Australië & Nieuw-Zeeland

Australië? Met Djoser natuurlijk

Australië, wie droomt er niet van om daar een keer naartoe te gaan? Tijdgebrek weerhoudt veel mensen van een reis ‘ Down Under’. Want je moet toch minstens twee maanden gaan om een goede indruk van het land te krijgen, is de gedachte. Hoeft niet! Met Djoser zie je in 29 dagen alle hoogtepunten.

Australië spreekt tot ieders verbeelding. Een enorm land, aan de andere kant van de wereld, dunbevolkt, met prachtige natuur en bijzondere dieren. Met een tropisch klimaat in het noorden en skigebieden in het zuiden. Met de enorme outback waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en de grote, moderne steden met wolkenkrabbers en prachtige skylines. Een land vol tegenstellingen dus, en juist daarom ook zo interessant. Natuurlijk kun je in een maand tijd niet heel Australië zien. Daarom heeft Djoser een selectie gemaakt van de gebieden die het meest de moeite waard zijn. Het resultaat is een schitterende rondreis door Noord-Australië, het zuiden, de outback en de oostkust.

Vrijheid blijheid
Ook in Australië staat ons ‘vrijheid blijheid’-principe voorop. Zo bieden we je zoveel mogelijk de gelegenheid om zelf te beslissen waar je gaat eten of aan welke excursie je wil deelnemen. De maaltijden tijdens de hotelovernachtingen en de entreegelden van bezienswaardigheden zijn bij Djoser daarom niet in de reissom inbegrepen. De meeste maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen zijn wél inclusief.

Eigen bus
In Australië reizen we met onze eigen bus, voorzien van airco en aparte bagagetrailer. Zie je een mooi plekje of een prachtig uitzicht, dan kunnen we gewoon even stoppen. Je hoeft onderweg dus niets te missen! De bussen zijn klein, zodat ze ook onverharde wegen aankunnen. Handig, want Djoser begeeft zich graag buiten de gebaande paden!

Dagje Hongkong?
Afhankelijk van de vertrekdatum begint de reis in Sydney of in Cairns. Je kunt dus kiezen of je aan het eind liever wil shoppen in een echte metropool of je reis toch liever afsluit op een prachtig wit strand nabij het beroemde Great Barrier Reef. Begint je reis in Cairns, dan heb je op de heenreis tijd om Hongkong te bekijken. Je arriveert vroeg in de ochtend in Hongkong en vliegt ’s avonds door naar Australië. Begint je reis in Sydney dan heb je vanuit Hongkong een directe doorverbinding naar Australië.

Veel zien in korte tijd
Om je zoveel mogelijk van het land te laten zien, overbruggen we het traject Darwin-Cairns met een binnenlandse vlucht. De afstandtussen Alice Springs en Katherine leggen we af met de trein,de beroemde Ghan. Een deel van het traject overbruggen we ’s nachts. In je comfortabele stoel word je in slaap gewiegd. Zo winnen we tijd en kom je de volgende ochtend uitgerust aan.

Noord-Australië
Met Djoser bezoek je ook het weinig bezochte noorden van Australië. Een prachtig gebied met een heerlijk tropisch klimaat. We bezoeken het Kakadu nationaal park, een van de mooiste parken van Australië, waar we kamperen. Je kunt hier een facultatieve boottocht maken om het rijke dieren- en plantenleven van dichtbij te bekijken. Als je érgens krokodillen kunt zien, is het hier! Ook bezoeken we het moderne, tropische Darwin, de grootste stad in  Noord-Australië.

De natuur in
Naast Kakadu nationaal park bezoeken we nog twee van Australië’s mooiste parken. De prachtige Blue Mountains zijn beroemd vanwege de eucalyptusbomen; er groeien honderden verschillende soorten! In Cape Tribulation, een van de oudste regenwouden ter wereld, zie je tijdens een boottocht allerlei dieren, waaronder krokodillen, vogels, vleerhonden, boomslangen, vlinders en kikkers. En natuurlijk slaan we ook Ayers Rock, de bekende rode rots en hét symbool van Australië, niet over. We slaan hier onze tenten op zodat je kunt genieten van een prachtige zonsondergang én zonsopkomst, die je nooit meer zult vergeten!

Sfeervol overnachten
Je overnacht overwegend in goede, middenklasse hotels. Soms echter, op afgelegen plaatsen, is dergelijke accommodatie niet voorhanden en slaap je in een eenvoudig pub-hotel, een typisch Australisch fenomeen. Een perfecte plek om een praatje te maken met de Australiërs. In Coober Pedy, een mijnbouwstadje, overnachten we in een pension dat is uitgehouwen in de rotsen. Heel bijzonder en heerlijk koel! In gebieden waar geen accommodatie voorhanden is, zetten we onze tenten op. We kamperen in totaal vijf nachten. Je voelt je helemaal één met de natuur, een fantastische ervaring!

Verlenging en combinatie met Nieuw-Zeeland mogelijk
Wil je langer in Sydney of Cairns blijven, dan kan dat! Graag verzetten we je retourvlucht. We kunnen er zelfs accommodatie voor je boeken. Zie voor de kosten en voorwaarden van een verlenging www.djoser.nl. Je kunt je Australiëreis ook combineren met Nieuw-Zeeland. Je boekt dan de complete reis naar Australië en het landarrangement voor Nieuw-Zeeland. De extra vluchten tussen Australië en Nieuw-Zeeland regelen wij voor je!

 

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

8,9

Mijn 21ste reis met Djoser. De mooiste tot nu toe! Overweldi...
Mijn 21ste reis met Djoser. De mooiste tot nu toe! Overweldigend natuurschoon, prachtige excursies, prima hotels. Tongarirowandeling is wauw!! Wel een duur land qua excursies! Topreisleider Laurens wist elke dag weer tot een onvergetelijke te maken. Zijn laatste reis voor Djoser, jammer!

Dirk Van Rooij - 10,0
Terug naar boven