New York

Ontdek het 'andere' New York 7 dagen

New York heeft veel meer te bieden dan het Vrijheidsbeeld, Times Square en Wall Street alleen. Samen met onze Nederlandse reisbegeleider, die al 25 jaar in New York woont, bezoek je de mooie en vaak onbekende plekken van deze bruisende stad. Denk bijvoorbeeld aan de wijk Chelsea met zijn kunstgalerieën en hippe bars, waan jezelf in Azië tijdens een bezoek aan Chinatown of probeer een heerlijke cannelloni in Little Italy. In Brooklyn bezoeken wij onder andere historische Nederlandse gebouwen en de Freedom Tower (World Trade Center.) Uiteraard heb je daarnaast ook voldoende tijd om er tevens zelf op uit te trekken en jezelf onder te dompelen in deze metropool.

Van:
Aan:


Routekaart Ontdek het 'andere' New York, 7 dagen
 1. Amsterdam - New York
 2. New York, wandeling met gids door Chinatown, Little Italy en Soho
 3. New York, wandeling met gids door Brooklyn, Manhattan en East Village
 4. New York, wandeling met gids door Central Park
 5. New York, wandeling met gids door Harlem
 6. New York - Amsterdam
 7. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

In 1624 stichtte een groep protestantse Waalse families een eerste nederzetting op het eiland Manhattan. Zij werden daarop gevold door andere families van Duitse, Nederlandse en Britse afkomst. In mei 1626 werd Peter Minuit aangewezen als eerste gouverneur van deze kolonie en kocht Manhattan van de inheemsen voor een prikje. New Amsterdam was geboren. In 1664 veroverden de Engelsen de stad en kreeg het de naam New York. Een wereldstad waar de energie 24/7 aanwezig is oftewel ‘The city that never sleeps’.

Dag 1. Amsterdam - New York
New York skyline stadAan het begin van de middag arriveren we op de luchthaven van New York. De reisbegeleider wacht je op en brengt je naar het hotel, gelegen op een uitstekende, centrale plek in New York. Het sfeervolle hotel beschikt onder andere over een fitnesscentrum en wifi.
Na aankomst in het hotel kan je direct de omgeving gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Times Square. Deze beroemde, bruisende neon verlichte wijk is het culturele centrum van New York.

Dag 2. Chelsea, Greenwich Village, Chinatown, Little Italy en Soho
Vandaag maken we een wandeling door de multiculturele buurten die de stad zo’n bijzonder karakter geven.

We beginnen onze wandeling in Chelsea, gelegen in het westen van Manhattan. In Chelsea hebben de fabrieken plaatsgemaakt voor talloze kunstgalerieën voor hedendaagse kunt en fashion boetieks.

We vervolgen onze route naar Greenwich Village. Greenwich Village staat bekend om zijn kleurrijke, artistieke inwoners en de alternatieve cultuur waar Bob Dylan, Dylan Thomas en Andy Warhol hun roots hebben. Dankzij de progressieve houding van veel van haar inwoners is Greenwich Village van oudsher een knooppunt van nieuwe bewegingen en ideeën: politieke, culturele, culinaire en artistieke.

new york china townVervolgens bezoeken we Chinatown & Little Italy. Dit zijn de etnische buurten die de stad zo’n bijzonder karakter geven. In Chinatown zijn de straten gevuld met verkopers en waan je je in Azië. Probeer een lekker visje op één van de vismarkten. Een Italiaans gebakje in Little Italy mag je niet missen!

We eindigen deze wandeling in Soho. Hier vind je stijlvolle boetieks, beroemde winkelketens, kunstgalerijen, trendy bars en leuke restaurantjes. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan een van de vele bars en clubs waaronder de bekende jazzclub Blue Note of drink een biertje bij The White Horse Tavern waar de schrijvers Dylan Thomas, Jack Keruoac en Allen Ginsberg vaste klant waren.

Dag 3. Brooklyn, Manhattan en de East Village

brooklyn bridge new york usaWe nemen de metro naar Brooklyn. Daar ontdekken we onder andere de diverse renovaties van huizen en oude industriële panden in de Dumbo-wijk, de statige brownstone huizen aan de waterkant die een uniek uitzicht bieden op Manhattan. Per metro of lopend over de Brooklyn Bridge gaan we richting downtown Manhattan.

