Natuurreis Rusland & Finland

Natuurreis Rusland & Finland

Op zoek naar het magische Noorderlicht

10 dagen

Op jacht naar het magische groene licht in het hoge noorden van Rusland en Finland. Een reis door de tijd en op zoek naar een tijdloos fenomeen: de aurora borealis ofwel het Noorderlicht! Zowel in het uiterste noorden van Rusland als in Finland gaan we op zoek naar het noorderlicht. Winter in het hoge noorden van het Europese continent is ook zonder Noorderlicht al de moeite waard.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.795,-

Van:
Aan:


Routekaart Natuurreis Rusland & Finland, 10 dagen
 1. Amsterdam - St. Petersburg
 2. St. Petersburg
 3. St. Petersburg - nachttrein naar Kirovsk
 4. aankomst Kirovsk
 5. Kirovsk - avondtrein naar Moermansk
 6. Moermansk
 7. Moermansk, excursie Teriberka
 8. Moermansk - Ivalo
 9. Ivalo
 10. Ivalo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Sint Petersburg - statig en charmant

Dag 1. Amsterdam - Sint Petersburg
Dag 2. Sint Petersburg
Dag 3. Sint Petersburg - avondtrein naar het hoge noorden

Winters Sint-Petersburg Rusland We starten deze bijzondere reis in het unieke Sint Petersburg: venster naar Europa. Een geleidelijke aankomst dan ook in het Rusland van vandaag. Sint Petersburg in de winter is koud en prachtig mooi. Een bezoek aan de Hermitage in Sint Petersburg kan een hele dag in beslag nemen; dit is immers één van de grootste cultuurhistorische musea ter wereld. Uiteraard zijn de klassieke bezienswaardigheden zoals de Petrus Paulusvestiging en het Mariinski theater bijvoorbeeld een bezoek ook meer dan waard. Sint-Petersburg is gebouwd volgens het grachtenmodel zoals wij dat kennen uit Amsterdam. In de winter kunnen we in Sint Petersburg zeker wél schaatsen: in het Victory park en op het Yelagin eiland ten noorden van het centrum. Door de kou en de sneeuw ligt er een zachte deken over de stad en zijn parken die het lawaai dempt.  De winter is dan ook een bijzondere tijd om dit werelddeel te bezoeken.

Rusland is groot, heel groot. De gemiddelde Rus draait zijn hand dan ook niet om voor een treinreis van 72 uur of meer. Wij stappen in de namiddag van de derde dag op de trein voor een relatief kort ritje van een kleine 24 uur richting het hoge noorden. We steken de poolcirkel over in de middag en komen aan in Apatity gelegen op het Kola schiereiland.

Witte bergen en licht, groen licht wel te verstaan…

Dag 4. aankomst Apatity - Kirovsk
Dag 5. Kirovsk - avondtrein naar Moermansk

Noorderlicht RuslandHet Kola schiereiland heeft de vorm van een dikke landlob en is omgeven door de Barentszzee en de Witte Zee. Ondanks dat Kola vrijwel geheel boven de poolcirkel ligt, kent het een ijsvrije kust dankzij de golfstroom en een relatief zacht klimaat. In de winter liggen de maximum temperaturen hier zo rond de -5 graden. We gaan hier de natuur in om van de prachtige bergen en uitzichten te genieten.In de avond van dag 4 komen we rond 18.00 aan in Apatity en reizen direct door naar Kirovsk. Het dorp telt een kleine 30.000 inwoners en dankt zijn bestaan aan de delving van verschillende mineralen die hier in grote hoeveelheden voorkomen. In de winter wordt er niet veel gedolven en dan is dit de perfecte uitvalsbasis voor sneeuwactiviteiten in de Chibinen bergen.

We kunnen hier wandelen, langlaufen, skiën of eropuit op een snowmobiel. En dat laatste dan vooral ’s avonds om op zoek te gaan naar het Noorderlicht! We rijden door de bergen en onder het genot van een drankje tegen de kou hebben we hier de eerste kans om de Aurora Borealis te bewonderen. Na een volle dag in de natuur stappen we de trein weer in voor een échte korte rit van ca. 3 uur naar Moermansk.

