• Slide 1
 • Slide 3
 • Slide 4

  Zuid-Afrika noord & Swaziland 15 dagen

  De nadruk bij deze reis langs de hoogtepunten van het oosten van Zuid-Afrika ligt op de spectaculaire en veelzijdige natuur met speurtochten naar wild. Tijdens deze reis overnacht je in hotels en chalets aan de voet van de Drakensbergen, bij het Kruger Park en in het koninkrijkje Swaziland. Tot slot bezoeken we het grootste en bekendste township in Zuid-Afrika, Soweto.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Johannesburg
  2. Johannesburg - Pretoria - Sabie
  3. Sabie - Panoramaroute - Kruger nationaal park
  4. Kruger NP
  5. Kruger NP
  6. Great Kruger NP - Swaziland
  7. Swaziland
  8. Swaziland - St Lucia
  9. St Lucia
  10. St Lucia - Ballito
  11. Ballito
  12. Ballito - Drakensberg
  13. Drakensberg
  14. Drakensberg - Johannesbrug, Soweto tour - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
  Dag 2 Johannesburg - Sabie
  Dag 3 Sabie - Panoramaroute - Kruger nationaal park

  We vliegen met KLM rechtstreeks naar Johannesburg waar we laat in de avond aankomen. Op de luchthaven van Johannesburg worden met een vriendelijk ‘Goeienaand’ welkom geheten door onze lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleider.

  Zuid Afrika Blyde River Canyon DjoserDe volgende ochtend rijden we naar Sabie, via Pretoria waar we een leuke stadtour doen. We beginnen bij Church Square, het historische centrum van de stad met prachtige gebouwen uit eind 19e eeuw. Daarna staan de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen, de Union Buildings, op het programma. Tevens nemen we een kijkje bij het Voortrekkermonument dat is opgericht ter herinnering aan de grote trek van de blanke pioniers en waar de geschiedenis van de Afrikaner in zandsteen is uitgehouwen. Aan het einde van de middag komen we aan in onze mooi gelegen lodge waar de vergezichten spectaculair zijn.

  In de omgeving zijn tientallen watervallen waar je wandelend heen kunt. Verschillende vogelsoorten zijn te bewonderen en te beluisteren dus ook hier komt een verrekijker nog steeds goed van pas.

  Hier overnachten we een nachtje zodat we de volgende dag de hele dag de tijd hebben om de wereldberoemde Panoramaroute naar het Kruger nationaal park te rijden. De route gaat langs de Blyde River Canyon, een kloof van zo’n 26 kilometer lang. Het is een van de natuurlijke wonderen van Zuid-Afrika. We stoppen onderweg bij diverse uitkijkpunten. Zo bezoeken we de ‘Drie Rondavels’ en ‘God’s Window’. En bij ‘Bourke’s Luck Potholes’ maken de indrukwekkende rotsformaties en kleine watervallen in een prachtige omgeving grote indruk. De diversiteit van Zuid-Afrika’s adembenemende landschap komt hier absoluut tot zijn recht. Na deze prachtige rit komen we aan bij onze accommodatie die in de buurt van het Kruger nationaal park ligt.

  Krugerpark

  Dag 4 Kruger NP, gamedrive per jeep
  Dag 5 Kruger NP

  Zuid Afrika Krugerpark zonsondergang DjoserKruger nationaal park is een van de grootste en mooiste wildparken ter wereld. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. Je kunt tijdens je verblijf verschillende ‘gamedrives’ of wildspeurtochten maken, waarbij je op zoek gaat naar olifanten, leeuwen, giraffen, neushoorns en talloze andere dieren. Zebra’s, buffels, impala’s en talloze kleurrijke vogels kruisen je pad. Met een beetje geluk zie je de ‘big five’. Het is ook mogelijk om mee te doen aan een ‘gamewalk’, een spannende voettocht op zoek naar wild. Onder leiding van een ‘ranger’, een ervaren parkwachter, ga je op zoek naar wild. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

  Swaziland

  Dag 6 Kruger NP - Swaziland
  Dag 7 Swaziland
  Dag 8 Swaziland - St. Lucia
  Dag 9 St. Lucia

  Zuid Afrika Swaziland DjoserWe verlaten Zuid-Afrika en rijden het bergachtige koninkrijk Swaziland binnen. Onze accommodatie bestaat uit rondavels, typisch Zuid-Afrikaanse huisjes. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd waar je aan deel kunt nemen, zoals een jeepsafari en een wandeltocht in de mooie omgeving.

