Laat je inspireren

Groepsreizen Zuid Afrika

Maatwerk groepsreizen naar Zuid-Afrika.

Een reis naar Zuid-Afrika met een groepsreis op maat is zo lang of zo kort te maken als je zelf wilt; het land zal hoe dan ook een onvergetelijke indruk op je maken.

Kaapstad, prima startpunt voor een groepsreis door Zuid-Afrika.

Kaapstad ligt spectaculair tussen de Atlantische Oceaan en de Tafelberg. Deze moderne maar sfeervolle stad is een prima startpunt voor een reis door Zuid-Afrika. Maar Kaapstad is ook ideaal als uitvalsbasis voor excursies. Zo kun je je eigen programma naar keuze afwisselen met bezoeken aan Kaap de Goede Hoop, Robbeneiland, wijnhuizen of een walvissafari.

Krugerpark en de Panoramaroute.

Het Krugerpark, het grootste nationale park van Zuid-Afrika, is de beste plaats om leeuwen, olifanten en ander groot wild te spotten. Binnen de grenzen van het park, dat ongeveer twee derde van het oppervlak van Nederland beslaat, liggen verschillende kampen waar je kunt overnachten. Behalve ‘gamedrives’, speurtochten naar wild in een jeep, kun je hier ook ‘bushwalks’ maken. Daarbij ga je te voet, onder begeleiding van een ‘parkranger’, op zoek naar sporen en dieren.

Ook de weg van Pretoria naar het Krugerpark is meer dan de moeite waard. Langs deze Panoramaroute tref je de beroemde Blyderiviercanyon, God’s Window en Bourke’s Luck Potholes.

Graaff Reinet is een gezellig oud stadje met Kaap-Hollandse en Victoriaanse huizen. Van hieruit kun je de dorre Karoowoestijn verkennen. Die leent zich uitstekend voor een ruige jeeptocht. Een prachtig wandelgebied is de Vallei der Verlatenheid.

Lesotho en Swaziland.

Een even indrukwekkende natuur maar een andere levensstandaard kom je tegen als je je reis door Zuid-Afrika uitbreidt met een bezoek aan de kleine koninkrijken Lesotho en Swaziland. Een goede manier om kennis te maken met de traditionele leefwijze van stammen als de Basotho en de Swazi is op een klein paard van het lokale ras.

Wil je niet alleen de ‘big five’, maar ook totaal andere wildsoorten zien, breng dan een bezoek aan de lagune bij St. Lucia, het domein van niet minder dan 2000 krokodillen. Als je hier een boottocht maakt kun je ook badende nijlpaarden tegenkomen. Het nabijgelegen park Umfolozi-Hluhluwe voert een succesvol fokprogramma met witte neushoorns.

Binnenlandse vluchten bij groepsreizen door Zuid-Afrika.

Wil je verschillende van deze hoogtepunten combineren in een kort tijdsbestek, dan kun je gebruik maken van verschillende binnenlandse vluchten. Het is ook mogelijk je reis te beginnen in Kaapstad en te eindigen in Johannesburg, of andersom. Vanuit Johannesburg kun je desgewenst een vlucht nemen naar Livingstone in Zambia, voor een bezoek aan een van de spectaculairste plekken ter wereld: de Victoriawatervallen.