Reis zoeken

Soort reis

Regio

Land

Reisduur

Vertrekperiode

Prijs

Prijs vanaf € 1.995,-

Boek deze reis Brochure aanvragen

Ontdek het 'andere' New York 7 dagen

New York heeft veel meer te bieden dan het Vrijheidsbeeld, Times Square en Wall Street alleen. Samen met onze Nederlandse reisbegeleider, die al 25 jaar in New York woont, bezoek je de mooie en vaak onbekende plekken van deze bruisende stad. Denk bijvoorbeeld aan de wijk Chelsea met zijn kunstgalerieën en hippe bars, waan jezelf in Azië tijdens een bezoek aan Chinatown of probeer een heerlijke cannelloni in Little Italy. In Brooklyn bezoeken wij onder andere historische Nederlandse gebouwen en de Freedom Tower (World Trade Center.) Uiteraard heb je daarnaast ook voldoende tijd om er tevens zelf op uit te trekken en jezelf onder te dompelen in deze metropool.

23°
Stuur door
Van:
Aan:

Beschrijving

Print reisbeschrijvingIn 1624 stichtte een groep protestantse Waalse families een eerste nederzetting op het eiland Manhattan. Zij werden daarop gevold door andere families van Duitse, Nederlandse en Britse afkomst. In mei 1626 werd Peter Minuit aangewezen als eerste gouverneur van deze kolonie en kocht Manhattan van de Indianen voor een prikkie. New Amsterdam was geboren. In 1664 veroverde de Engelsen de stad en kreeg het de naam New York. Een wereldstad waar de energie 24/7 aanwezig is oftewel ‘The city that never sleeps’.

Dag 1. Amsterdam – New York
Aan het begin van de middag arriveren we op de luchthaven van New York. De reisbegeleider wacht je op en brengt je naar het hotel, gelegen op een uitstekende, centrale plek in New York. Het sfeervolle hotel beschikt onder andere over een fitnesscentrum en wifi.
Na aankomst in het hotel kan je direct de omgeving gaan verkennen. Bezoek bijvoorbeeld Times Square. Deze beroemde, bruisende neon verlichte wijk is het culturele centrum van New York.

Dag 2. Chelsea, Greenwich Village, Chinatown, Little Italy en Soho
Vandaag maken we een wandeling door de multiculturele buurten die de stad zo’n bijzonder karakter geven.
We beginnen onze wandeling in Chelsea, gelegen in het westen van Manhattan. In Chelsea hebben de fabrieken plaatsgemaakt voor talloze kunst galerieën voor hedendaagse kunt en fashion boetieks.

We vervolgen onze route naar Greenwich Village. Greenwich Village staat bekend om zijn kleurrijke, artistieke inwoners en de alternatieve cultuur waar Bob Dylan, Dylan Thomas en Andy Warhol hun roots hebben. Dankzij de progressieve houding van veel van haar inwoners is Greenwich Village van oudsher een knooppunt van nieuwe bewegingen en ideeën: politieke, culturele, culinaire en artistieke.

new york china townVervolgens bezoeken we Chinatown & Little Italy. Dit zijn de etnische buurten die de stad zo’n bijzonder karakter geven. In Chinatown zijn de straten gevuld met verkopers en waan je je in Azië. Probeer een lekkere visje op één van de vismarkten. Een Italiaans gebakje in Little Italy mag je niet missen!

We eindigen deze wandeling in Soho. Hier vind je stijlvolle boetieks, beroemde winkelketens, kunstgalerijen, trendy bars en leuke restaurantjes. ’s Avonds kun je een bezoek brengen aan een van de vele bars en clubs waaronder de bekende jazzclub Blue Note of drink een biertje bij The White Horse Tavern waar de schrijvers Dylan Thomas, Jack Keruoac en Allen Ginsberg vaste klant waren.

Dag 3. Brooklyn, Manhattan en de East Village
brooklyn bridge new york usa
We nemen de metro naar Brooklyn. Daar ontdekken we onder andere de diverse renovaties van huizen en oude industriële panden in de Dumbo-wijk, de statige brownstone huizen aan de waterkant die een uniek uitzicht bieden op Manhattan. Per metro of lopend over de Brooklyn Bridge gaan we richting downtown Manhattan.
Daar laat de reisbegeleider je de belangrijkste bezienswaardigheden zien, waaronder het Stock Exchange gebouw. En de historische Nederlandse gebouwen en plekjes zoals Wall Street, het meest vitale financiële centrum van de wereld en genoemd naar de ‘wal’ die de Nederlanders bouwden om indringers buiten te houden. Ook zul je het nieuwe World Trade Center gebouw (Freedom Tower) zien.

