Onderweg met Djoser

Onderweg met Djoser

De onvergetelijke reiservaringen van Djoser reizigers

Op reis maak je de meest bijzondere dingen mee. Lees hier de favoriete reisherinneringen van Djoser reizigers. Hopelijk kunnen we snel weer op reis om nieuwe ervaringen op te doen.

 • Een reis om nooit te vergeten. En nu zeker niet. Het was de laatste die we maakten in november, december 2019 en we genieten er nog elke dag van bij een kopje Argentijnse maté. Een combinatie van natuur, overweldigende blauwe ijsschotsen, krakende, scheurende gletsjers, wandelen tussen de pinguins, walvissen spotten, donderende stuivende watervallen van Iguazu, salsa en historie op elke straathoek, super gezellige groep waarmee we nog altijd lief en leed delen via whatsapp. Wandelen en genieten van de uitgestrekte natuur. Ik kan er een boek van geschreven, de kladjes liggen klaar. Hier hou ik het noodgedwongen kort, een reis die iedereen zou moeten beleven. Super georganiseerd. We staan al een jaar te popelen om weer met Djoser te vertrekken. Samenkomen met de resignoten kon nog niet, want wij mogen niet naar Nederland en vice versa.

  Myriam

  Argentinië

 • Op onze reis naar Bolivia waren we inmiddels aangekomen, na een rustgevend bootreisje, op Isla Del Sol. Aldaar hadden we de optie na de lunch nog even naar het hoogste puntje van het eiland te wandelen. Een aantal mensen haaktten af maar ik was van de partij, in het hotel blijven is voor mij geen optie.

  Geen spijt van gehad want behalve de prachtige uitzichten onderweg nog even genoten van het Boliviaanse/Peruaanse drankje Pisco. Lekker maar pittig.
  Gelukkig was het niet zo ver meer naar boven. En wederom een prachtig vergezicht.

  Onderweg naar beneden kwamen we dit schattige meisje met haar Alpaca tegen.
  Lief maar wel een zakenvrouwtje in de dop. Het poseren was niet gratis dus ach vooruit, het was het waard die schoentjes dat koppie. Al met al was deze wandeling een mooie toevoeging op de toch al prachtige reis.

  Alpaca meisje Biolivia

  Tanja

  Bolivia

 • Een reis om nooit te vergeten. En nu zeker niet. Het was de laatste die we maakten in november, december 2019 en we genieten er nog elke dag van bij een kopje Argentijnse maté. Een combinatie van natuur, overweldigende blauwe ijsschotsen, krakende, scheurende gletsjers, wandelen tussen de pinguins, walvissen spotten, donderende stuivende watervallen van Iguazu, salsa en historie op elke straathoek, super gezellige groep waarmee we nog altijd lief en leed delen via whatsapp. Wandelen en genieten van de uitgestrekte natuur. Ik kan er een boek van geschreven, de kladjes liggen klaar. Hier hou ik het noodgedwongen kort, een reis die iedereen zou moeten beleven. Super georganiseerd. We staan al een jaar te popelen om weer met Djoser te vertrekken. Samenkomen met de resignoten kon nog niet, want wij mogen niet naar Nederland en vice versa.

  Myriam

  Argentinië

 • In 2016 een geweldige reis gemaakt en Wit-Rusland bezocht, qua natuurschoon niet zo heel bijzonder maar wat een geschiedenis, ook voor Djoser was dit toen de eerste reis dus enkele schoonheidsfoutjes ondanks dat was het meer dan waard om daar heen te gaan, wij hebben ook nog Kaliningrad bezocht en zeg nou zelf wanneer kom je daar nu. Heel erg genoten van deze niet voor de hand liggende reis. Vooral de grensovergangen waren heel speciaal en leuk om een keer mee te maken.

