Familiereis zoeken

  • Brochure Family aanvragen
  • Actie - Nieuwsbrief Junior

21-daagse Thailandreis

Hallo, mijn naam is Meeke en ben 16 jaar. Net 2 dagen thuis van een geweldige reis. Bruingebrand, met een flinke jetlag en met honderden foto's. Om alles te vertellen wat we hebben meegemaakt heb ik nog wel 3 weken nodig.


1. jungle flight. Ik hou erg van snelheid en dan is er (bijna) niks leuker dan urenlang door de bomen te roetsjen. De jungle flight bij Chiang Mai is echt een geweldige ervaring, en met onze supergroep is het dubbel zo leuk. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben, want het is de langste tokkelbaan van de wereld en er zit een abseiling van 40 meter bij. 

2. fietsen door Bangkok. Met je fiets 's ochtends vroeg door kleine steegjes en binnenplaatsjes sjezen. Dat is cool. Letterlijk, want een fris windje is wel nodig zo af en toe. Onderweg hebben we ook nog een lotusbloem geofferd. Wie weet brengt het geluk.... In ieder geval geen aanrijding gehad, ondanks dat iedereen links rijdt in Thailand. In totaal waren er 3 fietstochtjes. Samen met alle anderen was dat ook steeds lachen geblazen.

3. in de River  Kwai. Vanuit ons drijvende hotel werden we vanaf een vlot de rivier in 'gegooid'. Midden in de natuur, buiten het gejoel van iedereen, doodstil. Lekker dobberen in je zwemvest. Natuur en zwemmen. Dat zijn juist de dingen waar ik van hou. En na vele kilometers mee laten sleuren door de stroom, een mooie eindbestemming. Nummer 5!

4. Snorkelen. Vanaf Ko Samed met een speedboat naar 4 andere eilandjes. Hoewel er waarschijnlijk plekken zijn waar het allemaal nog mooier is, vond ik het heel lekker om heel lang onder water alle kleine visjes te zien. Vooral de stilte onder water is heel mooi. In alle drukte een zee van rust! Wist je trouwens dat vissen van watermeloen houden? Ik nu ook!

5. Bananenboot. Als je van warme zee, snelheid en lachen houdt, kom je al snel uit bij een bananenboot. We hoefden niet eens heel erg te zeuren bij onze ouders. Wel veel blauwe plekken, maar hè, we zijn djoser kids, geen watjes!

6. Massage. Na alle drukte en soms ook vermoeiende dagen is het ook goed om soms te relaxen. Iedere dag wel even een zwembadplons. Maar wie Thailand zegt, zegt Thaise massage. In iedere straat, markt of hotel kun je je lekker laten masseren. Ik heb dat ook zeker gedaan. Met mijn vader had ik een geweldige meidenmiddag. Goed dat we kickboksen hadden geskipt.

7. Royal Palace in Bangkok. Van alle tempels en pagodes was dit paleis toch wel de mooiste. Wat een fancy stuff. Lekker kitsch met al dat goud en glitter. Omdat ik van edelstenen hou vond ik de "Emerald Buddha" erg mooi. Paste helaas niet in mijn koffer. Omdat je niet te bloot mocht zijn had ik en lange broek en een vest aan. Tjongjonge wat was het heet!

8. De groep en het dynamische duo. Als we ergens heen gingen checkten we altijd of iedereen aanwezig was. "Family one ”? Yeah. Family two etc". Het was super om zo'n gezellige groep op reis te zijn geweest. Iedereen kon met elkaar opschieten en samen deden we de raarste dingen;  van op de foto met militaire mannen tot karaoke zingen in een restaurant. van een tuktukrace tot zingen in de bus (Chang song). Dit hebben we ook een deel te danken aan het dynamisch duo: Kay en Kirsten (Kik). Na 3 weken was het niet 8 families, maar 1 grote familie.

> Bekijk de Djoser Familyreizen door Thailand.
 

Go to top