  We rijden door het prachtige berglandschap van Swaziland naar het zuiden en steken de grens weer over naar Zuid-Afrika. Onze volgende bestemming is St. Lucia in het iSimangaliso Wetland Park dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het moerassen reservaat is in feite een lagune gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. St. Lucia is een gezellig stadje waar we in het centrum overnachten. Er is een ruime keuze aan restaurantjes en barretjes.

  Je kunt tijdens het verblijf in St. Lucia ook hier weer zelf een keuze maken uit verschillende activiteiten. Begin de dag met een boottocht op het meer en spot vele nijlpaarden en krokodillen. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven waar talloze vogels leven. Een verrekijker komt hier zeker van pas. Ook kun je het nabijgelegen strand bezoeken of een heerlijke wandeling maken. Een andere aanrader is een jeepsafari door het Hluhluwe-Imfolozi Park. Het park is lichtglooiend en opmerkelijk groen. In het park leeft de ‘big five’ en je gaat tijdens de jeepsafari op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Naast de speurtocht naar wild geniet je van prachtige uitzichten op de Afrikaanse wildernis.

  Ballito

  Dag 10 St. Lucia - Ballito
  Dag 11 Ballito
  Dag 12 Ballito - Drakensberg

  Hluluwe Imfolozi nationaal parkWe rijden verder langs de kust richting Ballito met zijn vele stranden en baaien waar veel te doen is. De sportievelingen kunnen para-gliden, paardrijden en kitesurfen. Zulu-land was vroeger een klein koninrijkje en werd geregeerd door Shaka Zulu. Het culturele centrum in het binnenland is voor de cultuurliefhebbers een must. Speren maken, potten beschilderen, armbanden maken en bierbrouwen zijn de activiteiten die je kennis laten maken met dit energieke Zulu volk.

  Drakensberg

  Dag 13 Drakensberg
  Dag 14 Drakenberg - Johannesburg, Soweto tour - Amsterdam
  Dag 15 aankomst Amsterdam

  We verlaten de kuststrook en rijden via de prachtige ‘Vallei met de duizend heuvels’ naar de Drakensbergen. In dit gebied kun je een bezoek brengen aan Phezulu Cultural Village. Hier krijg je uitleg over de gebruiken en rituelen van de Zulu-cultuur en een Zulu-dans bijwonen. We rijden we naar de zuidelijke Drakensbergen. We verblijven twee nachten aan de voet van het gebergte, het hoogste en langste bergmassief van Zuid-Afrika. Er zijn talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen en er zijn mooie wandeltochten uitgezet. Je kunt kiezen uit verschillende wandeltochten die je naar de mooiste plekjes brengen.

  Niet alleen fantastische vergezichten, ook de ongereptheid van het gebied en de stilte om je heen maken je verblijf onvergetelijk. De Zulu’s noemen het uKhahlamba: barrière van de speren. In 2000 is uKhahlamba of Drakensbergpark als gemengd natuurerfgoed en cultuurgoed toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je hebt een hele dag om dit prachtige gebied te verkennen.

  Zuid Afrika Sani Pass naar Lesotho DjoserIn de ochtend rijden we vanuit de Drakensbergen in enkele uren terug naar Johannesburg. Tot slot bezoeken we het grootste en bekendste township in Zuid-Afrika, Soweto. De rondrit brengt ons naar Vilikazi Street waar zowel Nelson Mandela als Desmond Tutu hebben gewoond, het Mandela Huis, het Hector Pieterson Memorial, de Regina Mundi-kerk en Freedom Square. In de avond vlieg je vanuit Johannesburg rechtstreeks met KLM terug naar Nederland.

  Op reis met Djoser
  De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Op de bestemming Zuid-Afrika is onze "vrijheid blijheid" formule minder goed uitvoerbaar. De focus ligt bij deze reis ook op de bezienswaardigheden van het land die niet allemaal binnen de steden of dorpen te vinden zijn maar soms buitenaf zijn gelegen.

  Vertrekdata/prijs

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht naar KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  •  'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Kruger nationaal park
  • Driedaags verblijf vlakbij het Kruger nationaal park
  • Bezoek Panoramaroute en Blyde River Canyon

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, Kruger nationaal park, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Joahnnesburg is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  Ook is het mogelijk een verlenging in Drakensbergen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken tijdens deze reis gebruik van verschillende vormen van accommodatie zoals een appartement/chalet, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

  We verblijven regelmatig midden in de natuur met een prachtige tuin en een indrukwekkende uitzicht. Hier kun je heerlijk genieten van de rust met een drankje en een lekkere maaltijd.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Johannesburg Airport Game Lodge
  Sabie Misty Mountain
  Sabie Forever Blyde Canyon
  Kruger Park area Nkambeni Camp
  Kruger Park area Muluwa Lodge
  Kruger Park area Sanbonani Resort
  Swaziland Maguga Lodge
  Swaziland Happy Valley
  St Lucia Shonalanga Lodge
  Ballito Mini Villas
  Drakensberg Sandford Park Country Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Johannesburg

