Argentinië & Brazilië

Rondreis Argentinië & Brazilië 21 dagen

Begin op de brede boulevards van wereldstad Buenos Aires en eindig op de stranden van Copacabana in het levendige Rio de Janeiro. In Argentinië & Brazilië ervaar je de tango en de samba in één reis! Naast deze twee metropolen bezoeken we ook het gezellige Portugees koloniale stadje Paraty. De natuurliefhebber komt tijdens deze reis zeker aan zijn trekken tijdens het bezoek aan de indrukwekkende Iguaçu-watervallen en het verblijf in het immense wetlands gebied Pantanal. Op het paradijselijke eiland Ilha Grande kun je genieten van prachtige stranden en grillige bergen.
 

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Argentinië & Brazilië, 21 dagen
 1. Amsterdam - Buenos Aires
 2. aankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires - vlucht naar Iguaçu
 5. Foz do Iguaçu, bezoek watervallen Braziliaanse kant
 6. Foz do Iguaçu, bezoek watervallen Argentijnse kant - nachtbus naar Bonito
 7. aankomst Bonito
 8. Bonito
 9. Bonito - Pantanal
 10. Pantanal
 11. Pantanal
 12. Pantanal - Campo Grande
 13. Campo Grande - vlucht naar São Paulo - Paraty
 14. Paraty
 15. Paraty - ferry naar Ilha Grande
 16. Ilha Grande
 17. Ilha Grande - Rio de Janeiro
 18. Rio de Janeiro
 19. Rio de Janeiro
 20. Rio de Janeiro - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Tijdens deze reis door Argentinië en Brazilië bezoeken we heel veel hoogtepunten. We beginnen in het bruisende Buenos Aires, bezoeken de watervallen van Iguaçu, trekken door spectaculaire natuurgebieden en relaxen op de hagelwitte zandstranden van een voormalig pirateneiland. Tot slot bezoeken we de reusachtige Cristo Redentor en flaneren we over het wereldberoemde strand van Copacabana in Rio de Janairo.

Buenos Aires

Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Buenos Aires Argentinie DjoserWe beginnen deze reis in de drukke, gezellige Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. De stad wordt ook wel ‘het Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd en dat is te zien aan de imposante (stads)paleizen, brede boulevards en grote pleinen. Als je in Buenos Aires  over de Avenida de Mayo van Plaza del Congreso naar Plaza de Mayo slentert, moet jezelf echt je even in de wang knijpen om te realiseren dat je in Argentinië bent en niet in een stad ergens in Europa. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn oprecht trots op hun stad. Neem vooral de tijd om het bruisende centrum en de kleurrijke barrio’s, ofwel wijken, te bezoeken.

Je kunt met een gids een tour per fiets of bus maken of zelf door de straten slenteren. In de wijken Palermo, Retiro en Recoleta vind je statige oude huizen waarin de welgestelde inwoners leven. In het zuiden ligt San Telmo, één van de oudste wijken, en de volkswijk La Boca, waar de tango ontstond. Een belangrijke bezienswaardigheid is Plaza de Mayo, met aangrenzend het regeringsgebouw Casa Rosada, waar Evita Perón de bevolking toesprak.

Foz do Iguaçu

Dag 4 Buenos Aires - vlucht naar Iguaçu
Dag 5 Foz do Iguaçu, bezoek watervallen Braziliaanse kant
Dag 6 Foz do Iguaçu, bezoek watervallen Argentijnse kant - nachtbus naar Bonito

We komen aan in Foz do Iguaçu, een plaatsje dicht bij het drielandenpunt van Paraguay, Argentinië en Brazilië.

Iguacu watervallen Brazilië DjoserOp geringe afstand van de stad bevinden zich de indrukwekkende watervallen van de rivier Iguaçu. Het zijn niet de hoogste, maar wel de breedste ter wereld: maar liefst 275 grote en kleine watervallen storten zich over een lengte van meer dan drie kilometer zo’n tachtig meter naar beneden. Veel mensen vinden dit de mooiste watervallen ter wereld. Ze zijn vanuit diverse standpunten te bewonderen: vanaf de Braziliaanse en de Argentijnse kant en vanuit een helikopter, de mooiste, maar ook duurste manier om dit natuurgeweld te bewonderen. Het is ook mogelijk om een spectaculaire safari te maken met jeeps en boten door de sprookjesachtige omgeving van de door dichte bossen omringde watervallen.

