Magazine Azië
Gek op reizen? Neem dan een gratis abonnement op Djoser Magazine! Hierin vind je inspirerende reisverhalen, lees je over de mooiste bestemmingen en krijg je informatie over cultuur en natuur. In het magazine staan ook speciale reizen die je niet in de brochure vindt.
Wil je een gratis abonnement ? Vul hier je gegevens in en je krijgt vanaf de volgende uitgave het magazine thuisgestuurd. Iedereen die al eens met Djoser heeft gereisd krijgt twee keer per jaar het Djoser Magazine thuisgestuurd.
-
Ayutthaya, de vernietigde diamant
Dwalend tussen de boeddhabeelden en tempelresten in de door de zon geschroeide vlakte van wat Ayutthaya was, onderga ik een gevoel van onmacht. Het idee dat alles te begrijpen en te kennen valt, wordt ontmaskerd als romantisch.
-
Bangkok aan de waterkant
-
Bekijk werelderfgoed op reis met Djoser: Ayutthaya in Thailand
Unesco’s werelderfgoedlijst telt 830 culturele en natuurmonumenten. Veel van die plaatsen kun je op reis met Djoser bewonderen. Zoals de Siamese koningsstad Ayutthaya.
-
Borobodur: De onuitsprekelijke berg
-
Cultuur op Bali
Op het Indonesische eiland Bali houdt de hoofdzakelijk hindoeïstische bevolking de eeuwenoude culturen, tradities en rituelen vol overtuiging in ere. De smaragdgroene rijstterrassen, tropische jungle en het wonderlijke vulkaanlandschap van de Batur zijn een lust voor het oog en prima op sportieve wijze te verkennen, per fiets bijvoorbeeld.
-
De andere kant van Ubud (door Tineke Zwijgers)
-
De draak van Halongbaai
-
De draken van het eiland Komodo, Kleine Sunda eilanden
Alles wat je over de Komodovaraan kunt vertellen is indrukwekkend. Zijn oorsprong, zijn lengte, zijn slangentong, zijn onderkaak en zijn giftig speeksel. Een bezoek aan het Indonesische eiland waar de varaan leeft, maakt dan ook diepe indruk.
-
Djoser en Unicef in Sri Lanka
-
Djoser Family dagboek: India
-
Een reisverhaal van Anil Ramdas
Dharmsala was drukker geworden. Er waren nu ook veel meer toeristen die niet alleen de spirituele kracht van de Dalai Lama, maar ook het zicht op de eeuwig besneeuwde toppen van de Himalaya wilden ervaren.
-
Een reisverhaal van Carolijn Visser
Langs het pad moesten we ons tussen twee enorme rotsblokken door wringen. Dolma zei dat de goden ons dan zouden vergeven voor de vliegen en muggen die we in ons leven hadden gedood.
-
Een reisverhaal van Yvonne Kroonenberg
Het is niet gemakkelijk een route te bedenken die je ergens brengt waar andere toeristen niet komen en het is maar de vraag of het werkelijk leuk is.
-
En toen werd het licht…
-
Ervaringen van een Djoserreiziger: René Guillot
-
Fietsen in Zuid-Vietnam, lees het reisverhaal
-
Gezonder leven op plantages
-
Gouden tempel in Amritsar: de heiligste plaats voor sikhs
De Gouden Tempel, het centrum van de sikhreligie, staat midden in het oude centrum van Amritsar. De beste manier om er te komen is per fietsriksja. Bij de ingang moet je je schoenen afgeven, je haar bedekken en je voeten wassen. Als je dan door de poort stapt word je beloond met een prachtig zicht op het complex.
-
Gunung Mulu: De wondere wereld van fantasierijk kalksteen
Kwallen, broccoliroosjes, uilen en messcherp geplooide gordijnen. Een wandeling door de sprookjesachtig verlichte grotten van het Maleisische nationaal park Gunung Mulu mondt doorgaans uit in een wedstrijdje ‘wie ziet de gelijkenis?’.
-
Hanoi: vriendelijk, groen en bedrijvig (door Emmy van Hees)
Hanoi is een stad vol contrasten. De Vietnamese hoofdstad gonst van bedrijvigheid, maar is vooral ook vriendelijk en groen. Kenmerkend is de combinatie van typisch Vietnamees, opgewekt straatgewoel met de grandeur van Franse architectuur, brede boulevards en grand cafés.
-
Het Zalige Niets van Babajee
-
Hollandse sferen op Java (door Daan Vermeer)
De Groote Postweg op Java verbindt al tweehonderd jaar west met oost. De levensader van het eiland loopt door miljoenensteden als Jakarta, Bandung en Surabaya, door het groen van de rijstvelden en dwars door het leven van fruithandelaren, bandenplakkers en gelukszoekers. Wie de weg volgt komt onderweg veel erfgoed tegen uit tijd van de VOC.
