Natuurreis Wit-Rusland

Natuurreis Wit-Rusland

Op zoek naar wolven

6 dagen

"Er is een wolf gesignaleerd op de Veluwe". Wolven steken onze grenzen over vanuit het oosten en worden steeds vaker weer in het Nederlandse landschap gesignaleerd. Dit is goed nieuws nadat het dier jarenlang met uitsterven is bedreigd. De kans om een wolf te spotten op de Veluwe of bijvoorbeeld in de Ardennen blijft echter zeer gering. We reizen af naar Belarus waar we niet alleen op zoek gaan naar dit zeldzame dier, maar waar we gelijk het Wit-Russische Nalibokiwoud onder de bezielende leiding van bioloog Vadim ontdekken. We ondervinden het leven in dit Europese woud aan den lijve. Een bijzondere ervaring!

Van:
Aan:


Routekaart Natuurreis Wit-Rusland, 6 dagen
 1. Amsterdam - Minsk
 2. Minsk - Nalibokiwoud, Naust eco station
 3. Nalibokiwoud, opzoek naar wolven met Vadim
 4. Nalibokiwoud, opzoek naar wolven met Vadim
 5. Nalibokiwoud, Naust eco station - Minsk
 6. Minsk - Amsterdam

Reisbeschrijving

Minsk, statige hoofdstad

Dag 1. Amsterdam - Minsk

Minsk kerk Wit-Rusland De reis begint in de Wit-Russische hoofdstad, Minsk. Wit-Rusland of Belarus kent een roerige geschiedenis waar we tijdens het verblijf in de stad zeker meer van zullen zien. Minsk, de hoofdstad van de sinds augustus 1991 zelfstandige republiek, heeft veel moeten doorstaan. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad volledig verwoest en om die reden vind je er praktisch alleen moderne gebouwen.

De stad strekt zich uit langs de beide oevers van de oude rivier Svisloch, gelegen tussen met naaldbossen begroeide heuvels. Minsk is overigens trots op haar nieuwe uiterlijk dat ook de Stalin imperium stijl wordt genoemd. De bijzondere architectonische bouwwerken sieren de stad. Denk aan de imposante Nationale Bibliotheek en het indrukwekkende Eiland van Tranen.

Nationale Bibliotheek Minsk Wit-RuslandDe nieuwe Nationale Bibliotheek bevindt zich in een bizar futuristisch gebouw en is een van de eyecatchers van de stad. Een bezoek is de moeite meer dan waard. In het Nationale Kunstmuseum vinden we Russische, Wit-Russische en Europese kunst vanaf de 14de eeuw tot het heden. Het oude Minsk komt tot leven in de wijk Troitskoe Predmestye waar in het verleden de Drie-eenheids-kerk heeft gestaan. De wijk is in de jaren ‘80 van de vorige eeuw herbouwd in oude stijl en verworden tot een levendige wijk met veel gezellige cafés en restaurants. Ondanks dat de kerken ten tijde van de Sovjet Unie niet functioneerden, vinden we in het centrum zeker nog een aantal mooie exemplaren.

Om de sfeer van de stad te proeven is het zeker een aanrader de levendige markt van Minsk te bezoeken. De metro, net als in Rusland ook hier de Paleizen van het Volk, brengt je hier eenvoudig naar toe. Op de markt komt vaak de ware aard van een volk naar boven, en dit lijkt in Wit Rusland te betekenen dat de mensen allerbeleefdst, opgeruimd en erg vriendelijk zijn. Geen schreeuwende menigte dus hier zoals in veel andere landen het geval is, maar een uitermate beschaafde bedoeling.

