Bekijk de Rondreis Armenië, 9 dagen van Djoser

Rondreis Armenië 9 dagen

De archeologische hoogtepunten in negen dagen

Het oudste Christelijke land ter wereld staat bol van archeologische ontdekkingen. Van prehistorische ruïnes tot prachtige berglandschappen bezaaid met de mooiste kerken en kloosters. Vanuit de hoofdstad Jerevan, waar het altijd gezellig is, maken we een rondreis door het fotogenieke achterland. Overal waar we komen kunnen we genieten van de tomeloze Kaukasische gastvrijheid.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Armenië, 9 dagen
 1. Amsterdam - Jerevan
 2. aankomst Jerevan, bezoek kathedraal van Echmiadzin
 3. Jerevan, bezoek aan Erebuni, de geboorteplaats van Jerevan
 4. Jerevan, excursie naar Aragats en het Amberdfort
 5. Jerevan - Goris, de Khor Virap en Noravank-loosters
 6. Goris, bezoek grotdorp Khdzoresk en het Tatev-klooster
 7. Goris, Selim-karavanserai - Noratus - Jerevan
 8. Jerevan, excursie naar Garni en Geghard
 9. Jerevan - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Archeologische sites van Jerevan

Dag 1 Amsterdam - Jerevan
Dag 2 aankomst Jerevan, bezoek kathedraal van Echmiadzin
Dag 3 Jerevan, bezoek aan Erebuni, de geboorteplaats van Jerevan

Saint Gregory Jerevan ArmeniëAlhoewel de geschiedenis van Jerevan duizenden jaren terug gaat, is de huidige stad vrij modern. De stad is in de jaren 20 door de Sovjets herbouwd volgens het meesterplan van de Armeense architect Tamanian. Hij bouwde een ronde stad, doorsneden met brede groene boulevards. De bouwstijl moest passen bij het land en dus werd er gekozen voor een lokaal, roze gesteente. Zo staat Jerevan tegenwoordig niet alleen bekend als 'de roze stad', maar vooral ook als een heerlijke plek om te slenteren langs de boulevards, waar de terrassen vaak overlopen van gezelligheid.

Na het ontbijt maken we kort kennis met de hoofdstad, voordat we doorreizen naar 'het Vaticaan' van Armenië: de heilige kathedraal van Echmiadzin. Het is waarschijnlijk de oudste kathedraal ter wereld en de legende gaat dat Jezus Christus zelf de bouwplaats aanwees vanuit de hemel. Al eeuwen is de kathedraal hét centrum van de Armeense kerk en het religieuze kloppende hart van het land. Met geluk zijn we binnen getuige van een dienst.

We vervolgens onze reis terug in de tijd naar Metsamor, waar onder andere laat-neolithische artefacten zoals sieraden en wapens zijn gevonden. Er is voldoende tijd om de indrukwekkende collectie van het lokale museum te bekijken en natuurlijk mag ook een bezoek aan de ruïnes van de nabijgelegen vuurtempel en de staande megalieten niet ontbreken. Op deze tweede reisdag maken we voor het eerst kennis de archeoloog die ons veel zal bijbrengen over de lange, interessante geschiedenis van Armenië. 

Terras Jerevan ArmeniëShengavit, aan de oevers van de Hrazdan-rivier, is een van de oudste bewoonde gebieden van Armenië. De oudste resten dateren van ongeveer 3000 voor de jaartelling en er is archeologisch bewijs dat het honderden jaren plek van beschaving is geweest. Ook deze site bezoeken we onder leiding van een archeoloog, zodat we inhoudelijk veel te weten krijgen en interessante vragen kunnen stellen. Erebuni, waar we de restanten zien van het gigantische Urartische rijk van koning Argishti, één van de grootste van de antieke oudheid, wordt gezien als de geboorteplaats van Jerevan. De enorme, driehoekige citadel bestaat uit onder meer uit een galerij van 60 pilaren, een tempel gewijd aan de Urartische oppergod Haldi, een auditiezaal en meerdere leef- en opslagvertrekken. Het geheel wordt omringd door forse beschermende muren gemaakt uit enorme blokken van basalt, net zoals de huidige stad Jerevan.

