• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Suriname & Curaçao, 23 dagen

  Suriname & Curaçao23 dagen

  De KLM brengt je naar Paramaribo waar je in je eigen taal met de lokale bevolking kunt praten. We varen stroomopwaarts de Surinamerivier over en lopen tussen woudreuzen in Brownsberg. We maken daar kennis met de cultuur van de Marrons waar we te gast zijn.

  Vanuit Boven-Suriname rijden we weer terug naar Paramaribo waar we de fiets pakken en een oude suikerplantage bezoeken. Je sluit je vakantie af op Curaçao in een sfeervol hotel waar je nog even kunt ontspannen aan het strand of het zwembad.
   

  Reisschema

  1. Amsterdam - Paramaribo
  2. Paramaribo
  3. Paramaribo - Domburg - Overbridge
  4. Overbridge, bezoek Jodensavanne, Powakka
  5. Overbridge - Powakka - Brownsberg, bezoek Leo en Irenewatervallen
  6. Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Brokopondo stuwmeer
  7. Brokopondo stuwmeer, piranha boottocht
  8. Brokopondo stuwmeer, boottocht Baboen eiland
  9. Brokopondo stuwmeer - Boven-Suriname
  10. Boven-Suriname, bezoek dorp Jaw Jaw
  11. Boven-Suriname
  12. Boven-Suriname - Paramaribo
  13. Paramaribo - Galibi
  14. Galibi, bezoek schidpaddenstrand
  15. Galibi, bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Albina - Paramaribo
  16. Paramaribo, dolfijnentour
  17. Paramaribo, optionele tour naar de 'Peperpot' plantage
  18. Paramaribo - vlucht naar Curaçao
  19. Curaçao
  20. Curaçao
  21. Curaçao
  22. Curaçao - Amsterdam
  23. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Hoewel Suriname nog vrij  onbekend is, heeft deze mooie bestemming veel te bieden. Prachtige ongerepte jungle, een heerlijk klimaat en de gezellige kleurrijke hoofdstad Paramaribo. We vliegen naar Curaçao voor een heerlijk ontspannen afsluiting van je avontuurlijke reis. Welkom in Suriname, of Switi Sranan, zoals de inwoners hun land zelf noemen en welkom op tropisch Curaçao.

  Paramaribo
  Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
  Dag 2 Paramaribo, stadswandeling
  Dag 3 Paramaribo - Domburg - Overbridge
  Dag 4 Overbridge, Jodensavanne, Powakka

  Paramaribo Suriname Djoser De rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Paramaribo duurt ongeveer 9 uur. Zodra je het vliegtuig uitstapt, merk je dat de Surinamers een stuk minder gespannen zijn dan de Nederlanders. Het leven is relaxt en het kan zijn dat je er een beetje aan moet wennen. In Suriname leven de bewoners met verschillende culturele achtergrond, zoals de Saramaccanen, Hindoestanen, Javanen, Inheemsen en Chinezen, in harmonie met elkaar. In Paramaribo grenst de moskee gebroederlijk aan een synagoge en een christelijke kerk. En op de groenten- en fruitmarkt ontmoet je verschillende bevolkingsgroepen.

  Ook zie je tijdens je reis overal Nederlandse invloeden terug. Veel straten hebben Nederlandse namen en er wordt door de bevolking nog volop Nederlands gesproken. De dag na aankomst nemen we de tijd om in het rustige ritme van de Surinamers te komen en om aan de temperaturen te wennen. We overnachten in een comfortabel hotel met zwembad en tijdens de reis zullen we hier weer een aantal keer terug keren.
   

  Een populaire plek om lekker te eten en te drinken is de beroemde Waterkant. Het is hier altijd gezellig en je hebt een mooi uitzicht op de hoge Wijdenboschbrug over de Surinamerivier en het wrak van het Duitse vrachtschip Goslar. Vanaf hier is het niet ver lopen naar de Kleine Waterstraat naar het statige Fort Zeelandia. dat nu een museum is, maar een pittige geschiedenis kent. De officierswoningen en het standbeeld van Wilhemina dat door twee kanonnen wordt geflankeerd is ook een bezoekje waard. Net als de houten kathedraal, dit mooie bouwwerk is het hoogste houten gebouw van het Caribisch gebied.