  Gea

  Wit-Rusland

 • De eerste dag in Cuba en voor het eerst in Havana. We kregen een stadswandeling van de plaatselijke vertegenwoordigster van Djoser. Die ik kende van de open dag eind januari in Leiden. Ze liet ons de mooie gebouwen zien, die, zoals de hele oude stad van Havana op de lijst van World Heritage staan. ook het grote plein voor de kathedraal met vrouwen en mannen in mooie jurken en pakken en vooral een enorme sigaar in de mond.

  Toen het tijd was voor de lunch, werden we meegenomen naar een klein restaurantje om de hoek van het grote plein. Voor de ingang stond een oude man te wachten. Onze gids kreeg een kus op de wang van hem. Blijkbaar opa dacht ik. Maar de oude ooms stonden iets verder en allemaal zoenden ze onze gids. Ik liep er vlak achter en in mijn gebrekkige Spaans zei ik "Un beso por mi tambien?" En de hele familie gaf me een kus.

  Binnen gingen we allemaal aan een tafeltje zitten. En toen hoorden we live muziek. Toen "Chan-Chan" werd ingezet begon het me te dagen. Ik was door de hele Buena Vista Social Club gezoend. We kregen een volledig privé concert. Geweldig!!
  En dat was pas de eerste dag van een geweldige vakantie.

  Listeh

  Cuba

 • Ik kijk terug op 16 mooie reizen die ik met Djoser heb gemaakt. De allereerste reis was in 1995 naar Ecuador. De meest indrukwekkende reis was naar Bolivia, Chili en Paaseiland. Qua natuur en cultuur hebben deze landen diepe indruk op me gemaakt. Polen in sept. 2020 vond ik zo mooi, dat ik er zeker nog een keer heen wil.

  Irma

  Ecuador

 • Een uitdagende reis vond ik persoonlijk de wandelreis naar Marokko, de hoge Atlas. Ik heb door deze reis veel geleerd over het land zelf maar ook over mezelf. De prachtige maar ook de pittige wandelingen die je door een ruig gebied maakt en de nachten op de grond op een dunne matras slapen waren een uitdaging voor mij. Na deze reis had ik het echt gevoel dat ik alles kan.

  Prachtig!! Ik zou er zo weer heen gaan.

  Ayhan

  Wandelreis Marokko

 • Islamic Revolution and Holy Defense Museum Teheran IranIn Teheran suggereerde onze gids mij om, samen met mijn zoon, aan het einde van de dag nog even naar het “Islamic Revolution and Holy Defense Museum” te gaan. Een groot park en museum wat is aangelegd ter nagedachtenis van de Iran-Irak oorlog (1980-1988). Onze trip bracht ons, door het contact met de locale bevolking, een verbazingwekkende verdieping in de sociale, culturele en relationele context. Een aanrader aan het einde van het programma van een dag voor diegene die nog energie over heeft. 

  Douwe

  Iran

 • Bootjes Cinque Terre ItaliëDeze foto is genomen bovenop een berg tijdens de wandeling in de Cinque Terre. Het was een leuke 8-daagse wandelvakantie, best wel zwaar, maar het achterland was prachtig!

  Aaltje

  Wandelreis Italië

 • Tjonge, wat is het warm in de zomer in Japan. Maar bij de tempels zijn vaak mooie parken of tuinen en loop je lekker in de schaduw. Bij zo'n wandeling zag ik voor het eerst rijen van ongeveer 50 cm hoge gestileerde, granieten beeldjes. Niet meer dan een rond gezichtje op een recht rompje. Maar het wonderlijke was, dat een aantal beeldjes een slabbetje om hadden en weer anderen een speen om de nek droegen. Het bleek een gedenkplaats voor te vroeg geboren of doodgeboren kindjes. Zo mooi, dat je er stil van werd. Al die hummels hadden nu een plekje in de wereld gekregen en waren ook zichtbaar voor mensen buiten de familie.

