Fietsreis Wit-Rusland, 8 dagen

Tijdens de fietsreis Wit-Rusland ga je terug in de tijd en deel je de verlaten landwegen met een enkele paard en wagen of een Lada. De uitgestrekte landerijen worden afgewisseld met pittoreske historische steden en afgelegen natuurgebieden. Kom heerlijk tot rust in dit onontdekte stukje Europa! We starten de reis in de hoofdstad Minsk, beroemd vanwege de vele culturele voorzieningen, indrukwekkende boulevards, en prachtige parken: ideaal om per fiets te verkennen. Buiten Minsk veranderd de sfeer totaal: rustieke landweggetjes leiden van dorp naar dorp zodat je het authentieke Wit-Rusland zult verkennen.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 1. Amsterdam - Minsk
 2. Minsk, stadstour per fiets
 3. Minsk - Narochansky nationaal park - Naroch
 4. Naroch, excursie Narochansky nationaal park
 5. Naroch - Mir-kasteel - Nesvizh
 6. Nesvizh - Augustovkanaal - Grodno
 7. Grodno - Ivenec - Rosy - Minsk
 8. Minsk - Amsterdam
Routekaart Fietsreis Wit-Rusland, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens deze Djoser fietsreis in Wit-Rusland wordt vanuit meerdere verblijfplaatsen fietstochten gemaakt. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema, behoudens de fietstochten zelf. Er is gelegenheid om op vrije dagdelen andere dingen te gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde fietstocht of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen meestal in groepen van gemiddeld 16 en maximaal 20 personen.

1) Amsterdam - Minsk
Minsk bibliotheek Wit-RuslandWe komen aan Minsk, met 1,8 miljoen inwoners het economische en vooral het culturele hart van Wit-Rusland. Minsk is gezegend met maar liefst 11 theaters, 16 musea en 139 (!) bibliotheken.  De vele Orthodoxe kerken, waarvan vele na de het uiteenvallen van de Sovjetunie weer zijn herbouwd, geven de stad een bijzondere aanblik.

2) Minsk, stadstour per fiets
Geen betere manier om de stad goed te verkennen dan per fiets! We doorkruisen Minsk van noordwest tot zuidoost en maken zodoende een reis door de geschiedenis: middeleeuwse vakwerkhuizen, grootschalige Sofjetbouwwerken en moderne architectuur passeren ons blikveld. Terwijl we langs de oevers van de Svisloch-rivier fietsen, komen we langs de meest pittoreske plaatsen van Minsk. Zeer fotogeniek zijn het Victory-park, de Pobeditelei-boulevard, en het Gorky Park, waarvan laatstgenoemde vernoemd is naar de beroemde Russische schrijver Maxim Gorky. In de middag kunnen we op eigen gelegenheid de stad verder verkennen.

Afstand: 27 km, hoogteverschil: nihil


3) Minsk - Narochansky nationaal park - Naroch

Fietsreis wit rusland deelnemersWe verlaten vandaag de drukte van de miljoenenstad om onszelf in de rust van het authentieke Wit-Russische platteland onder te dompelen. Maar niet voordat we over de grootste boulevard van het land hebben gefietst: de indrukkwekkende Onafhankelijkheidsstraat. We passeren bekende iconen zoals het Wit-Russisch Staatscircus en de Nationale Bibliotheek, maar ook bijvoorbeeld het gebouw van de KGB (nog steeds in gebruik!) en een standbeeld van Stalin. We verlaten vervolgens Minsk en gaan met onze eigen bus naar Nationaal Park Narochansky. Onderweg stoppen we bij het Khatyn Gedenkingscomplex, gewijd aan de slachtoffers van de tweede wereldoorlog: maar liefst 628 Wit-Russische dorpen zijn tijdens de tweede wereldoorlog geheel platgebrand door de Nazi’s.

