• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Zuid-Afrika & Swaziland, 21 dagen

  Zuid-Afrika & Swaziland 21 dagen

  Complete gevarieerde vakantie voor het gehele gezin naar Zuid-Afrika en Swaziland. Geniet van de mooie omgeving van Kaapstad en Kaap de Goede Hoop. Geniet met je familie van zee en strand langs de kust van Kwa Zulu Natal en speur naar wilde dieren als olifanten, buffels, giraffen en leeuwen in Kruger nationaal park.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kaapstad
  2. Kaapstad
  3. Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  4. Kaapstad - Hermanus - Montagu
  5. Montagu
  6. Montagu - Knysna - Plettenberg Bay
  7. Plettenberg Bay, excursie Tsitsikamma nationaal park
  8. Plettenberg Bay - Oudtshoorn
  9. Oudtshoorn
  10. Oudtshoorn - Stellenbosch
  11. Stellenbosch - Kaapstad - vlucht naar Durban - Ballito
  12. Ballito - St. Lucia
  13. St. Lucia
  14. St. Lucia - Mlilwane (Swaziland)
  15. Mlilwane (Swaziland)
  16. Mlilwane (Swaziland) - Kruger nationaal park
  17. Kruger nationaal park
  18. Kruger nationaal park
  19. Kruger nationaal park - Pretoria
  20. Pretoria - Johannesburg, Soweto tour - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Reisbeschrijving

  Op safari kom je oog in oog komen te staan met reusachtige olifanten. Of kruip-door-sluip-door in de Gangogrotten en daarna op bezoek bij een struisvogelboerderij. Zuid-Afrika is niet alleen een ideale bestemming voor volwassenen, maar ook een spannende speeltuin voor kinderen.

  Kaapstad
  Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
  Dag 2 Kaapstad
  Dag 3 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop inclusief bezoek pinguïns kolonie bij Boulder Beach 

  Tafelberg Zuid-Afrika Djoser We komen aan in het bruisende Kaapstad, waar deze gezinsreis begint. De beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dunne deken van wolken of mistflarden. Een leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan, maar je kan ook een prachtige wandeling maken omhoog.

  In Kaapstad zelf is van alles te doen. De oude haven, het Victoria & Alfred Waterfront, is tegenwoordig hét uitgaanscentrum van de stad. Hier vertrekken bootjes naar het bekende Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela. Kinderen kunnen zich vermaken in het nabijgelegen Imaxtheater of in het mooie Two Oceans aquarium. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

  We maken een excursie naar het Kaapse Schiereiland, waar je vanaf Kaap de Goede Hoop, de meest zuidwestelijke punt van het continent, een oneindig uitzicht hebt. Onderweg doen we de plaatsjes Houtbaai en Simon’s Town aan. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns bij Boulder Beach, die op de jongere generatie waarschijnlijk veel indruk maken.

  Montagu en Plettenberg Bay/Knysna
  Dag 4 Kaapstad - Hermanus - Montagu
  Dag 5 Montagu
  Dag 6 Montagu - Knysna - Plettenberg Bay
  Dag 7 Plettenberg Bay, Tsitsikamma
  Dag 8 Plettenberg Bay - Oudtshoorn/Kleinplaas

  We verlaten Kaapstad in de ochtend en rijden langs de kust naar Hermanus, hier hopen we tijdens een mooie wandeling walvissen te spotten. We vervolgen onze weg naar Montagu, dit relaxte plaatsje is omringt door bergen en staat bekend om haar leuke huisjes. Geniet van het gezellige centrum, bekijk de gigantische Ibis kolonie of maak een mooie hike naar Cogman's Kloof, langs grote rotsen en prachtige bergen.

  National park Tsitsikamma Plettenberg Bay Zuid-Afrika Djoser Vervolgens rijden we richting naar Plettenberg Bay. De volgende dag bezoeken we het nationaal park Tsitsikamma waar je mooie wandelingen kunt maken. Bijvoorbeeld naar een reusachtige, wiebelende hangbrug over de monding van de Stormrivier, waar de jongere deelnemers zich in de voetsporen van Indiana Jones wagen. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord.