Daar laat de reisbegeleider je de belangrijkste bezienswaardigheden zien, waaronder het Stock Exchange gebouw. En de historische Nederlandse gebouwen en plekjes zoals Wall Street, het meest vitale financiële centrum van de wereld en genoemd naar de ‘wal’ die de Nederlanders bouwden om indringers buiten te houden. Ook zul je het nieuwe World Trade Center gebouw (Freedom Tower) zien.

Na het begeleide deel van de dag heb je genoeg tijd om zelf het centrum te verkennen. Pak de veerboot naar het Vrijheidsbeeld, het bekende standbeeld dat symbool staat voor de vrijheid en als teken van verwelkoming geldt. Of bezoek de Lower East Side Tenement Museum. Door interactieve tours wordt de strijd van de immigranten tot leven gebracht. Een bezoek aan het 9/11 Memorial Museum is heel ontroerend. Gun jezelf daar een paar uur en koop op voorhand een ticket. Een biertje drink je bij McSorley’s Ale House, de oudste Ierse bar in Manhattan. 

Later op de dag verzamelen we weer en brengen we een bezoek aan East Village. Jonge kunstenaars stroomden naar het gebied voor de lagere huurprijzen. Nu vind je er levendige bars, trendy restaurants en clubs. In dit gebied is de ‘punk’ muziek geboren.

’s Avonds kun je op ‘Curry Road’ in een sfeervolle omgeving genieten van een heerlijke Indiase maaltijd. Na het eten kun je heerlijk genieten van een espresso in een van de vele cafés. Voor een echte New York ervaring is het Nuyorican Poets Cafe een aanrader, hier kun je terecht voor een ‘poetry slam’ van lokaal bekende artiesten en andere kleurrijke figuren.

Dag 4. Fifth Avenue, Central Park en Upper West Side
Central park new york usaIn het weekend trekken veel New Yorkers richting Central Park om te sporten, te picknicken en te relaxen. Het langwerpige park strekt zich uit over 4 kilometer en heeft een oppervlakte van 341 hectare. De aanleg van het park nam 16 jaar in beslag. Simon kent het park op z’n duimpje, leidt ons rond langs meren, ligweides, de dierentuin, ijsschaatsbanen en Yoko Ono's herdenkingsplek 'Strawberry Fields'. Ook de Upper West Site, de chique buurt rond het park, wordt in de wandeling meegenomen. Hij laat je onder andere het oude huis zien van James Dean, Lincoln Center, de Dakota waar John Lennon heeft gewoond en hij neemt je mee naar de plek waar je de beste bagels van de wereld kunt kopen. Later op de dag kun je er zelf met de fiets of op skates op uittrekken. Je kunt ook een kijkje nemen in het indrukwekkende Museum of Natural History, het Metropolitan Museum of Art of The Frick Collection.

Dag 5. Harlem
harlem new york usaHarlem is wat architectuur betreft een van de mooiste buurten van New York. Het grootste deel werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw als comfortabele woonwijk met ruime flats, parken, kerken, synagogen en musea. In de jaren zestig raakte de buurt in verval. Dankzij duizenden koppige ‘Harlemites’ en de economische heropleving van de jaren negentig is de wijk al een tiental jaren aan het opleven. Jonge mensen willen weer in Harlem wonen en er nog flink voor betalen ook. De wijk telt onder andere 350 grote en kleine kerken, Sugar Hill waar Duke Ellington woonde, het legendarische Apollo-theater en spiksplinternieuwe winkelcentra gefinancierd door supersterren als Magic Johnson. Het is ideaal om hier een reisbegeleider bij je te hebben die de wijk goed kent. Als je op een zondag in New York bent, neemt de reisbegeleider je mee naar een van de swingende gospels, een absolute belevenis! Na de dienst kunnen we van Sylvia’s Restaurant overheerlijke soulfood genieten in haar gelijknamige restaurant.

