Bekijk de Rondreis Hawaii, 15 dagen van Djoser

Rondreis Hawaii 15 dagen

Eilandhoppen in de Pacific

Met zijn vulkanische stranden, kleurige bloemen en ruige natuur spreken de tropische eilanden van Hawaii tot ieders verbeelding. Korte wandelingen brengen je naar de 135 meter hoge Akaka-waterval en naar de actieve vulkanen van het Volcanoes National Park. Genieten van prachtige zonsondergangen en zwemmen in mooie baaien wordt afgewisseld met een bezoek aan een ananas- en koffieplantage. We nemen uitgebreid de tijd om de unieke kant van ieder eiland te ontdekken. Waar we ook komen, de vriendelijke bevolking heet ons van harte welkom, nog altijd vaak door je een prachtige bloemenkrans aan te bieden.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 4.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Hawaii, 15 dagen
 1. Amsterdam - Waikiki (Oahu)
 2. Waikiki, eilandrondrit
 3. Waikiki
 4. Waikiki - vlucht naar Kahului (Maui)
 5. Kahului
 6. Kahului
 7. Kahului - vlucht naar Hilo (Big Island)
 8. Hilo, wandeling naar Akaka waterval en Wailuku State Park
 9. Hilo, bezoek aan Vulcanoes nationaal park
 10. Hilo - Kona (Big Island)
 11. Kona, kayak- en snorkeltoer
 12. Kona, bezoek aan koffieplantage
 13. Kona - vlucht naar Oahu
 14. Oahu - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Aloha, welkom op Oahu

Dag 1.    Amsterdam - Waikiki (Oahu)
Dag 2.    Waikiki, eiland rondrit
Dag 3.    Waikiki

Oahu Island strand HawaiiHet bekendste eiland van Hawaii heeft veel te bieden. We bezoeken alle hoogtepunten van Oahu met onze eigen minivan. Het programma begint bij Diamond Head, een symmetrisch gevormde kegelvulkaan en een belangrijk oriëntatiepunten op het eiland. We nemen een kijkje van dichtbij en hebben een prachtig uitzicht over de stad Honolulu en Waikiki beach. Langs de grillige kustlijn rijden we naar Halona beach waar een 'blowhole' het zeewater bij aanlandige wind bijna 10 meter de lucht in slingert.

De vuurtoren bij Makapuu Point ligt op het meest oostelijke punt van Oahu. In het indigoblauwe water kun je een aantal andere Hawaiaanse eilanden zien liggen, zoals het grappig gevormde basalteiland 'Chinaman’s Hat', dat parmantig opsteekt uit zee. Na een bezoek aan de groene zeeschildpadden, te vinden op de vele stranden, eindigen we onze rondrit bij de Dole-plantage. Deze ananasplantage laat de hele geschiedenis zien van de industrie en heeft het grootste doolhof ter wereld!

De laatste dag op Oahu is ter vrije besteding. Je kunt kiezen voor luieren aan het strand, een uitstapje naar downtown Honolulu of voor een onvergetelijke zeiltocht tijdens zonsondergang.

Maui, bezoek aan de oude hoofdstad van Hawaii

Dag 4.    Waikiki - vlucht naar Kahului (Maui)
Dag 5.    Kahului
Dag 6.    Kahului

Lahaina Maui HawaiiEen korte vlucht brengt ons naar het mooie eiland Maui. Hier worden we verrast door een prachtige groene vallei, die wordt verborgen door twee omliggende vulkanen. Na aankomst in ons hotel hebben de we middag de tijd om Kahului op eigen gelegenheid te bekijken. Het Maui Arts & Cultural Center laat de kunst en cultuur van de lokale bevolking zien. De 'Maui Swap Meet' is een van de grootste vlooienmarkten van de VS. Je kunt hier heerlijk struinen langs alle kraampjes. De volgende dag gaan we het eiland verkennen. Een spectaculaire kustweg met meer dan 600 bochten brengt ons naar Hana. We stoppen regelmatig om te genieten van de prachtige uitzichten, of om een korte wandeling te maken naar één van de vele watervallen. Neem ook je zwemspullen en snorkels mee want we komen op de mooiste stranden terecht. De volgende dag nemen we de tijd om de oude hoofdstad van het vroegere koninkrijk Hawaii, Lahaina te bekijken. De stad ademt nog altijd de sfeer van vergeten tijden.

