Laat je inspireren

Japan

Een reis door het land van de rijzende zon is een garantie voor een cultuurshock. Nergens ter wereld tref je zo’n contrast aan tussen moderniteit en levende traditie.

Dat Japan op technologisch gebied voor ligt op Nederland en een economische grootmacht is zal voor niemand een verassing zijn. De moderne levensstijl die hier bij hoort wordt echter zorgvuldig ingepast in eeuwenoude tradities die de verhoudingen binnen de Japanse samenleving vastleggen.

Deze tegenstellingen maken een reis door Japan zeer gevarieerd. Na een reis met de Shinkansen, de kogeltrein, kun je bijvoorbeeld overnachten in een shubuko, een gastenverblijf in een klooster, waar je slaapt op een ‘futon’ (dunne matras) op de ‘tatami’ (dikke, fraaie vloermatten van  geweven stro).

Hoogtepunten van een reis door Japan zijn de hoofdstad Tokyo, de heilige berg Fuji, en de middeleeuwse hoofdstad Kyoto. Heb je meer dagen de tijd om door te reizen naar het zuiden, dan mag een bezoek aan Hiroshima niet in je route ontbreken. Heb je meer interesse in het verkennen van unieke natuur, overweeg dan eens om de noordelijke eilanden in de reis op te nemen.