Fietsreis Thailand, 15 dagen

Langs tropische stranden door authentiek Thailand

Deze ontspannen fietsreis is voor iedereen die kennis wil maken met de Tropen. We fietsen door groene rijstvelden en langs tropische stranden. We fietsen in het Sam Roi Yot nationaal park, op twee eilanden in de baai van Phang Nga en in het Khao Sok nationaal park. Vanuit Krabi vliegen we terug naar het levendige Bangkok dat begin– en eindpunt is van deze fietsreis.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Bangkok
 2. aankomst Bangkok, fietstocht 'Bangkok by Night'
 3. Bangkok
 4. Bangkok - Petchaburi - Cha-Am
 5. Cha-Am - Sam Roi Yot nationaal park
 6. Sam Roi Yot NP
 7. Sam Roi Yot NP - Chumpon
 8. Chumpon - Khao Sok
 9. Khao Sok
 10. Khao Sok - Yao Noi-eiland
 11. Yao Noi-eiland, excursie Yao Yai-eiland
 12. Yao Noi-eiland - Krabi - Ao Nang
 13. Ao Nang
 14. Ao Nang - Krabi - vlucht naar Bangkok - terugvlucht naar Amsterdam
 15. Aankomst Amsterdam
Routekaart Fietsreis Thailand, 15 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.

Onze fietsreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot drie fietsjes, waarbij één fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee fietsjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt twee fietsjes. Meer informatie over de fietsafstanden per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.

In het Thailand gaan we op de fiets langs prachtige tropische stranden, azuurblauwe zee en mooie vissersdorpen. De fietstocht gaat van het bruisende Bangkok naar het rustige zuiden. Grillige kalksteenrotsen bij Sam Roi Yot en Phang Nga baai steken loodrecht uit het landschap of de zee omhoog. Onderweg geniet je van de heerlijk Aziatische keuken en de vriendelijke bevolking.

Deze ontspannen fietsreis is voor iedereen die kennis wil maken met de Tropen. We fietsen door groene rijstvelden en langs tropische stranden. We fietsen in het Sam Roi Yot nationaal park, op twee eilanden in de baai van Phang Nga en in het Khao Sok nationaal park. Vanuit Krabi vliegen we terug naar het levendige Bangkok dat begin- en eindpunt is van deze fietsreis.

Fietsen ThailandTijdens Djoser fietsreizen maak je fietstochten vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse fietstocht. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra fietstochten maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.

Bruisend Bangkok

Bangkok, Cha-Am

Dag 1 Amsterdam - Bangkok
Dag 2 aankomst Bangkok, fietstocht 'Bangkok by night'
Dag 3 Bangkok
Dag 4 Bangkok - Petchaburi - Cha-Am

Boedhha's Thailand Djoser In de hoofdstad Bangkok begint onze fietsreis. Bangkok is een zeer bijzondere stad met wel drie merkwaardige vermeldingen in het Guinness Book of Records, namelijk langste officiële stadsnaam (172 letters!), hoogste gemiddelde temperatuur en langste file ooit (14 uur). Je vindt in deze stad een interessante combinatie van Oost en West. Er zijn meer dan 400 tempels, vele tempels en markten waar je je ogen uit kunt kijken. Bangkok telt ruim 8 miljoen geregistreerde inwoners, maar het werkelijke aantal ligt vermoedelijk rond de 13 miljoen. Het is dan ook een erg drukke stad met een oppervlakte van ongeveer 1569 km². 's Avonds stappen we op de fiets voor een 'Bangkok by night' fietstocht van ongeveer 15 kilometer. Het is een onvergetelijke ervaring om de stad tijdens en na zonsondergang in beweging te zien. We hebben een dag vrij ter besteding met een mogelijkheid tot meerdere excursies, zoals bijvoorbeeld naar de drijvende markt.