Nalibokiwoud - Sporen zoeken en dieren spotten

Dag 2. Minsk - Wolvencentrum
Dag 3. Wolvencentrum
Dag 4. Wolvencentrum 
Dag 5. Wolvencentrum - Minsk

Naust eco station Wit-Rusland We zijn hier gekomen voor de natuur en in de middag rijden we naar het Nalibokiwoud gelegen ten westen van Minsk, op een kleine 100 km afstand. Dit is de woonplaats van de Witrussen Vadim en Ira die hier al geruime tijd wonen. Samen met Vadim gaan we hier op ontdekkingstocht. Het spotten van flora en fauna en het leven middenin de natuur staan de komende dagen centraal. Het voelt alsof we in het sprookje Hans en Grietje zitten, ondanks dat we ons slechts op beperkte afstand van de stad bevinden.

Bison Wit-RuslandVadim Sidorovich en Ira Rotenka, twee zoölogen en echtpaar, wijden hun leven aan de wetenschap en zijn al verschillende decennia bezig met onderzoek naar wildlife in Wit-Rusland. Vadim heeft een driedelige boekwerk op zijn naam staan over dit Nalibokiwoud: alle details over de flora, fauna de fysische geografie en geschiedenis van het Nabilokiwoud staan opgetekend. We gaan op zoek naar een heuse Big Five!  De Wit-Russische Big Five zijn beren, lynxen, wolven, bizons en elanden. In een aantal wildparken in Afrika zijn de Big Five echter wat meer gewend aan toeristen en derhalve wat eenvoudiger te spotten. Om die reden is de beloning extra groot, wanneer we een wolf of beer spotten of sporen kunnen volgen. Vadim vertelt tot in detail over de leefwijze van wilde dieren in Europa, ze zijn er zeer zeker nog!

Tijdens het verblijf in onze eenvoudige accommodatie trekken we er met 4x4 jeeps op uit om verschillende delen van het woud te ontdekken; eerst gemotoriseerd en vervolgens te voet om dieren en vogels niet af te schrikken en om de stilte van het woud te kunnen ervaren. We gaan er in de vroege ochtend en de vroege avond weer op uit om zoveel mogelijk dieren actief te kunnen zien. Wolven zijn schuwe dieren en de kans om ze te spotten is tijdens het vroege ochtenduur of in de late namiddag. Vanwege het ruige terrein en de pittige wandelingen dienen deelnemers over een redelijke conditie te beschikken.

Wolf Wit-RuslandVadim is een excellente spoorzoeker en wijst ons op sporen van wolven en beren. Of andere dieren zoals edelherten, elanden, bevers, marters, hazen, egels en vossen. Vadim doet al jarenlang onderzoek naar het gedrag van de wolven en deelt zijn kennis over deze bijzondere dierenwereld. Een greep uit de vogelsoorten die we kunnen treffen: zwarte specht, de bonte specht, de houtsnip, uilen, verschillende zangvogels, verschillende koolmezen, kwikstaarten, verschillende vogels uit de adelaarsfamilie, arenden… Het mag duidelijk zijn: de verrekijker gaat mee op deze reis!

Wit-Rusland heeft een roerige geschiedenis waar het gehele territorium van het land onder heeft geleden. Vanaf de veroveringen van Napoleon, tot de Tweede Wereldoorlog waarbij de Nazi’s moesten worden verslagen door de Russen. Dit was een ware helse strijd, waarin dán weer de Duitsers territorium wonnen en dán weer het Russische kamp uit het oosten. Het bosrijke land diende als een perfecte camouflage en in het Nalibokiwoud zien we dan ook nog schuilplaatsen en grafheuvels van gevallen soldaten daterend uit de jaren 40 van de vorige eeuw.

Terug in Minsk

Dag 6 Minsk - Amsterdam

We hebben nog even de tijd om naar de markt te gaan of een van de musea nog te bezoeken. We vliegen in de middag weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. In deze reis betekent dit dat ons principe 'vrijheid-blijheid' in Minsk volledig van toepassing is. Ook tijdens het verblijf in het Nalibokiwoud ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in Minsk
 • Ontbijt in Minsk
 • Verblijf in het eco station in het Nalibokiwoud
 • Volpension in het eco station
 • Gids tijdens het verblijf in het eco station
 • Safari's met een Niva 4x4 jeep door het woud
 • Wandelingen olv gids op zoek naar dieren en sporen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus naar het Nalibokiwoud

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Minsk is bij te boeken (op aanvraag).