  Oudtshoorn/Kleinplaas, Stellenbosch en Kwa Zulu Natal Coast
  Dag 9 Oudtshoorn/Kleinplaas
  Dag 10 Oudtshoorn/Kleinplaas -  Stellenbosch
  Dag 11 Stellenbosch - Kaapstad, vlucht naar Durban - Ballito

  Via spectaculaire bergpassen rijden we verder in de richting van Oudtshoorn. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. De vergezichten zijn hier adembenemend. Interessant voor de kinderen is een geheimzinnige tocht door de sprookjesachtige Cangoo-grotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Bovengronds zijn talrijke struisvogelfarms, met een bloeiende handel in vlees en leer.  Om te ondervinden hoe sterk de eieren zijn van een struisvogel kunnen de jongste deelnemers balanceren op een broedsel. 

  Leeuw Safari Zuid-Afrika Djoser We rijden terug naar Kaapstad via Stellenbosch. Het oude centrum van Stellenbosch, met Kaapse en Victoriaanse architectuur, is prachtig bewaard gebleven. In deze stad herinneren de Braak, het VOC-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd. Oom Samie se Winkel in de Dorpstraat heeft nog ouderwetse snoepjes in de schappen en is in 200 jaar eigenlijk niet veranderd.

  Een korte binnenlandse vlucht brengt je vanaf Kaapstad naar Durban, aan de kust van de Kwa Zulu Natal provincie. Het klimaat is hier mild en ook in de winter zeer aangenaam. Zululand was vroeger een klein koninkrijkje en werd geregeerd door Shaka Zulu. Het culturele centrum in het binnenland is voor de cultuurliefhebbers een must. Speren maken, potten beschilderen, armbanden maken en bierbrouwen zijn de activiteiten die je kennis laten maken met dit energieke Zulu volk.

  St Lucia en Swaziland
  Dag 12 Ballito - St. Lucia
  Dag 13 St. Lucia
  Dag 14 St. Lucia - Swaziland
  Dag 15 Swaziland
  Dag 16 Swaziland - Great Kruger Nationaal Park

  We rijden langs de kust richting het noorden. Het St. Lucia-moerassenreservaat is in feite een lagune, gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en blijkt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. Je ziet ze van dichtbij als je een facultatieve boottocht over het meer maakt. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven, waar talloze vogels leven. Het is dan ook aan te raden een verrekijker mee te nemen wil je niets  missen!

  Tijdens de reis door Zuid-Afrika maken we ook een uitstapje naar het kleinste koninkrijk van Afrika: Swaziland. We rijden in ongeveer vijf uur naar de tweede stad van Swaziland, Manzini. Aan het eind van de middag komen we aan bij onze accommodatie. Onderweg stoppen we in Hluhluwe nog bij Ilala Weavers hier wordt ons laten zien hoe traditionele Zulu armbanden gemaakt worden. De volgende dag kan je veel verschillende activiteiten ondernemen, paardrijden, lekker mountainbiken, ga hiken, of maak een gamedrive.

  Great Kruger Nationaal Park
  Dag 17 Great Kruger NP
  Dag 18 Great Kruger NP
  Dag 19 Great Kruger NP - Pretoria
  Dag 20 Pretoria - Johannesburg, Soweto tour - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  We overnachten in de buurt van Kruger park. Tijdens het verblijf kun je natuurlijk volop ‘gamedrives’ maken; wildspeurtochten op zoek naar olifanten, leeuwen, giraffes, neushoorns en vele antilopensoorten. Op een aantal speciaal afgezette observatiepunten, kun je uit het voertuig stappen en rustig het wild bekijken. Opvallend is dat de dieren in het park bijna niet schuw zijn; ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Met een beetje geluk zie je de ‘big five’. 