Kauai strand Hawaii AmerikaNaast een gigantische banyanboom zie je het oude gerechtsgebouw en loop je zo naar het Baldwinhuis uit 1834. Vanaf de haven vertrokken in de 19de eeuw walvisvaarders op hun gevaarlijke tocht. Zo ook de schrijver Herman Melville. Vanuit deze haven deed hij zijn inspiratie op voor Moby Dick. Chinese en Japanse immigranten hebben hun sporen achtergelaten in de Wo Hing Temple en Jodo Mission. ’s Avonds kunnen we een traditioneel Hawaiaans feest bijwonen, een Luau, lekker eten en drinken en kijken naar de bijzondere zang en dans. Het is zeker de moeite waard om ’s ochtend vroeg op te staan om vanaf de top van de Haleakala, de grootste slapende vulkaan ter wereld op ruim 3000 meter hoogte, te genieten een spectaculaire zonsopkomst. Er is voldoende tijd om door te brengen op een van de stranden of om mee te doen aan een van de watersportactiviteiten voordat een vlucht ons naar het volgende eiland brengt.

Bezoek aan Wailuku en Vulcanoes national park op Big island

Dag 7.    Kahului - vlucht naar Hilo (Big Island)
Dag 8.    Hilo, excursie Akaka waterval en Wailuku State Park
Dag 9.    Hilo, bezoek aan Vulcanoes nationaal park

Akaka falls HawaiiWe nemen een middagvlucht naar het volgende eiland. Hawaii-eiland is het grootste van de 18 bewoonde eilanden en atollen waaruit Hawaii bestaat. We verblijven op twee verschillende plekken zodat we veel kunnen bekijken. Vanuit Hilo, aan de noordoostkust van het eiland, bezoeken we de Akaka-waterval, die met een hoogte 135 meter een van de bekendste is van Hawaii. In Wailuku State Park zijn de -waterval en de zogenaamde ‘boiling pots’ de trekpleisters van het boeiende natuurpark. Deze waterval is gevormd door verschillende cascades die in kleine meertjes valt. Deze zijn op hun beurt gevormd door het uithollen van het zachte lavasteen. De meertjes hebben bubbelend water en lijken te koken, vandaar de naam 'boiling pots'.

De tweede dag op Big Island gaan we naar het Volcanoes nationaal park. Hier hebben we de unieke kans om dichtbij een werkende vulkaan te komen. De Kilauea is een van de meest actieve vulkanen maar de uitbarstingen zijn nooit heftig. De omgeving is getekend door de vele uitbarstingen van lava, puimsteen en vulkanische as. Een prachtige rit door het park geeft een goed zicht op de caldera’s en de grote Mauna Loa-vulkaan. In de vrije tijd is het leuk om naar de boerenmarkt in Hilo te gaan of naar het Carlsmith strand, hier heeft de lava een rif gevormd waardoor er een soort zwembad is ontstaan. Daardoor is het water zeer kalm en uitermate geschikt voor snorkelen.