Na het begeleide deel van de dag heb je genoeg tijd om zelf het centrum te verkennen. Pak de veerboot naar het Vrijheidsbeeld, het bekende standbeeld dat symbool staat voor de vrijheid en als teken van verwelkoming geldt. Of bezoek de Lower East Side Tenement Museum. Door interactieve tours wordt de strijd van de immigranten tot leven gebracht. Een bezoek aan het 9/11 Memorial Museum is heel ontroerend. Gun jezelf daar een paar uur en koop op voorhand een ticket. Een biertje drink je bij McSorley’s Ale House, de oudste Ierse bar in Manhattan. 

Later op de dag verzamelen we weer en brengen we een bezoek aan East Village. Jonge kunstenaars stroomden naar het gebied voor de lagere huurprijzen. Nu vind je er levendige bars, trendy restaurants en clubs. In dit gebied is de ‘punk’ muziek geboren.

’s Avonds kun je op ‘Curry Road’ in een sfeervolle omgeving genieten van een heerlijke Indiase maaltijd. Na het eten kun je heerlijk genieten van een espresso in een van de vele cafés. Voor een echte New York ervaring is het Nuyorican Poets Cafe een aanrader, hier kun je terecht voor een ‘poetry slam’ van lokaal bekende artiesten en andere kleurrijke figuren.

Dag 4. Fifth Avenue, Central Park en Upper West Side
Central park new york usaIn het weekend trekken veel New Yorkers richting Central Park om te sporten, te picknicken en te relaxen. Het langwerpige park strekt zich uit over 4 kilometer en heeft een oppervlakte van 341 hectare. De aanleg van het park nam 16 jaar in beslag. Simon kent het park op z’n duimpje, leidt ons rond langs meren, ligweides, de dierentuin, ijsschaatsbanen en Yoko Ono's herdenkingsplek 'Strawberry Fields'. Ook de Upper West Site, de chique buurt rond het park, wordt in de wandeling meegenomen. Hij laat je onder andere het oude huis zien van James Dean, Lincoln Center, de Dakota waar John Lennon heeft gewoond en hij neemt je mee naar de plek waar je de beste bagels van de wereld kunt kopen. Later op de dag kun je er zelf met de fiets of op skates op uittrekken. Je kunt ook een kijkje nemen in het indrukwekkende Museum of Natural History, het Metropolitan Museum of Art of The Frick Collection.

Dag 5. Harlem
harlem new york usaHarlem is wat architectuur betreft een van de mooiste buurten van New York. Het grootste deel werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw, als comfortabele woonwijk met ruime flats, parken, kerken, synagogen en musea. In de jaren zestig raakte de buurt in verval. Dankzij duizenden koppige ‘Harlemites’ en de economische heropleving van de jaren negentig is de wijk al een tiental jaren aan het opleven. Jonge mensen willen weer in Harlem wonen en er nog flink voor betalen ook. De wijk telt onder andere 350 grote en kleine kerken, Sugar Hill waar Duke Ellington woonde, het legendarische Apollo-theater en spiksplinternieuwe winkelcentra gefinancierd door supersterren als Magic Johnson. Het is ideaal om hier een reisbegeleider bij je te hebben die de wijk goed kent. Als je op een zondag in New York bent,neemt de reisbegeleider je mee naar een van de swingende gospels, een absolute belevenis! Na de dienst kunnen we van Sylvia’s Restaurant overheerlijke soulfood genieten in haar gelijknamige restaurant.

Dag 6. New York - Amsterdam
Voordat we terugvliegen naar Amsterdam heb je in de ochtend en middag nog tijd om musea te bezichtigen, de laatste inkopen te doen of om te genieten in Central Park. De reisbegeleider geeft je graag wat laatste tips en suggesties voordat hij de groep gedag zegt. Pas ’s avonds laat vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 7. aankomst Amsterdam
De volgende ochtend kom je met een directe vlucht vanuit New York aan op Schiphol.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het New York immers het beste kennen.

De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen. Het minimum aantal reizigers voor gegarandeerd vertrek ligt tussen de 8 en 10 personen. Op het tabblad VERTREKDATA/PRIJS kun je precies zien welke data gegarandeerd vertrek hebben.

Reisschema

 1. Amsterdam - New York
 2. New York – wandeling met gids door Chinatown, Little Italy en Soho
 3. New York – wandeling met gids door Brooklyn, Manhattan en East Village
 4. New York – wandeling met gids door Central Park
 5. New York – wandeling met gids door Harlem
 6. New York - Amsterdam
 7. aankomst Amsterdam
Routekaart Ontdek het 'andere' New York, 7 dagen

Vertrekdata/prijs

Vertrekdata 2017

Start - einde   Beschikbaarheid     Prijs  
03 mei - 09 mei
Vertrek gegarandeerd i
voldoende

Vertrek gegarandeerd!