Afstand: 32 km, hoogteverschil: nihil


4) Naroch, excursie Narochansky nationaal parkWit Rusland Fietsreis Huisjes Djoser
We gaan terug in de tijd tijdens onze fietstocht in het nationaal park Narochansky. Schattige dorpjes bestaande uit kleine houten huisjes zijn nauwelijks veranderd in de afgelopen eeuw. Via verscheidene kleine meertjes en door bosrijk gebied bereiken we uiteindelijk het grootste meer van Wit-Rusland: Naroch. Het kristalheldere water is lust voor het oog en in de zomermaanden zeer uitnodigend voor een verfrissende duik!

Afstand: 47 km, hoogteverschil: nihil


5) Naroch - Mir kasteel - Nesvizh

Mir kasteel Wit-RuslandHet 16e-eeuwse kasteel Mir, is een indrukwekkend gebouwencomplex, bestaande uit verschillende culturele stijlen: zowel de Gotiek als de Renaissance en de Barok zijn hierin vertegenwoordigd. Het is meer dan de moeite waard om dit kasteel zowel van buiten – kenmerkend zijn de rode bakstenen muren – als vanuit de prachtige binnentuin te bekijken. We eindigen onze fietstocht bij het 17e eeuwse Nesvizh Paleis, volgens de lokale bevolking het mooiste paleis van het land. Niet te missen!

Afstand: 41 km, hoogteverschil: nihil


6) Nesvizh - Augustovkanaal - Grodno
Grodno kerk Wit-RuslandMidden op het Wit-Russische platteland vinden we een bijzonder staaltje 19e eeuwse bouwkunst: het Augustovkanaal. Het is een van Europa’s grootste kanalen, compleet met scheepssluizen, stuwen en dammen en inmiddels opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ten tijde van de bouw werd het beschouwd als een technologisch wonder en ook vandaag de dag het nog zeer tot de verbeelding. De fietsroute gaat langs het kanaal op en wordt afgewisseld met mooie bospaden. We overnachten in de levendige provinciestad Grodno.

Afstand: 38 km, hoogteverschil: nihil


7) Grodno - Ivenec - Rosy - Minsk
Fietsreis Wit Rusland Begeleider en Nina DjoserTijdens onze laatste fietsdag komen we tot de essentie van deze reis door Wit-Rusland. De Valozhyn-regio is beroemd vanwege de gastvrijheid van de bevolking en de heerlijke lokale producten, geproduceerd door de boeren uit de omgeving. We hebben uitgebreid de mogelijkheid om kennis te maken met de bevolking en natuurlijk de lekkernijen te proeven. Je voelt je echt deel van het rurale leven van Wit-Rusland.

Afstand: 28 km, hoogteverschil: nihil


8) Minsk - Amsterdam
Vanuit Minsk vliegen we terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2020

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 09 mei - 16 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Vervoer
 • Fietstochten met begeleiding van dag 2 t/m dag 7
 • Fietshuur
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, visa, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 125,-.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Minsk is bij te boeken (op aanvraag).

De prijs in Minsk* is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 75,-.

De genoemde prijs zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

*Bij een vervroeging in Minsk is het verplicht de overnachting via Djoser te boeken aangezien er een aparte uitnodiging t.b.v. het visum aangevraagd moet worden.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels zijn recentelijk gebouwd of gerenoveerd en zijn in de dorpjes en steden centraal gelegen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Minsk

Monastyrsi Hotel
Nesvizh Palace Hotel
Grodno Neman Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.


Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 125,-.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Minsk

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  12:45

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Minsk - Wenen

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  14:25

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  17:00


In Wit-Rusland is het één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Fietsen
De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets met versnellingen van het merk Kalkhoff. De fietstochten gaan met name door steden, dorpjes, natuurgebieden en door landelijk gebied. We fietsen gemiddeld 36 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat een enkel hoogteverschil voor kan komen.