Kona, Kajakken en snorkelen rondom het Captain Cook monument

Dag 10.    Hilo - Kona (Big Island)
Dag 11.    Kona, kayak- en snorkeltoer
Dag 12.    Kona, bezoek aan koffieplantage
Dag 13.    Kona - avondvlucht naar Oahu
Dag 14.    Oahu - Amsterdam
Dag 15.    aankomst Amsterdam

Beeld Hawaii AmerikaVia uitzichtenpunten en een bezoek aan een van de mooiste stranden rijden we naar Kona. We nemen uitgebreid de tijd om te zwemmen. Ook de volgende dag kunnen we genieten van de onderwaterwereld. Een kajak en snorkeltocht rondom het Captain Cook-monument laat een ongekend rijke flora en fauna zien. Het heldere, rustige water biedt zicht op een van de mooiste koralen van de archipel. In de middag staat het Pu'uhonua o Honaunau National historical park op het programma. Hier leren we over de oorspronkelijke cultuur van Kona. Achter de 'Great Wall', beschermd door grote houten sculpturen, vonden de wetsovertreders veiligheid en konden ze niet terechtgesteld worden voor hun misdaden. Bij de koninklijke verblijfplaats laten de huizen, visvijvers en een tempel zien waar de leiders van Kona woonden. Er is zelf nog een plek waar een traditioneel koninklijk spel, papamu, gespeeld wordt. Voor degene die nog meer willen doen is een bezoek aan de Kona-brouwerij een optie. Onze laatste dag op Hawaii maken we een bezoek aan een koffie-plantage en kunnen we genieten van Punalu’u beach met zijn zwarte zandstrand. Dan is het helaas toch tijd om afscheid te nemen van het bijzondere Hawaii en vliegen we via Oahu weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 13 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

18 apr - 02 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

20 jun - 04 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

18 jul - 01 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde

22 aug - 05 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 feb - 06 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde

15 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

19 jun - 03 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Inclusief

 • Vluchten met KLM
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende lokale reisbegeleider/chauffeur
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden nationale parken
 • Rondrit over Oahu met diverse stops
 • Bezoek aan de voormalig hoofdstad Lahania
 • Wandeling naar diverse watervallen op Big Island
 • Excursie naar Volcanoes National Park
 • Een kayak- en snorkeltour
 • Bezoek aan Pu’uhonua O Honaunau National Historical Park
 • Een bezoek aan een koffieplantage op Kona

Exclusief

Maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.395,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis te vervroegen in Waikiki. Het is niet mogelijk om de reis te verlengen.

Vervroeging met accommodatie in Wakikiki. Je overnacht in het Courtyard by Marriott hotel. De prijs is v.a. € 120,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 240,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten op Hawaii in comfortabele middenklasse hotels. Deze zijn voorzien van een eigen badkamer en toilet en waar nodig airconditioning. De meeste hotels hebben een zwembad en zijn op loopafstand van het strand. Sommige hotels beschikken over een eigen strand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Waikiki (Ohahu) Ramada Plaza
Kahului (Maui) Maui Seaside Hotel
Hilo (Big Island) Castle Hilo Hawaiian
Kona (Big Island) Kona Seaside Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
 

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.395,-.

 • Ramada Plaza Waikiki Hawaii Amerika
 • Ramada Plaza bloemenkrans Waikiki Hawaii Amerika
 • Ramada Plaza kamer Waikiki Hawaii Amerika

  De hotels hebben ruime kamers met eigen douche en toilet

 • Ramada Plaza zwembad Waikiki Hawaii Amerika
 • Ramada Plaza uitzicht Waikiki Hawaii Amerika

  De hotels liggen vlakbij het strand.

 • Maui Seaside Hotel kamer Hawaii Amerika
 • Maui Seaside Hotel zwembad Hawaii Amerika

  Veel hotels hebben een zwembad.

 • Castle Hilo Hawaiian Hotel Hawaii Amerika
 • Castle Hilo Hawaiian Hotel kamer Hawaii Amerika
 • Castle Hilo Hawaiian Hotel zwembad Hawaii Amerika
 • Kona Seaside Hotel Hawaii Amerika
 • Kona Seaside Hotel kamer Hawaii Amerika

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Los Angeles

  Vertrek

  09:50

  Aankomst

  11:50

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Los Angeles - Honolulu

  Vertrek

  16:00

  Aankomst

  18:45

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Honolulu - Salt Lake City

  Vertrek

  21:40

  Aankomst

  05:07*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Salt Lake City - New York John F. Kennedy

  Vertrek

  06:05

  Aankomst

  14:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  New York John F. Kennedy - Amsterdam

  Vertrek

  16:27

  Aankomst

  05:55*

* aankomst volgende dag

 
Tijdsverschil: in Hawaii het twaalf uur vroeger dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen minivan, die voorzien is van airco. Onderweg is veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

Tussen de eilanden maken we gebruik van vluchten.

