Laat je inspireren

Thailand

Oogverblindende boeddhistische tempels, bruisende markten, oude koningssteden, dichte jungle en tropische stranden. Thailand biedt alles.

Laat je per tuktuk door Bangkok vervoeren en ervaar de typische mengeling van oost en west. Het temperament van de handelslui die het ‘Venetië van het Oosten’ tot shoppingparadijs maken, staat in schril contrast tot de sereniteit van de in fel oranje gekleurde bedelmonniken.

Andere staaltjes van het dagelijks leven zie je langs de kanalen van de hoofdstad. Maar ook buiten de stad, bijvoorbeeld bij de drijvende markt van Damnoen Saduak. Boerinnen uit de regio verkopen hier groenten, fruit en vlees vanaf hun bootje.

Jungletocht
Maak je in het noorden een jungletocht per olifant, dan kom je in gebieden waar stammen nog op de oorspronkelijke manier leven. Deze karakteristieke bevolkingsgroepen dragen hun eigen klederdracht en spreken hun eigen taal.

Koningssteden
De oude en rijke geschiedenis van ‘het land van de vrijheid’ ligt voor het oprapen in de vroegere hoofdsteden Ayutthaya en Sukhotai. Recenter verleden zoek je op aan de River Kwai. Hier kun je overnachten op ‘jungle rafts’, bamboe bungalows op vlotten aan de oever.

Natuur
Natuurliefhebbers komen aan hun trekken in een van de vele nationale parken. In het zuiden ligt Khao Sok. De kalkstenen bergen bedekt met regenwoud vol stromen en watervallen vormen het domein van apen, olifanten en gaurs. Maar ook van enorme teakbomen en de grootste bloem ter wereld, de rafflesia. Het oudste nationale park, Khao Yai, is de habitat van exotische vogelsoorten en beren.

Koken
Ideaal als groepsactiviteit is een Thaise kookcursus. ’s Morgens struin je de markt af voor verse ingrediënten. Maak bijvoorbeeld een eenvoudige Nam Gang (kippensoep) of lever een culinaire topprestatie met een echte Pad Thai (mie met garnalen, varkensvlees en typisch Thaise kruiden en specerijen).

Tropisch strand
Laat aan een fraai strand alle indrukken van je reis nog eens de revue passeren. Natuurlijk kun je snorkelen en duiken of een tochtje maken op een ‘hang yao’. Op zo’n smalle ‘longtailboot’ kun je aanleggen in kleine baaien en bij afgelegen stranden.

Thailand heeft een moderne infrastructuur met veel binnenlandse vluchtmogelijkheden, goede treinverbindingen en een goed onderhouden, uitgebreid wegennet. Dat maakt het mogelijk om de verschillende regio’s naar eigen wens te doorkruisen.