Moermansk en Teriberka

Dag 6. Moermansk
Dag 7. Moermansk, bezoek Teriberka 

IJsbreker Moermansk RuslandWe hebben twee volle dagen om de grootste stad boven de poolcirkel te ontdekken. De geschiedenis van Moermansk gaat slechts een eeuw terug; in 1915 is de stad gesticht om met het westen in contact te kunnen blijven. Dit dankzij het relatief aangename klimaat waardoor de haven 365 dagen per jaar ijsvrij is. Een spoorlijn verbindt het noorden met Sint Petersburg en verder. Om die reden wonen de meeste inwoners van de regio, de oblast Moermansk, aan of in de buurt van de spoorlijn. We vinden een paar bezienswaardigheden in deze stad, zoals het Alosha monument die de soldaten herdenkt die de stad hebben verdedigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Atoomijsbreker Lenin is een bijzonder museum en monument dat herinnert aan het rijke scheepvaartverleden dat je niet zo eenvoudig bij Rusland zou plaatsen. Echter, dat wat de stad vooral bijzonder maakt is de noordelijke ligging aan het einde van de wereld en het lijstje van unieke “meest noordelijke …”. Zo vinden we hier het meest noordelijke kunstmuseum ter wereld,. het meest noordelijk treinstation en de meest Noordelijke McDonalds ter wereld.

We vinden hier ook Sami-gemeenschappen die gewend zijn aan barre winters en leven met de natuur. De voor een Oscar genomineerde film “Leviathan” werd opgenomen in het dorpje Teriberka en geeft een mooi beeld van het Rusland van vandaag. De natuurlijke omgeving in het hoge noorden aan de Barentszzee zijn werkelijk prachtig weergegeven. We brengen een bezoek aan het dorp. Ook in Moermansk zijn er mogelijkheden om er met een sneeuwmobiel op uit te gaan of een sledetocht met rendieren te maken. En natuurlijk biedt iedere avond die we hier doorbrengen weer een nieuwe kans om het bijzondere groene licht te zien.

Sami in Fins Lapland

Dag 8. Moermansk - Ivalo
Dag 9. Ivalo
Dag 10. Ivalo - Amsterdam

Sneeuwscooter Finland Met onze eigen bus steken we de grens over naar Fins Lapland. We reizen hier door sami-gebied en het is mogelijk om één van de gemeenschappen te bezoeken. We overnachten in Ivalo, een goede uitvalsbasis voor verschillende activiteiten in de regio. In het Inari-meer kan je ijsvissen, het siida museum bezoeken en ten zuiden van Ivalo kunnen we met rendieren of husky’s aan de slag of skiën en/of langlaufen. Daarnaast is dit uiteraard dé plek om het Noorderlicht voor een laatste maal te bekijken. Per slee, op sneeuwschoenen of latten, per sneeuwscooter, etc. is het mogelijk om er ’s avonds op uit te trekken en op zoek te gaan naar de Aura Borealis. Na een laatste groene gloed in dit verre niemandsland en een camera vol mooie foto’s vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt elke dag een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid.Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 feb - 24 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

22 feb - 02 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

29 feb - 09 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

07 mrt - 16 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde

14 mrt - 23 mrt
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis met Finnair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Overnachtingen in trein in 2de klas coupés (4 personen)
 • Kirovsk; sneeuwschoentocht in Khibiny gebergte
 • Moermansk; dagexcursie naar Teriberka aan de Barentszzee
 • Vervoer naar het Sidaamuseum in Inari
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 220,-. Een eigen couchette is tjdens de treinreizen niet mogelijk.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Sint Petersburg of Ivalo te boeken.

De prijs in Sint Petersburg is vanaf € 60,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs in Finland is vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens de reis in middenklassehotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De Russische hotels zijn in de jaren '70 en '80 gebouwd in de typerende rechtlijnige Sovjet-uitvoering. Een uitstervend fenomeen in het Russische hotelsysteem is de dezjoernaja, de etagedame, die de kamersleutel beheert, en drankjes en heet water voor thee verzorgt. In Sint Petersburg verblijven we in Gostevoy Fond, gesitueerd op een goede lokatie in een van de typische Sovjet-gebouwen in de stad. Ten noorden van de poolcirkel is de accommodatie traditioneel ingericht met alle voorzieningen voor een koude winter. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Kirovsk Gornaya Dolina
Moermansk Moryak
Ivalo Hotel Ivalo
Ivalo Kultahippu Hotel
Moermansk 69 Parallel Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 220,-. Een eigen couchette is tjdens de treinreizen niet mogelijk.