Bus
We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus. De bus is gerieflijk en beschikt over ventilatie en verwarming. De bus gaat de gehele reis met ons mee en zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. De fietsen gaan mee in een aanhangwagen. Houd er rekening mee dat de wegconditie niet is zoals in Nederland en België. Echter staat dit een heerlijke fietsvakantie, genietend van het mooie landschap en interessante bezienswaardigheden niet in de weg.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Vervoer
 • Fietstochten met begeleiding van dag 2 t/m dag 7
 • Fietshuur
 • Lokale Engelssprekende reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de fietstochten die tijdens de reis gemaakt worden. De één bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt of een rondje loopt. Vanuit onze accommodaties in de dorpen en steden kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Bij deze fietsreis door Wit-Rusland is het volgende inbegrepen:
 

 • Fietstochten op dag 2 tot en met 7 met Engelssprekende reisbegeleiding


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. Met name in Minsk zijn diverse mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Wit-Rusland. Aangezien een uitnodiging van een officiële organisatie nodig is voor het aanvragen van het visum regelt Djoser de aanvraag. Wij hebben 6 weken voor vertrek paspoortgegevens van de reizigers voor de uitnodiging nodig. Na boeking ontvang je de benodigde informatie over de procedure toegestuurd. Kosten van het visum en de afhandeling bedragen € 90,- pp, deze vind je terug op de factuur.

Geldzaken

In Wit-Rusland betaal je met de Wit-Russische roebel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: dit is de gemakkelijkste manier om aan geld te komen. In alle te bezoeken steden zjin geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 15,- pp.

Maaltijden

Tijdens deze reis is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf je keus maken voor lunch en diner, dit is niet inbegrepen.

Maaltijden in Wit-Rusland zijn vooral stevig. Er wordt veel met aardappelen gekookt en ook worden er pannenkoekjes van gemaakt die wel of niet gevuld zijn. Dit zijn de welbekende 'blini's', een typisch gerecht uit Oost-Europa. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Verder is het belangrijkste ingrediënt in de Wit-Russische keuken de paddenstoel. De maaltijden zijn daarnaast goed gekruid met o.a. knoflook. Andere specialiteiten zijn ‘mokanka’, een maaltijdsalade, en meelballetjes, ook wel ‘kletski’ of ‘galushki’.

Qua drank kan Wit Rusland zich meten aan zijn grote broer Rusland: de wodka vloeit rijkelijk, maar probeer ook eens het pittige kruidendrankje ‘Belovezhskaya Bitter’. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker.

Gezondheid

Voor deze reis zijn geen vaccinaties verplicht, maar worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. 

De hygiënische omstandigheden kunnen op enkele plekken minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is altijd verstandig goed te letten op wat je eet. Het leidingwater is in principe overal veilig om te drinken, maar smaakt niet altijd even goed en mineraalwater is voor een klein bedrag te koop.

In de bos- en waterrijke gebieden is het aan te raden een goede muggenolie mee te nemen vanuit Nederland of België.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Minsk is bij te boeken (op aanvraag).

De prijs in Minsk* is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 75,-.

De genoemde prijs zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

*Bij een vervroeging in Minsk is het verplicht de overnachting via Djoser te boeken aangezien er een aparte uitnodiging t.b.v. het visum aangevraagd moet worden.

Klimaat en geografie

In Wit-Rusland is sprake van een landklimaat met warme zomers en koude winters. De reizen vinden plaats in de periode van mei tot september. In het voor- en najaar moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten, in de zomer is de temperatuur meestal aangenaam. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 20° en 25°C. Het oerlandschap kenmerkt zich door zijn ongerepte natuur met veel naaldbossen en heldere meren.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte fietsreis

De fietsreizen zijn geschikt voor iedereen die een goede conditie en gezondheid heeft en regelmatig op de fiets stapt. We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de hoogten waarop we fietsen en de hoogteverschillen die we overbruggen en de duur van de fietstochten. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

De reizen met één fietsje gaan over vlak tot heuvelachtig terrein. Bij reizen met drie fietsjes fietsen we in bergachtig gebied met steilere afdalingen. Regelmatig wordt de groep met de bus op de top van een pas afgezet om vervolgens met de fiets af te dalen. Liefhebbers kunnen er uiteraard ook voor kiezen om de uitdaging omhoog aan te gaan. Bij iedere fietsreis rijdt een bus mee, zodat je een fietstocht kunt onderbreken. Bij veel reizen kunnen we ter plaatse, afhankelijk van de wensen van de groep, de fietstochten inkorten of verlengen.