Kloosters, bergen en de vleugels van Tatev

Dag 4 Jerevan, excursie naar Aragats en het Amberfort
Dag 5 Jerevan - Goris, de Khor Virap en Noravank-kloosters
Dag 6 Goris, grotdorp Khdzoresk, het Tatev-klooster en de Brug van de Duivel

Schapen weg ArmeniëDieper in de bergen ligt de hoogste piek van het land: de Aragats. Langs zijn uitgestrekte flanken ontdekken we plots een hele andere wereld, met snelstromende rivieren en in het voorjaar valleien vol bloemen. We beginnen de dag met een bezoek aan een bronstijdnederzetting en - als de tijd het toelaat - de laatste rustplaats van Mesrop Masjtots, de monnik die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het Armeense alfabet. Daarnaast verkennen we de archeologische site van een Urartisch fort uit de 7e eeuw v.Chr. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van de dag is een bezoek aan de berg Aragats. We rijden over een hoge bergpas naar een verborgen wildernis. Op de achtergrond prijkt een spectaculair berglandschap, terwijl we langs herders komen die kundig hun kuddes schapen hoeden. Uiteindelijk komen we aan bij het middeleeuwse Amberdfort. De combinatie van het fort met de omgeving levert prachtige plaatjes op.

Khor Virap ArmeniëWaar de Aragats de hoogste berg van Armenië is, is de Ararat de beroemdste. Tot groot ongenoegen van de Armenen ligt hij nu in Turkije, maar elke dag komen er tientallen gezinnen kijken naar ‘hun’ heilige berg vanaf het klooster van Khor-Virab. Met de besneeuwde top en de wijde vallei van de Ararat op de achtergrond, is dit klooster Armenië in een notendop. Het was hier dat in het jaar 300 werd besloten dat het Christendom de officiële godsdienst van Armenië zou worden.

Kerk Noravank ArmeniëWe stoppen in Areni om even de lokale rode wijn te proeven. Verderop zie je in een groen dal de kerk Noravank die, vanwege zijn geïsoleerde ligging op een rots, lang als gevangenis is gebruikt. We zijn in een prachtig gebied aangekomen met een adembenemende natuurlijke schoonheid, dat overigens nog nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Ons bezoek aan deze regio zou niet compleet zijn zonder een stop bij Zorats Karer: het Armeense Stonehenge. Een slingerende weg volgt de Vorotan-rivier door de diepste kloof van Armenië naar Goris.

Het slaperige Goris is een wereld van verschil met Jerevan. In de omgeving is veel te zien, zoals de grottenstad Khndzoresk. Dit zijn een paar van de oudste woningen ter wereld. Misschien leuk om te weten: het is tevens de vindplaats van de oudste schoen. Net als veel andere Armeense kloosters ligt het Tatevklooster aan de rand van een hoge klif. Om er te komen nemen we een ritje in de langste kabelbaan ter wereld, met de poëtische naam: de Vleugels van Tatev.

Terug de tijd in bij Selim en Geghard

Dag 7 Goris, Selim-karavanserai - Noratus - Jerevan
Dag 8 Garni - Geghard - Jerevan
Dag 9 Jerevan - Amsterdam

Armenië was vroeger een kruispunt op de Zijderoute. Onze rit noordwaarts vanuit Goris brengt ons naar één van de beroemdere passen van deze eeuwenoude handelsroute. Op het hoogste punt van de pas is Selim-karavanserai gebouwd, dat als pleisterplaats diende voor vermoeide karavanen. Onderweg wisselt het ene panorama zich af met het andere, totdat we aankomen in Noratus: een veld vol met khachkars, de typische Armeense kruisen. De oudste komt uit het jaar 900! Het hooggelegen meer van Sevan lijkt onder invloed van het zonlicht continu van kleur te veranderen. Een fascinerend schouwspel.

Vallei kerk Geghard ArmeniëTen oosten van Jerevan staat de heidense Garni-tempel, die ooit gebouwd is door het Helleense rijk van Alexander de Grote. Later werd de tempel vanwege zijn mooie ligging aan de rand van een kloof gebruikt als zomerresidentie voor de koninklijke familie. We kunnen te voet de kloof indalen voor een bijzondere wandeling langs de 'Symfonie der Stenen': een torenhoge basalten rotsformatie. We lopen verder langs de rivier, waar talloze vijgen- en perzikenbomen staan. Niemand zal het doorhebben als je één van de zoete vruchten plukt. Het einde van de kloof wordt getekend door het Geghardklooster, dat bijna geheel uit de rotsen is gehakt. Volgens overlevering was dit de bewaarplaats van de speer die Jezus stak aan het kruis. Niet verwonderlijk misschien dat deze heilige plek met zoveel detail en zorg is versierd. Ondanks de lange geschiedenis wordt de kerk vandaag nog dagelijks gebruikt. Veel gelovigen maken een tocht naar Geghard om te bidden of een suikerbrood te offeren. Terug in Jerevan kunnen we nog één avond genieten van de vele restaurants en cafés voordat we de volgende ochtend terugvliegen.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Armenië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze rondreis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