 • Hotel Khibiny Kirovsk
 • Hotel Khibiny kamer Kirovsk
 • Hotel Khibiny kamer Kirovsk
 • Hotel Khibiny sauna Kirovsk
 • Hotel Moryak Moermansk
 • Hotel Moryak kamer Moermansk
 • Hotel Moryak kamer Moermansk
 • Hotel Ivalo
 • Hotel Ivalo kamer
 • Hotel Ivalo zwembad

Vliegreis

Finnair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Helsinki

  Vertrek

  11:45

  Aankomst

  15:05

 • Vlucht met

  Traject

  Helsinki - Sint Petersburg

  Vertrek

  17:15

  Aankomst

  19:10

 • Vlucht met

  Traject

  Ivalo - Helsinki

  Vertrek

  13:55

  Aankomst

  15:25

 • Vlucht met

  Traject

  Helsinki - Amsterdam

  Vertrek

  16:40

  Aankomst

  18:15


Tijdverschil: in de winter is het in Moskou en de andere steden in het Europese deel van Rusland 2 uur later. in Finland is het één uur later dan in Nederland en België.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in Rusland en Finland gedeeltelijk met de trein en met een comfortabele bus.

Van Sint Petersburg naar Apatity reizen we met een comfortabele trein; deze reis duurt ca. 24hr. Dit is eigenlijk de beste manier van reizen Rusland. In de 2de klas coupés zitten 4 bedjes en voor lakens en een deken wordt gezorgd. We kunnen de benen strekken in het gangpad en de restauratiewagon is een groot deel van de dag open. Tijdens de reis wordt er ook regelmatig gestopt en kan je meestal even naar buiten. Ook het traject van Apatity naar Moermansk leggen we per trein af.

Van Apatity naar Kirovsk en terug reizen we per bus. Vanaf het vertrek uit Moermansk reizen we verder met een eigen bus tot Ivalo. We kunnen op deze manier stoppen waar we maar willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje te bezoeken.

In Sint-Petersburg zijn metro, tram en taxi handige vervoermiddelen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Finnair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Overnachtingen in trein in 2de klas coupés (4 personen)
 • Kirovsk; sneeuwschoentocht in Khibiny gebergte
 • Moermansk; dagexcursie naar Teriberka aan de Barentszzee
 • Vervoer naar het Sidaamuseum in Inari
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een shopt graag een van de luxe warenhuizen, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of verdwaalt in dorp of stad om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies en bezienswaardigheden in het reisprogramma inbegrepen (excl. entreegelden):

 • Sint Petersburg; verkennende stadswandeling met Nevski Prospekt, de Hermitage en de Petrus-en-Paulusvesting.
 • Kirovsk; wandeling met sneeuwschoenen in het Khibiny gebergte
 • Moermansk; excursie naar Teriberka, een dorp aan de kust van de Barentszzee (onder voorbehoud van weersomstandigheden)
   

Tijdens de reis zijn nog veel andere excursies mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn.

•    St. Petersburg; bezoek aan een voorstelling in het beroemde Mariinsky theater
•    Kirovsk, bezoek aan de ‘snowvillage’ met ijssculpturen of met de gondellift de berg op voor korte wandeling.
•    Kirovsk; alpineskiën, langlaufen of een tocht met motorslede.
•    Moermansk; bezoek aan de atoomijsbreker Lenin
•    Moermansk; aurorahunting tocht met enthousiaste gids
•    Bezoek aan Saami gemeenschap in Rusland
•    Ivalo; nachtelijk Noorderlicht excursies met motorsledes
•    Ivalo; sledehonden tochten  

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Rusland; moet via CIBT/Visumbo worden geregeld (i.v.m. noodzakelijke uitnodiging); Kosten € 125,25 op factuur. Voor de uitnodiging heeft Djoser de paspoortgegevens nodig.

Ongeveer 4 weken voor vertrek ontvang je via de Mijn Djoser-pagina meer informatie over de visumaanvraag. Het is belangrijk dat er, in je paspoort, twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor het visum.

Geldzaken

In Rusland wordt er betaald met de Russische roebel (RBL). In Finland wordt de Euro gehanteerd. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: er zijn in de meeste grote plaatsen waar overnacht wordt geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt tijdens de verblijf in de hotels inbegrepen. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. In de trein wordt geen ontbijt geserveerd. Je kunt zelf je keuze maken voor lunch en diner. In de grotere steden is in de afgelopen jaren een groot aantal nieuwe restaurants gekomen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. In de grote hotels en restaurants worden de gewone Europese gerechten bereid: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs.