  Er zijn verschillende safari's mogelijk, de meest populaire zijn vroeg in de ochtend of aan het einde van de dag, voordat de zon ondergaat. Dit zijn de momenten dat wild het meest actief is. Je kan op pad gaan met ervaren rangers, die aan de hand van sporen preciesweten te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden. Ook kan je mooie bushwalks maken. Na een paar indrukwekkende dagen rijden naar Pretoria, de hoofdstad van Zuid Afrika.

  Blyderiviercanyon Zuid-Afrika Djoser De volgende ochtend rijden we vanuit Pretoria terug naar Johannesburg. Tot slot bezoeken we het grootste en bekendste township in Zuid-Afrika, Soweto. De rondrit brengt ons naar Vilikazi Street waar zowel Nelson Mandela als Desmond Tutu hebben gewoond, het Mandela Huis, het Hector Pieterson Memorial, de Regina Mundi-kerk en Freedom Square. In de avond vlieg je vanuit Johannesburg terug naar Nederland.

  Op reis met Djoser
  De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Op de bestemming Zuid-Afrika is onze 'vrijheid blijheid' formule minder goed uitvoerbaar. De focus ligt bij deze reis ook op de bezienswaardigheden van het land die niet allemaal binnen de steden of dorpen te vinden zijn maar soms buitenaf zijn gelegen.

  Vertrekdata/prijs

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM of Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht van Kaapstad - Durban
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (tuinroute)
  • Excursie naar  pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Excursie naar het Tsitsikamma NP
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, facultatieve excursies, entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken tijdens deze reis gebruik van verschillende vormen van accommodatie zoals een appartement/chalet, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

  We verblijven regelmatig midden in de natuur met een prachtige tuin en een indrukwekkende uitzicht. Hier kun je heerlijk genieten van de rust met een drankje en een lekkere maaltijd.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Kaapstad Lady Hamilton Hotel
  Kaapstad Cape Town Lodge Hotel
  Montagu Montagu Springs
  Plettenberg Bay Bayview Hotel
  Plettenberg Bay The Dunes Hotel
  Oudtshoorn Kleinplaas
  Stellenbosch Hawksmoor House
  Ballito Mini Villas
  Ballito Zinkwazi Lagoon Lodge
  St. Lucia Shonalanga Lodge
  Swaziland Maguga Lodge
  Swaziland Mlilwane
  Swaziland The George Hotel
  Kruger Park area Nkambeni
  Kruger Park area Muluwa Lodge
  Kruger Park area Shalati Adventure Lodge
  Pretoria Court Classique Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

  Amsterdam - Kaapstad   10:05  - 21:35
               
  Johannesburg  - Amsterdam   23:15  - 10:20*

   *aankomst volgende dag
   

  Enkele vertrekken worden uitgevoerd met Lufthansa. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
   

  Amsterdam - Frankfurt   19:50 - 20:55
  Frankfurt
  - Kaapstad   22:15   10:00*
               
  Johannesburg  - Frankfurt   19:00 - 05:35*
  Frankfurt
  - Amsterdam   08:20 - 09:30

   *aankomst volgende dag

  Tijdens de  zomer is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 0,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 0,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Zuid-Afrika zelf reizen we met onze bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten. Voor het traject van Kaapstad naar Durban maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM of Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Binnenlandse vlucht van Kaapstad - Durban
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  • Unieke route langs de schitterende zuidkust (tuinroute)
  • Excursie naar  pinguïns kolonie bij Boulder Beach
  • Excursie naar Kaap de Goede Hoop
  • Excursie naar het Tsitsikamma NP
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met de kabelbaan de Tafelberg op (in 2019 gesloten van 8 juli tot 11 augustus wegens onderhoud),  de ander gaat met z'n verrekijker walvissen spotten. Echte avonturiers beklimmen de berg Lion's Head, na een klim van een uurtje heb je een spectaculair 360 graden uitzicht over de hele stad.

  Sommige reizigers brengen een bezoek aan Robben eiland (gevangenis waar Nelson Mandela heeft vast gezeten).

  Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. We brengen ook een bezoek aan Swaziland. In Durban kun je kitesurfen en paardrijden. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen.

  Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn is het vervoer naar de volgende excursies (excl. entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen:

  • Bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders beach een kolonie pinguins treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
  • De Cangogrotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven.
  • Tuinroute
  • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken.


   Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider.

    
  • In Plettenberg Bay kun je een walvissen of dolfijnentocht maken of je kunt zeekayakken.
  • In het Krugerpark kun je in een jeep op zoek naar het grote wild.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden na binnenkomst in Swaziland geldig is.
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Reist het kind NIET met beide biologische ouders dient het in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF internationale uittreksel uit het geboorteregister.
   Je vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

  Geldzaken

  In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com

  Pinnen: overal zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.
  Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider valt hierbuiten.

  Maaltijden

  De maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

  Zuid-Afrika is een westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

  Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden.

  Gezondheid

  Voor Zuid-Afrika wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

  Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Kaapstad is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Pretoria te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen in Zuid-Afrika tegengesteld aan de Nederlandse.  Het land kent een gematigd klimaat. In de maanden juli en augustus is de temperatuur in de omgeving van Kaapstad en de tuinroute ongeveer 15 graden. Zodra we meer naar het Noorden gaan (vanaf Durban) zal de temperatuur stijgen. Hou er rekening mee dat het in juli hier winter is en dat het flink kan afkoelen. De weersituatie in het zuiden langs de kust is wisselvallig. Het ene moment is het door een bries fris of koud te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Zuid-Afrika?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Tijdens deze reis komt alles aan bod, van cultuur tot natuur. Voor de kinderen zijn de gamedrives meestal het grootste avontuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Deze reis is qua vervoer erg comfortabel. We maken gebruik van onze eigen bus en de wegen zijn erg goed. Daarnaast zijn de trajecten zo kort mogelijk gemaakt. Voor het traject van Kaapstad naar Durvan maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Het klimaat in Zuid-Afrika is tegenover gesteld van het Nederlandse klimaat. De winters zijn mild en de zomers warm. De maanden april en december zijn warme maanden waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. In de avond kan het flink afkoelen en ook aan de kust kan een frisse bries zijn.

  Hebben we een visum nodig?
  Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het belangrijk om in het bezit te zijn van een orginele geboorteakte of internationaal uittreksel uit het geboorteregister.
   
  Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld.

  Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente waarin iemand is geboren. Wel is een internationale versie van belang, ook deze kan bij de gemeente worden opgevraagd.

  In het kort omvat de nieuwe regelgeving het volgende:
  •    Ouders die met kinderen reizen moeten naast hun paspoorten en tickets ook een geboortecertificaat van het reizende kind(eren) kunnen tonen (vertaald in het Engels);
  •    Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen (maar met een familielid, kennis of andere begeleider), dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  •    Als slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen;
  •    Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, dan wel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

  Je vraag het certificaat aan in de gemeente van geboorte. Om het geboortecertificaat aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs van zowel jezelf als het kind nodig. Het geboortecertificaat moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure.

  Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.


   

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Sommige accommodaties tijdens deze reis beschikken over een zwembad.
   

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Voor deze reis gelden geen speciale kledingvoorschriften. Als je in de maanden juli/augustus reist is het winter in Zuid-Afrika en daarom is het aan te raden om warme kleding mee te nemen voor de verschillende weertypen. Daarnaast zal er redelijk veel gelopen worden en komen schoenen met een goed profiel goed van pas.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat het weer erg kan veranderen en dat het in juli/augustus winter is, het kan dus aan te raden zijn een winterjas mee te nemen. Daarnaast is het van belang om een muggen werend middel mee te nemen en een wereldstekker. In Zuid-Afrika gebruiken ze driepotige stekkers met ronde pinnen. Vind je het leuk om dieren te spotten? Dan is het aan te raden om een verrekijker mee te nemen!