 • vliegtuig KLM Verenigde staten DJoser
 • Verenigde staten minivan Busvervoer Djoser
 • Verenigde staten busvervoer Minivan Djoser

  Met onze eigen minivan kunnen we stoppen waar we willen.

 • Verenigde staten Minivan Busvervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met KLM
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Engelssprekende lokale reisbegeleider/chauffeur
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Entreegelden nationale parken
 • Rondrit over Oahu met diverse stops
 • Bezoek aan de voormalig hoofdstad Lahania
 • Wandeling naar diverse watervallen op Big Island
 • Excursie naar Volcanoes National Park
 • Een kayak- en snorkeltour
 • Bezoek aan Pu’uhonua O Honaunau National Historical Park
 • Een bezoek aan een koffieplantage op Kona

Excursies

Waipiʻo Valley uitzicht Hawaii AmerikaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een dwaalt graag door de straten van een onbekende stad, terwijl de ander liever een museum induikt of een terrasje pakt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis over Hawaii zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • We maken met onze eigen minivan een rondrit over het eiland Oahu en bekijken een aantal hoogte punten zoals; de kegelvormige vulkaan Diamond head,  Halona beach met een blowhole, de vuurtoren bij Makapuu Point en het grappig gevormde eiland Chinaman’s hat. Ook bezoeken we een macadamia-kwekerij, een ananasplantage en gaan we op zoek naar groene schilpadden.
 • Op Maui nemen we de prachtige kustweg naar Hana, onderweg stoppen we bij watervallen en stranden.
 • We brengen een bezoek aan de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Hawaii, Lahania. Deze stad op Maui ademt nog de sfeer van de verlogen tijden van walvisvaarders.
 • Op Big Island wandelen we naar de watervallen in Wailuku en de beroemde Akaka-waterval van 135 meter hoog.
 • De excursie naar Volcanoes National Park geeft ons de mogelijkheid om te wandelen tussen actieve vulkanen in een door lava gevormd landschap.
 • Een kajak- en snorkeltour van ongeveer 4 uur rondom het Captain Cook-monument, een prachtigplek om de onderwaterwereld te bewonderen.
 • Bezoek aan het Pu’uhonua O Honaunau National Historical park waar we meer leren over de geschiedenis van Hawaii.
 • Een bezoek aan een koffieplantage op Kona.


Tijdens deze reis zijn er nog meer excursies mogelijk, waaronder:

 • Op vele plekken is het mogelijk om een kajakexcursie te boeken.
 • Een bezoek aan Pearl Harbour kun je bezoeken op eigen gelegenheid.
 • Een ochtend excursie om de zonsopkomst te zien vanaf de top van de Haleakala. Op 3000 meter hoogte sta je vaak boven de wolken en is de zonsopkomst spectaculair.
 • De Hilo Farmers markt biedt de gelegenheid om de lokale producten te zien en te kopen.
 • Als je van markten houdt is de vlooienmarkt 'Maui Swap Meet' een aanrader.
 • Snorkelen in o.a. het rustige water van de Carl Smith-lagune.
 • Lekker eten en genieten van de zang en dans tijdens een traditioneel Hawaiiaans feest, de Luau

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort.
 • Toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen. Dit is het ESTA. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met : MasterCard, VISA, American Express, Paypal and Discover. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.


*Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam of bij de Amerikaanse ambassade in Brussel. Voor éénouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland of België, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar.  Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Het ontbijt en andere maaltijden zijn tijdens deze reis niet inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat je dan zelf de keuze hebt waar je gaat eten.