De nationale drank in Rusland is thee. Koffie, altijd zwart opgediend, wordt veel minder gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. In Sint-Petersburg is het drinken van kraanwater echter af te raden. Hier kun je het beste flessen water gebruiken.

Gezondheid

Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. Het is wel verstandig om een medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging is mét accommodatie in Sint Petersburg of Ivalo te boeken.

De prijs in Sint Petersburg is vanaf € 60,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs in Finland is vanaf € 75,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In Rusland en Finland wordt het in de winter koud. De dagen zijn dan erg kort, maar vaak wel helder en zonnig. De temperaturen in St. Petersburg dalen tot onder het vriespunt. In de koudste maand, januari, is het gemiddeld -10°C. In de oblast Moermansk en Fins Lapland is het vaak nog kouder, waardoor thermokleding geen overbodige luxe is. In de winter valt er ook veel sneeuw, uiteraard onontbeerlijk voor de nodige sneeuwpret!

Het oerlandschap kenmerkt zich door zijn ongerepte natuur met vele naaldbossen en duizenden heldere meren.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waarom met Djoser op zoek naar het Noorderlicht?

 • Djoser heeft ruim 32 jaar ervaring met de organisatie van avontuurlijke reizen
 • Djoser is aangesloten bij het ANVR & SGR
 • Het reisprogramma is een goede balans tussen natuur, culturele hoogtepunten en maximale kans op het zien van het Noorderlicht.
 • Verblijf in karakteristiek accommodaties mét ontbijt
 • Bijzondere combinatie van Rusland en Fins Lapland
 • Kennis maken met de Samicultuur
 • Leuke optionele excursies in de sneeuw, als sneeuwscooter tochten, hondensleetochten, ijsvissen ed.
   

Hoe wordt het visum voor Rusland geregeld?

Hoe wordt de reis begeleid?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Fantastische complete reis, waar je meerdere avonden het Noorderlicht kunt zien......en we hebben het gezien in volle glorie.

  8,0

  8,0
 • Het was machtig mooi door zoveel sneeuw te rijden. Het Kursk monument in Moermansk maakt veel indruk. De aangeboden excursies in Finland zijn erg duur en wie niet meegaat ziet niets van de rendieren of honden. Echter een fantastisch avontuur tussen vriendelijke mensen in een witte wereld.

  9,0

  9,0
 • Een erg mooie vakantie. Een top reisleidster! Zonder Connie en haar kennis over de Russische cultuur en de taal waren we af en toe de weg kwijt geweest. Ze heeft het zeer druk gehad om alles goed te regelen. Hotels waren over het algemeen prima. Hotel Moermansk was het minste. Leuke excursies gehad.

  9,0

  9,0
 • Wat een fantastische reis hebben we gehad! Veel activiteiten gedaan zoals de huskytocht, de jacht op het Noorderlicht en ook gevonden,met sneeuwschoenen gelopen en op de sneeuwscooter. De combinatie van de Russische cultuur met de Saami cultuur is geweldig, want de Saami staat voor natuur. Een topreis

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Een natuur reis met Djoser

 • Veel individuele vrijheid
 • Gemak van een groepsreis
 • Kleine groepen
 • Oog voor cultuur & natuur
 • Scherpe prijzen

Bij Djoser zit je goed!

Klantwaardering

8,5

Fantastische complete reis, waar je meerdere avonden het Noo...
Fantastische complete reis, waar je meerdere avonden het Noorderlicht kunt zien......en we hebben het gezien in volle glorie.

Marianne L. - 8,0
Het was machtig mooi door zoveel sneeuw te rijden. Het Kursk...
Het was machtig mooi door zoveel sneeuw te rijden. Het Kursk monument in Moermansk maakt veel indruk. De aangeboden excursies in Finland zijn erg duur en wie niet meegaat ziet niets van de rendieren of honden. Echter een fantastisch avontuur tussen vriendelijke mensen in een witte wereld.

Tineke G. - 9,0
Een erg mooie vakantie. Een top reisleidster! Zonder Connie...
Een erg mooie vakantie. Een top reisleidster! Zonder Connie en haar kennis over de Russische cultuur en de taal waren we af en toe de weg kwijt geweest. Ze heeft het zeer druk gehad om alles goed te regelen. Hotels waren over het algemeen prima. Hotel Moermansk was het minste. Leuke excursies gehad.

Paulieke S. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Bekijk ook

Het weer in Rusland

Het weer in Rusland

12°C

Terug naar boven