De prijs in Minsk is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 75,-.

De genoemde prijs zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 12.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In de hoofdstad Minsk overnachten we in een comfortabel middenklasse hotel. Het is een typisch Sovjetstijl hotel dat helemaal bij de sfeer van de stad past. Tijdens het verblijf in het Nalibokiwoud gaan we terug naar de natuur: een echte wildernis ervaring. We overnachten in het knusse huis van Irina en Vadim, helemaal gebouwd in harmonie met de omliggende natuur in de oude stijl van deze regio. Zo is er bijvoorbeeld geen wifi, geen TV en beperkt telefoonsignaal.

De accommodatie is gedeeld en ook de sanitiare faciliteiten zijn basic en dienen te worden gedeeld met de medereizigers. Voor een vijftal deelnemers worden er matrassen op de grond uitgespreid. Na een dag in de buitenlucht is het heerlijk bijkomen bij het haardvuur in de gezamelijke woonkamer of in een van twee Russische banja's die op het terrein staan. Een werkelijke outdoor experience voor de liefhebber!

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Minsk Tourist hotel
Naliboki Naust eco station


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Tourist Hotel Minsk Wit-Rusland

  Typische Sovjet stijl hotels in Minsk.

 • Tourist Hotel kamer Minsk Wit-Rusland

  In Minsk heeft iedere kamer een douche en toilet.

 • Tourist Hotel receptie Minsk Wit-Rusland
 • Wolvencentrum eten

  In het Eco Station is volpension inbegrepen.

 • Naust eco station Wit-Rusland

  Het Eco Station ligt prachtig in de natuur.

 • Naust eco station kamer Wit-Rusland

  Terug in de tijd in het Eco Station.

 • Naust eco station Wit-Rusland slaapkamer

  Back to basic in het Eco Station.

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  08:55

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Minsk

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  12:50

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Minsk - Wenen

  Vertrek

  13:30

  Aankomst

  14:25

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  17:20

  Aankomst

  19:15

Tijdsverschil: In Wit-Rusland is het één uur later.

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maarliefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We maken gebruik van een bus voor het vervoer naar het Nalibokiwoud. Tijdens het verblijf in het woud, maken we gebruik van 4x4 Niva' jeeps. Voor een van deze auto's is een deelnemer de chauffeur of chauffeuse. Neem als je wilt rijden je rijbewijs mee. In Minsk overnachten we in een centraal gelegen hotel. We begeven ons bij voorkeur met de metro of gewoon te voet.

 • Austrian Airlines vliegtuig

  Comfortabele vluchten met Austrian Airlines.

 • Per terreinwagen gaan we opzoek naar de eerste sporen van wildlife.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen in Minsk
 • Ontbijt in Minsk
 • Verblijf in het eco station in het Nalibokiwoud
 • Volpension in het eco station
 • Gids tijdens het verblijf in het eco station
 • Safari's met een Niva 4x4 jeep door het woud
 • Wandelingen olv gids op zoek naar dieren en sporen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus naar het Nalibokiwoud

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de lokale markt of vermaakt zich goed in één van de café's van Minsk, terwijl de ander liever het 'National Art' of juist het 'Historical Museum' bezoekt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken. Voorgaande is voornamelijk van toepassing op het verblijf in Minsk. Tijdens het verblijf in het eco station worden de activiteiten bepaald door onze gids Vadim, een wandelende encyclopedie.

Tijdens deze reis naar Wit-Rusland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Verschillende 'safari's' in Niva jeeps door het woud.
 • Stevige wandelingen onder begeleiding van een bevlogen gids die ons uitgebreid informeert over wolven, beren en andere grote zoogdieren die in het Nalibokiwoud leven.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat nog zes maanden na de terugreis geldig moet zijn.
 • Visum voor Wit-Rusland is niet vereist voor een verblijf van maximaal 30 dagen, mits aankomst op internationale luchthaven van Minsk.
 • Verzekeringsbewijs zorgverzekering, welke kosten tot € 10.000,- dekt.