In Petchaburi beginnen we met de eerste fietstocht van onze reis. Deze stad is een cultureel-historisch centrum met indrukwekkende tempels en een prachtig nationaal park. De fietstocht leidt ons na een tocht van circa 40 kilometer door plattelandsgebied met wuivende palmbomen naar Cha-Am. Cha-Am is een vrij nieuwe badplaats met mooie brede zandstranden. Hier vind je voornamelijk Thai die in het weekend de rust opzoeken. Cha-Am is nog vrij onbekend onder de Westerse toeristen.


Fietsen door 'De berg van 300 pieken'

Sam Roi Yot nationaal park

Dag 5 Cha-Am - Sam Roi Yot nationaal park
Dag 6 Sam Roi Yot NP
Dag 7 Sam Roi Yot NP - Chumpon
Dag 8 Chumpon - Khao Sok

Thailand Fietsreis Rijstvelden Djoser De volgende dag maken we een prachtige tocht van 60 kilometer naar Pranburi. We fietsen langs het strand, door het achterland, passeren ananasplantages en kleine vissersdorpjes. We overnachten aan de rand van het Sam Roi Yot nationaal park. Dit park is genoemd naar ‘de berg van 300 pieken’, een landschap met grillig gevormde kalksteenbergen. Het gebied biedt prachtige uitzichten over de kustlijn met schilderachtige vissersdorpjes. We hebben de hele dag om dit prachtige park per fiets te verkennen. De fietstocht gaat over het plattelandswegen langs stranden, dorpjes en grotten. Bij een klein visserdorp nemen we een boot om een van de grotten te bekijken. De boot legt aan op een mooi strand waar liefhebbers kunnen zwemmen. Vanaf dit strandje is het een hele klim om bij enkele schitterende druipsteengrotten te komen. 

Thailand Strand Djoser De fietstochten in dit nog steeds minder bekende stukje Thailand gaan voor het grootste gedeelte over rustige geasfalteerde plattelandswegen en je maakt snel contact met de vriendelijke Thaise bevolking. In Chumpon, waar we na een fietstocht van zo’n 40 kilometer aankomen, overnachten we in een hotel direct aan de azuurblauwe zee. Tijdens het fietsen zie je links de zee en rechts de bergen. ‘s Avonds geniet je van de ondergaande zon en het heerlijke eten. Dit is echt vakantie!

Via jungle en rijstvelden naar parelwitte stranden

Yao Noi en Yao Yai eland, Ao Nang

Dag 9 Khao Sok
Dag 10 Khao Sok - Yao Noi-eiland
Dag 11 Yao Noi-eiland, excursie Yao Yai-eiland
Dag 12 Yao Noi-eiland - Krabi - Ao Nang
Dag 13 Ao Nang

Op dag 9 heb je de mogelijkheid om het Khao Sok nationaal park te bezoeken. Het park bestaat voor een groot deel uit tropisch regenwoud en enkele meer dan 1000 meter hoge bergtoppen met mooie uitzichten. Het park is een toevluchtsoord voor olifanten, apen, beren en tal van vogels. Ook komen er tijgers, panters en andere katachtigen voor.

Thailand Boot Djoser De boot brengt ons de volgende dag naar de pier waar we met de boot oversteken naar het eilandje Khao Yao Noi, ‘Little Long Island’ genoemd. Op het eiland ontbreken echte wegen en we fietsen door vissersdorpjes waar we door de vrolijke kinderen worden begroet. De fietstocht van zo’n 30 kilometer gaat onder meer door rubberplantages en stukken jungle. De volgende dag steken we over naar Khao Yao Yai, het grotere buureiland, ‘Big Long Island’. Ook hier maken we fietstochten zonder verkeer langs boerenbedrijven en schitterende rijstvelden en door stukken jungle. De fietstocht van ongeveer 45 kilometer gaat over een vlak terrein. In een klein lokaal restaurant kun je genieten van een eenvoudige maar overheerlijke Thaise lunch. Aan het einde van de tocht steken we met de boot over naar onze accommodatie op Khao Yao Noi.