De fietstochten gaan voornamelijk over het platteland met dorpjes en natuurgebieden en in Minsk over grote boulevards en door parken. We fietsen gemiddeld 36 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat een enkel hoogteverschil voor kan komen (zeer beperkt). Grotere afstanden worden met de bus afgelegd die de gehele reis met ons meegaat. Deze zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. De fietsen gaan mee in een aanhangwagen.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je fietsreis  te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een enthousiaste lokale Engelssprekende gids, in dienst van ons agentschap ter plaatse. Deze gidsen zijn zeer ervaren en vertellen uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Ze verschaffen zoveel mogelijk praktische informatie over de fietstochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor fietsen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe zwaar zijn de fietstochten?

De fietstochten gaan voornamelijk over het platteland met dorpjes en natuurgebieden en in Minsk over grote boulevards en door parken. We fietsen gemiddeld 36 kilometer per dag over goed begaanbaar terrein. Het landschap is overwegend vlak waardoor deze fietsreis voor iedereen met een normale conditie goed te doen is. Je dient er wel rekening mee te houden dat een enkel hoogteverschil voor kan komen.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de fietstochten?

Tijdens de fietstochten wordt je bagage in de bus vervoerd. Je draagt dus alleen je dagrugzak of stuurtas op de fiets. Zo kan je bijvoorbeeld je fototoestel en lunch/tussendoortjes makkelijk bij de hand houden. De fietsen hebben een bagagedrager, je kan dus eventueel een fietstas mee nemen.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 à 14 kilo mee te nemen.

Leggen we alle afstanden met de fiets af?

We leggen gedeeltes van de reis af met onze eigen, comfortabele bus, die tot aankomst in Minsk bij ons blijft. De bus zet ons vaak op een bepaald punt af, waar wij op onze fietsen stappen. Aan het einde van de fietstocht (als we niet doorfietsen naar onze accommodatie) pikt de bus ons weer op. De fietsen gaan mee in een aanhangwagen.

Wat voor soort fietsen gebruiken we tijdens deze fietsreis?

De reis is inclusief het gebruik van een goede kwaliteit fiets met 7-versnellingen. De fietsen beschikken over een bagagedrager. Voor de reis zullen wij vragen je lengte door te geven zodat de fietsen met de juiste lengtes worden klaargezet op de bestemming. Dit is geen garantie dat de fietsen altijd in de meest geschikte maat aanwezig zullen zijn.

Het is niet mogelijk om een eigen fiets mee te nemen.

Moet ik een fietshelm dragen?

Het dragen van een fietshelm is niet verplicht. Wel raden wij het aan een fietshelm te dragen, deze dien je zelf mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er fietstochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. In de middag op dag 2 in Minsk is er bijvoorbeeld zelf de gelegenheid om de stad te verkennen en is er geen fietstocht gepland.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze fietsreis?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De hotels zijn recentelijk gebouwd of gerenoveerd en zijn in de dorpjes en steden centraal gelegen.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.295,-

8 dagen v.a. € 1.295,-

Tel: 071 5126400

5°

Daarom Djoser

 • Authentieke dorpjes en kastelen
 • Fietshuur inbegrepen
 • Lokale reisbegeleider
 • Onbekend Europa
 • Fietsen over landweggetjes en landerijen
 • Bezoek nationale parken
 • Culturele metropool Minsk
 • Uitgestrekte bosgebieden