  Boottocht Kids Suriname Djoser De volgende dag rijden we met de bus naar Domburg, een Javaans dorpje met een kleine markt waar je heerlijke lekkernijen kunt kopen. In de winkel erachter kun je de laatste inkopen doen voor in de jungle. Later die dag komen we aan in het resort Overbridge aan de Surinamerivier waar je nog heerlijk kunt zwemmen en kunt luieren in de hangmat.


  We bezoeken de nabijgelegen Jodensavanne, een voormalige woonplaats van Surinaamse joden die aan de Cassiporakreek woonden. We kunnen hier de overblijfselen van de synagoge bekijken. De ruïnes van dit gebedshuis en de graven van joden en slaven liggen mooi in de jungle tussen de bomen. In het inheemse dorpje Powakka laat iemand ons zien hoe cassavebrood gemaakt wordt. Terug in Overbridge kun je nog even een duik nemen.

  Brownsberg en Brokopondomeer
  Dag 5 Overbridge -Brownsberg, bezoek Leo en Irene watervallen
  Dag 6 Brownsberg, bezoek Witi Kreek - Schiereiland in Brokopondomeer
  Dag 7 Schiereiland in Brokopondomeer, piranha boottocht
  Dag 8 Schiereiland in Brokopondomeer, boottocht Baboen eiland
  Dag 9 Schiereiland in Brokopondomeer – Boven Suriname

  Vanuit Overbridge rijden we naar Brownsberg. Dit grote natuurpark is grotendeels bedekt door tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling laat de gids ons verschillende planten zien die, een geneeskrachtige werking hebben, helpen te overleven in de jungle of waar je leuk speelgoed van kunt maken. Neem je verrekijker mee, de gids laat je ook graag mooie vlinders, gevaarlijke mieren, veel vogels en felgekleurde kikkers zien. Een bezoek aan de Leo en Irene watervallen mag niet ontbreken. Vanaf onze accommodatie kijk je uit over het Brokopondomeer en tijdens het avondeten kun je genieten van het prachtige uitzicht.

  Brokoponomeer Suriname Djoser We verblijven drie nachten op het Brokopondomeer. Het meer is zo’n veertig jaar geleden ontstaan toen een dam werd aangelegd. Nog altijd steken veel boomstammen en takken boven het water uit als een soort bewijs dat hier ooit een ander landschap was. Ook een mooi bewijs dat het Surinaamse hardhout van goede kwaliteit is. Voordat we naar onze accommodatie aan het Stuwmeer gaan, nemen we een kijkje bij de  stuwdam die in de jaren '70 is gebouwd om waterenergie op te wekken. Daarna bezoeken we de omliggende dorpen en kunnen we vast en zeker een potje voetballen met de bewoners.

  Boven - Suriname
  Dag 10 Boven-Suriname, bezoek dorp Jaw Jaw
  Dag 11 Boven-Suriname, Bekijokondre, boottocht naar kostgrondjes
  Dag 12 Boven-Suriname - Paramaribo

  Locals Suriname Djoser Junior Met de bus dalen we af over de modderige weg van de Brownsberg en laden onze bagage en uitrusting in bij Atjoni voor een tocht over de Surinamerivier. In een korjaal varen we door het gebied van de Marrons. De Marrons ontvluchtten ooit met gevaar voor eigen leven de wrede slavernij op de plantages. Weglopen van de plantages was een harde strijd met het onbekende dichte regenwoud. De straffen die op het weglopen stonden waren zwaar. De weggelopen slaven verborgen zich dan ook diep in het binnenland, achter de krachtige stroomversnellingen in de rivier die sula's worden genoemd. Hier stichtten zij dorpen waar zij hun oorspronkelijke Afrikaanse cultuur grotendeels behielden. We overnachten in een dorp van de Marrons, waar we kennis maken met hun cultuur en nemen een kijkje bij de kostgrondjes waar gewassen worden verbouwd.

  De volgende dag gaan we de rivier op naar de brede stroomversnelling Sinaasappelwaterval genaamd. Hier gaan we op zoek naar kaaimannen. Er leven in totaal vier soorten kaaimannen in Suriname en de brilkaaiman is de grootste. Die kunnen wel twee meter lang worden!

