Natuurreis Amerika, Yellowstone

Natuurreis Amerika

De winterlandschappen van Yellowstone

10 dagen

Het nationale park Yellowstone is een van de populairste parken van Amerika, wat zeker te merken is aan de enorme drukte tijdens de zomermaanden. Echter, in de winter bevind je je hier in een oase van rust en stilte. Dit is dan ook een uitstekende periode om de vele geisers te bekijken, op zoek te gaan naar dieren en te genieten van het prachtige winterlandschap, te voet en vanaf een sneeuwscooter...

Van:
Aan:
Routekaart Natuurreis Amerika, 10 dagen
 1. Amsterdam - Salt Lake City
 2. Salt Lake City - Lava Hot Springs
 3. Lava Hot Springs - Yellowstone NP
 4. Yellowstone NP, excursie per sneeuwmobiel
 5. Yellowstone NP, excursie per sneeuwmobiel
 6. Yellowstone NP - Jackson
 7. Jackson, optionele sneeuwscootertocht
 8. Jackson
 9. Jackson - Amsterdam
 10. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Salta Lake City & Lava Hot Springs

Dag 1 Amsterdam - Salt Lake City
Dag 2 Salt Lake City - Lava Hot Springs

We verlaten Amsterdam en komen in de middag van dezelfde dag aan in Salt Lake City: stad van de Winterspelen van 2002. Deze hoofdstad van de staat Utah werd in 1847 gesticht door Europese, mormoonse pioniers. Tegenwoordig is Salt Lake City nog steeds het centrum van de Mormonenreligie. Zo vind je midden in het centrum Temple Square, het symbolische hart van deze religie. Geïnteresseerden kunnen een gratis rondleiding krijgen langs de indrukwekkende gebouwen die binnen de muren van Temple Square staan. Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan het Utah Museum of Natural History en het State Capitol. Even van de gebaande paden? Bezoek dan de Salt Lake City Main Library, een bijzonder gebouw waar je ook van een mooi uitzicht over de stad kunt genieten. Shopliefhebbers mogen de Gateway shoppingmall zeker niet overslaan.

Na een kort bezoek aan de stad reizen we door naar waar we voor gekomen zijn: de winter in al zijn facetten. We verblijven in Lava Hot Springs waar we ons tegoed kunnen doen aan ondergrondse warmwaterbronnen. Deze natuurlijke bronnen bevatten geen zwavel, waardoor de geur heel goed te verdragen is.

Indrukwekkend en ruig Yellowstone

Dag 3 Lava Hot Springs - Yellowstone nationaal park
Dag 4 Yellowstone, tocht per sneeuwmobiel
Dag 5 Yellowstone

De volgende ochtend rijden we naar ons onderkomen in West Yellowstone. De komende dagen zullen we hier verblijven. Aangezien de wegen dieper in het park, vanwege de sneeuw, onbegaanbaar zijn voor normaal vervoer, maken we gebruik van een sneeuwmobiel. In West Yellowstone bevindt zich het Wolf & Grizzly Discovery Centre waar we meer te weten kunnen komen over de leefomgeving van deze prachtige en machtige dieren.

bizon sneeuw winter yellowstone amerika vs usaSneeuwschoenen en skies zijn te huur. Eén middag trekken we er op de sneeuwmobiel op uit om verschillende thermale gebieden te bezoeken waar het winterse landschap een prachtige contrast vormt met de vaak kleurrijke warmtebronnen. Tijdens de tocht wordt onder andere het Norris Geyser Basin bezocht, een van de oudste, heetste en meest onvoorspelbare thermale gebieden van het nationaal park Yellowstone. De vele geisers en kleurrijke heetwaterbronnen maken dit een zeer bijzonder schouwspel. Het hoogtepunt van Yellowstone is de fameuze geiser ‘Old Faithful’. Van de meer dan 10.000 warme bronnen in het park, zoals mineraalbaden, poelen met kokende modder en geisers, is de Old Faithful de bekendste en meest actieve. Ongeveer iedere 1,5 uur is er een uitbarsting waarbij duizenden liters kokend water wel 55 meter hoog worden gespoten.

De gezellige lodge waarin we verblijven beschikt onder meer over een restaurant en lounge met open haard waar je heerlijk bij kunt komen van alle buitenactiviteiten. In West Yellowstone wonen ca. 1200 mensen en het is dan ook aangenaam om hier tijdens een wandeling door het dorp met de locals in contact te komen.

Jackson: skiing Paradise!

Dag 6 Yellowstone nationaal park - Jackson
Dag 7 Jackson, tocht met sneeuwscooter
Dag 8 Jackson
Dag 9 Jackson - Salt Lake City

Vandaag verlaten we Yellowstone nationaal park en rijden we in drie uur naar Jackson. Jackson en Jackson Hole staan bekend als een van de beste skigebieden van de Verenigde Staten. Actievelingen kunnen hier hun hart ophalen. In de omgeving kan men uitstekend skiën, snowboarden, wandelen en schaatsen, waar dus speciaal een vrije dag voor ingepland staat. Ook een tocht met een tweepersoonssneeuwscooter staat op het programma en een sledehondentocht door het besneeuwde landschap behoort tot de mogelijkheden. ’s Avonds kunnen we ons opwarmen in een van de vele gezellige restaurants en (western) bars!

Dag 10 Salt Lake City - Amsterdam
Dag 11 aankomst Amsterdam

We verblijven nog een dag in Salt Lake City waar de laatste inkopen nog kunnen worden gedaan. Bezienswaardigheden waar we de eerste dag niet aan toe kwamen, kunnen nu alsnog worden bezocht. We vliegen in de middag terug naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Yellowstone immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 13 personen. 