  Liseth

  Japan

 • Met Djoser mooie reizen gemaakt, vooral Indo-China, Madagascar en Indonesië waren onvergetelijk. Maar vorig jaar Jan-februari naar Bolivia-Chili-Paaseiland was een uitzonderlijke! Dat kon nog net zo bleek later. Wel even vermoeiende aansluiting met vluchten via Lima, Santa Cruz etc voordat wij bij de start van ons avontuur belandden.

  Bolivia met de prachtige vulkaan meren, kleurrijke Lago de Colorada met flamingo’s, de Dali vallei,de unieke Viscaja - geen konijn, de uitermate vriendelijke bevolking en de Solar de Uyuni, de grootste zoutvlakte ter wereld met een cactuseiland. Chili met de Atacama woestijn en aparte steden. De topper Paaseiland met de talrijke Moai beelden en tropische sferen. Onvergetelijk en sterk aan te bevelen!

  Peter en Lenie

  Bolivia & Chili

 • In een konvooi van jeeps reden we over de zoutvlakte van Uyuni. Het was een prachtige dag. In december is het hoogzomer in Bolivia en de lucht is knalblauw. We rijden in twee dagen van Bolivia naar Chili. Gelukkig kennen de chauffeurs de weg. Ze scheuren behoorlijk door. En ze zijn niet de enigen. We worden zelfs nog gepasseerd door de enige andere auto's die we in die twee dagen zien. Een verkenningsploeg van de Dakarrally. Wauw, we rijden dus een Dakartraject. Met een beetje moeite zie je een soort spoor op de grond. De zoutvlakte lijkt op ijs in de stralende zon. Van het zout komen we op stenen terecht en we hobbelen lekker. Onze chauffeur is de andere auto's wat voor. Maar dat moet hij bezuren, want we komen vast te zitten in het losse zand. Allemaal eruit. Ha, denken we, dat kennen we uit Afrika. We vragen de groepsgenoten stenen te zoeken. IJverig komen ze met wat kleine kiezeltjes aan. Omdat we liever die niet om onze oren hebben vliegen, suggereren we toch maar wat grotere , platte stenen te zoeken. De andere chauffeurs zijn ook gestopt en lachen ons uit. Maar binnen een half uurtje zijn we weer los en op weg. Dezelfde dag komen we nog bij heetwaterbronnen en een kolonie flamingo's. Geweldig, wat een reis.

  Liseth

  Bolivia

 • Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren
  Heerlijk warm weer, fijne boot, blauwe zee. Opeens zit je midden in een school dolfijnen. Kippenvel. Later ook nog een potvis gezien en op de terugweg een andere school dolfijnen die een tijdje voor de boot uit zwommen en sprongen. Een middag met een gouden randje.

  Renilde

  Azoren

 • We liepen met de groep over het Imam-plein in Isfahan. In de verte zat een groep jonge vrouwen, in chador, op het gras. Ze wenkten me om thee te komen drinken. Ik heb de uitleg over het plein maar even gelaten en ben bij ze gaan zitten. Veel vragen, veel lachen (want weinig Engels bij deze vrouwen), veel ongeloof over mijn thee zonder suiker. En zoals steeds: veel sympathie en verbinding.

  Marian

  Iran

 • Van al de reizen die ik met Djoser heb gemaakt, heb ik prachtige herinneringen. Ik heb Tibet aangeduid omdat het Himalaya gebied mij enorm tot rust brengt. Niet alleen vanuit Tibet maar bv. ook in Ladakh. Ik beleef ook nog steeds mooie herinneringen aan de reizen naar Argentinië, Chili en Peru. Mijn volgende reis naar Japan, spijtig genoeg moeten omboeken naar 2022, maar als het kan zou ik dit najaar een reis willen maken naar Nieuw-Zeeland. Voor de begeleiders van deze reizen nog een pluim voor hun inzet om de reizen tot een geslaagde ervaring te maken !! Bedankt Djoser!

