Reisbegeleider bij Djoser: 'Het mooiste beroep op aarde'

Reisbegeleider bij Djoser: 'Het mooiste beroep op aarde'

banner_reisbegeleider_lees_meer

Op bijna alle Djoserreizen reist een Nederlandse reisbegeleider mee. Velen van hen reizen al jaren voor ons de wereld over. Wat ze gemeen hebben is hun liefde voor het vak. En de vele mooie herinneringen natuurlijk. Hieronder een aantal van hun mooiste momenten.


Inclusief excursie India

India is voor gevorderden, zeg ik altijd. En dus had mijn groep een goede keuze gemaakt om naar Indonesië te gaan dit jaar. Op de terugweg via Kuala Lumpur, toen iedereen lag te slapen, ging plotsklaps het licht in de cabine aan en deelde de purser mee dat we wegens onbekende problemen binnen 10 minuten gingen landen op de luchthaven van... Delhi. De bureaucratische Indiaase molen maakte  overuren, want hoe ga je om met een vol toestel met mensen zonder visum die een enorme vertraging gaan oplopen? Ik manoeuvreerde mijn groep door de  mensenmassa, langs de immigratie waar tegen een afgiftebewijs onze paspoorten werden ingenomen, allemaal dezelfde bus in richting hetzelfde hotel in de stad. Een paar uur later hadden we heerlijk gegeten, ons opgefrist en wat geslapen in het  hotel. Tijd om de stad te verkennen. Connaught Place lag om de hoek en een autorikshaw was gauw besteld om verder de stad in te gaan. Na 24 uur konden we onze reis vervolgen.


“Ben ik toch nog in India geweest”, zei iemand in de groep. “Nu ben je dus een gevorderde Aziëganger”, zei een ander. “Een gratis excursie in een ander land! Goed geregeld, Djoser!”

René


Natuurlijk Afrika!

Leeuw safari Zuid-afrikaAfrika is een continent waar veel mensen van dromen. Dromen over een tocht langs de uitgestrekte vlaktes, zitten bij het kampvuur onder adembenemende sterrenhemels, slapen in een hut op een platvorm in de boom, slenteren over eindeloze bountystranden, zwemmen tussen exotische vissen en walvishaaien, wild spotten in de parken, luisteren naar de stilte van de woestijn, genieten van de altijd vriendelijke en kleurrijke bevolking.

Tijdens mijn eerste reis naar Afrika, alweer 25 jaar geleden, ben ik door veel muggen gestoken. Ook de onder kenners bekende 'Africa bug' wist mij te vinden, ik heb er een levenslange besmetting van grote liefde voor Afrika aan overgehouden. Die kriebels in de buik bevallen mij heel goed! Om deze besmetting probleemloos te overleven en zonder vervelende bijwerking oud te worden, werk ik met veel plezier als reisbegeleidster bij Djoser. De ideale behandeling tegen deze  ongeneeslijke ziekte!

Djoser biedt mij de mogelijkheid om mijn enthousiasme over te brengen op het reisgezelschap. Dromen hoeven dus geen bedrog te zijn. Droom niet verder maar ga naar Afrika, ik hoop van harte dat de Africa bug ook jou te pakken krijgt! Wie weet komen we elkaar daar tegen, ik ben er wel! Jambo bwana, habari gani?


Alette


Sprong in het diepe

Sinds 2006 begeleid ik met heel veel plezier reizen voor Djoser. Op een Family-reis naar Zuid-Afrika stopten we bij de Bloukansbrug, waar je de hoogste bungyjump ter wereld kunt maken. Helaas, toen wij er waren was er niemand die de sprong durfde te wagen. Daar sta je dan met 12 kinderen te kijken naar een brug waar niets te zien valt, behalve de enorme diepte waar je eindeloos in kunt turen. Ik vroeg aan de ouders in de groep wie de sprong ging maken. Geen reactie, behalve van de kinderen die met z’n allen mijn naam riepen! Het zweet brak me uit, heb altijd gezegd: ik ben voor alles in maar parachutespringen en bungyjumpen, dat ga ik nooit doen. Maar wat doe je als twaalf lieve snoetjes je verwachtingsvol staan
aan te kijken? SPRINGEN DUS!

Nooit zou ik het weer doen, maar deze was voor de lieverds die me als een ware held binnenhaalden. Ik zal de sprong nooit vergeten, net zo min als de kinderen uit deze groep. Juniorgroep Zuid-Afrika, bedankt!

Karin


Lees hier meer over de opleiding van onze reisbegeleiders.

Terug naar boven