Laat je inspireren

Jordanië

Lawrence of Arabia, Mozes of Indiana Jones? Wat je eerste associatie met Jordanië ook is, dit land toont altijd nog een verrassende andere kant. Niet voor niets is hier een van de zeven nieuwe wereldwonderen te vinden: Petra, de in de gekleurde rotsen uitgehouwen stad.

In korte tijd kun je in het relatief kleine Jordanië een heel gevarieerde reis maken. Wissel bijvoorbeeld de bijbelse geschiedenis in Madaba af met een ontspannen verblijf aan de Rode Zee. Bezoek de strak ontworpen Romeinse ruïnestad Jerash, of vind, na een dropping in de uitgestrekte woestijn van Wadi Rum, je weg terug naar het Bedoeïenenkamp.

Ecotoerisme is in opkomst in Jordanië. Niet verwonderlijk, natuurlijk, gezien de uitgebreide hiking en canyoning routes door prachtige natuurgebieden als Wadi Mujib en Dana National Park.

Als een van de modernste landen in de regio beschikt Jordanië over een uitstekende infrastructuur. Hotels bieden ruime mogelijkheden voor het organiseren van lezingen of promoties. Kies bijvoorbeeld voor een resort aan de Dode Zee, dan komt wellicht ook je verhaal vanzelf bovendrijven.