Thailand Waterval Uitzicht Djoser Na ons bezoek aan de Ko Yao-eilandjes steken we met de boot over naar het vasteland. Vanaf de pier brengt de bus ons naar het strand bij Ao Nang.

In Ao Nang kun je heerlijk bijkomen van de bijzondere fietsreis van de afgelopen weken. Liefhebbers kunnen een kanotocht maken door het mangrovegebied, gaan duiken of snorkelen of een bezoek brengen aan het op korte afstand gelegen havenplaatsje Krabi. Tevens kan vanuit hier een excursie worden gemaakt naar het prachtige en beroemde Phi Phi island.

Dag 14 Ao Nang - Krabi - vlucht naar Bangkok - terugvlucht naar Amsterdam
Dag 15 Aankomst Amsterdam

Vanuit Krabi vliegen we terug naar Bangkok. Afhankelijk van het vluchtschema is er nog tijd om even Bangkok in te gaan, alvorens terug te vliegen naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
09 jan - 23 jan V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-
Start - einde
24 apr - 08 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-
Start - einde
17 jul - 31 jul V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-
Start - einde
16 okt - 30 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
08 jan - 22 jan V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-
Start - einde
23 apr - 07 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met Austrian en/of Lufthansa
 • Ruimbagage
 • Binnenlandse vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt in alle hotels
 • Fietshuur op de dagen met fietstochten conform programma
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin - eindpunt van de fietstochten
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Entree Sam Roi Yot nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids

Exclusief

Overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fietshelm, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.645,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 365,-. 
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Bangkok of Ao Nang bij te boeken. De prijs is voor Bangkok vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 40,- per nacht. De prijs is voor Ao Nang vanaf € 46,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 90,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en meestal zijn voorzien van airconditioning, maar soms van een fan of ventilator. Tijdens deze fietsreis overnachten we vele nachten in hotels aan mooie stranden gelegen. Een aantal hotels zijn tevens voorzien van een zwembad. In Bangkok verblijven we bijvoorbeeld in het centraal gelegen Royal Rattanakosin hotel, van waaruit je eenvoudig het levendige centrum inloopt met tal van restaurantjes en winkeltjes op loopafstand. In Ao Nang verblijven we weer direct aan het strand in het aangename Krabi Succes Hotel waar je na een mooie fietsdag nog even aangenaam een duik in het zwembad kunt nemen.  

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangkok Royal Rattanakosin
Ao Nang Beach Krabi Success
Yao Noi Island Chukit Resort
Sam Roi Yod Terra Selisa

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonkamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 365,-. 
 

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Je kunt kiezen voor een dubbelbed of twee losse bedden

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen aan de azuurblauwe zee

Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Je kunt kiezen voor een dubbelbed of twee losse bedden

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen aan de azuurblauwe zee

Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Je kunt kiezen voor een dubbelbed of twee losse bedden

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen aan de azuurblauwe zee

Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

Je kunt kiezen voor een dubbelbed of twee losse bedden

We overnachten in centraal gelegen hotels

Sommige accommodaties liggen aan de azuurblauwe zee

Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

Vliegreis

Lufthansa / AustrianAirlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  20:00

  Aankomst

  21:50

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Bangkok

  Vertrek

  23:20

  Aankomst

  14:20*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Bangkok - Frankfurt

  Vertrek

  23:00

  Aankomst

  06:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  09:25

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in Thailand 5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland en heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot.

Austrian is de grootste Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij en voert vluchten uit vanaf Wenen. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel en tref je een comfortabele en ergonomische stoel.

Samen met Swiss maken de luchtvaartmaatschappijen deel uit van de Lufthansa Group. Aan boord is een uitgebreid in-flight entertainment systeem boordevol films, series en games. Zo hoef je je zelfs op de langste vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.645,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets (type mountainbike) met versnellingen. We fietsen tochten van 40 tot 70 kilometer per dag over vlak tot heuvelachtig terrein. We proberen de drukke wegen zoveel mogelijk te vermijden. De fietsreis is geschikt voor iedereen met een normale tot goede conditie.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele minibussen, die zijn voorzien van airconditioning. Bij groepen vanaf 13 personen reizen we in drie bussen. De busjes gaan met ons mee en zetten ons een enkele keer af op een bepaald punt, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. Tijdens trajecten die we niet op de fiets afleggen, gaan de fietsen mee met de bussen.