Niet ver van Foz, zoals het plaatsje door de plaatselijke bevolking wordt genoemd, kun je je laten rondleiden bij de Itaipudam, een van de grootste stuwdammen ter wereld. De bewoners hebben veel profijt van de stuwdam want de dam voorziet een groot deel van Brazilië en bijna heel Paraguay van elektriciteit.

's Avonds vertrekken we met onze eigen, comfortabele bus richting Bonito. Je zit écht comfortabel want je kunt je stoel verstellen tot een soort halfbed en hopelijk kom je de volgende ochtend helemaal uitgerust aan!

Bonito en de Pantanal

Dag 7 aankomst Bonito
Dag 8 Bonito
Dag 9 Bonito - Pantanal
Dag 10 Pantanal
Dag 11 Pantanal

De omgeving van het dorpje Bonito staat bekend om de bijzondere grotten met diepblauw water en kristalheldere rivieren en is een geliefde vakantiebestemming voor Brazilianen. De rivieren Sucuri en Rio da Prata zijn zo helder dat het net lijkt alsof je rondzwemt in een aquarium. De helderheid van het water en de verscheidenheid aan onderwaterleven verbaast zelfs de meest ervaren duiker of snorkelaar. Wie het liever droog houdt, kan de beschermde Lago Azul-grot bewonderen. De grot zelf is vanwege de druipsteenformaties al prachtig om te zien, maar het helderblauwe meer geeft de grot nog meer kleur en een mysterieuze uitstraling.

Pantanal capibara Brazilië DjoserNa genoten te hebben van het prachtige Bonito gaat de reis verder naar de ongerepte Pantanal, een van de grootste natuurparken ter wereld. Volgens biologen komen in dit ongerepte natuurgebied 600 vogelsoorten voor, zoals ibissen, papegaaien, ijsvogels, ooievaars en de tuiuiu, een indrukwekkende ooievaar van ruim een meter hoog met zwarte kop en rode hals. Dit is dé plek om allerlei soorten dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Hoewel ‘pantanal’ het Portugese woord is voor moeras, is de Pantanal geen echt moeras, maar wel een gebied dat regelmatig overstroomt, wat het landschap en ecosysteem uniek maakt.

Pantanal kano Brazilië DjoserOm zoveel mogelijk van de flora en fauna te zien, kun je er zowel met de boot, te voet als te paard op uit. Tijdens die tochten zie je kaaimannen lekker liggen zonnen op de rivierbeddingen. Er leven otters en slangen en in de bomen zitten apenfamilies en indrukwekkende blauwe ara’s. Misschien kom je ook nog een capibara tegen, het grootste knaagdier ter wereld. Neem een verrekijker mee, zodat je alle vogels en andere dieren goed kunt bekijken. Ook een zaklamp mag in je bagage niet ontbreken, want we kunnen er ook ’s avonds op uit trekken op zoek naar weer andere dieren. Het water in het natuurgebied is veelal kraakhelder; je ziet de vissen zo voorbij zwemmen en je kunt proberen je eigen avondmaal te vangen: verse piranha!

We verblijven op een zogenaamde fazenda, een soort boeren hoeve. Naast het ontbijt worden in dit afgelegen gebied ook de lunches en diners verzorgd. Verder kun je bij de fazenda heerlijk luieren in een hangmat in de tuin of een duik nemen in het zwembad.

Koloniaal Paraty

Dag 12 Pantanal - Campo Grande
Dag 13 Campo Grando - vlucht naar São Paulo - Paraty
Dag 14 Paraty

Met onze bus reizen we terug naar de bewoonde wereld en blijven een nacht in Campo Grande waar we de volgende dag een binnenlandse vlucht naar Sao Paulo nemen. Daar staat onze bus klaar om ons naar Paraty te rijden. Paraty is een sfeervolle oude stad in typisch Portugees koloniale stijl en dient als vertrekpunt voor schoenertochten door de prachtige gelijknamige baai. Wie wil kan door de sfeervolle straatjes slenteren of rustig op een terrasje genieten van een heerlijke lokale maaltijd, want Paraty staat ook bekend als culinair paradijsje.

