Thailand Tempels, Tradities en Tuktuks

Thailand Tempels, Tradities en Tuktuks

mag_vj_16_thailand_01

Monniken in feloranje gewaden en mystieke tempelcomplexen met gouden Boeddha’s. Maar ook, wandelen in de jungle en heerlijk ontspannen op eentropisch eiland. thailand biedt ingrediënten genoeg voor een tropische vakantie.

> Familyreizen Thailand

De reis begint in een van de populairste steden van Azië, Bangkok, waar we met een longtailboot door de kanalen varen en het leven van de Thai van dichtbij zien. In deze stad valt van alles te beleven. Of je nu het rijkversierde Koninklijk Paleis bezoekt, je vergaapt aan gigantische Boeddhabeelden, met een tuktuk China Town verkent, naar hartenlust gaat shoppen in een modern winkelcentrum, een traditionele markt bezoekt of een terrasje pakt bij één van de gezellige barretjes bij Koh San Road, hier hoef je je geen seconde te vervelen!

mag_vj_16_thailand_02

Slapen op de River Kwai

Na een bezoek aan deze duizelingwekkende metropool kom je tot rust in ons hotel aan de River Kwai in de jungle, dat gebouwd is op bamboevlotten. Vanuit je kamer spring je zo de rivier in en kun je heerlijk stroomafwaarts drijven in een rubberen band. Vervolgens slaap je een nachtje in Uthai Tani in een charmant onderkomen, midden in de natuur. De gastvrije eigenaar bereidt graag een heerlijke barbecue en zangtalenten worden hier ontdekt tijdens een karaoke. Op de fi ets verken je de mooiste plekken van Sukhothai. In het Historisch Park, met eeuwenoude ruïnes van tempels en tal van schitterende Boeddhabeelden, waan je je in lang vervlogen tijden van het vroegere Siam. In Lampang kun je een bezoekje brengen aan het Elephant Nature Park, een toevluchtsoord waar gewonde en mishandelde olifanten een veilig heenkomen hebben gevonden. Bijzonder zijn ook de Birmese tempels die in de omgeving te vinden zijn. In Chiang Mai, de culinaire hoofdstad van Thailand, is een bezoek aan de nachtbazaar een absolute must. Dwalend langs de verlichte kraampjes vind je zeker een leuk souvenir. Tot de hoogtepunten van deze reis behoort zeker een excursie naar authentieke dorpjes in de hooglanden, waar bergvolkeren nog op traditionele wijze leven. En de reis naar Thailand is pas echt compleet als je een paar dagen op een van de tropische bounty-eilanden hebt doorgebracht.

> Familyreizen Thailandmag_vj_16_thailand_03

 
Terug naar boven