  Eric

  Tibet

 • Beren AlaskaNa een helicoptervlucht naar Katmai zaten we in het gras van onze lunch te genieten en zagen we deze moederbeer met 3 jong voor ons lopen, was dus dubbel genieten.

  Heiltje

  Alaska

 • In de winter van 200-2001 ging ik voor het eerst op reis met Djoser, dat beviel goed en het jaar daarop koos ik voor Egypte. Het was de reis waaraan ik de beste herinnering bewaar! Wat een overvloed aan archeologische schoonheden, uitgestrekte zandvlakten en de mooie vruchtbare Nijl! Herinneringen zal ik voorts altijd houden aan de geweldige en gezellige reisleiding en het geluk dat we amateur-egyptoloog in de groep hadden; een geweldig verteller, die allerlei extra interessante, historische details met de groep deelde.

  Ik aarzelde dan ook geen moment in 2007/2008 deze reis nogmaals te boeken, toen ik de hartewens van mijn tweede echtgenote (de eerste keer reisde ik alleen als recente weduwnaar) in vervulling kon doen gaan: de piramides zien! Opnieuw een geweldige belevenis die als reisherinnering boven de vele anderen met Djoser zal blijven uitsteken.

  Siang

  Egypte

 • De mooiste reisherinnering van de Algarve wandelreis was het moment dat je de top van een "berg" hebt bereikt en dan in alle rust om je heen kijkt. Je ziet beeldschone natuur (zee, steen, bloemen, gras, bomen, blauwe lucht en warme zon) en kan in alle rust bijkomen en genieten. Reizen is genieten. Met Djoser krijg je ook tijd om van alles om je heen te genieten, in alle rust.

  Fatima

  Wandelreis Portugal

 • In 2018 1 van de prachtigste reizen gemaakt tot nu toe: rondreis Bolivia, Chili en Paaseiland. Zoveel moois gezien in ruim 3 weken. Onvergetelijk en een aanrader!

  Elvira

  Bolivia, Chili en Paaseiland

 • Voor alle natuurliefhebbers een bestemming die je op je lijstje moet zetten: Patagonië.

  Ik heb de reis gedaan door Patagonië met de verlenging naar de watervallen van Iguaçu. Tijdens de reis kom je een aantal keer in Buenos Aires, waar ook de cultuurliefhebbers aan hun trekken komen. De hoofdmoot is echter natuur.

  Schier oneindige vlaktes, prachtige kusten, de bergen van de Andes. Fenomenaal zijn de wandelmogelijkheden op gletsjers. De ijsmassa van de Perito Morenogletsjer is zeer indrukwekkend. In de pure natuur van Torres del Paine in Chili ruikt de lucht frisser dan waar ook. Een prachtige vaartocht vanuit Ushuaia, het zuidelijkste puntje van het continent. En dan vergeet ik nog een aantal schitterende parken. De watervallen van Iguaçu zijn overweldigend en hebben gezien vanuit de helikopter, vanaf het land en vanaf het water. Je vaart er zelfs doorheen, met de temperaturen aldaar een verfrissende ervaring.

  Deze reis was een aaneenschakeling van hoogtepunten.

  Frank

  Argentinië

 • Transsiberië Express treinDe afgelopen jaren fantastische reizen gemaakt met Djoser, door verschillende continenten, onderleiding van enthousiaste en een gezellige reisleiding. Een van de favorieten is toch wel de Transiberie express door Rusland, Siberië, Mongolië en China, en de geweldige 8 daagse door de Stille Gobiwoestijn Mongolië en slapen in de Gers, en een bezoekje aan een afgelegen schooltje!

  Hopelijk kunnen we weer snel een coronavrije reis maken met Djoser, Fantastische organisatie!

  Guido

  Transsiberië Express

 • Een prachtige rondvlucht boven de Aso vulkaan. De zeer indrukwekkende plaatsen Hiroshima en Nagasaki. De snelle Shinkansen. De prachtige kleding tijdens een feest in Kyoto. Dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en dan Tokio. De meest interessante reis ooit!

  Wupke

  Japan

 • Fietsreis Vietnam & Cambodja was prachtig en bijzonder leuke gids Klaas en mooie tochten gemaakt grote vrachtwagen met fietsen en de groep van 15 mensen in de bus en zo trokken we naar de plek waar we gingen fietsen en varen in delta Vietnam. Leuke excursies en in Cambodja Ankor, wat prachtig een belevenis deze tempels en opgraveningen, een totaal andere wereld. We reisden verder met hele vriendelijke mensen en gastvrijheid. Een werklustig volk een aanrader als we weer kunnen reizen. Goed verzorgd door Djoser

  Ella

  Fietsreis Vietnam & Cambodja

 • Leeuwen in boomNog net voor de uitbraak van de corona, de rondreis door Kenia en Tanzania gemaakt. Weer een hele mooie ervaring.  Weer heel veel dieren gezien. De leukste / meest bijzondere voor mij, was een groep van 5 leeuwen in een boom. Locaties die Djoser uitzoekt zijn erg goed.

  Willem

  Kenia

 • Argentinië is één van mijn mooiste rondreizen. Argentinië is een zo veelzijdig land qua natuur. Er is zo veel te beleven. Prachtige steden, leuke stranden, mooie bergen, adembenemende gletsjers. Het is een heel leuke en je kan het zo intensief maken zoals je wil. Je kan er wondermooie hikingen doen over prachtige bergen of tot aan de top van een gletsjer. Leuke bood trippen omringd door bergen op zoek naar Pinguïns of Dolfijnen. Met een boot tot aan de grootste gletsjer waar je het ijs kan zien afbrokkelen in het het water. (Als je geluk hebt het te zien vallen) Wat wondermooi on te zien en wat een impact het heeft op het water. Je reist ook door naar Chili wat een prachtige natuur daar ook waar rijden op paarden. Deze reis is er ééntje om in te kaderen en deze avonturen draag ik voor altijd met mij mee!

  Sylvia

  Argentinië

 • In 2020 naar Oeganda en Tanzania gereisd met Djoser. Naar een lange wandeltocht en geklim in de jungle dan een grote zilverrug gorilla zien!! De foto’s geven me nog steeds kippenvel!!! En tijdens het kamperen in de serengeti National park! s ’Nachts de geluiden van leeuwen en hyena’s te horen geweldig!!! Om nooit te vergeten!

  Sabine

  Oeganda

 • In 2019 mijn reis naar Iran, schitterend was dit erg spannend hoe het daar zou gaan, want zo veel toeristen waren er daar nog niet en op het wereld grote plein van Isfahan was ik echt een attractie voor de lokals daar, zeer veel aandacht en bekijks daar in dat land van de soeks. Byzonder mooie reis is dat geworden, heel veel schitterende tuinen, ontzettend veel prachtige moskeeën en schitterende pleinen, heel veel lieve en erg vriendelijke mensen die je altijd willen uitnodigen voor de thee of gewoon mee picknicken op straat wat je overal tegenkomt.Ook byzonder was het bezoek aan de torens van de stilte, waar ze tot in begin 20e eeuw de doden bovenop in de buitenlucht lagen om door de natuur te laten vergaan, ook Teheran zelf was een belevenis op zich, zeer fijne groep en zeer goede reis begeleiding heeft dit alles tot een succes gemaakt, mijn volgende reis met Djoser dit jaar in 2021, wil ik graag naar India/Nepal maken , hopelijk gaat deze door.
  Fred

  Fred

  Iran

 • In februari/maart 2020 heb ik de Nieuw-Zeelandreis gemaakt. Dit was voor mij met stip de mooiste reiservaring van alle 22 reizen die ik tot nu toe met Djoser gemaakt heb.

  In deze reis heb ik vooral zeer mooie herinneringen aan het Tongariro National park. In dit park kun je een wandeling/trekking maken van een kilometer of 19 over een aantal prachtige vulkaankraters. Gelukkig zat het weer mee en was het bijna de hele wandeling kraakhelder. De hele omgeving leek buitenaards en de foto's die ik er maakte zijn nog steeds de mooiste van de hele reis.

  Het was wel een pittige wandeling qua klimmen en dalen dus onderschat het niet. Je wordt door de eigenaar van het hotel wel weer zeer goed geïnstrueerd over wat wel en niet te doen en wat je mee moet nemen. Je wordt niet zomaar in het park los gelaten. Ik heb gedurende mijn vele reizen meerdere flinke wandelingen gemaakt maar deze sprong er toch uit. Of moet ik deze wandeling toch maar op een gedeelde eerste plaats zetten met de 2 daagse beklimming van Mount Kinabalu in Maleisië?

  Dirk

  Nieuw-Zeeland

 • Rajasthan paleizen-reis; in Jaipur naar een Bollywoodfilm, genieten van een thali en met een tuktuk terug naar je paleisje. Wow, dat ik heb kunnen doen!!

  Saskia

  India

 • Patagonië ChiliDe reis met Djoser naar Argentinië en Chili in de 2de helft van februari en 1ste helft van maart-2020 staat mij nog goed bij. Een prachtige reis met indrukwekkende natuur. Daarbij hadden we ook een erg leuk groep waarmee we nog steeds contact hebben. De terugreis was wel even spannend. We hadden de laatste vlucht vanuit Buenos Aires naar Madrid, voordat het luchtruim in Argentinië dicht ging i.v.m. Covid-19. Toch is ook deze terugreis voorspoedig verlopen. Wat ook bijdroeg aan de geweldige reis was de zeer professionele, kundige, kordate en vriendelijke reisleidster Deborah.

  Bob

  Argentinië en Chili

 • In Tarangire soort van verdwalen en de mooiste ontdekkingen doen; landschap, dieren, bomen, kleuren en geuren. Een fantastische herinnering om aan terug te denken als het hier (nu) even tegen zit.

  Saskia

  Tanzania

 • Tijdens onze reis door Zuid India in 2019 werd er tegenover ons hotel in Thanjavur vuurwerk afgestoken dus wij gingen kijken....voordat we het wisten stonden we op een podium een bruidspaar te feliciteren en werd er gefilmd etc....en weggaan dat mocht niet dus met alle gasten aan tafel voor het Indiase diner de uitgebreide thali....erg lekker vooral met een tiental obers die naar ons stonden te kijken hoe we dat aten. Daarna weg echt niet na het dessert de slotdans......bleek dat de zus van de bruid het allemaal heel leuk vond en haar engels oefende. De foto's hebben we nooit gezien alleen die op onze gsm hebben we wel......achteraf besefte we eigenlijk pas hoe bijzonder deze avond voor ons was en wellicht ook voor de familie haha. Die vragen zich later af wie dat op de film en foto's zijn. Mooie extra ervaring tijdens een mooie reis.....

  Boudewijn

  India

 • Zuid-Afrika is een prachtig én boeiend land. Iedere minuut van de reis heb ik genoten: het land heeft een ruige, afwisselende natuur, wilde dieren (in de wildparken, maar ook aan de kust waar we pinguïns, walvissen en een haai zagen), woeste oceanen, een prachtige zonsopkomst. Zelfs de wolken maakten een onvergetelijke indruk op mij. Er is zoveel te zien en te beleven, dat ik er graag nog een keer naar terug ga!

  Jolanda

  Zuid-Afrika

 • De tientallen reizen die ik maakte met Djoser waren stuk voor stuk de moeite waard; diversiteit in zijn breedste vorm. Als ik er toch 1 uit moet pikken is het de reis met de Transsiberië express met daarbij de kampeerweek in de Gobiwoestijn in Mongolië. De stilte, de natuur en de gastvrije Mongolen. Het slapen in een ger, maar voornamelijk in je koepeltentje die je iedere avond moest opzetten en 's morgens weer afbreken na het fantastisch ontbijt mede bereid door onze kok die ook 's avonds een 3-gangenmenu op tafel toverde. Ook de treinreis was geweldig. Het wisselen van spoor waarbij de trein in zijn geheel werd opgetild zonder dat je daar iets van merkte (Van Mongolië naar China). In de trein was een samouvar die je van kokend water voorzag voor je zelf meegenomen noedels. Tot overmaat van ramp kregen we op de terugreis met de KLM weer noedels te eten. Het heeft jaren geduurd voordat ik me weer aan de noedels vergreep.

  Els

  Rusland

 • In februari 2002 vertrokken we naar Nieuw-Zeeland aan de andere kant van de aarde, met een korte tussenstop in Hong Kong. Daarna al snel kennis gemaakt met het gat in de ozonlaag: normaliter hoef ik me nooit in te smeren, maar nu voor het eerst verbrand. Dat was gelukkig snel over, dus volop genoten van de prachtige natuur (eigenlijk heel Europa maar dan in 1 land) met o.a. geisers, fjorden en gletsjers (wandelen+helicoptervlucht). Volop gewandeld. Met Eduard, mijn kamergenoot van toen, maak ik nu nog steeds wandelingen hier in Nederland; samen al zo'n 2000 km afgelegd! En ook met Ingrid uit Luxemburg is er nog steeds contact.

  Paul

  Nieuw-Zeeland

 • Reis Panama en Costa Rica, fantastische natuur gezien, maar anderen hebben veel mooiere foto’s met professionele camera’s.
  Veel leuke kiekjes van de groep kids, maar dat zegt anderen weinig.

  Ik was gefascineerd door het Panama kanaal; met eigen ogen zien hoe n schip door de sluis wordt geleid, hoe het hele systeem van ‘het kanaal’ werkt (dat stiekem eigenlijk geen kanaal is maar een rij op elkaar aangesloten meertjes). Tijdens onze dagen in Panama las ik ook ‘kleermaker uit Panama’ van John le Carré, extra leuk omdat je daarmee ook de historische context van dit gebied meekrijgt. En als je er zelf rondloopt, proef je letterlijk de sfeer.

  Femke

  Costa Rica en Panama

 • Mijn 1e reis met Djoser ging naar Bolivia & Peru, juni 1998. Het was dermate mooi en interessant qua natuur en cultuur en zeker niet ongezellig, dat er nog vele reizen volgden. Dit jaar heb ik tot 3x toe geprobeerd mijn 25e reis te maken, wat helaas niet gelukt is. Ook de nieuwe gids staat weer vol met nieuwe reizen, dus mijn TODO-list is weer verder uitgebreid. Die 25e reis gaat er komen!

  Paul

 • Uit een 24-daagse reis naar China. Wat een reis en het transport in alle soorten, maten en types. Ook nog per sjoelbakkenboot die er niet meer is. Eigenlijk te veel om over te zeggen, maar Chengdu eerste kennismaking met de hotpot. In dit geval een achteraf restaurantje buurt hotel, en was met zijn allen op hele kleine krukjes zitten rond een mega Bowl waar kokend water en kleine pepertjes in zat. Gewoon houten sticks en alle groenten, zwammen, zeewier, eitjes, aardappeltjes etc. aan je stokje prikken en in de hotpot. Heerlijk. Wij waren direct voor de mensen/chinezen daar een attractie. Kwamen naar ons toe met verse spullen en tips en dat alles met handen en voeten. Als ik eraan terugdenk dan krijg ik een glimlach op mijn gezicht, dit was het leukste keertje om uit eten te zijn!! Bovenal was en blijft het een hele leuke reis en ik denk zelfs nu nog!! Engels is nog niet zo ingeburgerd, maar met handen en voeten kom je wel heel ver.

  Sonja

  China