  Galibi
  Dag 13 Paramaribo – Galibi
  Dag 14 Galibi, bezoek zeeschildpadden
  Dag 15 Galibi,- bezoek Saint Laurent (Frans-Guyana) - Paramaribo

  Na ons verblijf in Boven-Suriname gaan we weer even terug naar Paramaribo waar we lekker een dagje kunnen rondkijken in de stad. Na een overnachting in Paramaribo reizen we naar het oosten van Suriname en stappen in Albina op een snelle korjaal die ons over de brede Marowijnerivier naar Galibi brengt. Tijdens ons verblijf in Galibi maken we kennis met de cultuur van de inheemsen Cariben. We bezoeken het dorp Langamankondre en organiseren een nachtelijk strandbezoek om de zeeschildpadden te bekijken die hier hun eieren komen leggen. We blijven twee nachten in dit bijzondere stukje Suriname en voor we terug keren naar Albina, steken we de rivier over voor een bezoekje aan Saint Laurant dat in Frans-Guyana ligt. Hoewel je duidelijk in de tropen bent, is het wel opvallend hoe Europees dit deel is.

  Paramaribo

  Dag 16 Paramaribo, dolfijnentour
  Dag 17 Paramaribo, optionele fietstocht langs plantages
  Dag 18 Paramaribo – Curaçao
  Dag 19 Curaçao
  Dag 20 Curaçao
  Dag 21 Curaçao
  Dag 22 Curaçao - Amsterdam
  Dag 23 aankomst Amsterdam

  Curacao Strand Djoser We reizen terug naar Paramaribo en de laatste nachten verblijven we in een comfortabel hotel waar je een lekkere duik kunt nemen in het zwembad of heerlijk kunt relaxen in de tuin. We maken een dolfijnentour en zullen tijdens de twee uur durende tocht zeker een aantal groepen dolfijnen voorbij zien trekken.

  Een optionele fietstocht door het plantagegebied van de Commewijne-rivier is een echte aanrader. Je steekt met een bootje de rivier over en fietst over het rustige platteland. Je kunt een bezoekje brengen aan de ruïne van de fabriek op de suikerplantage  Mariënburg. Deze fabriek opende haar deuren in 1882 zodat de omliggende plantages verzekerd waren van de afname van hun suikerriet. Toen de vraag naar suikerriet in de jaren zestig daalde, kwam de fabriek in grote moeilijkheden en begin jaren tachtig werd Mariënburg uiteindelijk gesloten. Langzaamaan neemt het oerwoud weer bezit van de fabriek. We lunchen in een traditioneel Surinaams restaurant, een Warung genoemd.

  We nemen afscheid van Switi Sranan en vliegen we naar het tropische Curaçao. In ons hotel kom je even bij van alle indrukken van de afgelopen weken. Neem een duik in het heldere blauwe water of droom weg onder een wuivende palmboom op het witte strand. Wil je liever het eiland ontdekken, breng dan zeker een bezoek aan de hoofdstad Willemstad. Deze stad bezit historische rijkdom afgewisseld met kleurrijke huizen, gezellige terrasjes en een wonderschone baai. Zoek je liever de diepte op, dan zit je ook goed op Curaçao. Met zijn vele duikscholen en snorkelplekken is het eiland zeer geschikt om de wonderen van de onderwaterwereld te ontdekken. Op het vliegveld staat het KLM-vliegtuig weer klaar om ons rechtstreeks terug te brengen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Suriname en Curaçao immers het beste kennen. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 20 personen; de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi
   t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen volgens programma
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door het indianen dorp Powakka
  • Wandeling naar een dorpje van de Marrons
  • Vlucht naar Curaçao
  • Verblijf in Willemstad in een sfeervolle accommodatie dichtbij het strand met zwembad (Curaçao) 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Verzekeringen, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.
   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Paramaribo is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging op Curaçao te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 85,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  In Paramaribo verblijven we in het Eco Resort Inn met een prachtige tuin net zwembad. Het hotel ligt even buiten het centrum, maar met een korte wandeling is zijn de winkels en boulevards binnen handbereik.

  De overnachtingen in het binnenland zijn in zeer eenvoudige, in lokale stijl gebouwde groepsaccommodaties, zoals in Brownsberg. Daarnaast verblijven we, bijvoorbeeld in Boven-Suriname in karakteristieke tweepersoons hutten, waarbij je het sanitair deelt met de medereisgenoten. Alle accommodaties in het binnenland zijn dus zeer eenvoudig en geven je het gevoel dat je midden in de jungle verblijft. Verwacht dus geen luxe. 

  Op Curaçao overnacht je in een sfeervol hotel op wandelafstand van de vele winkels en restaurants in het centrum van Willemstad. Het hotel beschikt onder meer over een spa en een heerlijk zwembad.

