Laat je inspireren

Indonesië

Elk eiland van de ‘gordel van smaragd’ heeft zijn eigen karakter. Wissel de eilanden af met een reisje over het water en geniet van de onderwaterwereld.

Dunbevolkt Sumatra heeft ongerepte natuurgebieden, rubberbomen en palmen. Bij Bohorok kun je een opvangcentrum voor orang-oetans bezoeken. In de omgeving van het Tobameer, ontstaan door een vulkaanexplosie, is het prima fietsen langs de paalwoningen van de Bataks.

Vooral op Java vind je de Nederlandse koloniale geschiedenis terug. Zoals de typische pakhuizen van de VOC en zelfs een ophaalbrug in de moderne hoofdstad Jakarta. Bij Yogyakarta ligt de boeddhistische Borobudurtempel, een indrukwekkend complex.
Luieren aan het strand kan in het vissersdorp Pangandaran, tevens de ideale uitvalsbasis voor fietstochten door de desa of een boottochtje door de Green Canyon. Een aanrader voor een onvergetelijke zonsopkomst is een overnachting op de Bromovulkaan.

Op Bali is geen gebrek aan idyllische palmenstranden. Ubud is het centrum van Balinese dansen en van handwerkateliers. Het kleurrijke, hindoeïstische karakter van het eiland spreekt uit de dagelijkse, overal waar te nemen offerceremonies, maar ook uit de apentempel van Sangeh, vanuit Ubud prima te bereiken op een gehuurde brommer.

Ben je liefhebber van boottochten en snorkelen? Kies dan voor de Gili-eilanden met hun prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. Komodo is nog altijd de habitat van de beroemde Komodovaraan, de vleesetende reuzenhagedis.