Geldzaken

In Wit-Rusland betaal je met de Wit-Russische roebel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In Minsk zjin geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s kun je het beste bij wisselkantoren omwisselen.
Creditcards: zijn uitsluitend in Minsk te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt €.15,- pp.

Maaltijden

Bij deze reis zijn de ontbijten op alle dagen inbegrepen. Daarnaast zijn tijdens het verblijf in het Naust eco station ook de maaltijden inbegrepen. Dit zijn drie maal lunch en drie maal diner.

De maaltijden in Wit-Rusland zijn vers en stevig. Er wordt veel met aardappelen gekookt en ook worden er pannenkoekjes van gemaakt die wel of niet gevuld zijn. Ook de welbekende blini's, worden hier veel gegeten. Dit is een typisch gerecht uit Oost-Europa. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar en uiteraard is de Russische bietensoep zeker de moeite waard. Verder is het belangrijkste ingrediënt in de Wit-Russische keuken de paddenstoel. De maaltijden zijn daarnaast goed gekruid met o.a. knoflook. Andere specialiteiten zijn ‘mokanka’, een maaltijdsalade, en meelballetjes, ook wel ‘kletski’ of ‘galushki’.

Ira kookt overheerlijke maaltijden met lokale verse gerechten. Iedereen schuift gezellig aan aan de grote tafel waar de pannen dampend op tafel staan.

Qua drank kan Wit Rusland zich meten aan zijn grote broer Rusland: de wodka vloeit rijkelijk, maar probeer ook eens het pittige kruidendrankje ‘Belovezhskaya Bitter’. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker.

Gezondheid

Voor deze reis zijn geen vaccinaties verplicht, maar worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

De hygiënische omstandigheden kunnen op enkele plekken minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is altijd verstandig goed te letten op wat je eet. Het leidingwater is in principe overal veilig om te drinken, maar smaakt niet altijd even goed en mineraalwater is voor een klein bedrag te koop.

In de bos- en waterrijke gebieden is het aan te raden een goede muggenolie en tekentang mee te nemen vanuit Nederland. Vanwege de aard van het terrein en de zwaarte en duur van de wandelingen (12 kilometer per dag) dienen deelnemers te beschikken over een redelijke tot goede conditie.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging/verlenging mét accommodatie in Minsk is bij te boeken (op aanvraag).

De prijs in Minsk is € 45,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer op basis van logies en ontbijt kost € 75,-.

De genoemde prijs zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In het centrum van Wit-Rusland of Belarus heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. De wolvenreis vindt plaats in het voor- en najaar. Dan moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. In het eco station staat de kachel meestal aan, dus binnen is het altijd aangenaam warm. De temperatuur overdag schommelt in het voor- en najaar rond de 10-15 graden . Het oerlandschap kenmerkt zich door zijn ongerepte natuur met veel naaldbossen en heldere meren.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt deze reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Daarnaast wordt deze bijzondere reis ter plaatse begeleid door Vadim Sidorovich. Deze wandelende encyclopedie vertelt ons over de flora en fauna van deze regio. De zoöloog heeft afgelopen decennia zijn leven gewijd aan het Nalibokiwoud en zijn inwoners. Meer informatie over hem en zijn publicaties is hier te vinden.

FAQ

Waar overnachten we tijdens deze reis?

In Minsk overnachten we in een goed middenklasse hotel dichtbij de metro. De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien. Het is een echt Sovjet hotel met prima service.

In het Nalibokiwoud overnachten we thuis bij de biologen Vadim en Ira. De accommodatie is eenvoudig en op indeling. Vadim en Ira leven hier zoveel mogelijk in harmonie met de natuur. Dat betekent dat de toiletten zich buiten het woonhuis bevinden en dat er een douche beschikbaar is voor iedereen. Daarnaast is er een drietal zogenaamde banyas, ofwel sauna's waar je je aan het einde van de dag kan opwarmen. In de gezellige keuken brengen we de avonden door in het woud met vergezeld van Vadim en Ira en onder het genot van haar overheerlijke maaltijden.