Ilha Grande

Dag 15 Paraty - ferry naar Ilha Grande
Dag 16 Ilha Grande
Dag 17 Ilha Grande - Rio de Janeiro

Ilha Grande Brazilië DjoserDe volgende dag rijden we naar de havenplaats Angra dos Reis en gaan we met de ferry naar het paradijselijke bounty eiland Ilha Grande. Ilha Grande betekent 'groot eiland' en met 193 km2 is het zeker niet klein. Het gehele eiland is beschermd en grote oppervlaktes behoren tot het nationale park. Ilha Grande is een oase van rust en heeft geen wegen, waardoor grote delen enkel te voet - en soms moeilijk - bereikbaar zijn. Je kunt hier dus heerlijke wandeltochten maken door grotendeels ongerepte natuur. Het eiland beschikt over prachtige stranden en grillige bergen. Wie wil, kan per boot de kustlijn verkennen, waarbij vooral het mooiste strand van Brazilië, ‘Lopes Mendes’, in het oog springt. Dit strand is ook lopend bereikbaar. Nadat je volledig tot rust bent gekomen op dit paradijsje wordt het tijd voor het fascinerende en bruisende Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro

Dag 18 Rio de Janeiro
Dag 19 Rio de Janeiro
Dag 20 Rio de Janeiro - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Rio de Janeiro, door velen de mooist gelegen stad ter wereld genoemd, heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Niet te missen zijn de bekende heuvels Suikerbrood (Pão de Açucar) en de Corcovado met het Christusbeeld, die beiden een prachtig uitzicht over de stad bieden.

Rio de Janeiro Brazilië DjoserDe stadswijken worden gescheiden door natuurlijke barrières, zoals een woud tussen het noordelijke en het zuidelijke deel. Dit is het grootste stadsbos ter wereld. Ook vind je in Rio een botanische tuin met torenhoge koningspalmen. In het centrum van de stad, dat door een lange tunnel verbonden is met de wijken Copacabana en Ipanema, liggen enkele oude koloniale monumenten zoals het vroegere keizerlijke paleis, de opera en de nationale bibliotheek, maar ook de futuristische ronde kathedraal.

Wil je lekker uitrusten op het strand, neem dan om problemen te voorkomen niet meer mee dan noodzakelijk. Wat opvalt is dat de Cariocas (de inwoners van Rio) over het algemeen ijdel zijn en op het strand veel en fanatiek aan sport doen, met name fitness, voetbal en volleybal. Ook wordt er heel veel hardgelopen. Misschien heb je de gelegenheid een voetbalwedstrijd bij te wonen in het legendarische Maracanã stadion.

Het nachtleven van Rio is beroemd en eigenlijk is een bezoek aan Brazilië niet compleet zonder een indruk van hoe de Brazilianen carnaval vieren. Die kun je opdoen tijdens een bezoek aan een van de toeristische variétéshows waar je een overzicht krijgt van de verschillende dansen van Brazilië. Uiteindelijk vliegen we vanuit Rio de Janeiro terug naar Nederland.

Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat de reisdagen en enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je een land immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

11 apr - 01 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

09 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

20 jun - 10 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

16 jul - 05 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

23 jul - 12 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

30 jul - 19 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

10 okt - 30 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

17 okt - 06 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

07 nov - 27 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

10 apr - 30 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

08 mei - 28 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

12 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Iguaçu
 • Binnenlandse vlucht Campo Grande - São Paulo
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachtbus Iguaçu - Bonito
 • Ferry van en naar Ilha Grande
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie naar de watervallen van Foz do Iguaçu, zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde
 • Maaltijden tijdens verblijf in de Pantanal
 • Boottochten en wandelingen in de Pantanal
 • Verblijf in het koloniale plaatsje Paraty

Exclusief

Verzekeringen, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je op deze reis een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 417,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Buenos Aires is bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires ligt op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 100,- per nacht op basis van logies en ontbijt.

Verlenging mét accommodatie in Rio de Janeiro is bij te boeken. De prijs voor een hotelverlenging in Rio de Janeiro is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We logeren in Buenos Aires, Foz do Iguaçu, Campo Grande en Rio de Janeiro in middenklasse hotels. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet en hebben daarnaast airconditioning of een ventilator. Het hotel in Buenos Aires ligt op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden, zoals Plaza de Mayo. In Rio de Janeiro verblijven we in de wijk Copacabana. Het hotel ligt hier op loopafstand van het strand, leuke winkels en vele restaurantjes.

Brazilie BonitoIn Bonito, Paraty en Ilha Grande verblijven we in een kleinschalige pousada, waarbij voornamelijk de pousada's in Paraty en Ilha Grande erg centraal liggen. Pousada's zijn authentieke lokale accommodaties met een eigen karakter.