-
India & Nepal: Van Delhi naar Kathmandu
-
Jalan! (door Marion Bloem)
-
Kerala in Zuid-India, exotisch en vooruitstrevend
-
Kinabatangan, land van de dwergolifanten en de ‘rode man van het woud’
-
Lhasa: heilige stad in Tibet
-
Madurai, pelgrimsoord in Zuid-India
De enorme Sri Meenakshi-tempel in Madurai is met zijn felgekleurde beelden typisch voor Zuid-India. Indiërs van heinde en verre komen naar deze pelgrimsstad in de zuidelijke deelstaat Tamil Nadu, waar rituelen en tradities een eeuwenoud religieus verhaal levend houden.
-
Mahendra Singh, motorriksjarijder in India
De riksjarijder doorklieft een duizelingwekkend doolhof van fietsers, wandelaars, automobilisten, handkarren, kippen, varkens, geiten, koeien en natuurlijk collega's. Soms dreigen twee motorriksja's elkaar op volle snelheid frontaal te raken, maar dan wijken ze op het allerlaatste moment uit. 'Only joking, sir! He's my brother!'
-
Met de hemeltrein van China naar Tibet (door Ronald Naar)
-
Mongolië, Land van Djengis Khan
-
Olympische studiereis
-
Onze gidsen in ...
-
Onze man in Sri Lanka
-
Onze man/vrouw in: Bhutan
Bruto Nationaal Geluk is belangrijker dan Bruto Nationaal Product’, vinden ze in Bhutan.
-
Onze man/vrouw in: China
Onze mannen in China opereren vanuit Ghuangzou (Kanton), de grootste stad van Zuid-China. Zhong Xian staat aan het hoofd van het agentschap en hij wordt al tien jaar bijgestaan door Huang Qing, voor westerlingen Jimmy.
-
Op bezoek in het hart van Borneo
De rivier kronkelt als een groene slang door het oerwoud. Onze langboot glijdt over een zijtak van de Rajongrivier in het duistere Sarawak, een provincie van Oost-Maleisie op het eiland Borneo. We gaan op bezoek bij de Iban, voorheen berucht als wrede koppensnellers. Tegenwoordig zijn ze beroemd om hun gastvrijheid.
-
Perahera in Kandy
Sprookjesachtig uitgedoste geestelijken, dansers, muzikanten, zwaardvechters, slangenbezweerders, acrobaten en tientallen olifanten vormen urenlange religieuze processies, tien avonden achtereen.
-
Rajasthan, paleizenreis in India
-
Rajasthan: Tineke Zwijgers maakte een kameelsafari
Het lijkt een sprookje uit Duizend-en-een-nacht: op de rug van een kameel de woestijn in terwijl het middeleeuwse fort van Jaisalmer verdwijnt in het onwaarschijnlijk mooie namiddaglicht. Ook de kameeldrijvers met hun woeste baarden en tulbanden werken aan het sprookje mee. Maar voordat je er echt in gaat geloven, is daar die fietser in de woestijn.
-
Reisbegeleider bij Djoser: 'Mijn reïncarnatie als reisbegeleider'
-
Reisverhaal: Laos, Sabaai-dii!
-
Reisverhaal: 'Eat Hike Bike' op Bali & Lombok
-
Sri Lanka een paar weken na de tsunami ‘De lichtpuntjes zagen we in de kinderen‘
-
Sri Lanka: het VOC - monopolie op kaneel en olifanten
-
Stralend Irkoetsk en ‘het oog’ van Siberië
Siberië heeft een grimmige geschiedenis als verbanningsoord voor achtereenvolgens misdadigers, lijfeigenen en politieke tegenstanders. Ook de spreekwoordelijke Siberische kou belooft weinig goeds. Maar bij aankomst in Irkoetsk lost het barre beeld, van razende sneeuw over uitgestrekte steppes, op in de stralende zomerzon.
-
Thais koken, makkelijker dan je denkt
-
Tibet, een onvergetelijke reiservaring
-
Tonle Sap, een meer met karakter
-
Unicef: alle meisjes naar school
-
Van paalvissen in Sri Lanka tot hengelen onder je huis
-
Vietnamees nieuwjaar
-
Vulkaan Bromo in Oost-Java: Uit de hitte, in de kou
-
Werelderfgoed op reis met Djoser (Vietnam: Halong baai)
-
Winnaar Djoser ontwerpwedstrijd
-
Yunnan, de mooiste provincie van China
De Chinese muur is indrukwekkend, het terracottaleger adembenemend, de Verboden Stad in Beijing is mysterieus en Shanghai het Parijs van het Oosten; maar Yunnan is niet met één groots woord te beschrijven. Nee, Yunnan moet je zien, ruiken en vooral ervaren.