10 sep - 18 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Start - einde

17 sep - 25 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.395,-

Start - einde

20 mei - 28 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

10 jun - 18 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Rondleiding door een archeoloog op dag 2 en 3
 • Bezoek aan Echmiadzin
 • Excursie naar de geboorteplaats van Jerevan bij Erebuni
 • Excursie naar de berg Aragats en het Amberfort
 • Bezoek Karahunge of Zorats Karer, of Armeense Stonehenge
 • Bezoek aan het Khor Virap Klooster
 • Bezoek aan Noravank
 • Kaartje voor kabelbaan naar Tatev klooster
 • Tussenstop bij de 'Brug van de Duivel'
 • Excursie naar de Selim Karavanserai
 • Bezoek aan de Grieks-Romeinse tempel van Garni

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht in een kamer met gescheiden bedden. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een verlenging te nemen in een hotel in het centrum van Jerevan. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Het ontbijt is inbegrepen tijdens de overnachtingen. We verblijven in Goris en Dilijan in kleinschalige en rustieke hotels die perfect in de omgeving passen en goede service bieden, zeker een meerwaarde tijdens deze reis.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Jerevan Royal Plaza Hotel
Sevanmeer Blue Sevan Resort Centre
Goris Christy Hotel
Dilijan Best Western Paradise

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht in een kamer met gescheiden bedden. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 225,-.

 • Royal Plaza Hotel kamer Yerevan Armenie
 • Royal Plaza Hotel entree Yerevan Armenie
 • Royal Plaza Hotel kamer 2 Yerevan Armenie

  De hotelkamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Blue Sevan Resort Centre Sevanmeer Armenie
 • Blue Sevan Resort Centre ontbijt Sevanmeer Armenie

  Het ontbijt is inbegrpepen tijdens de reis

 • Christy Hotel kamer 2 Goris Armenie
 • Best Western Paradise Dilijan Armenie

  Het hotel in Dilijan is prachtig gelegen

 • Best Western Paradise zwembad Dilijan Armenie
 • Best Western Paradise kamer Dilijan Armenie
 • Best Western Paradise ontbijt Dilijan Armenie

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  17:45

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Jerevan

  Vertrek

  22:35

  Aankomst

  03:55*

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Jerevan - Wenen

  Vertrek

  04:45

  Aankomst

  06:30

 • Vlucht met

  Austrian Airlines

  Traject

  Wenen - Amsterdam

  Vertrek

  07:15

  Aankomst

  09:10

* aankomst volgende dag

In Armenië is het in de zomer 3 uur later dan in Nederland.
 

Austrian is de grootste luchtvaartmaatschappij van Oostenrijk met Wenen als thuisbasis. Ze is lid van de Lufthansa Groep en Star Alliance en werkt onder andere nauw samen met andere gerenommeerde airlines zoals Lufthansa, Swiss en Emirates. Aan boord word je verwelkomt door vriendelijk cabinepersoneel. De stoelen zijn comfortabel en ergonomisch, voorzien van alle gemakken, zoals voldoende beenruimte en een uitstekend inflight entertainment systeem. Er wordt maarliefst 400 uur aan films, series en tv aangeboden! Zo hoef je je op een lange vlucht niet te vervelen. De catering aan boord is uitstekend.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Bij de rondreis reizen we met een eigen bus. De bussen zijn comfortabel en beschikken over ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat, wordt er gestopt waar we maar willen om even de benen te strekken, een foto te maken van een mooi uitzicht of een mooi plaatsje of marktje onderweg te bezoeken.

 • Bus groot Armenie

  We reizen met comfortabele bussen

 • Bus groot binnenkant Armenie
 • Bus klein Armenie

  Onderweg kunnen we stoppen waar we willen

 • Bus klein binnenkant Armenie

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Rondleiding door een archeoloog op dag 2 en 3
 • Bezoek aan Echmiadzin
 • Excursie naar de geboorteplaats van Jerevan bij Erebuni
 • Excursie naar de berg Aragats en het Amberfort
 • Bezoek Karahunge of Zorats Karer, of Armeense Stonehenge
 • Bezoek aan het Khor Virap Klooster
 • Bezoek aan Noravank
 • Kaartje voor kabelbaan naar Tatev klooster
 • Tussenstop bij de 'Brug van de Duivel'
 • Excursie naar de Selim Karavanserai
 • Bezoek aan de Grieks-Romeinse tempel van Garni