  Paramaribo Eco Resort Inn
  Overbridge Overbridge River Lodge
  Curacao Kura Hulanda

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  KLM

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de reizen met vertrek in 2021 geldt dat zowel tijden als de luchtvaartmaatschappij kunnen wijzigen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Paramaribo

   Vertrek

   11:15

   Aankomst

   15:15

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Curacao - Amsterdam

   Vertrek

   16:20

   Aankomst

   07:35*

  * aankomst volgende dag


  In Suriname is het in de zomer 5 uur vroeger. Het tijdsverschil met Curaçao bedraagt in de zomer 6 uur.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens de reis door Suriname maken wij gebruik van onze eigen bus. Houd er rekening mee, dat de wegen in Suriname niet overal geasfalteerd zijn. Omdat we gebruik maken van eigen bussen, kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. 

  We maken ook gebruik van een korjaal. Dit is een met de hand uitgeholde boomstam waar we tijdens deze reis gebruik van maken.

  Op Curaçao maken we alleen gebruik van een transfer van en naar de luchthaven. Omdat je zelf mag bepalen aan welke excursies je deelneemt, is het vervoer afhankelijk van je excursie. We hebben dus geen eigen bus zoals we in Suriname wel hebben.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus en korjaal
  • Maaltijden tijdens verblijf in Boven Suriname en Galibi
   t.w.v. € 125,-
  • Overnachtingen volgens programma
  • Dolfijnentour vanuit Paramaribo
  • Op zoek naar schildpadden bij Galibi
  • Excursie naar Saint Laurent (Frans-Guyana)
  • Excursie naar de indrukwekkende Joden Savanne
  • Boottocht Baboen eiland
  • Excursie naar de Leo en Irene waterval
  • Wandeling door het indianen dorp Powakka
  • Wandeling naar een dorpje van de Marrons
  • Vlucht naar Curaçao
  • Verblijf in Willemstad in een sfeervolle accommodatie dichtbij het strand met zwembad (Curaçao) 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens een stadswandeling kun je voor een hapje en een drankje neerstrijken bij de Waterkant en het dagelijks leven gade te slaan. Een fietstocht over het platteland of per boot de Suriname rivier oversteken is zeker de moeite waard. Op Curaçao kun je heerlijk relaxen bij het zwembad of de prachtige onderwaterwereld ontdekken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.
   
  Tijdens deze reis door Suriname en Curaçao zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Stadswandeling door Paramaribo, we bezoeken hier het historisch gedeelte van de stad.
  • Het binnenland; het entree voor Overbridge, Brownsberg, Brokopondo stuwmeer en Boven Suriname.
  • We brengen een bezoek aan de Leo en Irene
  • Bezoek Jodensavanne, Powakka
  • Bezoek Witi Kreek
  • Boottocht Baboen eiland
  • Bezoek zeeschildpadden


  Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:  

  • bezoek aan de Jodensavanne, een ruïne van een Joodse synagoge.
  • optionele fietstocht naar Commewijne
  • Duik en snorkel mogelijkheden

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
  • Paspoort, dat bij aankomst in Suriname nog minstens 6 maanden geldig is.
  • Voor een bezoek aan Suriname heb je een “Toeristenkaart” nodig. Deze toeristenkaart kun je online vooraf aanschaffen. De kosten van de toeristenkaart zijn $ 54
  • Voor de aanvraag is het van belang dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in Suriname. Je dient een retourticket Suriname (e-ticket) en de hotelreservering van het eerste hotel te uploaden. Deze krijg je 4 weken voor vertrek van ons.
  • De Toeristenkaart is geldig voor 90 dagen en kan voor één binnenkomst gebruikt worden.

  Indien een minderjarige met de ouder(s)/voogd(es) reist, dient bij de aankoop van een toeristenkaart ook nog een officieel document te worden overgelegd waaruit ouderschap/voogdijschap en wettig gezag blijkt.

  Voorbeelden van officiële documenten die hiervoor kunnen worden gebruikt: een uittreksel v/d Gemeente, een geboorteakte - niet ouder dan 6 maanden -, een kopie van het trouwboekje, etc. Meer informatie hierover vind je op je Mijn Djoser-pagina onder reisdocumenten.

