Fietsvakantie Moldavië

Ga mee op deze actieve en gastronomische reis door het nog onontdekte maar verrassende Moldavië. Deze lichte fietsreis neemt je mee langs alle culturele hoogtepunten van het land. We maken een unieke fietstocht door een van 's wereld grootste ondergrondse wijnkelders en als we dan toch in de buurt zijn brengen we ook een bezoek aan de door zichzelf onafhankelijk verklaarde republiek Transnistrië. De fietstochten gaan veelal door het heuvelachtige binnenland van Moldavië waarin bossen, rivieren, wijngaarden, kloosters en pittoresque dorpjes zich afwisselen. Af en toe een wijnproeverij bij één van de beroemde wijnhuizen zal uiteraard niet ontbreken.

Lees meer

Kies een rondreis:

Meer over Fietsreis Moldavië

8 dagen fietsen in Moldavië
We starten de reis met een verblijf in de hoofdstad Chisinau. Een van de eerste dagen maken we een spectaculaire fietstocht door een van de enorme ondergrondse wijnkelders. Vervolgens reizen we richting het noorden en maken we fietstochten langs authentieke dorpjes, rivieren, wijngaarden, archeologische hoogstandjes en beroemde kloosters. Een bijzonder bezoekje is ons verblijf in de republiek Transnistrië.

Een mild fietsklimaat in Moldavië
In deze landen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Voor wie is de fietsreis in Moldavië geschikt?
De fietstochten gaan voornamelijk over het platteland met dorpjes en natuurgebieden. We fietsen gemiddeld 25 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak tot heuvelachtig waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat er hoogteverschillen voorkomen tot ongeveer 600 meter en af en toe is het even klimmen. De lange afstanden worden met de bus afgelegd die de gehele reis met ons meegaat. Deze zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. De fietsen gaan mee in een aanhangwagen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je fietsvakantie in Moldavië.

Boek je fietsvakantie in Moldavië eenvoudig online
Een fietsreis is een bijzondere manier om Moldavië op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete fietsreis en regel alles eenvoudig online.