombo, dat direct aan het strand is gelegen. In de tuin van het hotel heb je ook de mogelijkheid om te zwemmen in het buitenbad en in de omgeving zijn tal van leuke restaurants en kleine winkeltjes te vinden.

  In Uda Walawe brengen we de nacht door in een luxe tentenkamp, idyllisch gelegen aan een riviertje. Je hebt hier je eigen tent met bedden en ook eigen sanitaire voorzieningen. 's avonds verzorgt het vriendelijke personeel een heerlijke maaltijd voor de groep.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Negombo Paradise Beach Hotel
  Polonnaruwa Sudu Araliya Hotel
  Kandy  Thilanka Hotel
  Nuwara Eliya  Windsor Hotel
  Udawalawe NP Athgira River Camp
  Ahangama  Insight Resort
  Colombo Grand Oriental Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Emirates

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Amsterdam - Dubai

   Vertrek

   22:00

   Aankomst

   07:45*

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Dubai - Colombo

   Vertrek

   10:35

   Aankomst

   16:25

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Colombo - Dubai

   Vertrek

   09:55

   Aankomst

   13:00

  • Vlucht met

   Emirates

   Traject

   Dubai - Amsterdam

   Vertrek

   15:20

   Aankomst

   20:00

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  De comfortabele bus die we in Sri Lanka de gehele reis ter beschikking hebben, is voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet groot, zodat je niet lang in de bus hoeft te zitten. Het voordeel van een eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen, voor bijvoorbeeld een mooie foto of een bezoek aan een lokale markt. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan zes uur onderweg, maar omdat er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! Op een deel van het traject van Nuwara Eliya naar Ella rijden we per trein door theeplanges naar een hoogte van 2.000 meter. Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, dat kan variëren van fiets tot tuk tuk.

  We maken een mooie treinrit door prachtige heuvels en langs theeplantages.

  We maken een mooie treinrit door prachtige heuvels en langs theeplantages.

  We maken een mooie treinrit door prachtige heuvels en langs theeplantages.

  We maken een mooie treinrit door prachtige heuvels en langs theeplantages.

  Bij de reis inbegrepen

  • Comfortabele vlucht met Emirates in A380
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Vervoer per eigen bus met airconditioning
  • Treinrit naar Ella
  • Hotelovernachtingen
  • Ontbijt gedurende de hele reis
  • Overnachting in een luxe safarikamp inclusief diner
  • Bezoek aan de Leeuwenrots Sigiriya
  • Excursie met fietstocht naar de koningsstad Polonnaruwa
  • Bezoek aan de rotstempels van Dambulla
  • Bezoek aan een theefabriek
  • Excursie naar Galle

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een houdt van lekker luieren op het strand, de ander wil juist graag duiken, snorkelen en zwemmen. Of je nu graag boeddhistische tempels bezoekt, of liever een museum of neerstrijkt op een terras; je kunt zelf je programma indelen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

  Tijdens deze reis door Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen:

  • Excursie met fietstocht naar de antieke koningsstad Polonnaruwa.
  • Vanuit Polonnaruwa naar Kandy maken we eerst een stop bij de rotstempels van Dambulla en vervolgens brengen we een bezoek aan een specerijentuin in Matale, waar o.a. kruidnagel, peper en nootmuskaat wordt verbouwd.
  • Op weg van Kandy naar Nuwara Eliya brengen we een bezoek aan een theefabriek, waar het hele productieproces van de beroemde Ceylonthee wordt uitgelegd.
  • Vanuit Ahangama maken we een excursie naar Galle, waar je heerlijk door de straatjes van de wijk 'Fort', vol met monumenten uit de VOC-periode, kunt struinen.


  Ter plaatse zijn nog meer excursies mogelijk. Zo kun je in Negombo een boottocht maken door de Dutch Canals. Vanuit Polonnaruwa kun je mee met een jeep safari op zoek naar wilde olifanten in Minneriya National Park. Vanuit Nuwara Eliya kun je een mooie wandeling maken over de Horton Plains. World's End geeft je een mooi kijkje in de diepte! Olifanten en andere dieren in het wild spotten doe je tijdens een safari in Udawalawe nationaal park. Vanuit Ahangama is een walvisexcursie mogelijk (seizoensgebonden).

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Visum: je dient een visum (ETA) voor vertrek online aan te vragen via deze website. De kosten voor het online visum bij een verblijf van 30 dagen of korter bedragen USD 35,- per persoon.
  • Voor het reserveren van treintickets dienen wij uiterlijk 2 maanden voor vertrek in het bezit te zijn van de op reis geldende paspoortgegevens.

  Geldzaken

  In Sri Lanka wordt er betaald met de rupee (LKR). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen Sri Lanka: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s of dollars.
  Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is in Sri Lanka gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  Tijdens de reis in Sri Lanka is het ontbijt inbegrepen. In Udawalawe is in het tentenkamp ook het diner inbegrepen. Verder kun je zelf bepalen wanneer en waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. De reisbegeleider kan je wel altijd een restaurant aanraden waar het eten lekker en goed is.

  Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat naast de rijst uit zogenaamde ‘curries’, bakjes met zeer verschillende inhoud: van zeer pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosschraapsel. Er zijn viscurries, vleescurries en natuurlijk veel vegetarische curries. Probeer zeker éénmaal een uitgebreide curry maaltijd. In bijna alle plaatsen kun je restaurants vinden met een gevarieerd menu zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai!

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer. Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo.

  Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 25° C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.
   

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Sri Lanka?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Deze reis is de perfecte combinatie van de prachtige natuur en de interessante cultuur. Je bezoekt er tempels en gaat op avontuur tijdens de safari's. TTevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  In Sri Lanka reizen we met onze eigen bus. Over het algemeen zijn de afstanden niet groot en hoef je dus niet lang in de bus te zitten. Daarnaast zal de bus regelmatig stoppen voor een fotostop, een excursie of een lunch. Van Nuwara Eliya naar Ella gaan we met de trein door de theeplantages.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In Sri Lanka is het verschil tussen zomer en winter niet heel groot. Het kan wel behoorlijk afkoelen op sommige locaties door de liggen in het centrale bergland.

  Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot en met september, van oktober tot en met januari regent het in het noorden en oosten. Deze buien zijn vaak kort en krachtig op het einde van de dag.

  Hebben we een visum nodig?

  Visum: Vanaf 1 augustus 2019 is het visum voor Sri Lanka gratis bij een verblijf van 30 dagen of korter. Je dient dit visum wel voor vertrek online aan te vragen via deze website

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis beschikken bijna alle hotels over een buitenzwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het hele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigszins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Tijdens deze reis is er de mogelijkheid om te snorkelen, het is daarom aan te raden om een eigen snorkel, duikbril en eventueel flippers mee te nemen. Tijdens het bezoek aan een tempel is het verplicht om kleren met lange mouwen en pijpen mee te nemen, het kan daarom handig zijn om een sarong of andere omslagdoek bij je te dragen.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top