In de Pantanal overnachten we op een fazenda die rustig gelegen ligt in de prachtige natuur. Fazenda's zijn oude boerderijen die soms nog functioneren met veeteelt of landbouw. Veel fazenda's zijn omgebouwd om toeristen te ontvangen. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, aangezien je hier onder andere toekans, ijsvogels, ibissen, geelsnavelkardinalen en ara's - waaronder de hyacinthara - tegenkomt. Tijdens het verblijf hier worden alle maaltijden verzorgd en vanuit de fazenda verkennen we de uitgestrekte Pantanal.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Buenos Aires Hotel Castelar
Foz do Iguaçu Tarobá Hotel
Bonito
Pantanal Fazenda Santa Clara
Campo Grande Turis Hotel
Paraty Pousada do Principe
Ilha Grande Pousada Pedacinho de Ceu
Rio de Janeiro Copa Sul Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je op deze reis een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 417,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Brazilie Rio

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning of een ventilator

 • Brazilie Rio
 • Argentinie Castelar
 • Brazilie Foz do Iguazu
 • Brazilie Foz do Iguazu
 • Brazilie Foz do Iguazu
 • Brazilie Foz do Iguazu

  Ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Brazilie Bonito
 • Brazilie Bonito
 • Brazilie Pantanal
 • Brazilie Pantanal
 • Brazilie Pantanal

  In de Pantanal zijn de maaltijden inbegrepen

 • Brazilie Paraty
 • Brazilie Paraty
 • Brazilie Paraty

  De hotels hebben vaak een uitgebreid ontbijtbuffet met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake, thee en koffie

 • Brazilie Paraty
 • Brazilie Paraty

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Brazilie Ilha Grande
 • Brazilie Ilha Grande

Vliegreis

Lufthansa

Lufthansa is de nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa is onderdeel van de Lufthansa-groep, waar ook Swiss en Austrian airlines deel van uit maken. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Bovendien vlieg je met Lufthansa met een zeer moderne vloot, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8: deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2 uitstoot. Lufthansa biedt aan boord een uitgebreid inflight entertainment systeem, boordevol films, series en games. Aan boord ontvang je natuurlijk ook een warme maaltijd en een drankje. Kortom: bij Lufthansa begint je reis goed!

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  18:35

  Aankomst

  19:40

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Buenos Aires

  Vertrek

  22:15

  Aankomst

  06:40*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Rio de Janeiro - Frankfurt

  Vertrek

  19:40

  Aankomst

  11:00*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  16:30

  Aankomst

  17:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vier uur vroeger, in onze zomer vijf uur.


 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.245,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Voor het vervoer over land maken we gebruik van eigen bussen, zodat we onderweg waar nodig kunnen stoppen. De kwaliteit van de bussen is vergelijkbaar met die van Europese bussen. In Argentinië vliegen we van Buenos Aires naar Foz do Iguaçu en in Brazilië wordt van Campo Grande naar São Paulo gevlogen. De lange afstand van Foz do Iguaçu naar Bonito leggen we af met een comfortabele nachtbus, waarbij de stoelen zo'n 135 graden naar achteren kunnen. Het eiland Ilha Grande bereiken we per ferry.

 • Bus

  De bussen hebben airconditioning

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Binnenlandse vlucht Buenos Aires - Iguaçu
 • Binnenlandse vlucht Campo Grande - São Paulo
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachtbus Iguaçu - Bonito
 • Ferry van en naar Ilha Grande
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursie naar de watervallen van Foz do Iguaçu, zowel de Argentijnse als de Braziliaanse zijde
 • Maaltijden tijdens verblijf in de Pantanal
 • Boottochten en wandelingen in de Pantanal
 • Verblijf in het koloniale plaatsje Paraty

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een slentert in Buenos Aires graag over de San Telmo markt, terwijl de ander liever naar de Recoleta begraafplaats gaat of het moderne en hippe havengebied Puerto Madero bezoekt. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de prachtige natuur van de Pantanal. Uiteraard kun je ook op heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Op Ilha Grande kunnen de sportievelingen kiezen voor een wandeling naar een van de vele stranden, andere kiezen voor een heerlijk luie dag aan het strand.

Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Argentinie en Brazilië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar de Argentijnse én Braziliaanse zijde van de Iguaçu watervallen
 • Tijdens het verblijf in de Pantanal zijn de boottochten en wandelingen onder begeleiding van een lokale gids opgenomen.


Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:

 • Een Tango- en dinershow bijwonen in Buenos Aires
 • Spectaculaire boottocht in de Duivelskeel, La Garganta del Diablo, aan de Argentijnse zijde van de watervallen
 • Snorkelexcursie bij Bonito in het extreem heldere water
 • In Rio zijn er talloze activiteiten te ondernemen zoals het beklimmen van de Corcovado of de Suikerbroodberg of een Sambashow bijwonen

Reisdocumenten

 • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Brazilië. Reizigers met de Belgische nationaliteit dienen te beschikken over een internationale reispas, die tevens nog 6 maanden geldig is bij vertrek uit Brazilië.

Geldzaken

In Argentinië wordt er betaald met de peso en in Brazilië met de Braziliaanse real. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat uw bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij uw bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend ca. 100 Euro) die u kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België..
Contant: Euro. De lokale omwisselkoers is beter dan de vaste koers die banken hanteren. Het is dus iets voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij uw paspoort te tonen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Brazilie Foz do Iguazu Taroba Hotel ontbijtDagelijks ontbijt en diverse maaltijden in de Pantanal zijn bij de reissom inbegrepen. In de hotels is er vaak een uitgebreid ontbijtbuffet, met fruit, vruchtensappen, broodjes, cake en natuurlijk sterke maar heerlijke koffie. Verder ben je vrij om te kiezen waar je wilt eten; de reisbegeleiding geeft je vanzelfsprekend graag tips.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook enkele vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. De Cordero, het alom aanwezige lamsvlees, wordt op vele verschillende manieren bereid. Dankzij de Italiaanse immigranten is de Italiaanse keuken in Buenos Aires ook zeker de moeite waard. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes.

Brazilie Rio de Janeiro Hotel Copa Sul ontbijt.Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Latijns Amerika veelal de hoofdmaaltijd en zo ook in Argentinië. Het diner wordt vaak pas na negen uur 's avonds geserveerd. Het drinken van mate doen Argentijnen de hele dag door. Hier zit veel cafeïne in en houdt de Argentijn dan ook de hele dag goed wakker.

De Zuid Braziliaanse keuken is erg uitgebreid en heeft veel Europese invloeden. Visliefhebbers kunnen in de jungle en aan de kust hun hart ophalen. Populair zijn ook de vaak gezellige ‘kilo’-restaurantjes waar je zelf opschept en het gewicht van wat op je bord ligt, afrekent.

Overal in Brazilië kun je pizza eten en andere gerechten uit de hele wereld. Doorgaans is één gerecht voldoende voor twee personen. Probeer zeker ook de vele sucos (vruchtensappen), die in talloze variaties te krijgen zijn en accepteer na de maaltijden de wereldberoemde Braziliaanse koffie van de zaak. Die wordt traditioneel gedronken in kleine kopjes met veel suiker. Een bezoek aan Brazilië is niet compleet als je geen ‘caipirinha’ geproefd hebt, de nationale cocktail van cachaça (suikerrietjenever), limoen, suiker en ijs.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
- Voor de Pantanal wordt soms malaria-profylaxe aangeraden 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding heeft voor noodgevallen overigens ook een medische set bij zich, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Buenos Aires is bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires ligt op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 100,- per nacht op basis van logies en ontbijt.

Verlenging mét accommodatie in Rio de Janeiro is bij te boeken. De prijs voor een hotelverlenging in Rio de Janeiro is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht op basis van logies en ontbijt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Buenos Aires ligt zoals het grootste deel van Argentinië in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond. Januari is de warmste maand van het jaar met een gemiddelde van rond de 25 graden, terwijl het kwik midden in de winter, in juli, tot gemiddeld 12 graden daalt. De zomermaanden zijn warm en benauwd.

Brazilië ligt grotendeels op het zuidelijk halfrond, waardoor de zomer er in onze winter valt en andersom. Tijdens deze reis bezoeken we voornamelijk het zuid-oosten van het land. In Rio de Janeiro en Foz do Iguaçu verschillen de temperaturen in zomer en winter aanzienlijk, maar toch is de temperatuur in de winter (onze zomer) overdag altijd nog aangenaam.

In de Pantanal is de temperatuur het hele jaar door erg aangenaam, zo'n 25 tot 30 graden. De warmste periode is van december tot maart, wanneer de temperatuur vaak boven de 30 graden kan stijgen, terwijl het van juni tot september ’s avonds aardig kan afkoelen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. Tijdens het verblijf in de Pantanal gaan lokale Engelssprekende gidsen mee met de activiteiten.
 

FAQ

Hoe zijn de accommodaties tijdens de reis?

We logeren tijdens de reis in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. In Buenos Aires verblijven we in een klassiek hotel in het centrum van de stad. In de Pantanal overnachten we op een leuke fazenda. Fazenda's zijn oude boerderijen die soms nog functioneren met veeteelt of landbouw. Veel fazenda's zijn omgebouwd om toeristen te ontvangen. De kamers zijn eenvoudig en voorzien van douche en toilet. Tijdens ons verblijf hier worden de maaltijden verzorgd en vanuit de accommodatie verkennen we de uitgestrekte Pantanal.

Hoe is het vervoer tijdens de reis geregeld?

Wat is de beste reistijd?

Kan ik de reis vervroegen of verlengen?

Is er Nederlandstalige reisbegeleiding tijdens de reis?

Is er Wi-Fi aanwezig in de hotels?

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Is er voor deze reis een klamboe nodig?

Wat is het voltage in Argentinië en Brazilië?

Kan ik pinnen in deze landen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Prachtige, maar vermoeiende reis. Een goede afwisseling tussen cultuur en natuur. Veel vogels en kaaimannen gezien. Hoogtepunten waren Buenos Aires, Iguazu, Bonito en Rio de Janeiro. Paraty en Ilha Grande hebben we grotendeels met regen bekeken. Dank aan Yoah, onze fantastische reisbegeleidster.

  8,0

  8,0
 • Deze reis is ontzettend afwisselend met cultuur in de steden en vooral veel natuur. Weinig lange reisdagen en veel genieten op de verschillende boten. De ara's en toekans vlogen je om de oren, we raakten doorweekt door de Iguazu-watervallen en bezochten alle uithoeken van Rio, ook op de fiets!

  9,0

  9,0
 • Zeer leuke reis! Genoten van het begin tot het eind. Fantastische hoogtepunten zoals de Iguazu watervallen, het eiland Ilha Grande, het Christusbeeld en de Suikerbroodberg in Rio. Tevens mooie dieren gespot, zoals ara´s, toekans, capibara´s, kaaimannen en de tuiuiu.

  10,0

  10,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Bezoek immense Iguaçu-watervallen aan de Braziliaanse én de Argentijnse zijde
 • Verblijf in wereldsteden Buenos Aires en Rio de Janeiro
 • 3-daags verblijf in de Pantanal inclusief alle maaltijden
 • Inclusief verschillende activiteiten in de Pantanal, zoals paardrijden, boottocht en piranha vissen
 • Strand en fantastische wandelingen op Ilha Grande
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Verblijf vlakbij het beroemde strand van Copacabana
 • Inclusief 2 binnenlandse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleider

Klantwaardering

9,0

Prachtige, maar vermoeiende reis. Een goede afwisseling tuss...
Prachtige, maar vermoeiende reis. Een goede afwisseling tussen cultuur en natuur. Veel vogels en kaaimannen gezien. Hoogtepunten waren Buenos Aires, Iguazu, Bonito en Rio de Janeiro. Paraty en Ilha Grande hebben we grotendeels met regen bekeken. Dank aan Yoah, onze fantastische reisbegeleidster.

Irma P. - 8,0
Deze reis is ontzettend afwisselend met cultuur in de steden...
Deze reis is ontzettend afwisselend met cultuur in de steden en vooral veel natuur. Weinig lange reisdagen en veel genieten op de verschillende boten. De ara's en toekans vlogen je om de oren, we raakten doorweekt door de Iguazu-watervallen en bezochten alle uithoeken van Rio, ook op de fiets!

Shirley C. - 9,0
Zeer leuke reis! Genoten van het begin tot het eind. Fantast...
Zeer leuke reis! Genoten van het begin tot het eind. Fantastische hoogtepunten zoals de Iguazu watervallen, het eiland Ilha Grande, het Christusbeeld en de Suikerbroodberg in Rio. Tevens mooie dieren gespot, zoals ara´s, toekans, capibara´s, kaaimannen en de tuiuiu.

Elize - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Argentinië en Brazilië

Het weer in Argentinië en Brazilië

19°C

Terug naar boven