Laat je inspireren

Griekenland

Of je nu geïnteresseerd bent in de oudheid, ongerepte natuur te voet of per fiets wilt verkennen, de mystiek van de orthodoxe kerk op je wilt laten inwerken, of heerlijk van zon en zee wilt genieten, in Griekenland vindt iedereen iets van zijn gading.

Een reis door Griekenland begint bijna zeker in Athene. De stad combineert modern en comfortabel, met exotisch en klassiek. De kennismaking met de echte Griekse keuken zal je aangenaam verrassen, zeker als je ervan houdt om aan het strand verse vis te eten. Uit eten gaan is voor de inwoners van de hoofdstad een belangrijke bezigheid, kijk dus goed waar het druk is met Grieken, en je weet waar de beste restaurantjes zijn.

Heb je weinig tijd voor je reis, overweeg dan om alleen Athene te bezoeken, en eventueel een van de makkelijk bereikbare eilanden.

Op de Peleponessos tref je de ruïnes aan van het oude Sparta. De strenge levensstijl van deze stad kun je op slag verklaren als je ziet in welk onherbergzaam landschap de stad ligt. Een bezoek aan de roemrijke stad kun je goed inplannen in een wandel- of fietsvakantie in het zuiden van de Peleponessos.

In het westen van het schiereiland ligt de bakermat van de Olympische Spelen, Olympia. Ook een plaats die bij een rondreis door Griekenland eigenlijk niet kan ontbreken in je reis. Met een overtocht per veerboot van hieruit kom je niet alleen in contact met de lokale bevolking, maar ben je ook in een paar uur in die andere belangrijke stad uit de oudheid, Delfi.

Meer naar het noorden op het vasteland van Griekenland, liggen prachtige plaatsen die in de regel minder druk bezocht worden. Hoogtepunten hier zijn natuurlijk het Meteoraklooster en de berg Olympos. Maar ook een bezoek aan Macedonië, waar de vader van Alexander de Grote de scepter voerde, of het bergachtige grensgebied met Bulgarije behoort bij een reis op maat met Djoser tot de mogelijkheden.