Laat je inspireren

Egypte

Egypte is véél meer dan de intrigerende cultuur van de farao’s. Leer duiken in de Rode Zee, maak kennis met de hartelijke Egyptenaren in de drukke bazaars van Cairo en Aswan, onderga de overweldigende stilte van de woestijn of vaar mee op een echte felucca over de Nijl, de levensader van het land. Egypte biedt een ruime keus voor ieder budget.

Specialiteit van het huis
Al ruim 25 jaar organiseert Djoser, genoemd naar de Egyptische farao, reizen naar Egypte.
Heb je de tijd, dan kun je een deel van het land vanaf de Nijl ontdekken. Aan boord van een authentiek zeilschip, een felucca, word je één met het alledaagse Egyptische leven. Wil je lekker relaxen, dan ligt een cruiseschip of de unieke dahabiya meer voor de hand.

Meer actie of juist verdieping?
Er zijn verschillende mogelijkheden om je programma verder toe te spitsen op je eigen voorkeur. Denk bijvoorbeeld aan een meerdaagse woestijntocht in een 4x4 onder begeleiding van lokale bedoeïenen. Liefhebbers van het oude Egypte kiezen voor weinig bezochte plaatsen als Tell el Amarna, of Meidoem en Dasjoer. Natuurlijk kun je ook de tempel van Ramses II in Abu Simbel in je programma opnemen; afhankelijk van de beschikbare tijd en voorkeur kan dat per bus of vliegtuig.

Cairo
Ook als je je programma beperkt tot de hoofdstad Cairo, zijn de mogelijkheden talrijk. De hoogtepunten van deze bruisende stad, zoals het Egyptisch museum, de Koptische wijk, en de bazaar Khan el Khalili, zijn eenvoudig te combineren met je eigen programma. Daarvoor kunnen we, indien gewenst, een hotel reserveren met prima faciliteiten voor conferenties, workshops of lezingen. Mogelijke aanvullingen buiten de stad variëren van een kennismaking met de Egyptische oudheid in Gizeh, Sakkara en Memphis tot de moderne architectuur in Alexandrië.

Langer op reis
Natuurlijk is Egypte ook een prachtbestemming als je langer weg kunt. In een programma van drie à vier weken ervaar je het land in al zijn facetten, van de oudheid tot het leven van alledag en van oases in de woestijn tot koraalriffen in de Rode Zee. De mogelijkheden zijn bijna onbegrensd.