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,6
  • Mooie indrukwekkende reis! We hebben heel veel gezien en we hadden ook een leuke groep. Soms wel hele lange dagen in de bus; het vele zitten en weinig bewegen vond ik een nadeel van deze reis. Maar het was het zeker waard; we hebben een koffer vol mooie herinneringen en indrukken mee terug genomen.

   We hebben een heerlijke tijd gehad, zeker omdat de groep heel leuk was. Een herinnering voor het leven. De perfecte verre bestemming om voor de eerste keer met je kinderen te doen, zeker als ze gek op dieren zijn.

   Geweldige rondreis! Veel gezien en gedaan met een gids die helemaal ingesteld was op de pubers! De afsluiter in het Kruger park was fenomenaal! De big five en nog veel andere prachtige dieren gezien! Een absolute aanrader!

  • Onbeschrijfelijke reis. Zuid Afrika is een grote dierentuin. Het was super leuk!

   Het is echt waar... de hele wereld in één land! Wat hebben we veel mooie dingen gezien en mogen ervaren; prachtige afwisselende landschappen, bijzondere dieren, spannende excursies, vriendelijke mensen, fijne reisgenoten en een fantastische reisbegeleidster. Eén groot avontuur voor de kinderen!

   Wij hebben een prachtige reis gemaakt. Geweldige Reisleider (Deon) Hij wist alle prachtige maar ook mindere kanten van het land te vertellen. Voor kinderen een geweldige reis om te maken. Er wordt rekening mee gehouden, heel fijn. Al met al PRACHTIG!!! Voor herhaling vatbaar.

  • We hebben met ons gezin (6 personen) een heel mooie reis beleefd. In Zuid Afrika vind je alles ineen wat je in alle andere wereld delen apart moet bezoeken. We hebben genoten van de prachtige vergezichten, de vriendelijke bevolking, de prachtige natuurreservaten, uitstekende begeleiding enzovoorts.

   Bijzonder afwisselende reis. Verschillende landschappen, activiteiten en hotels. Uitstekende kwaliteit van het eten in de restaurants. Enige nadeel: de Iets te lange reisdagen in het begin van de reis.

   Een prachtige reis met veel hoogtepunten. Reisleider Chris is daar debet aan vanwege zijn enthousiaste en zorgzame begeleiding. Veel gezien, maar ook veel gereisd. Soms wel iets te veel. Zodat het voetballen en zwemmen in het gedrang komen en er niet veel rustpunten zijn.

  • Leuke reis waarbij je heel veel verschillende dieren ziet in hun natuurlijke habitat in heel wisselende landschappen!

   Een hele mooie reis, veel bezienswaardigheden van Zuid-Afrika gezien!

   Een fantastische reis, door een zeer afwisselend land. Alle verwachtingen zijn uitgekomen. Zowel een herinnering voor het leven voor kleine kinderen als volwassenen. Prima (reis) klimaat ook voor de allerkleinste reizigers onder ons.

  • Een heerlijke vakantie met het gezin achter de rug. Reizen door Zuid-Afrika/Swaziland: een ontmoeting met mooie natuur, cultuur, (wilde) dieren en mensen. Een aanrader!

   Het was voor mij al de vierde reis met Djoser deze vond ik geweldig veel gezien, veel foto's gemaakt alles zoveel mogelijk gedaan goede reis begeleidster die goed deed de groep was geweldig een leeftijd van de jeugd van 16 tot 21 dat ging goed deze reis heb met mijn zoon gedaan ...

   Leef je droom en maak deze geweldige reis met een mix van cultuur, natuur en avontuur!

  • Zuid Afrika biedt een geweldige mix van cultuur en natuur. Een vriendelijke bevolking en indrukwekkende dieren, we zagen ze allemaal: de giraf, de olifant, de buffel, de neushoorn, de leeuw en zelfs de panter. De geweldige Afrikaanse gids Helma wist onze vragen te beantwoorden en voegde zelf veel toe.

   Geweldige vakantie gehad. Zullen wij niet snel vergeten!

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top