De gastvrijheid van de Masai is indrukwekkend

De gastvrijheid van de Masai is indrukwekkend

Laurens Hartog werkt al ruim 15 jaar als reisbegeleider voor Djoser en begeleidt reizen naar Afrika, Azië, Europa, Noord-Amerika en Oceanië.

mag_vj15_gastvrij_masai_gr01

“Het leven is kort! Daarom wil ik doen wat ik het liefste doe en dat is reizen. Reizen geeft me een gevoel van vrijheid. Elke reis brengt me nieuwe inzichten en ik leer steeds beter te begrijpen waarom mensen doen zoals ze doen.
Mijn favoriete reis is Kenia-Tanzania. We overnachten in lodges en hotels midden in de natuur, dus je maakt natuur en cultuur echt van heel dichtbij mee. Ik ben nog altijd onder de indruk van de gastvrijheid en wijsheid van de Masai en Samburu’s en laat de reizigers graag kennis met ze maken.
Het groot en klein wild blijven imponerend. Ik ben vaak meer dan 40 weken per jaar voor Djoser op pad en leef vanuit mijn zwarte Northface Duffelbag. Op mijn hotelkamer houd ik via socialmedia contact met vrienden en familie.

Als je op pad bent met een groep trek je intensief met elkaar op. Je spreekt mensen in een andere omgeving, waardoor vrijwel iedereen zich kwetsbaar opstelt. Een mooie voedingsbodem voor interessante en diepgaande gesprekken. Het is ook geweldig om de groep kennis te laten maken met de lokale keuken en ik stimuleer graag om die gerechten te proberen die ze nog nooit gegeten hebben. Een keer heb ik voor een groep slang besteld en de meesten vonden dat verrassend lekker.

Dat is het mooie van reizen, je komt op de vreemdste plekken, maakt de mooiste avonturen mee en proeft de meest verrassende gerechten. Waar ik graag nog een keer terugkom? Naar de staande sushi-bar in Tokyo. Die sushi daar is legendarisch. Ik heb nog nooit zoiets goddelijks gegeten”.

> Rondreizen Kenia & Tanzania

> Rondreizen Japan

 
Terug naar boven