Verenigde Staten

Muziek in de wereld (door Cor Bakker)

Voor mijn reisprogramma ‘Cor Op Reis’ heb ik de afgelopen jaren veel reizen over de wereld gemaakt. Het bracht me op plekken, die ik anders nooit zou zien of kiezen. Verschillende van die plaatsen hebben mij betoverd.

Los Angeles
Los Angeles is het mekka van de muziek, film en showbiz. Hollywood ligt om de hoek en je hebt er dan ook voortdurend het idee dat je in een Amerikaanse film loopt. Ik vind het een heerlijke stad met een fantastisch klimaat: de zon schijnt vrijwel altijd en het is er nooit te warm. Na mijn conservatoriumopleiding in Nederland woonde ik er een tijdje om lessen te volgen bij de beroemde muziekleraar Clare Fischer, dus het voelt voor mij altijd weer een beetje ‘thuis’. En wat zo heerlijk is, in een vloek en een zucht zit je met je autootje in Las Vegas, San Francisco, San Diego en het Mexicaanse Tijuana dat ook op een steenworp afstand ligt. Het lijkt daar altijd alsof de klok veertig jaar is teruggedraaid, met van die oude, Amerikaanse auto’s en zo’n typisch Mexicaanse sfeer. De afstanden lijken in dit deel van Californië minder groot dan in de rest van Amerika en vooral de kustweg, route 101, is spectaculair omdat die door de prachtige heuvels langs de kust loopt. Een echte droomweg. Maar ook in de stad zelf kun je al een week lang rondzwerven. Vooral de omgeving van Venice Beach vind ik fantastisch! Met z’n restaurantjes en de gekste musici die allemaal hun kunsten vertonen op de boulevard die loopt langs een kilometerslang strand, volgens mij écht een van de mooiste stranden ter wereld. Je zult er veel plekken herkennen van films en televisieseries, want Venice Beach wordt door regisseurs heel vaak als locatie gebruikt. Je ziet er veel snelle jongens in nog snellere auto’s en allemaal hippe vogels, van vrouwen die zijn blijven steken in de sixties tot meiden in fluorescerend gekleurde pakjes op rolschaatsen.

Natuurlijk móet je even lopen over de Walk of Fame, waar iedereen die ook maar íets in de Amerikaanse showbusiness betekent, een eigen ster in de bestrating heeft, inclusief handafdruk en handtekening. Wie er ook een heeft is Al Jarreau, voor wie ik ongelooflijk veel bewondering heb. Iedereen kent natuurlijk zijn hit ‘Roof Garden’, maar hij heeft nog zo veel meer gedaan. Hij is echt een hele grote!

Cor Bakker (1961) begeleidde vele artiesten op de piano. Hij is vooral bekend door zijn optreden bij Paul de Leeuw. Na theatertournees en een eigen televisieprogramma waarin hij met zijn orkest vier seizoenen internationale artiesten ontving, volgde het programma ‘Cor op Reis’. Daarin gaat hij wereldwijd op zoek naar muziekculturen.

Klantwaardering

8,8

Geweldig genoten, mede dankzij de leuke reisgenoten. (the Lu...
Geweldig genoten, mede dankzij de leuke reisgenoten. (the Lucky group). Wel een bomvol programma. Misschien is het voor Djoser raadzaam om de reisduur te verlengen, zodat er meer tijd is om de diverse prachtige steden, zoals o.a. New Orleans en Washington, te bekijken.

Arjan van den Hoek - 8,0
Terug naar boven