Duurzaam op reis met Djoser

Duurzaam op reis met Djoser


mag_nj19_header_duuzaam_djoser_1

Bij Djoser gaan reisplezier en duurzaam toerisme al ruim 30 jaar hand in hand. Maar hoe je het went of keert: reizen laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, met name CO2. Daarom biedt Djoser de mogelijkheid aan om de CO2-uitstoot te compenseren, zodat de uitstoot van je reis ergens anders bespaard kan worden. We leggen uit hoe dat werkt.
 

Investeren in duurzame energie

Tijdens het boeken van een reis is het mogelijk om voor vijf euro de CO2 uitstoot van de reis te compenseren. Deze bijdrage wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van zonne-energiecentrales in Thailand, zodat de lokale huishoudens geen stroom hoeven te gebruiken uit kolencentrales. Omdat de infrastructuur van Thailand nog volop in ontwikkeling is, voorkomen we op deze manier de bouw van nieuwe kolencentrales. Zo besparen we niet alleen CO2-uitstoot op korte termijn, maar zorgen we er ook voor dat Thailand op de lange termijn minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen.

mag_nj19_header_duuzaam_djoser_2

Een betrouwbare partner

Om de CO2-compensatie te organiseren hebben we, in overleg met de ANVR, besloten om samen te werken met de South Pole Group, wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. South Pole is in 2007 opgericht door vier jonge studenten aan de universiteit van Zurich. De groep heeft inmiddels meer dan 500 projecten opgezet en zich zodoende ontwikkeld tot een betrouwbare partner. Zo weten we zeker dat het geïnvesteerde bedrag op de juiste plaats belandt. South Pole is dan ook van alle certificaten voorzien. Het project dat wij ondersteunen in Thailand heeft zelfs het ‘Gold Certificate’ ontvangen, een hoge onderscheiding waarmee niet alleen het effect van het project wordt gewaarborgd, maar ook de transparantie, controle en sociale impact. 

Het zonne-energieproject in Thailand wordt direct beheerd door de South Pole Group, waardoor het bedrag efficiënt besteed wordt en niet onnodig hoog hoeft te zijn. Natuurlijk stoot niet elke reis even veel CO2 uit, maar een compensatie van vijf euro is voldoende om de uitstoot van een gemiddelde Djoserreis te compenseren. Vanzelfsprekend compenseren wij de CO2-uitstoot van al onze medewerkers.

mag_nj19_half_duurzaam_djoser_1


De cijfers 

  • Het zonne-energieproject voorziet bijna 65.000 huishoudens van energie
  • Tot nu toe zijn er 100 nieuwe banen gecreëerd
  • Op dit moment krijgen 37 werknemers een technische opleiding
  • Jaarlijks wordt 148.447 MWh aan groene stroom opgewekt
  • Uitstoot van 80.487 ton CO2 blijft jaarlijks bespaard

Benieuwd wat Djoser nog meer doet op het gebied van duurzaamheid? Je leest er hier meer over: djoser.nl/duurzaamheid

 
 
 
Terug naar boven