Armenië

Land- en klimaatinformatie Armenië

Landinformatie Armenië

Landinformatie Armenië

 • Hoofdstad: Jerevan
 • Andere bekende steden: Etsjmiadzin, Dilijan en Goris
 • Inwoners: 3 miljoen
 • Taal: Armeens
 • Munteenheid: Armeense dram
 • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
 • Tijdsverschil: Het is in Armenië 3 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 29.800 km²
 • Geografie: Armenië ligt in de Kaukasus, een gebergte op de grens van Europa en Azië. Het land grenst niet aan zee. Er ligt wel een groot meer, het Sevanmeer, dat 1400 km² groot is en 99 meter diep.
   
> Rondreizen Armenië

Terug naar boven

Beste reistijd Armenië

Beste reistijd Armenië

De beste reisperiode is tijdens het voorjaar, de zomer en het najaar. In Armenië heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In de nachten koelt het erg af. Het is daarom verstandig om ook wat warme kleding mee te nemen. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C.

> Rondreizen Armenië

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Armenië

Bezienswaardigheden Armenië

Armenië is een prachtig land dat nog niet door velen is ontdekt. Er is een perfecte afwisseling tussen natuur en geschiedenis in het land te vinden. Een aantal  Zijderoutes lopen door deze regio en hebben een grote invloed gehad op de geschiedenis.  Geografisch gezien hoort de stad bij Azië, maar op culture aspecten is het meer Europees. Het land is nog puur en geweldig om te bezoeken.

Historische invloeden
Armenië kerk DjoserDe Zijderoute heeft een grote invloed gehad op hoe Armenië vandaag de dag is, wanneer het gaat over de cultuur en de geschiedenis. In de tweede eeuw voor Christus was de Zijderoute een populaire handelsroute tussen het oude China en de westerse wereld.  De Zijderoute zorgde er ook voor dat verschillende culturen met elkaar in contact kwamen. Er werd daardoor niet alleen gehandeld in goederen, ook verscheidende ideeën over religie en filosofie werden uitgewisseld. Daarnaast was Armenië het eerste land dat het christendom als officiële godsdienst erkende.

Kunstig Jerevan
Jeravan Armenië Djoser782 voor Christus is de stad Jerevan gesticht waardoor het één van de oudste steden ter wereld is. Aan het begin van de 20ste eeuw is de stad volledig herbouw in Sovjetstijl. Het is fantastisch om te struinen door de smalle straatjes, te verdwalen en op verborgen pleintjes terecht te komen.  Mocht je een stadswandeling maken, breng dan zeker een bezoekje aan het vrijheidspark waar je het beeld van ‘Moeder Armenië’ kunt zien en je een fraai uitzicht hebt over de gehele stad. Ook het Republieksplein de opera en de Cascade; een beeldenpark zijn de moeite waard. De kunstliefhebber is in Jerevan aan het goede adres. In de weekeinde zijn er verschillende interessante ‘vintage’ rommelmarkten waar schilderen, antiek, edelstenen, sieraden en nog vele andere tweedehands producten te vinden zijn.

Klooster Khor Virap
Het kloostercomplex Khor Virap vlak bij de Turks-Armeense grens, met de heilige berg Ararat prominent op de achtergrond.  Khor Virap betekent diepe put in het Armeens. De naam is erg toepasselijk omdat de kerk is gebouwd boven op een put waar de verlichter St. Gregorius 13 jaar gevangen werd gehouden door Koning Tiridatus. De put van St Gregorius vind je links achter in het kapelletje als je het complex binnen komt. Via een steile ijzeren trap kom je op de bodem van de put. Toen de koning ziek werd en niemand hem kon helpen heeft hij uiteindelijk de hulp van St. Greogorius gevraagd. St. Gregorius genas hem en uit dankbaarheid bekeerde de koning zijn land in 301 n. Chr. tot het christendom.

Prachtige natuur
Natuur Armenië DjoserDe wegen in Armenië voeren u door de uitgestrekte hoogvlakten van de op Turks grondgebied gelegen berg Ararat. Af en toe is er een glimp te zien van de prachtig besneeuwde bergtop. Maar Armenië bevat meer dan dat, snelstromende rivieren, watervallen en meren ontbreken ook zeker niet. Het Sevanmeer is het grootste meer van Armenië en ligt op 1914 meter hoogte, onder invloed van het zonlicht lijkt het water continue van kleur te veranderen. Dit geeft een fascinerend schouwspel.

> Rondreizen Armenië

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

8,7

Azerbeidzjan, Georgië en Armenië, drie landen met een eeuwen...
Azerbeidzjan, Georgië en Armenië, drie landen met een eeuwenoude cultuur, een bewogen geschiedenis en een overvloed aan cultuurschatten. De oosterse pracht van Azerbeidzjan, het heerlijke eten, de overweldigende schoonheid van de Kaukasus en het mooi gedragen verdriet van Armenië: ademloos mooi.

Esther V. - 8,0
Terug naar boven