   Vertrek

   10:20

   Aankomst

   21:15

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Johannesburg - Amsterdam

   Vertrek

   23:15

   Aankomst

   10:20*

  * aankomst volgende dag


  Tijdens de zomer is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Zuid-Afrika zelf reizen we met onze bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht naar KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  •  'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Kruger nationaal park
  • Driedaags verblijf vlakbij het Kruger nationaal park
  • Bezoek Panoramaroute en Blyde River Canyon

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil in St Lucia een gamedrive en de ander maakt liever een wandeltocht of gaat naar het strand. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief (in tegenstelling tot wat in de brochure staat) is.

  Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Een gamedrive, je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
  • Soweto-tour, we bezoeken het grootste township in Zuid-Afrika


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:
   

  • We rijden via de beroemde Panoramaroute van Sabie naar het Krugerpark. Er zijn vele stops onderweg mogelijk bij bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels


  Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk. In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker. In St. Lucia kun je een boottocht maken of je maakt een gamedrive naar het Imfolozi-Hluhluwe park. In de Drakensbergen kun je diverse wandelingen maken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden na binnenkomst in Swaziland geldig is.
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Reist het kind NIET met beide biologische ouders dient het in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF internationale uittreksel uit het geboorteregister.
   Je vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

  Geldzaken

  In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com

  Pinnen: overal zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.
  Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider valt hierbuiten.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

  Zuid-Afrika is een westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

  Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden.

  Gezondheid

  Voor Zuid-Afrika wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

  Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Joahnnesburg is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  Ook is het mogelijk een verlenging in Drakensbergen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden met name 's nachts koud kan worden.

  In het zuiden langs de kust is de weersituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Zuid-Afrika?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in verschillende sfeervolle accommodaties zoals appartementen, chalets en soms rondavels (losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes). De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Deze reis is qua vervoer erg comfortabel. We maken gebruik van onze eigen bus en de wegen zijn er goed. Daarnaast zijn de trajecten zo kort mogelijk gemaakt.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Het klimaat in Zuid-Afrika is tegenover gesteld van het Nederlandse klimaat. De winters zijn mild en de zomers warm. De maanden april en december zijn warme maanden waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. In de avond kan het flink afkoelen en ook aan de kust kan een frisse bries zijn.

  Hebben we een visum nodig?
  Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het belangrijk om in het bezit te zijn van een orginele geboorteakte of internationaal uittreksel uit het geboorteregister.
   
  Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld.

  Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente waarin iemand is geboren. Wel is een internationale versie van belang, ook deze kan bij de gemeente worden opgevraagd.

  In het kort omvat de nieuwe regelgeving het volgende:
  •    Ouders die met kinderen reizen moeten naast hun paspoorten en tickets ook een geboortecertificaat van het reizende kind(eren) kunnen tonen (vertaald in het Engels);
  •    Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen (maar met een familielid, kennis of andere begeleider), dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  •    Als slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen;
  •    Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, dan wel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

  Je vraag het certificaat aan in de gemeente van geboorte. Om het geboortecertificaat aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs van zowel jezelf als het kind nodig. Het geboortecertificaat moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure.

  Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.


   

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Bij enkele accommodaties is een zwembad aanwezig.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Voor deze reis gelden geen speciale kledingvoorschriften. Als je in de maanden juli/augustus reist is het winter in Zuid-Afrika en daarom is het aan te raden om warme kleding mee te nemen voor de verschillende weertypen. Daarnaast zal er redelijk veel gelopen worden en komen schoenen met een goed profiel goed van pas.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat het weer erg kan veranderen en dat het in juli/augustus winter is, het kan dus aan te raden zijn een winterjas mee te nemen. Daarnaast is het van belang om een muggen werend middel mee te nemen en een wereldstekker. In Zuid-Afrika gebruiken ze driepotige stekkers met ronde pinnen. Vind je het leuk om dieren te spotten? Dan is het aan te raden om een verrekijker mee te nemen!

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  10,0
  • We hadden een uitstekende reisbegeleider die Zuid-Afrika op haar duimpje kent. Ze stond altijd voor ons klaar en bracht ons naar de mooiste en interessantste plekjes. Daarnaast had ze oog voor alle reisgenoten en bracht veel gezelligheid. We hebben dan ook een geweldig mooie reis gehad.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top