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18.

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

28 feb - 09 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag& brandstoftoeslag
 • Lokale Engelssprekende chauffeur/reisleider
 • Vervoer per minibus
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Twee excursies per sneeuwcoach door het nationaal park Yellowstone
 • Excursie naar het Wolf & Grizzly discovery centre
 • Entreegelden nationaal park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 575,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in hotels en inns. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. De hotels beschikken over een restaurant waar de maaltijden gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn er in de omgeving meer restaurants en bars aanwezig waar gegeten en gedronken kan worden.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Salt Lake City Salt Lake Plaza Hotel
Lava Hot Springs Home Hotel
West Yellowstone Brandin' Iron Inn
Jackson Hole Mountain Modern Inn

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 575,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2

Vliegreis

Delta Airlines

De vluchten worden uitgevoerd met Delta en KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Salt Lake City 10:55 - 13:45
   
Jackson - Salt Lake City 13:00 - 13:58
Salt Lake City - Amsterdam 14:51 - 08:00


Tijdsverschil: in het westen van de VS is het acht uur vroeger dan bij ons.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen comfortabele bus. Onderweg is veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk. De wegen in het park zijn door de sneeuw onbegaanbaar. We maken hier dan ook gebruik van snowscooters.
 

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag& brandstoftoeslag
 • Lokale Engelssprekende chauffeur/reisleider
 • Vervoer per minibus
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Twee excursies per sneeuwcoach door het nationaal park Yellowstone
 • Excursie naar het Wolf & Grizzly discovery centre
 • Entreegelden nationaal park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van de reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van het Yellowstone nationaal park, is de entree inbegrepen. In andere gevallen zijn eventuele entreegelden exclusief.

Tijdens deze natuurreis door Yellowstone zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een stadswandeling in Salt Lake City
 • Bezoek aan de Lava Hot Springs
 • Twee snowcoachtours waarbij het Norris Geiser bassin en het Firehole bassin worden bezocht. Daarnaast stoppen we bij de Grand Canyon van Yellowstone en verrast de Old Faithful geiser ons met zijn 50 meter hoge spuitwater.


Tijdens deze reis zijn de volgende optionele excursies mogelijk:

 • Hondensleetocht in Jackson
 • Skiën of een sneeuwmobiel huren in Jackson

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Hier ontvang je ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan overigens alleen betaald orden met : MasterCard, VISA, American Express and Discover.  Meer informatie hierover is te vinden op deze website.


*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

De munteenheid van de Verenigde Staten is de Amerikaanse dollar. Deze fluctueert constant met de Euro. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Tijdens het verblijf in Yellowstone Park kunnen de gemaakte kosten met een creditcard of contant voldaan worden. In tegenstelling tot alle andere plaatsen die we aan doen is pinnen hier niet mogelijk. Een creditcard is erg praktisch in de Verenigde Staten, we raden u dan ook aan deze mee te nemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals lunch, diners, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om in de Verenigde Staten voor een verleende dienst en na afloop van een reis een fooi te geven. Om te voorkomen dat iedereen in het hotel een fooi op de kamer moet achterlaten, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan hotelpersoneel worden betaald.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen (o.b.v. logies ontbijt). Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

Tijdens het verblijf in Yellowstone West kun je voor de lunch en avondeten gebruik maken van het restaurants in het hotel of in het plaatsje. In Jackson en Salt Lake City bijvoorbeeld zijn er voldoende mogelijkheden om te kiezen uit gezellige restaurants. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter wel met klem aan om een goede medische verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je op reis een kleine apotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal en aspirines.

Klimaat en geografie

Het weer tijdens deze reis is goed te vergelijken met een wintersportreis naar Oostenrijk of de Zwitserse Alpen. Het kan overdag dus een paar graden vriezen, maar de temperatuur kan ook net boven het vriespunt liggen. Daarnaast zullen er zeker dagen zijn dat het wat kouder is (gemiddeld tot -10 graden). Neem dus zeker warme skikleding, een muts en handschoenen, en thermo ondergoed mee. In de wintermaanden ligt er zeker sneeuw in het Yellowstone nationaal park. Ook rond Jackson en Salt Lake City ligt in de wintermaanden voldoende sneeuw, waardoor beide steden zeer geschikt zijn om diverse wintersporten te beoefenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

FAQ

Hoe reis je met Djoser door de Verenigde Staten?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. De ervaren chauffeurs kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden door de Nationale Parken en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken. www.djoser.nl/vervoer

Wat zijn de afstanden?

Hoe overnachten we tijdens deze reis?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Is het mogelijk om een éénpersoonstent of -kamer te boeken?

Wie is onze reisbegeleider?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

Zijn de Verenigde Staten duur?

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Hebben kinderen een eigen paspoort nodig voor deze reis?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Moet ik warme kleding meenemen?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Prachtige natuur, geisers en modderpoelen in het winterlandschap van Yellowstone
 • Twee sneeuwscootertochten inbegrepen
 • Bezoek aan het Wolf & Grizzly centre
 • Mogelijkheid om te skiën, snowboarden, schaatsen, wandelen in Jackson
 • Met eigen minivan op pad, geeft je de vrijheid te stoppen waar je wilt
 • Lokale reisbegeleiding die veel zijn land af weet
 • Goede mix tussen natuur, wintersport en cultuur in de grote stad
 • Kleine groep tot 13 personen
Terug naar boven
Chat met Djoser