€ 1.995,- Boek nu
17 mei - 23 mei voldoende € 1.995,- Boek nu
07 jun - 13 jun voldoende € 1.995,- Boek nu

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Transfers
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Stadswandeling Chinatown, Little Italy, Chelsea en Soho
 • Stadswandeling Brooklyn, Financial District & East Village
 • Stadswandeling Central Park, Upper West Side
 • Stadswandeling Harlem

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.445,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

 Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 845,-.

Hotelverlenging

 Een hotelverlenging in New York is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn echter op aanvraag. 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Je slaapt in een goed driesterrenhotel in het hart van New York. Times Square, Broadway, Central Park, Rockefeller Center en MoMa zijn op loopafstand. Ook de metro is dichtbij, dus als je op pad gaat voor een stadswandeling in een andere wijk is het openbaar vervoer in de buurt.

Ruim een week voor vertrek ontvangen deelnemers informatie over het definitieve hotel. Bekijk hieronder Tripadvisor reviews van hotels waar we regelmatig verblijven.


Bekijk de hotelreviews op
 

Amsterdam Court Hotel
The Manhattan at Times Square Hotel

Eenpersoonskamer

 Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 845,-.

Terug naar boven

Vliegreis

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - New York   13:30 - 15:30
             
New York - Amsterdam   22:55 - 12:10*

*aankomst volgende dag

New York kent een tijdsverschil van 6 uur met Nederland.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.445,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Terug naar boven

Vervoer

De stad zal voornamelijk per voet ontdekt worden, aangezien we mooie wandelingen maken. De metro is een goedkoop en makkelijke alternatief om je van de ene naar de andere wijk te verplaatsen. De reisbegeleider laat zien waar je een kortingspas voor de metro kunt kopen. Aangezien New York omringt is met water behoort een boottocht zeker tot de mogelijkheden.

Terug naar boven

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleider
 • Transfers
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Stadswandeling Chinatown, Little Italy, Chelsea en Soho
 • Stadswandeling Brooklyn, Financial District & East Village
 • Stadswandeling Central Park, Upper West Side
 • Stadswandeling Harlem
Terug naar boven

Excursies

De deelnemers ontvangen ongeveer een week voor vertrek informatie over het definitieve hotel.Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Tijdens deze reis naar New York zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

Stadswandelingen
Je maakt dagelijks een mooie wandeling door enkele van de verschillende wijken van New York. Simon, een Nederlander die al 25 jaar in New York woont, neemt je mee op pad en laat je de verborgen pareltjes van de stad zien. Je komt in wijken waar je anders zelf nooit zult komen!

Terug naar boven

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan overigens alleen betaald worden met: MasterCard, VISA, American Express and Discover. Meer informatie is ook te vinden op deze website.
 • Houdt er rekening mee dat vanaf  januari 2016 reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak, Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het  online aanvragen van een elektronische visum (ESTA). Ze moeten dan een regulier toeristenvisum aan vragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Meer informatie over deze nieuwe wet vind je op de website: www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/01/251577.htm
Terug naar boven

Geldzaken

In de Verenigde Staten betaalt men met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koers kijk op oanda.com.

Pinnen: is overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars. 
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 250,- per persoon.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Terug naar boven

Maaltijden

Tijdens de stadswandelingen zal er onderweg geluncht worden. 's Avonds ben je vrij om te eten waar je maar wilt.

De stad barst van de leuke, lekkere en gezellige eetgelegenheden om 's avonds uit eten te gaan. New York staat bekend als smeltkroes van culturen en dat is ook zeker te zien in het aantal verschillende keukens. Door de vele immigranten zijn er veel Italiaanse, Chinese en Indische restaurants te vinden. Natuurlijk staan de Verenigde Staten ook bekend om het fastfood, maar gelukkig kunt je ook chic uit eten gaan in New York. Van een hotdogkar op de hoek tot een trendy restaurant in Greenwich Village. Uiteraard kan onze reisbegeleider je tips geven voor de goede adresjes, aangezien hij al jaren in de Verenigde Staten woont.

Terug naar boven

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

Terug naar boven

Hotelverlenging

 Een hotelverlenging in New York is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn echter op aanvraag. 

Terug naar boven

Klimaat en geografie

Door het landklimaat in het noord oosten van de Verenigde Staten, kent New York grote tegenstellingen wat het klimaat betreft: koude winters met veel sneeuw en warme, tropische zomers met veel zon. In het voor- en het najaar is het aangenaam weer, maar ook tijdens de zomermaanden is het goed reizen naar The Big Apple.

Terug naar boven

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende lokale reisbegeleider, die al ruim 20 jaar in de omgeving van New York woont. Hij neemt je graag mee naar bekende en onbekende plekken van New York. Natuurlijk vertelt hij uitgebreid over lokale gebruiken, culturele achtergronden en interessante plekken in New York.

Terug naar boven

FAQ

Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verplaats je je veel met het openbaar vervoer of een taxi. Ook wordt er veel gewandeld. De ervaren gids neemt je mee op pad en weet de weg.
 