Dag 6. New York - Amsterdam
Voordat we terugvliegen naar Amsterdam heb je in de ochtend en middag nog tijd om musea te bezichtigen, de laatste inkopen te doen of om te genieten in Central Park. De reisbegeleider geeft je graag wat laatste tips en suggesties voordat hij de groep gedag zegt. Pas ’s avonds laat vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 7. aankomst Amsterdam
De volgende ochtend kom je met een directe vlucht vanuit New York aan op Schiphol.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het New York immers het beste kennen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 sep - 21 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 mei - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

07 jun - 13 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Transfers
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Stadswandeling Chinatown, Little Italy, Chelsea en Soho
 • Stadswandeling Brooklyn, Financial District & East Village
 • Stadswandeling Central Park, Upper West Side
 • Stadswandeling Harlem

Exclusief

Maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 775,-.

Hotelverlenging

Een hotelverlenging in New York is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn op aanvraag. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Je slaapt in een goed driesterrenhotel in het hart van New York. Times Square, Broadway, Central Park, Rockefeller Center en MoMa zijn op loopafstand. Ook de metro is dichtbij, dus als je op pad gaat voor een stadswandeling in een andere wijk is het openbaar vervoer in de buurt.

Ruim een week voor vertrek ontvangen deelnemers informatie over het definitieve hotel. Bekijk hieronder Tripadvisor reviews van hotels waar we regelmatig verblijven.

Bekijk de hotelreviews op Tripadvisor

Amsterdam Court Hotel
The Manhattan at Times Square Hotel

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 775,-.

 • New york city trip Djoser
 • New york hotel accommodatie overnachting kamer Djoser

  Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet.

 • New york hotel overnachting djoser USA
 • New york yellow cab city trip USA Djoser

  Het centraal gelegen hotel is een goede uitvalsbasis voor de verkenning van de stad.

 • New york hotel city trip overnachting accommodatie Djoser
 • New york accommodatie overnachting hotel Djoser
 • New york hotel accommodatie overnachting citytrip Djoser
 • New york hotel accommodatie overnachting Djoser
 • New york hotel accommodatie overnachting kamer Djoser
 • New york hotel overnachting badkamer accommodatie Djoser
 • New york times quare Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - New York John F. Kennedy

  Vertrek

  13:20

  Aankomst

  15:30

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  New York John F. Kennedy - Amsterdam

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  11:20*

* aankomst volgende dag


New York kent een tijdsverschil van 6 uur.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

De stad zal voornamelijk te voet ontdekt worden, aangezien we mooie wandelingen maken. De metro is een goedkoop en makkelijke alternatief om je van de ene naar de andere wijk te verplaatsen. De reisbegeleider laat zien waar je een kortingspas voor de metro kunt kopen. Aangezien New York omringd is met water behoort een boottocht zeker tot de mogelijkheden.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Transfers
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Stadswandeling Chinatown, Little Italy, Chelsea en Soho
 • Stadswandeling Brooklyn, Financial District & East Village
 • Stadswandeling Central Park, Upper West Side
 • Stadswandeling Harlem

Excursies

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voor vertrek informatie over het definitieve hotel. Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Tijdens deze reis naar New York zijn de diverse stadswandelingen in het reisprogramma inbegrepen:


Je maakt dagelijks een mooie wandeling door enkele van de verschillende wijken van New York. Simon, een Nederlander die al 25 jaar in New York woont, neemt je mee op pad en laat je de verborgen pareltjes van de stad zien. Je komt in wijken waar je anders zelf nooit zult komen!

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Dit is het ESTA. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Meer informatie is ook te vinden op deze website.


Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor één ouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In de Verenigde Staten betaalt men met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koers kijk op oanda.com.

Pinnen: is overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars. 
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Tijdens de stadswandelingen zal er onderweg geluncht worden. 's Avonds ben je vrij om te eten waar je maar wilt.