  Geldzaken

  In Suriname wordt er betaald met de Surinaamse dollar en op Curaçao met de Nederlands-Antilliaanse gulden. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: In Suriname uitsluitend mogelijk in Paramaribo. Op Curaçao kun je bijna overal pinnen.
  Contant: Surinaamse dollars, Nederlands-Antilliaanse gulden en de US Dollar (op Curaçao)
  Creditcards: worden in Paramaribo geaccepteerd. Je kunt met Visa en Mastercard bij banken euro’s pinnen. Op Curaçao worden de belangrijkste credit cards zoals American Express, Visa en Eurocard/Mastercard vrijwel overal geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  De maaltijden tijdens het verblijf in Boven Suriname en Galibi t.w.v. € 125,- zijn bij de prijs inbegrepen.

  Surinaamse Roti restaurantjes hebben inmiddels in Nederland vaste voet aan de grond gekregen. Doorsnee Surinaamse gerechten bestaan echter voornamelijk uit rijst geserveerd met kip of vis. Veelal worden deze gerechten begeleid met lokale bladgroenten of kool.

  Fruit is in Suriname overal verkrijgbaar. Mango’s, bananen, passievruchten (markoesa) en citrusvruchten zoals reusachtige pompelmoezen worden overal op straat verkocht. Lekkere snacks zijn bakbananen met pindasaus of teloh, als frites gebakken cassave.

  Naast verschillende verse vruchtensappen vind je in Suriname de bekende frisdrankmerken als Coca Cola, Sprite en Fanta. In sommige gevallen wordt dit vanuit het flesje overgeheveld naar een plastic zak. Mineraalwater, afkomstig uit bronnen uit het Amazonebekken, is in de meeste winkels te koop. Populair is het onder andere in liter flessen verkrijgbare Parbobier. Borgoe, een lokale bruine rum vormt een goede begeleider van een kopje koffie in de avonduren.

  De maaltijden tijdens het verblijf op Curacao zijn niet inbegrepen. Met haar mengeling van meer dan 50 culturen is de Curaçaose tafel net zo gevarieerd als haar inwoners. Omdat het meeste voedsel geïmporteerd wordt, kun op je het tropische eiland genieten van een keur aan internationale gerechten met een Curaçaos tintje. Proef de creoolse, Indonesische,  Spaanse en zelfs Nederlandse gerechten en de uitgebreide variëteit in smaken. Er zijn genoeg restaurants met zeer diverse keuken: voor ieder wat wils!

  Een goede plek waar je kunt kennismaken met de authentieke keuken van Curaçao, is de beroemde oude markt: Marshe Bieuw. De hygiëne wordt er in acht genomen, het eten is heerlijk en de porties zijn ruim. Ook de kleinsten kunnen hier lekker smullen!

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten 

  Je dient het gele vaccinatieboekje mee te nemen, waarin staat dat je ingeënt bent tegen gele koorts.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Paramaribo is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging op Curaçao te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 85,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Suriname ligt even ten noorden van de evenaar en heeft derhalve een tropisch klimaat. Dit betekent dat het in grote delen van het land het gehele jaar door warm is, met dagtemperaturen tussen 25º en 30º C. De regentijd valt in de periode november tot en met januari en in de maanden mei, juni en juli. In het regenseizoen kan je rekenen op hevige korte buien en bewolkt weer. De droge tijd beslaat de rest van het jaar. In de nacht kan het flink afkoelen. Het wordt in deze tijd overdag echter nooit koeler dan 24º C.

  Curaçao is gelegen in het zuidelijke deel van de Caribische Zee. Het vormt samen met Aruba en Bonaire de Benedenwindse Eilanden. De temperaturen zijn gedurende het jaar relatief constant. Variërend van gemiddeld 29º C in Januari tot 32º C in Juli. De droge periode duurt van februari tot en met augustus.

  Reisbegeleiding en gidsen

  De groep wordt begeleid door een lokale Nederlandssprekende reisbegeleider t/m dag 18, in dienst van ons agentschap in Suriname. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Paramaribo op en gaat met de groep mee het binnenland in. In Galibi maken we gebruik van de diensten van een lokale Indiaanse gids.