Is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken?

Is het mogelijk de reis te vervroegen of verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor deze reis?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik gebruik maken van Wifi?

Wat is het voltage in Wit-Rusland? Hoe zit het met het opladen van apparatuur?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in Wit-Rusland?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Fantastische reis, alleen te kort. Had langer mogen duren. Begeleiding was uitstekend. De Russische gids erg goed en enthousiast. De dag Minsk had van mij niet gehoeven, was liever meteen doorgereisd naar het woud.

  10,0

  10,0
 • Ondanks het missen van de wolf een geweldige reis! Bijzonder om wandelend, klimmend en wadend de diversiteit van zo'n oerbos te ervaren. Veel sporen op de grond en aan de bomen van oa wolven, beren en lynxen en geweldig om daar elanden en groepen wisenten en edelherten te zien. Smaakt naar meer!

  8,0

  8,0
 • Mooie natuurreis. Leuke groep, goede reisleider. De wolf is gepot, net als de laplanduil, elanden, edelherten, wisenten en bevers. Ook veel diersporen gezien. De wandelingen waren leuk. Laarzen waren echt nodig bij sommige wandelingen!

  8,0

  8,0
 • Heb een fantastische reis gemaakt met nog 12 enthousiaste medereizigers en een enthousiaste Reisleider naar het Naliboki Woud in Wit-Rusland. Vond het fascinerend en bijzonder om in Centrum Minsk te kijken, waar wij diverse culturele gebouwen en prachtige kerken bezocht hebben. Om een dag later naar het Naliboki Woud te gaan. Een aparte bijzondere ervaring midden in het oerwoud waar stilte, heerlijk !!, overheerst, waar men een speld kon horen vallen. De duisternis en donkerte van de nacht is een beleving om mee te maken. Luisteren of men wolven hoort. Hebben een vier uur durende wandeling met af en toe klauteren over omgevallen bomen, gemaakt. Bij een beverhol geweest, over greppels en slootjes gesprongen, door het hoge struweel en struiken geploegd, de moeite waard. s Morgens vroeg bisons gezien alsmede herten, adelaars, buizerds, de stilte gehoord. Het was/is voor mij een belevenis die ik een ieder kan aanraden. Het was goed voor mij dit te doen zowel fysiek als mentaal. Ging er blij heen, kwam nog blijer met een bijzondere ervaring van terug. ECHT mooi en Gaaf !

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Een natuur reis met Djoser

 • Veel individuele vrijheid
 • Gemak van een groepsreis
 • Kleine groepen
 • Oog voor cultuur & natuur
 • Scherpe prijzen

Bij Djoser zit je goed!

Klantwaardering

9,0

Fantastische reis, alleen te kort. Had langer mogen duren. B...
Fantastische reis, alleen te kort. Had langer mogen duren. Begeleiding was uitstekend. De Russische gids erg goed en enthousiast. De dag Minsk had van mij niet gehoeven, was liever meteen doorgereisd naar het woud.

Thea B. - 10,0
Ondanks het missen van de wolf een geweldige reis! Bijzonder...
Ondanks het missen van de wolf een geweldige reis! Bijzonder om wandelend, klimmend en wadend de diversiteit van zo'n oerbos te ervaren. Veel sporen op de grond en aan de bomen van oa wolven, beren en lynxen en geweldig om daar elanden en groepen wisenten en edelherten te zien. Smaakt naar meer!

Berty B. - 8,0
Mooie natuurreis. Leuke groep, goede reisleider. De wolf is...
Mooie natuurreis. Leuke groep, goede reisleider. De wolf is gepot, net als de laplanduil, elanden, edelherten, wisenten en bevers. Ook veel diersporen gezien. De wandelingen waren leuk. Laarzen waren echt nodig bij sommige wandelingen!

Saskia L. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Bekijk ook

Terug naar boven