Op de eilandengroep zijn de Hawaiianen afhankelijk van de producten die ze zelf kunnen verbouwen en dat geeft een bijzondere keuken. De voor ons vaak onbekende vruchten en groente worden verwerkt in sauzen en chips. Zo wordt Lilikoi gebruikt in taarten, ijsjes en drankjes en smaakt naar passievrucht. Taro wordt veel gebruikt in de Hawaiiaanse keuken en deze mix tussen wortel en aardappel heeft een paarse kleur en is zoeter dan onze aardappel. Verwerkt tot chips geeft dit een bijzondere smaak. Ook de vele immigranten hebben hun stempel gedrukt op de Hawaiiaaanse keuken. Dus kijk niet vreemd op als je (Mexicaanse) fish tacos, (Portugese) malasada (soort donut) of Japanse kleefrijst en sushi tegenkomt.

Iedereen kent intussen de Poke bowl en dit gerecht is juist vanuit Hawaii onze kant op gekomen. Een heerlijke bowl van verse tonijn, Maui uien, Hawaiiaans zeezout en limu zeewier is aanrader. Kalua pork wordt op een traditionele manier gemaakt waarbij een soort ondergrondse oven wordt gebruikt. Het gerecht is te vergelijken met pulled pork. Overal waar je komt zijn verse vruchten, smoothies of ijsjes te krijgen, onderweg naar Hana koop je langs de weg het lekkerste bananenbrood.

Gezondheid

Inentingen zijn voor Hawaii niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. Bescherming tegen de zon is raadzaam.

We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om de reis te vervroegen in Waikiki. Het is niet mogelijk om de reis te verlengen.

Vervroeging met accommodatie in Wakikiki. Je overnacht in het Courtyard by Marriott hotel. De prijs is v.a. € 120,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 240,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Hawaii kan het hele jaar door bezocht worden. Met het tropische klimaat en de noordoostelijke passaat winden ligt de temperatuur tussen de 25-32 graden. In de maanden mei t/m oktober is er bijna geen regen, maar dit is afhankelijk van op welk eiland je bent en ook waar je op het eiland bent. De hoge vulkaantoppen zorgen ervoor dat het aan de ene kant van een eiland meer neerslag kan vallen dan aan de andere kant. 

Zo valt er in het westen van Oahu meer regen dan aan de oostkant. De buien zijn meestal in de avond en vroege ochtend uren. In de maanden mei t/m september valt ongeveer 6-30 mm per maand op dit eiland. In februari en maart valt er wat meer regen. Op Maui valt er in de periode juni t/m september bijna nooit regen. In de periode februari t/m mei valt er niet meer dan 31-60 mm regen per maand. Het eiland Hawaii (Big Island) heeft zeer uiteenlopende klimaten. Zo zijn er droge stukken met woestijnklimaat terwijl er op de hoge bergtoppen sneeuw ligt. Op Big Island moet je het hele jaar rekening houden met regelmatige korte, hevige buien. De temperatuur van het zeewater is altijd een aangename 25-26 graden.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een lokale reisbegeleider die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. De reisbegeleider is tevens ook chauffeur. Samen met onze lokale vertegenwoordiger ter plaatse is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door Hawaii?

We reizen met een eigen comfortabele minivan, die geschikt is voor maximaal 13 personen. De maximale groepsgrootte op deze reis is dan ook 13 personen. De ervaren chauffeur/ reisbegeleiders kennen de route goed, hebben ervaring met het rijden over de eilanden en kennen de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Zijn de entreegelden van de nationale parken in de reissom inbegrepen?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wie is onze reisbegeleider?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Zijn de Verenigde Staten duur?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Is het mogelijk om alleen het landprogramma te boeken?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Drie bijzondere eilanden in één reis
 • Hotels vlakbij het strand
 • Excursie Volcanoes National Park inclusief
 • Rondrit over Oahu
 • Bezoek aan Wailuku State Park
 • Volop genieten van de mooie onderwaterwereld
Terug naar boven