  De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Suriname kunnen ze veel vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding en onze agent in Paramaribo terecht. Er gaat geen begeleiding mee naar Curaçao

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Suriname & Curaçao?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. De reis naar Suriname is perfect voor kinderen. De Surinaamse bevolking is vriendelijk en vaak Nederlandssprekend, het klimaat is heerlijk en de ongerepte jungle is een echt avontuur! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  De gemiddelde reisduur is relatief lang omdat veel wegen niet geasfalteerd zijn. We maken echter gebruik van onze eigen bus, dus we kunnens stoppen waar en wanneer we willen. In Paramaribo en op Curaçao verblijf je in een comfortabel hotel, maar houd in het binnenland van Suriname rekening met een eenvoudige accommodatie.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Suriname heeft een tropisch klimaat. Tijdens onze zomer is het regenseizoen in Suriname, dit houdt in dat er korte en hevige regenbuien kunnen vallen, maar de temperatuur zal waarschijnlijk overdag niet onder de 24 graden komen. 's Nachts kan het afkoelen tot zo'n 16 graden. De temperatuur op Curaçao is gedurende het hele jaar relatief constant en warm. De droge periode op Curaçao valt in onze zomermaanden.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Suriname dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Suriname nog een half jaar geldig is. Daarnaast heb je een een visum in de vorm van een toeristenkaart nodig voor Suriname. Deze kun je op Schiphol halen bij de incheckbalie van KLM/SLM ter hoogte van incheckbalie 28 t/m 31 in vertrekhal 3 en ontvang je op vertoon van je retourticket. Een toeristenkaart kost €30 en kun je alleen contant betalen. Je kunt de toeristenkaart eventueel ook verkrijgen bij aankomst in Suriname op de luchthaven J.A. Pengel. Hier zijn echter vaak lange wachtrijen voor het verkrijgen van de toeristenkaart. Ook hier kun je alleen contact betalen in dollars of euro's. Voor Curaçao heb je geen visum nodig.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Het hotel in Paramaribo beschikt over een mooie binnentuin met zwembad. In Overbridge kun je een duik nemen in de rivier. Het hotel op Curaçao heeft een zwembad en ligt aan zee.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  In Paramaribo en Overbridge is er Wifi aanwezig, net als op Curaçao.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. Tevens komen stevige dichte schoenen waar u goed op kunt lopen van pas.
   

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inlogggevens van de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.
   

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis- bagage tips?
  Wij adviseren u om niet meer dan ongeveer 15 kilo bagage mee te nemen in een rugzak, een roltas of weekendtas. Het is niet mogelijk een harde koffer mee te nemen op deze reis ivm het vervoer. Tijdens de jungletocht laat u een deel van de bagage in het hotel in Paramaribo achter, omdat u slechts beperkt bagage mee kunt nemen. Dit heeft te maken met het maximum toegestane gewicht tijdens het vervoer per korjaal (traditionele boot). Neem daarom voor het binnenland (10 dagen) een kleinere rugzak of reistas/weekendtas + dagrugzak mee op reis. We raden u tevens aan om een waterdichte hoes of plasticzakken mee te nemen zodat de spullen die droog moeten blijven, beschermd zijn tegen het water van de rivieren.
   
  Denk bij het inpakken van uw bagage aan de volgende zaken:
   
  -Dagrugzakje
  -Kopie paspoort
  -Luchtige katoenen kleding voor overdag
  -Trui/sweater of fleecejack 
  -Lange broek voor in de jungle
  -Standaard reisapotheek
  -Badslippers 
  -Regenjack/poncho
  -Zaklamp
  -Zwemkleding
  -Verrekijker
  -Muggenmelk (met deet) 
  -Schoenen met goed profiel
  -Handdoeken
  -Klamboe is niet nodig
   
  U kunt uw kleding tegen een vergoeding in het binnenland laten wassen (op Boven Suriname en stuwmeer). Het advies is dan ook om ongeveer 10 kilo bagage mee te nemen naar het binnenland. Bij aankomst in Paramaribo ontvangt u een paklijst van uw lokale gids, zodat u weet wat u mee kunt nemen. In het binnenland worden we vervoerd met een korjaal.
   
  De netspanning in Suriname is over het algemeen 110 volt, de grotere hotels hebben wel vaak gewoon 220 volt net als in Nederland.  Neem dan ook voor deze reis een wereldstekker meer, overal zijn de stopcontacten weer anders.

  Tevens is het handig om wat contante euro's mee te nemen omdat het in Suriname alleen in Paramaribo mogelijk is om te pinnen. De euro's kun je dan eventueel wisselen. Wel kun je bij veel banken geld opnemen met Visa of Mastercard. Op Curaçao is het bijna overal mogelijk om te pinnen.

  Djoser Foto's en Video

  Go to top