Binnenlandse vlucht
Voor de transfer van Krabi naar Bangkok maken we gebruik van een tijdsbesparende binnenlandse vlucht.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Austrian en/of Lufthansa
 • Ruimbagage
 • Binnenlandse vlucht
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt in alle hotels
 • Fietshuur op de dagen met fietstochten conform programma
 • Vervoer van en naar luchthaven
 • Vervoer van en naar begin - eindpunt van de fietstochten
 • Fietstochten en excursies volgens programma
 • Entree Sam Roi Yot nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bezoek graag een van de vele tempels en markten in Bangkok terwijl de ander liever een extra fiets- of wandeltocht maakt door het Khao Sok nationaal park. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de fietsreis in Thailand zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen (naast de fietstochten die gemaakt worden):

 • Fietstocht 'Bangkok by Night'
 • Bezoek aan Sam Roi Yot nationaal park (entree inclusief)


Tijdens de fietsreis Thailand zijn de volgende excursies optioneel:

 • Bezoek Khao Sok nationaal park 
 • Kano tocht door het mangrove gebied
 • Bezoek havenplaatjes Krabi
 • Excursie naar Phi Phi Islands


Ter plaatse zijn ook nog meer excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Maak vanuit Aoa Nang bijvoorbeeld een kanotocht door mangrovegebied of ga hier duiken of snorkelen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort. Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u Thailand binnen reist.       

Geldzaken

In Thailand wordt er betaald met de Thaise baht. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn pinautomaten te vinden.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.
Reischeques: in euro’s of dollars.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven. Het vastgestelde bedrag voor deze reis is € 30,- per persoon. Houdt u er rekening mee dat wanneer de groep wat kleiner is dat het bedrag iets wordt verhoogd.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

In de reissom is altijd het ontbijt inbegrepen. De overige maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar, wanneer en met wie je gaat eten.

De basis van de Thaise maaltijd is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.
 

Gezondheid

Voor deze reizen worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A 

In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Bangkok of Ao Nang bij te boeken. De prijs is voor Bangkok vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 40,- per nacht. De prijs is voor Ao Nang vanaf € 46,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 90,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand heeft een tropisch klimaat. Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C. Geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag. Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C. Het zuiden van Thailand daarentegen kent twee seizoenen: in het deel waar onze reis zich afspeelt valt in de periode november tot en met februari de minste regen. De zomermaanden juli/augustus vallen in het regenseizoen.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis
 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

We fietsen tochten van 40 tot 70 kilometer per dag over vlak tot heuvelachtig terrein. We proberen de de drukke wegen zoveel mogelijk te vermijden en fietsen veelal over plattelandswegen die geasfalteerd zijn. De fietsreis is geschikt voor iedereen met een normale tot goede conditie.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Extra op deze reis is de aanwezigheid van een lokale Thaise fietsgids die de fietsroutes goed kent en tevens mede zorgt voor onderhoud aan de fietsen. De gids vertelt over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze reis?

We fietsen tochten van 15 tot 55 kilometer per dag over vlak tot heuvelachtig terrein. We proberen de drukke wegen zoveel mogelijk te vermijden en fietsen veelal over plattelandswegen. De fietstochten zijn ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, in te korten of te verlengen. De fietsreis is geschikt voor iedereen met een normale tot goede conditie.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om 15 tot 20 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

We leggen veel afstanden met de fiets af. Ook zijn er langere afstanden die we met de bus afleggen. We vertrekken bijvoorbeeld met de bus vanuit het hotel en stappen voor het tweede gedeelte van het traject op de fiets. Vanuit Krabi vliegen we terug naar Bangkok. Ook bestaat er de mogelijkheid, indien je dit wenst, om gedeeltes met de volgwagen mee te gaan waar een fietstocht op het programma staat.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze reis?