De stad barst van de leuke, lekkere en gezellige eetgelegenheden om 's avonds uit eten te gaan. New York staat bekend als smeltkroes van culturen en dat is ook zeker te zien in het aantal verschillende keukens. Door de vele immigranten zijn er veel Italiaanse, Chinese en Indische restaurants te vinden. Natuurlijk staan de Verenigde Staten ook bekend om het fastfood, maar gelukkig kunt je ook chic uit eten gaan in New York. Van een hotdogkar op de hoek tot een trendy restaurant in Greenwich Village. Uiteraard kan onze reisbegeleider je tips geven voor de goede adresjes, aangezien hij al jaren in de Verenigde Staten woont.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Een hotelverlenging in New York is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn op aanvraag. 

Klimaat en geografie

Door het landklimaat in het noord oosten van de Verenigde Staten, kent New York grote tegenstellingen wat het klimaat betreft: koude winters met veel sneeuw en warme, tropische zomers met veel zon. In het voor- en het najaar is het aangenaam weer, maar ook tijdens de zomermaanden is het goed reizen naar The Big Apple.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende lokale reisbegeleider, die al 25 jaar in de omgeving van New York woont. Hij neemt je graag mee naar bekende en onbekende plekken van New York. Natuurlijk vertelt hij uitgebreid over lokale gebruiken, culturele achtergronden en interessante plekken in New York.

FAQ

Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verplaats je je veel met het openbaar vervoer of een taxi. Ook wordt er veel gewandeld. De ervaren gids neemt je mee op pad en weet de weg.
 

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten ?

Wat voor weer kan ik verwachten in New York?

Wat zijn de betaalmiddelen in de VS?

Wat is het tijdsverschil met New York?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • De reis naar NY is mij op deze manier uitstekend bevallen. Onze gids heeft het op een zeer energieke informatieve wijze gebracht. Hij heeft ons NY een gezicht gegeven van een enthousiaste, energieke, stijlvolle, oprechte, tikkeltje ondeugende jongedame die weet wat ze wil!!! Zeer de moeite waard! Top!

  8,0

  8,0
 • Wat een mooie reis was dit. Leuke reisgenoten, geluk met het weer en een goede gids. Simon heeft veel kennis en is prettig om mee te praten. Als je meer wilt als wat iedereen gewoonlijk doet kan ik deze reis echt aanraden! Zal er lange tijd met veel plezier aan terugdenken.

  9,0

  9,0
 • GAAF!

  10,0

  10,0
 • Zeker geen relax-vakantie, veel gewandeld en heel veel gezien! De moeite!

  8,0

  8,0
 • Zeer complete reis naar NY met transfers en ontbijt inclusief. Perfect gelegen hotel. Simon brengt je naar plekken waar je zelf niet gauw komt. Flexibel programma. Genoeg tijd om op eigen gelegenheid de highlights van de stad te bezoeken, met of zonder groepsgenoten.

  8,0

  8,0
 • Het is met Simon best aardig doorwandelen (met koffiebreak en voldoende tijd om foto's te nemen), maar daardoor zie je een hoop van New York en heb je in de middag en avond nog voldoende tijd zelf op pad te gaan en op eigen houtje New York te ontdekken.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandssprekende reisbegeleider en New York kenner 
 • Ontdek New York op een bijzondere manier
 • Overnachten in centraal gelegen hotel
 • Ontbijt inclusief
 • Bijzondere stadswandelingen naar plekken waar je anders nooit zult komen

Klantwaardering

8,5

De reis naar NY is mij op deze manier uitstekend bevallen. O...
De reis naar NY is mij op deze manier uitstekend bevallen. Onze gids heeft het op een zeer energieke informatieve wijze gebracht. Hij heeft ons NY een gezicht gegeven van een enthousiaste, energieke, stijlvolle, oprechte, tikkeltje ondeugende jongedame die weet wat ze wil!!! Zeer de moeite waard! Top!

Mieke K. - 8,0
Wat een mooie reis was dit. Leuke reisgenoten, geluk met het...
Wat een mooie reis was dit. Leuke reisgenoten, geluk met het weer en een goede gids. Simon heeft veel kennis en is prettig om mee te praten. Als je meer wilt als wat iedereen gewoonlijk doet kan ik deze reis echt aanraden! Zal er lange tijd met veel plezier aan terugdenken.

Willem R. - 9,0
GAAF!

Hendrik L. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven