Natuurreis Polen

Natuurreis Polen

Oerbossen en wisenten

5 dagen

In het laatste oerbos dat Europa rijk is leven wisenten, wolven en beren. Kleinere zoogdieren als egels, eekhoorns en konijnen noemen dit ook hun thuis en de kans is groot dat we ze kunnen zien. We bezoeken het Oerbos van Bialowieza tijdens deze reis en krijgen ook de kans om bijzondere vogels te spotten in het Biebzra Nationaal Park. Dit wetlands gebied is een paradijs voor watervogels, dus neem de verrekijker mee!

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 895,-

Van:
Aan:


Routekaart Natuurreis Polen, 5 dagen
 1. Amsterdam - Warschau
 2. Warschau - Bialystok, excursie landschapspark Puszcza Knyszyńska
 3. Bialystok - Bialowieza, excursie Biebrza nationaal park
 4. Bialowieza, excursie Woud van Bialowieza
 5. Bialowieza - Warschau - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Warschau

Dag 1. Amsterdam - Warschau
Dag 2. Warschau - Suprasl, excursie landschapspark Puszcza Knyszyńska

People walking on the main square of WarsawDeze eerste dag brengen we door in de Poolse hoofdstad Warschau. Deze stad kent een rijke geschiedenis waarvan de zichtbaarheid voor een groot deel is verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het centrum is het oude centrum in de oude Gotische stijl herbouwd na deze oorlog. Daarnaast vinden we communistische grijze flats en bouwwerken die vertellen over de geschiedenis na WOII. En dan is er de moderne architectuur die de veerkracht van de Polen weergeeft; ondanks de vele overheersers en vernietigingen door de eeuwen heen, gaan de Polen door met opgeheven hoofd naar een moderne toekomst. Er zijn veel moderne en ook historische musea en gebouwen. In de oude fabriekshal van de Soho factory complex bevindt zich het Neon Museum waar we de typische retro Oostblok neon lichtreclames kunnen bewonderen. Het Museum of History of Polish Jews is gevestigd in het gloednieuwe gebouw en opende zijn deuren in 2014. Een compleet overzicht van de geschiedenis van de Joden in het Poolse rijk over de afgelopen 1000 jaar. Oude kunst vinden we in het Wilanów paleis museum, een verbastering van het 'Villa Nova' paleis en een van de werkelijk oude structuren die de oorlog heeft overleefd.

We verlaten de stad en dompelen ons onder in de natuur waar Polen vol van is. We brengen een bezoek aan het Puszcza Knyszyńska Landschapspark gelegen tegen de grens met buurland Wit-Rusland. Het bosrijke gebied is doorkruist door kleine rivieren en vennen. Het gebied wordt bewoond door wisenten, wolven en lynxen. Niet eenvoudig om de spotten, maar dan is de uitdaging en de beloning ook des te groter… We vinden in deze regio de afstammelingen van de Tartaren en in de dorpen Bohoniki en Kruszyniany komen we dan ook nog oude kleine moskeeën en islamitische begraafplaatsen tegen.

Wolvensporen en vogels spotten

Dag 3. Suprasl - Bialowieza, excursie nationaal nark Biebrza

Biebrza nationaal park PolenEen volle dag in Biebzra, uitgeroepen tot nationaal park om de omgeving te kunnen beschermen. Dit is het grootste en best bewaarde laagveenmoerasgebied in Europa en dat willen we graag zo houden. Het NP dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier die door het gebied loopt. Het is een vlak gebied met traag stromende meanderende riviertjes die vertakken over het oppervlak. Veel vochtige gronden en  rietlanden dus die een paradijs vormen voor de vele vogels die dit gebied herbergt. Neem dus vooral de verrekijker mee om de volgende exemplaren te kunnen afvinken in het vogelboek: korhoen, zwarte ooievaar, verschillende soorten uit de arend familie, snippen, spechten, tjiftjafs, kraanvogels en een bonte verzameling reigers. En dan de zoogdieren niet te vergeten: wolven, otters, bevers, wilde zwijnen en marters zijn thuis in dit gebied. Het spotten van de elanden is heel wat eenvoudiger dan het vastleggen van een wolf op de gevoelige plaat.

In Biebzra NP kunnen we wandelen, fietsen en ook kayakken is een mogelijkheid om dit gebied van dichtbij te ervaren.

Het laatste Europese oerbos

Dag 4. Bialowieza, excursie Woud van Bialowieza
Dag 5. Bialowieza - Warschau - Amsterdam

Bialowieza NP bizon wisent PolenWe verkennen het oudste en enige oerbos van Europa dat nog bestaat: Bialowieza. Het Woud van Bialowieza ligt verdeeld over het huidige Wit-Rusland en Polen. Dit gebied was in de middeleeuwen het jachtgebied van de Poolse koningen en later van de Russische tsaren. De wisenten kwamen hier in het wild voor tot de Eerste Wereldoorlog; het Poolse grondgebied is door de eeuwen heen het toneel geweest van vele strijdende partijen. Niet alleen mens, maar ook dier is hiervan het slachtoffer geworden.