We maken gebruik van een goede kwaliteit mountainbike met 3x8 versnellingen. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Moet ik een fietshelm dragen?

Voor je eigen veiligheid raden we ten zeerste aan om een fietshelm te dragen tijdens de fietstochten, deze dien je zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 8 staat er geen fietstocht op het programma, maar kunnen we te voet het nationaal park Khao Sok ontdekken.

Waar overnachten we?

We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers eigen sanitaire voorzieningen hebben en zijn voorzien van airconditioning, fan of ventilator. Tijdens deze fietsreis overnachten we veelal in hotels gelegen aan mooie stranden. Een aantal hotels zijn tevens voorzien van een zwembad.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés in de grotere steden wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De eenpersoonskamer-meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. Er gaan tevens een lokale gids en fietsenmaker mee die zorgen voor de route en het onderhoud aan de fietsen.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Onze groepen bestaan gemiddeld uit 15 à 16 personen. De maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Bij aankomst in Thailand ontvang je een visum voor Thailand dat geldig is voor een maand. Van te voren hoef je dus niets te regelen en er zijn ook geen kosten aan verbonden. Let er op dat je paspoort na vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig is.

Kan ik deze reis verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Bangkok of Ao Nang worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kunt u vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Kan ik pinnen in Thailand?

In vrijwel alle grotere plaatsen in Thailand zijn pinautomaten aanwezig. Het is op steeds meer plaatsen mogelijk om te pinnen. Wij adviseren u om voor de zekerheid naast uw pinpas nog contant geld en/of een creditcard mee te nemen.

Heb ik inentingen nodig?

Voor Thailand worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Daarnaast wordt er een BMR-inenting aanbevolen, indien je deze nog niet hebt gehad. Kijk voor de meest actuele gezondheidsadviezen op www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering) of raadpleeg de plaatselijke GGD of je huisarts.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 2.295,-

15 dagen v.a. € 2.295,-

Tel: 071 5126400

Daarom Djoser

 • Verblijf mooie hotels aan de kust
 • Ontbijt inclusief
 • Veel contact lokale bevolking
 • Inclusief binnenlandse vlucht
 • Fietstocht 'Bangkok by Night'
 • Inclusief fietshuur en eigen vervoer met bus
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale fietsgids
 • Het onbekende Thailand

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 9,0

Djoser gids was zeer pro-actief, nodigde reizigers uit om ve...
Djoser gids was zeer pro-actief, nodigde reizigers uit om verbeteringen en wensen kenbaar te maken. Daar waar mogelijk werden die opgenomen in de reis. De locale gids was zorgzaam, informatief en flexibel.

Naam: Harry B.
Cijfer: 8
Top reis. Was alleen zonde dat de laatste dag in Bangkok zo...
Top reis. Was alleen zonde dat de laatste dag in Bangkok zo kort was. Had nog wel meer van de stad willen zien.

Naam: Alie K.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • 8,0

  Harry B.

  Djoser gids was zeer pro-actief, nodigde reizigers uit om verbeteringen en wensen kenbaar te maken. Daar waar mogelijk werden die opgenomen in de reis. De locale gids was zorgzaam, informatief en flexibel.

 • 9,0

  Alie K.

  Top reis. Was alleen zonde dat de laatste dag in Bangkok zo kort was. Had nog wel meer van de stad willen zien.

 • 10,0

  Hein Tol

  Was weer een top vakantie vanaf dag een tot de laatste dag, we hadden een hele leuke groep mensen (20) de jongs 34 en de oudste 79 jaar en allemaal even enthousiast ook een leuke reisleidster Frederieke en de begeleiding tijdens de rondreis was ook helemaal 100% TOP. Groetjes, Hein

Review plaatsen