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, reisgids, etc. in mee te nemen.

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de wijzigingskosten hiervoor € 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij.

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende gids die in de VS woont. Hierdoor kan hij veel achtergrondinformatie over de stad geven en weet hij je de leukste plekjes van de stad te laten zien. Hij zal je bijvoorbeeld helpen bij het boeken van excursies, het geven tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, of lost eventuele problemen op. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.
 

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Nee, maar je hebt wel toestemming nodig om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (geldt ook wanneer je alleen een overstap hebt in de Verenigde Staten). Over deze ESTA-aanvraag ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie. De kosten voor het ESTA bedragen ongeveer $ 14, - per persoon. Ook onder het kopje Reisdocumenten is hier informatie over te vinden.
 

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Wat is de maximale groepsgrootte?

Maximale groepsgrootte is slechts 20 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.
 

Kan ik mobiel bellen?

De dekking is goed in New York. Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Daarnaast kun je in het hotel bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Het hotel biedt (tegen betaling) WiFi aan, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon, laptop etc.

Wat is het voltage in de Verenigde Staten ?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Zie voor meer informatie en afbeelding van deze stekkers: http://electricaloutlet.org/type-a. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.
 

Wat voor weer kan ik verwachten in New York?

New York City heeft een gematigd zeeklimaat met warme zomers en gemiddeld vrij milde winters. Deze reis vindt plaats van mei tot en met september. In mei ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond de 22 graden, met een gemiddelde minimumtemperatuur van rond de 12 graden. In de zomer is het warm in de Big Apple. De middagtemperaturen lopen dan gemiddeld richting de dertig graden. In september is het er nog steeds erg aangenaam, met een gemiddelde maximumtemperatuur van rond de 24 graden en de minimumtemperatuur is ongeveer 16 graden.

Wat zijn de betaalmiddelen in de VS?

In de Verenigde Staten kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. In bijna alle plaatsen zijn er pinautomaten, waarvan met de meeste Europese bankpassen gemakkelijk geld op te nemen is. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Met alle internationale creditcards kun je in de Verenigde Staten ook goed terecht.

Wat is het tijdsverschil met New York?

In New York is het 6 uur vroeger dan in Nederland. Behalve tussen de tweede en laatste zondag van maart en tussen de laatste zondag in oktober en de eerste zondag in november, dan is het er namelijk 5 uur vroeger.

Stel hier je eigen vraag

Foto's en video

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

Zeker geen relax-vakantie, veel gewandeld en heel veel gezien! De moeite!

Naam: Brigitte S.

Cijfer: 8

Zeer complete reis naar NY met transfers en ontbijt inclusief. Perfect gelegen hotel. Simon brengt je naar plekken waar je zelf niet gauw komt. Flexibel programma. Genoeg tijd om op eigen gelegenheid de highlights van de stad te bezoeken, met of zonder groepsgenoten.

Naam: Liesbeth R.

Cijfer: 8

Het is met Simon best aardig doorwandelen (met koffiebreak en voldoende tijd om foto's te nemen), maar daardoor zie je een hoop van New York en heb je in de middag en avond nog voldoende tijd zelf op pad te gaan en op eigen houtje New York te ontdekken.

Naam: Miranda

Cijfer: 8

"Simon heeft ons ''zijn'' New York laten zien, zoals we dat nooit zelf hadden kunnen doen", echt geweldig genoten''

Review plaatsen

Waarom Djoser?

 • Nederlands sprekende reisbegeleider en New York kenner 
 • Ontdek New York op een bijzondere manier
 • Overnachten in centraal gelegen hotel
 • Ontbijt inclusief
 • Bijzondere stadswandelingen naar plekken waar je anders nooit zult komen

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,0

Zeker geen relax-vakantie, veel gewandeld en heel veel gezie...
Zeker geen relax-vakantie, veel gewandeld en heel veel gezien! De moeite!

Naam: Brigitte S.
Cijfer: 8
Zeer complete reis naar NY met transfers en ontbijt inclusie...
Zeer complete reis naar NY met transfers en ontbijt inclusief. Perfect gelegen hotel. Simon brengt je naar plekken waar je zelf niet gauw komt. Flexibel programma. Genoeg tijd om op eigen gelegenheid de highlights van de stad te bezoeken, met of zonder groepsgenoten.

Naam: Liesbeth R.
Cijfer: 8
Het is met Simon best aardig doorwandelen (met koffiebreak e...
Het is met Simon best aardig doorwandelen (met koffiebreak en voldoende tijd om foto's te nemen), maar daardoor zie je een hoop van New York en heb je in de middag en avond nog voldoende tijd zelf op pad te gaan en op eigen houtje New York te ontdekken.

Naam: Miranda
Cijfer: 8