Bialowieza NP PolenNa de WOI echter kwam er al een beweging op gang om de wisent van de ondergang te redden. Dit grootste Europese zoogdier is vanaf midden 20ste eeuw dankzij een succesvol fokprogramma weer opnieuw uitgezet in Bialowieza. Met een professionele en officiële gids, de enige manier om dit beschermde natuurgebied te verkennen, trekken we eropuit om sporen en dieren te spotten. Zoogdieren als bevers, lynxen, elanden en edelherten, reeën, wezels en wilde zwijnen komen hier voor. In het dichte bos voelen vele spechtenspecies zich thuis en ook krijgen we de vliegenvangers en uilen voor onze cameralens met een klein beetje geluk. De geschiedenis van het natuurgebied en de toekomst komen zeer zeker aan bod tijdens de rondleiding van de gids. Het opsporen van wisenten in de vrije natuur is lastig en in het bison reservaat beschikken ze over veel speelruimte en hier kunnen we deze dieren wel bewonderen. Na een volle dag exploratie in de natuur kunnen we bijkomen bij onze accommodatie in Bialowieza.

De volgende dag rijden we terug richting Warschau. Onderweg maken we nog een stop in het pittoreske dorpje Drohizyn. Prachtig gelegen aan de Bug-rivier kunnen we hier nog een bezoek brengen aan de Kathedraal van de Heilige Drie-eenheid voordat we weer terug vliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. In deze reis betekent dit dat ons principe 'vrijheid-blijheid' in Warschau volledig van toepassing is. Ook tijdens het verblijf in de Nationale Parken ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 mei - 20 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 895,-

Start - einde

13 jun - 17 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Gidsen tijdens het bezoek aan de nationale parken
 • Vervoer
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, kosten ruimbagage, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 125,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of verlenging te boeken in het hotel in Warschau. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel in Warschau is centraal gelegen op loopafstand van de bezienswaardigheden. In Bialystok verblijven we in het rustig gelegen Silver hotel. Hier wordt gezorgd voor prima ruime kamers en een goed ontbijt. In Bialowieza verblijven we in het Bialowieski hotel gelegen in een mooie groene omgeving. Na een dag in de buitenlucht is het mogelijk om hier gebruik te maken van de overheerlijke spa.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Warschau Gromada hotel
Bialystok BW Cristal
Bialowieza Hotel Bialowieski

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 125,-.

 • Hotel Gromada Warszawa 2pk kamer hotel Polen
 • Hotel Gromada Warszawa hotel Polen
 • Hotel Gromada Warszawa kamer hotel Polen
 • Silver Hotel receptie Bialystok Polen
 • Silver Hotel kamer Bialystok Polen
 • Hotel Bialowieski kamer Polen
 • Hotel Bialowieski zwembad Polen

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Warschau

  Vertrek

  09:45

  Aankomst

  11:40

 • Vlucht met

  Traject

  Warschau - Amsterdam

  Vertrek

  17:10

  Aankomst

  19:15


Tijdsverschil: geen

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We hebben beschikking over onze eigen bus voor het vervoer tijdens deze dagen. 

 • KLM vliegtuig
 • Bus buitenkant Polen
 • Bus binnenkant Polen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Gidsen tijdens het bezoek aan de nationale parken
 • Vervoer
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de lokale markt of verdwaalt in de kleine straatjes of grote boulevards, terwijl de ander liever een museum bezoekt in de Poolse hoofdstad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Tijdens het verblijf in de nationale parken zal de gids aangeven welke stops en activiteiten in te plannen en aan te raden zijn.

Tijdens deze reis naar Polen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar het Landschapspark Knyszynski
 • Excursie naar het Biebzra nationaal park met Engelstalige gids
 • Excursie het Woud van Bialowieza onder begeleiding van een Engelstalige gids
 • Bezoek aan het wisenten-centrum van Bialowieza

Optionele excursies ter plaatse:

 • Fietstocht door nationale parken 
 • Kayaktocht door Biebzra NP

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Polen is de Poolse Zloty het geldige betaalmiddel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in Warschau.
Contant: Zloty's
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 10,-.

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is een beperkte keuze tijdens het verblijf in Suprasl en Bialystok, maar de opties zijn goed verzorgd. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt een vaccinatie tegen tekenencefalitis aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Neem ook muggenmelk mee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging of verlenging te boeken in het hotel in Warschau. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Polen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

In de bosrijke gebieden in het oosten van het land liggen de temperaturen in het voor- en najaar rond de 15 - 20 graden. Neerslag valt er het hele jaar door wel, maar de meeste neerslag valt in de juli zomermaand.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt deze reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Daarnaast zijn er bij de excursies naar de nationale parken Biebzra en Bialowieza gidsen die u inhoudelijk veel kunnen vertellen over de flora en fauna.

FAQ

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die op loopafstand van het centrum zijn gelegen. In Bialowieza verblijven we in mooie resorthotels in de natuur.

Hoe reizen we door Polen?

Is het ontbijt inclusief?

Wat is de beste reistijd?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Kan ik pinnen in Polen?

Gaat er een Nederlandse of lokale reisbegeleider mee?

Wat is het voltage?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • De reisleidster heeft er alles aan gedaan het ons naar de zin te maken. Het zijn 5 fijne en interessante dagen geweest.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Een natuur reis met Djoser

 • Veel individuele vrijheid
 • Gemak van een groepsreis
 • Kleine groepen
 • Oog voor cultuur & natuur
 • Scherpe prijzen

Bij Djoser zit je goed!

Klantwaardering

9,0

De reisleidster heeft er alles aan gedaan het ons naar de zi...
De reisleidster heeft er alles aan gedaan het ons naar de zin te maken. Het zijn 5 fijne en interessante dagen geweest.

Verna S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Bekijk ook

Het weer in Polen

Het weer in Polen

20°C

Terug naar boven