Excursies

Tempel Garni ArmeniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag alle kerken en kloosters van binnen bekijken, terwijl de ander ook graag door een dorpje slentert om de lokale sfeer op te snuiven. De actievelingen kiezen er wellicht voor een fikse wandeling te maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Armenië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan Echmiadzin: hier staat de eerste officiële kathedraal van Armenië. Jezus zou volgens de legende zelf vanaf de hemel zijn neergedaald om deze plek aan te wijzen voor het bouwen van een kathedraal.
 • Areni: deze plaats is beroemd vanwege zijn lokaal geproduceerde droge rode wijn. We hebben de mogelijkheid om een glaasje te proeven van deze wijn. De wijn uit Areni wordt al geroemd vanaf de 5e eeuw.
 • Op dag twee en drie krijgen we uitleg van een Armeense archeoloog.
 • Armeense Stonehenge: deze plek is ouder dan de beroemdere Engelse Stonehenge.
 • Khndzoresk: in 2012 is hier een 160 meter lange hangbrug gebouwd zonder ook maar één machine te gebruiken. De brug verbindt de grottenstad van Oud-Khndzoresk met Nieuw-Khndzoresk.
 • Tatev-klooster: de langste kabelbaan ter wereld gaat naar dit imposante en belangrijke klooster uit de 9e eeuw. Tijdens de elf minuten durende rit heb je uitzicht op een spectaculaire kloof.
 • Karavanserai van Selim: een karavanserai werd ten tijde van de Zijderoute gebruikt als overnachtingsplaats voor de handelaren.
 • Spectaculaire wandeling door een kloof naar de Garni en Geghard-klooster
 • Stop bij de Noratus-begraafplaats met zijn typische Armeense gedenkstenen, de zogenaamde khachkars.


Ter plaatse zijn er nog meer excursies worden mogelijk, b.v. een folkloreshow in Jerevan.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Jerevan
   

Geldzaken

In Armenië wordt er betaald met de Dram (AMD). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

In Jerevan kan worden gepind. Toch is het aan te raden om contante euro voor achter de hand mee te nemen. Creditcards zijn inmiddels ook op enkele plaatsen te gebruiken, zoals in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.

Maaltijden

Bij de reis zijn alle ontbijten inbegrepen. Verder kun je veelal zelf bepalen waar je wilt lunchen en waar je 's avonds gaat eten. Er is in de grotere steden inmiddels een flink aantal restaurants gekomen. Tijdens de reis stoppen we onderweg op mooie plaatsen waar we van de overheerlijke Armeense keuken kunnen genieten in authentieke restaurants.

De Armeense keuken kent veel Turkse en Libanese invloeden. In de kleinere plaatsen is de keuze beperkt. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is. De grote hotels en restaurants serveren gewone Europese gerechten: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot in ieder geval thee en koffie. Vaak komen er zoetigheden op tafel van walnoten, gedroogde abrikozen met een chocoladelaagje en honing. Het typische Armeense platte brood heet lavash.

De nationale sterke drank in Armenië is cognac van het merk Ararat. Ook drinkt men sterke (Turkse) koffie. Kilikia, Kotayk en Erebuni zijn bekende biermerken. Noy is mineraalwater.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Er komt in Armenië malaria voor, van juli tot en met oktober in het zuidoosten. Je kunt volstaan met antimuggen maatregelen, malariatabletten zijn niet nodig.

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een verlenging te nemen in een hotel in het centrum van Jerevan. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Armenië hoort bij de Kaukasus-landen. Het Kaukasusgebergte bestaat uit de Grote Kaukasus in het noorden en in het zuiden is de Kleine Kaukasus. Tevens bezit de Kaukasus na de val van het IJzeren Gordijn over de hoogste bergtoppen van Europa. Dit houdt in dat er mooie wandelingen gemaakt kunnen worden.

In Armenië heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het flink af.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren en enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in Armenië?

Djoser maakt gebruik van een goede, sfeervolle middenklasse hotel, voorzien van eigen douche en wc. De locaties zijn centraal in de steden of op mooie plekken in de natuur.

Hoe is het vervoer in Armenië?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Wat is de beste reistijd?

Wat is het voltage in Armenië?

Kan ik een opera of theater bezoeken?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Op zoek naar de diepste wortels van het christendom
 • Comfortabele hotels mét ontbijt
 • Bezoek aan Tatev klooster met kabelbaan inbegrepen
 • Excursie Garni & Geghard klooster inclusief
 • UNESCO monumenten als Geghard, Haghpat & Echmiadzin
 • Twee excursiedagen onder leiding van een archeoloog!
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
Terug naar boven