Iedereen kan er een eigen ‘feestje’ van maken

Iedereen kan er een eigen ‘feestje’ van maken

Alette Weertman is zo’n 10 maanden per jaar op reis voor Djoser. Ze reist naar: Afrika, Azië, Oceanië en Europa.

mag_vj15_feestje_gr01

“Ik reis ongeveer 10 maanden per jaar, dus mijn tas met wat persoonlijke spullen is mijn ‘thuis’. Gelukkig heb ik nooit heimwee en voel ik me meestal ergens snel op mijn gemak. Er is bijna overal wifi en mobielbereik. Mocht het een keer wat tegenzitten, dan zoek ik contact met vrienden en familie.

Het mooie aan reizen is het onderweg zijn, het ergens naar toe gaan. Onderweg ontmoet je leuke en interessante mensen uit allerlei culturen en je maakt grappige en onverwachte dingen mee. Ik kijk er altijd naar uit om plekken waar ik vaak ben geweest, nog eens en nog eens en nog eens te zien. Gewoon omdat het daar heel mooi is en het nooit verveelt. Als je ergens vaak komt, leer je ook de mensen kennen, zoals de chauffeurs, de gidsen en het personeel van de lodges. Het is altijd leuk om die vertrouwde gezichten weer te zien.

De groepen die meegaan met Djoser variëren enorm. Ze bestaan altijd uit een grote verscheidenheid aan mensen en samenstellingen; van jong (junior) naar oud, stellen, alleen-gaanden, broers, zussen, vrienden, vriendinnen, grootouders met kleinkinderen. Dat maakt het reizen voor Djoser zo leuk. Met het ‘vrijheid blijheid-principe’ kan iedereen er echt een eigen ‘feestje’ van maken. Ze gaan op eigen houtje op verkenning en ontdekken bijvoorbeeld zelf de leukste restaurants. Ik heb het nog altijd erg naar mijn zin en hoop nog lang reizen te mogen begeleiden.

Mijn grootste droom is ooit de Dalai Lama te ontmoeten.”

> Rondreizen Djoser

Terug naar boven